Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

meloman 62

Staraj się czytać ze zrozuminiem.W strefie Gazy nie ma władz ani wojsk izraelskich tak więc nie mogą niczego zakazać.To że coś napisali w jakiejś gazecie to jeszcze nie dowód.

Twoje analogie są idiotyczne.Dlaczego nie oburzasz się gdy z terytorium Gazy wystrzeliwane są rakiety na Izrael?Bo co nie pasuje do koncepcji?

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Lis 2009, 16:09

">Gdyby Twoja teza (że Izrael to wpółczesna III Rzesza) była prawdziwa to Palestyńczyków już by nie

>było!"

Teraz są inne czasy i inny obieg informacji niż w latach 40. Izrael świetnie zdaje sobie sprawę z tego, że dzisiaj nie może przeprowadzić wyniszczenia Palestyńczyków tak szybko jak naziści niszczyli Żydów. Dlatego robi to powoli, za to w sposób systematyczny i planowy. Polecam Ci lekturę raportu ONZ

Poprawność polityczna nakazuje obecnie atakować Izrael i bronić Arabów.Ja konflikt bliskowschodni śledzę od 40 lat i mam solidną wiedzę na temat opierającą się na bardziej obiektywnych żródłach.

Przyczyny tego konfliktu są bardzo skomplikowane i nie chce mi się teraz na ten temat pisać.

Prawda jest taka że na Izrael należy patrzeć jak na kraj który cały czas prowadzi wojnę,wojnę w obronie swojego prawa do istnienia.Do istnienia którego Arabowie mu odmawiają,na które nigdy się nie zgodzą.Arabowie mogą przegrać jeszcze wiele wojen a Izrael nie może przegrać żadnej bo wówczas Żydzi zostaliby unicestwieni.W obecnych czasach jesteśmy ( czy tego chcemy czy nie) świadkami konfrontacji w skali światowej pomiędzi wartościami Zachodu i islamu.W starciu tym interes Europy a więc i Polski leży w poperaniu Izraela.

heh , zamiast walczyc z komunizmem trzeba wywalac ministrow i premierow co wydaja zarzadzenia odsuwajace tysiace chorych ludzi od opieki zdrowotnej i lekow .Nicstatystyki niepodaja na temat umieralnosci z powodu odizolowania spoleczestwa od lecznictwa ,nietrzeba byc specjalista aby dostrzec jak niewiele warte jest nasze zycie w tych czasach.Pracowac ,placic i umrzec -ideologia dnia dzisiejszego .

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Lis 2009, 17:34

">Poprawność polityczna nakazuje obecnie atakować Izrael i bronić Arabów.Ja konflikt bliskowschodni

>śledzę od 40 lat i mam solidną wiedzę na temat opierającą się na bardziej obiektywnych żródłach.

>Przyczyny tego konfliktu są bardzo skomplikowane i nie chce mi się teraz na ten temat pisać.

>Prawda jest taka że na Izrael należy patrzeć jak na kraj który cały czas prowadzi wojnę,wojnę w

>obronie swojego prawa do istnienia.Do istnienia którego Arabowie mu odmawiają,na które nigdy się nie

>zgodzą.Arabowie mogą przegrać jeszcze wiele wojen a Izrael nie może przegrać żadnej bo wówczas Żydzi

>zostaliby unicestwieni.W obecnych czasach jesteśmy ( czy tego chcemy czy nie) świadkami konfrontacji

>w skali światowej pomiędzi wartościami Zachodu i islamu.W starciu tym interes Europy a więc i Polski

>leży w poperaniu Izraela."

To nie kwestia poprawności politycznej. Jeżeli dojdziemy do tego, że w naszej cywilizacji należy mordować starców i dzieci, należy wyniszczać chorych czy odcinać ludzi od dostępu do wody to ja za taką cywilizację dziękuję - wolę się do niej nie przyznawać. Tak więc Izrael albo na nowo definiuje wartości Zachodu, albo je ostatecznie niszczy na wzór nazistów - staje się więc wrogiem każdego normalnego człowieka należącego do kultury Zachodu. I jeszcze drobna uwaga - pojęcia "Izraelczyk" oraz "Żyd" są tylko czasami tożsame; wielu Żydów czułoby się obrażonych zaliczeniem ich do obywateli Izraela.

Ciekawe, czym kaczor teraz straszył lekarzy - jego pupil kamiński jest przecież w odstawce. Może zaprzyjaźnionym prokuratorem albo mafią ? Zwróćcie uwagę na polszczyznę oberpisowca i na manię wielkości kurdupla:

"Prezes PiS powiedział w piątek dziennikarzom, że wie o tym, iż Szczypińska leży w szpitalu na ulicy Szaserów i będzie miała operację. Podkreślił, że już z nią rozmawiał.

- Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Robimy wszystko co można, żeby opieka nad panią poseł była taka, jak powinna. Jesteśmy w kontakcie z lekarzami. Sam dzwoniłem do lekarzy, którzy się panią poseł opiekują - powiedział.

Kaczyński dodał, że z jego wiedzy wynika, iż Szczypińska podróżowała z dziennikarką i doszło do czołowego zderzenia na placu Trzech Krzyży."

Ciekawe, czym kaczor teraz straszył lekarzy - jego pupil kamiński jest przecież w odstawce. Może zaprzyjaźnionym prokuratorem albo mafią ? Zwróćcie uwagę na polszczyznę oberpisowca i na manię wielkości kurdupla:

"Prezes PiS powiedział w piątek dziennikarzom, że wie o tym, iż Szczypińska leży w szpitalu na ulicy Szaserów i będzie miała operację. Podkreślił, że już z nią rozmawiał.

- Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Robimy wszystko co można, żeby opieka nad panią poseł była taka, jak powinna. Jesteśmy w kontakcie z lekarzami. Sam dzwoniłem do lekarzy, którzy się panią poseł opiekują - powiedział.

Kaczyński dodał, że z jego wiedzy wynika, iż Szczypińska podróżowała z dziennikarką i doszło do czołowego zderzenia na placu Trzech Krzyży."

wojciech iwaszczukiewicz, 7 Lis 2009, 10:42

>A od kiedy to prezio interesuje się kobietami?

Próbuje od czasu wyjazdu ziobry do Brukseli. Coś tak jak Sabina Poppea i Sporus, tylko w drugą stronę :)

Dla melomanów (od POpmusic, pop...):

"Oto pomysł Platformy na rządzenie: być jak słynna irlandzka grupa U2. Dlaczego? Bo jej członkowie na każdy koncert przyjeżdżają z innej strony świata. "Podają sobie ręce, grają wielki koncert, są wielkim zespołem i wyjeżdżają. Później spotykają się za tydzień, dwa w innym miejscu" - tłumaczy w "Polsce" Grzegorz Schetyna."

A po koncercie kręcą lody, od automatów do hazardu, POp.

pershuasion

nie pitol partyjnych schematów o społeczeństwie podzielonym na zwolenników PO i poniewieranych przez media męczenników Prawdy i Sprawiedliwości...jak przeskoczysz ten próg przekonasz się że horyzont to nie koniec świata

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Doradca Kopacz opłacany przez koncerny

Jakub Gołąb, bliski doradca minister zdrowia Ewy Kopacz, jest właścicielem firmy, do której trafiają pieniądze z koncernów farmaceutycznych - alarmują "Wydarzenia" Polsatu. Jego firma Med PR organizuje szkolenia, debaty i konferencje. Także na temat świńskiej grypy.

"Mamy do czynienia z konfliktem interesów" - nie ma wątpliwości były minister zdrowia Marek Balicki, obecnie poseł niezrzeszony.

Jakub Gołąb jest prawą ręką Ewy Kopacz. Siedział nawet dziś w ławach rządowych, tuż obok minister zdrowia, na debacie sejmowej, gdy szefowa resortu wyjaśniała posłom, dlaczego nie kupiła szczepionki na grypę A/H1N1. Łączy pensję z ministerstwa z pieniędzmi od prywatnych firm, dla których jego firma Med PR przygotowuje szkolenia i konferencje.

Jak sprawdziły "Wydarzenia" Polsatu, Med PR zorganizowała ostatnio cztery konferencje. Jedną z nich, o grypie - sezonowej i świńskiej A/H1N1, sponsorowały dwa duże koncerny medyczne - Sandoz i US Pharmacia.

To wszystko przez Kaczyńskiego

Ukryta Zawartość

a wywołując ten temat wspomnij problemy nie doradcy a ministra zdrowia w rządzie Kaczyńskiego

"Po tym jak Zbigniew Religa zapowiedział wniosek do sądu przeciwko dziennikarzom „Wprost”, tygodnik publikuje w Internecie nowe policyjne dokumenty. Potwierdzają one - zdaniem "Wprost" - wcześniejsze doniesienia, że śledztwem objęci są urzędnicy Ministerstwa Zdrowia i Narodowego Funduszu Zdrowia."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.