Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>wladz, 28 Wrz 2009, 20:21

>

>"Promotorem pracy Ojca Rydzyka jest ks. profesor Paweł Góralczyk, specjalista w dziedzinie teologii

>moralnej, członek Komitetu Nauk Teologicznych PAN

Mnie zaciekawiło coś innego - mianowicie jakim cudem teologia jest uważana za naukę, a w osłupienie wprawiła mnie informacja że w PAN jest Komitet Nauk Teologicznych.

Za Wikipedią: "Nauka jest budowana i rozwijana wyłącznie za pomocą tzw. metody naukowej lub metod naukowych nazywanych też paradygmatami nauki poprzez działalność badawczą prowadzącą do publikowania wyników naukowych dociekań. Proces publikowania i wielokrotne powtarzanie badań w celu weryfikacji ich wyników, prowadzi do powstania wiedzy naukowej dostępnej dla całej ludzkości. Zarówno ta wiedza jak i sposoby jej gromadzenia określane są razem jako nauka."

Jak w teologii prowadzone są badania???

Jestem Europejczykiem.

wladz, 28 Wrz 2009, 23:24

>Jaro_747 przynajmniej za moich czasów kierunki te były związane z uczelniami katolickimi i

>dotyczyły problemów tego środowiska.

I tam niech się w to bawią, ale PAN??? Za moje pieniądze jacyś przebierańcy w torbach po chipsach na głowach udają naukowców?

Jestem Europejczykiem.

wladz, 28 Wrz 2009, 23:25

>ale możesz to przyrównać do historii filozofii

Rozumiem historia religii, religioznawstwo, wszystko to nadzwyczaj ciekawe, ale teologia? Badają ile diabłów zmieści się na łebku od szpilki?

Jestem Europejczykiem.

>wladz, 29 Wrz 2009, 00:34

>mniej więcej....plus historia religii.Wejdź na KUL i tam bardziej szczegółowo zorientujesz się czym

>jest studiowanie Teologii.

Programu jakoś nie mogę znaleźć (mają skopane przewijanie), ale egzamin to czyste sekciarstwo i dowód na to, że to nie żadna nauka (a przynajmniej to, czego na KUL uczą).

Jestem Europejczykiem.

"W kontekście mediów Jarosław Kaczyński mówił też o "murze, przez który nie przebijemy się do wyborów". Niewielką nadzieję pokładał jednak w roli TVP. - Nawet jeśli to, co uczyniliśmy dla uratowania mediów publicznych, powiedzie się, to wiecie, że w dzisiejszym kontekście, przy zupełnym braku poszanowania prawa w Polsce, może być różnie - uważa Jarosław Kaczyński."

Jest super...tak trzymać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

St. Michalkiewicz:

"Adam Michnik, który czasami ma napady szczerości, pewnie na zasadzie że z obfitości serca usta mówią. Właśnie wystąpił z pomysłem ustanowienia POLUKR-a, czyli unii Ukrainy i Polski. Wydaje mi się, że red. Michnik jest wprawdzie szczery, ale nie do końca. Nie chodzi bowiem oczywiście o żaden POLUKR, tylko o starą, poczciwą Judeopolonię. Jak była dobra w roku 1916, to dlaczego nie miałaby być dobra w roku – dajmy na to – 2012? Nu? Czyż można sobie wyobrazić lepszą strefę buforową, w której dodatkowo mniej wartościowy tubylczy naród będzie skutecznie nadzorowany przez starszych i mądrzejszych? Czy aby nie dlatego do zachowania spokoju nawołuje Aleksander Kwaśniewski, że to niby mamy bezpieczne granice, bo jesteśmy w UE i NATO? "

• Redaktorzy

Michalkiewicz chyba już się kończy. Pierwsze słyszę o unii Polski i Ukrainy, zaś sam pomysł uważam za szkodliwy, ale trzeba było dopiero przenikliwości krotochwilnego felietonisty, aby w związku akurat Polski z akurat Ukrainą ujrzeć - państwo żydowskie. Brawo ten pan. Ciekawe, z czym kojarzą mu się na przykłąd przedmioty codziennego użytku, czy jest w stanie używać parasola albo papieru toaletowego bez specjalnych środków ostrożności.

Redaktor, 29 Wrz 2009, 11:44

>Michalkiewicz chyba już się kończy.

myślenie życzeniowe..

na pewno więcej ludzi czyta felietony polityczne w HIFI&M

>czy jest w stanie używać parasola albo papieru

>toaletowego bez specjalnych środków ostrożności.

retoryczne pytanie, redaktor przecież musi to wiedzieć

a my domyślamy się że pisze o jakimś idiocie

• Redaktorzy

Interesujące spostzreżenie (Gałązka, Money.pl):

"Oto bowiem znany dotąd z antypisowskich bon-motów biolog [Niesiołowski], wypowiadając się na temat szans wyborczych tej partii stwierdził, że prędzej zobaczy żaby porośnięte futrem. Czyli zwycięstwa tej formacji nie przekreślił."

Redaktor, 29 Wrz 2009, 12:10

>Interesujące spostzreżenie (Gałązka, Money.pl):

>"Oto bowiem znany dotąd z antypisowskich bon-motów biolog [Niesiołowski], wypowiadając się na temat

>szans wyborczych tej partii stwierdził, że prędzej zobaczy żaby porośnięte futrem. Czyli zwycięstwa

>tej formacji nie przekreślił."

toż wiadomo że partia na drugim miejscu nie może wygrać..

my popieramy tylko uciśnionych z miejsc bardziej odległych

"spostzreżenie" szybkie, szybsze od keyboardu

• Redaktorzy

Jakby to powiedzieć, komentarz niezupełnie był o tym, mój drogi Horście. Ale chętnie wyjaśnię. Otóż był to żart: Niesiołowski twierdząc, ze prędzej zobaczy te włochate żaby niż PiS u władzy chciał powiedzieć, ze nie zobaczy ani jednego, ani drugiego. Zaś dziennikarz z Money zażartował, Że skoro Niesiołowski tak wysoko ocenia prawdopodobieństwo dojścia PiS do władzy (bowiem żaby owłosione są - w domyśle - zjawiskiem częstym), to widocznie skrycie tej partii sprzyja. Mam nadzieję, ze teraz wszystko jest dla ciebie jasne. Uff, praca u podstaw to jednak mordęga.

żaby nietoperze kable kondycjonery polityka praca u podstaw

uff twoje życie to jednak mordęga

nie każdy spoza biologii widział włochate żaby- myślę że to pole popisu dla ciebie- drąż temat reduktorze

"Iran nie będzie omawiać kwestii związanych ze swymi nuklearnymi prawami na spotkaniu z sześcioma mocarstwami w Genewie - zapowiedział wiceprezydent Iranu i szef Irańskiej Organizacji Energii.

"(...) ale możemy rozmawiać o rozbrojeniu, o nieproliferacji i innych sprawach ogólnych."

Ukryta Zawartość

Zaraz mu się rozbrojenie marzy... Jak się ukorzy i uzna winy, to "najbardziej rozwinięte cywilizacyjnie kraje świata" nie zrobią mu w Iranie rozpierduchy, eeee.... znaczy tej, jak jej było...? O! demokracji!

Ukryta Zawartość

"Europoseł PiS w niewybrednych słowach zaatakował obrońców Romana Polańskiego. - Czy macie nasrane w tych waszych głowach? - zastanawia się Marek Migalski na swoim blogu. "

Kolejny dowód na to, że członkostwo w PiSS wywołuje skretynienie. Dopóki go tam nie było facet gadał jako-tako z sensem. Kilka miesięcy w Partii pod bystrym spojrzeniem Jarosława Gromowładnego i proszę.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.