Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

corny, jeśli jesteś taki wrażliwy, to skąd u ciebie pomysł, aby dyskutować o czymś tak okropnym jak polityka? A konkretnie odpowiem tak: ważnym elementem umiejętności dyskutowania jest odróżnienie tezy od osoby. Innymi słowy, jeśli stwierdzam, że ktoś posługuje się argumentami właściwymi dla bolszewizmu, nie znaczy to tym samym, że nazwałem go bolszewikiem, ani że tak uważam. Ocena dzieła nie oznacza oceny twórcy. To elementarne, drogi Watsonie. Czym innym jest stwierdzić, że ktoś zachowuje się w sposób chamski, a innym nazwanie go chamem. Pierwsze to ocena zachowania, drugie człowieka. Pierwsze jest dopuszczalne, gdyż można to obiektywnie zweryfikować, drugie zaś nie. Ufam, że pomogłem.

Redaktor,

u nas jest taki zwyczaj, że za politykę biorą się ludzie o wrażliwości max. zero

a potem się dziwimy, że mają w dupie społeczeństwo i ciągną wszystko pod siebie

powiem tak, skoro oceniamy zachowania a nie osoby (słuszna koncepcja skądinąd)

to twoje postępowanie cechuje głęboka hipokryzja

uzasadnienie? tniesz wątki w imię łatwiejszej moderacji dla zachowania kultury

a jednocześnie tolerujesz notoryczne zachowania ludzi, którzy zajmują się jedynie ocenianiem dyskutantów, a nie ich opinii (duuuuuży eufemizm)

a merytorycznie i konstruktywnie

jeśli interesuje cię opinia szarego usera (w przeciwieństwie do gwiazd tego wątku), to warto się zdecydować

albo totalna wolna amerykanka (i nikt się nie skarży na nikogo), albo tzw. kultura (niekoniecznie ta ulubiona przez mulsa - wyższa)

będzie łatwiej - i użytkownikom i userom

ot, taka refleksja....

>skynyrd, 24 Wrz 2009, 21:33

Nie rozpaczajmy po tarczy, raczej zastanówmy się co w jej miejsce. Jakie

>inne instrumenty, także w ramach NATO, mogą być użyte - to natomiast jego komentarz ws. tarczy

>antyrakietowej.

>

>Jakie instrumenty? - łuki mogą być

>Janik z sld spod jakiegoś kamienia wyszedł?

Nie wiem skąd taki pociąg do wypowiadania się na tematy o których nie ma się zielonego pojęcia (w przeciwieństwie do Janika).

Jestem Europejczykiem.

>skynyrd, 25 Wrz 2009, 13:40

>Jaro_747

>

>Janik to twój idol i cenisz go za ? za co? - to przepraszam

Tradycyjnie nie na temat. Nie chodzi o to czy go cenię, tylko że on pisze z sensem a ty nie bardzo.

Jestem Europejczykiem.

Redaktor, 25 Wrz 2009, 14:12

>Jak widać, sens nie może być oderwany od osoby. Co z tego, że z sensem, skoro nazywa się Janik, a

>nie Stanik (na przykład)?

Mamy więc kategorie prawdy słusznej i prawdy niesłusznej. Ciekawe czy prawda niesłuszna nie jest już prawdą czy podpada pod inną kategorię?

Jestem Europejczykiem.

Redaktor, 25 Wrz 2009, 11:45

>Dajesz komentarz osobisty, zarzucasz komuś hipokryzję, i czekasz, co będzie dalej? To jest

>prowokowanie. Przypominam temat wątku.

rozumiem, że zarzuty osobiste w wątku politycznym są zarezerwowane dla ciebie?

a merytorycznie - jak widzisz, taki kolega muls koniecznie musi osobiście. klasyczny sołtys - we wszystko musi wetknąć nochala. i to jest moim zdaniem problem (jeśli można). to samo dzieje się we wszystkich praktycznie wątkach, we wszystkich zakładkach. ludzie stwierdzili, że tu tak można, a nawet wskazane - temat ich nie obchodzi, ale dowalić komuś? czemu nie?

P.S. Ja już kończę osobisto-merytoryczne off-topy. Myślę, że znajdą się jeszcze na tym forum tacy, którzy mają podobne odczucia.

A teraz! Czas na naszą lokalną małpę w dresie! Tadaaaa! Muuuuuuuuuuuuuls!

"Stany Zjednoczone, Francja i Wielka Brytania zaprezentowały "szczegółowe dowody" Międzynarodowej Agencji Energii Atomowej, z których wynika, że Iran potajemnie buduje instalację nuklearną, dzięki której będzie możliwe wzbogacanie uranu – informuje serwis CNN."

dobrze że IRAN bedzie mial atomowke

jakass przeciwwaga dla IZRAELA

bedzie wiecej pokoju na swiecie, bo beda sie bac

przeciez by tak sobie nie wchodzili do AFGSNISTANU czy IRAKU, co nie?

a swoją drogą, to ja pamiętam te "przekonujące raporty" po których wleźliśmy jak barany z Amerykańcami do Iraku

jak się ma fundusze i tzw. pozycję, to wszystko można ludziom "wytłumaczyć"

Oj źle się dzieje tuż za miedzą,a do tego prezydent U.S.A. pozbawił nas tarczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.