Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

muls, 6 Sty 2010, 21:32

>katechetki bezrozumne,ksiezy pedofili......

"Duchowni sieją nieuctwo i ciemnotę, odciągając pracujących od budowy lepszego świata na ziemi"

Brawo, Kwiecie Hasioka, zostałeś awansowany na przewodniczacego Lokalnego Kółka Bezbożnych Figlarzy.

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Sty 2010, 21:56

>A jak to było z Katarami?

To byłli tacy średniowieczni chłopcy z Pruszkowa.

Prucie z kałachów w psokojnych restayracyjkach na starówce, detonowanie trotylu nau licach i takie tam.

Trzeba z nimi było zrobić porządek.

Nie, nie pomyliłem. Katarów jako istne Baranki Boże, niewinne lelije przedstawiają tylko masoni tacy jak Jerzy Prokopiuk.

To była głownie w ścisłym tego słowa znaczeniu kryminalna banda.

subagazi

W imię krzyża wymordowano znacznie więcej ludzi niż w czasie Rewolucji Francuskiej.

Przypomnę tylko wymienionych wyżej Katarów( na których wysłano krucjatę),wymordowanie przez pierwszą krucjatę mieszkańców Jerozolimy,wymordowanie prawosławnych mieszkańców Konstantynopola przez kolejną krucjatę,wojny religijne w XVI wiecznej Francji i Niemczech,walki anglikańsko-katolickie w Anglii,eksterminacja Indian w koloniach,wymordowanie Prusów przez Krzyżaków,walki polsko-kozackie na Ukrainie( to były również wojny religijne!),wojna 30letnia itd.Wystarczy?

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Sty 2010, 21:56

>subagazi

>

>A jak to było z Katarami?

A jak było ze Świńskimi Grypiarzami z RPO Kochanowskim na czele?

Kara Boska ich spotkała!

Jestem Europejczykiem.

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Sty 2010, 22:17

>W imię krzyża wymordowano znacznie więcej ludzi niż w czasie Rewolucji Francuskiej.

"W imię krzyża" na zasadzie wehrmachtowskich "Gott mit uns"?

Każda wojna potrzebuje casus belli. Dla dawnych królów mogła to być walka zn iewiernymi. Tyulko co ma do tego krzyż którym się posłużono?

>Przypomnę tylko wymienionych wyżej Katarów( na których wysłano krucjatę),wymordowanie przez pierwszą

>krucjatę mieszkańców Jerozolimy,wymordowanie prawosławnych mieszkańców Konstantynopola przez kolejną

>krucjatę,wojny religijne w XVI wiecznej Francji i Niemczech,walki anglikańsko-katolickie w

>Anglii,eksterminacja Indian w koloniach,wymordowanie Prusów przez Krzyżaków,walki polsko-kozackie na

>Ukrainie( to były również wojny religijne!),wojna 30letnia itd.Wystarczy?

To ja proponuję zaraz po krzyżach zlikwidować: bogatszych, zdolniejszych, wyższych i ładne dziewczyny.

Bo to dzieli ludzi i przez to też są wojny.

Trzeba gilotyną wszystko wyrównać, dopiero wtedy będzie dobrze.

Boże, co za tłuki... Który to już raz...

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Sty 2010, 22:29

>Głupstwa wypisujesz i tyle.

Jasne, ruszaj jeszcze raz zbudować nowy świat i nowego człowieka. Turma i łagier, kat i stryk.

Bo po słowach będą musiały nastapić czyny a wtedy napotkacie na opór i jakoś trzeba będzie zaradzić, nie?

Po co z takim w ogóle gadać, miłośnicy murzyńskiego bębnienia maja też małpie rozumy.

subagazi

Prezentujesz bardzo uproszczony ogląd świata,typowe klapki na oczach.Świat nie jest czarno-biały.

Jeżeli piszę o niechlubnych kartach z dziejów religii to nie oznacza to przecież,że jestem komunistą i wyznawcą systemów totalitarnych.Co ma jedno do drugiego?

Uważam po prostu,że państwo powinno być oddzielone od Kościoła a wiara jest prywatną sprawą każdego człowieka.Krzyże ( tak jak i inne oznaki kultu religijnego) nie powinny znajdować się w miejscach typu szkoła,urzędy publiczne itp.Tylko tyle!

>subagazi, 6 Sty 2010, 22:30

Wieśniaku durny! Taki widok z dzieciństwa pamiętam, zdurniałem jak zobaczyłem w Wikipedii bo wygląda jakby z okna w kuchni był robiony. Ulica Koronna 5. Możesz ruszyć dupsko i sprawdzić.

Jestem Europejczykiem.

Kościół Św. Stanisława Kostki na poznańskich Winiarach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

w polityce panie nic sie nie dzieje, politycy nie kompromituja sie, stanowiska i urzedy nie sa kompromitowane czy rozkladane na lopatki i dlatego chloptysie z programowych nudow sypia dookola piachem, najczesciej po oczach; lepszych sypiacych nie znajdziesz, a o bardziej zaangazowanych i pracowitych trudno, to swoista creme de la creme, bedaca emanacja czegos, co wymaga duzej ilosci wartko plynacej wody.

Nowy2

Mnie generalnie dyskusje na tematy światopoglądowe nie przeszkadzają!

Wolę je nawet od niewątpliwie wzbogacających dyskursów o absolutnym dżwięku,kopułkach,zwrotnicach,lampizacjach czy forsie.

Nowemu i innym PiSSowcom dyskusje tez nie przeszkadzają, byleby przebiegały po ich myśli. Bo jak nie to sięgają do swojej partyjnej ściągi i zaczynają płakać o bolszewikach, eurokołchozie, poprawności politycznej i wszystkie te rydzykowe hasełka. I tak w koło do obrzygania.

Jestem Europejczykiem.

">To ja proponuję zaraz po krzyżach zlikwidować: bogatszych, zdolniejszych, wyższych i ładne

>dziewczyny.

>Bo to dzieli ludzi i przez to też są wojny.

>Trzeba gilotyną wszystko wyrównać, dopiero wtedy będzie dobrze.

>

subagazi może droga krzyżowa pomorze na te urojenia....

Bardzo przepraszam, zdjęcie jest robione z pętli tramwajowej. Ja mieszkałem z prawej strony kościoła.

Wyjaśniam, bo wśród PiSSmanów nie brakuje nawróconych SBków i jeszcze który pozna swój rejon operacyjny.

Jestem Europejczykiem.

wojciech iwaszczukiewicz 6 Sty 2010, 22:41

>Krzyże ( tak jak i inne oznaki kultu religijnego) nie powinny znajdować się w miejscach

>typu szkoła,urzędy publiczne itp.Tylko tyle!

dobra, zgoda, ale jak jeden z drugim cudacznie przebrany obsciskuje sie w publicznych miejscach lub na roznego rodzaju pride'ach/paradach (finansowanych ze srodkow publicznych) i to na oczach nieletnich, to jest wyraz postepowosci, coming outu, odwagi i protestu przeciwko koltunstwu i zacofanstwu, a najmniejszy sprzeciw rodzica, ktory chce nieprzygotowanego na taka hucpe nastolatka ustrzec, to przejaw nietolerancji i homofobii.

wi, zaloz przedsiebiorstwo rozbiorkowo-rozwalkowe wyposazone w mloty, mloty pneumatyczne i pilarki i rznijcie kapliczki przydrozne, takiez krzyze, krzyze na wiezach koscielnych, zwalajcie lub skuwajcie takiez z nagrobkow, zrywajcie z szyj widoczne spod ubrania krzyzyki. roboty starczy wam na dlugo.

panie papiez (celowo z malej, bo oddaje intencje wyglaszajacego te kwestie) zabiez pan te krzyze.

to nic innego jak zamach na nasza tozsamosc i tradycje. musisz slepic akurat tam, gdzie krzyz wisi?

obejrzyj stare kroniki z najglebszego stalinizmu z procesow sadowych karzacych wrogow ludu i przyjrzyj sie co stalo na stole sedziowskim. nawet oni, sprawujacy niepodzielnie wladze, nie mieli tej odwagi, ktora ty masz.

Gość

(Konto usunięte)

...wśród PiSSmanów nie brakuje nawróconych SBków...

Tobie się idioto wszystko pomyliło...bidna bidula z bidula.

Sie tłumaczysz idioto jakby to miało jakiekolwiek znaczenie...ale, to jest piętno maluczkich ;p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.