Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Żałuję, że wyrządziłem mu krzywdę, bo może byłby generałem" - powiedział o Adamie Michniku Wojciech Jaruzelski. Zdradził, że poznał opinię komisji wojskowej o jąkaniu się Michnika, dzięki której opozycjonista nie był w armii."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" 57 proc. Polaków oddałoby swój głos na Platformę Obywatelską, gdyby wybory parlamentarne odbyły się w najbliższą niedzielę. Prawo i Sprawiedliwość może liczyć na poparcie 24 proc. wyborców - wynika z sondażu TNS OBOP dla "Forum" w TVP Info.

Oznacza to, że - w porównaniu z badaniem tej pracowni dla "Forum", przeprowadzonym na początku grudnia ub. roku - Platformie przybyło siedem punktów proc. poparcia, a PiS ubyło 6. Według sondażu OBOP, PO zbliżyłaby się do większości zdolnej do zmiany konstytucji. Otrzymałaby bowiem 300 mandatów. Do zmiany konstytucji potrzeba 307."

Bieda pankracu i jacusiu, jakiś durny ten naród. Pewnie trzeba go zmienić.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Sobiesiak mówi co innego, niż politycy PO?

Gazeta dotarła do treści zeznań Ryszarda Sobiesiaka, biznesmena z branży hazardowej, które 6 stycznia 2010 r. złożył w warszawskiej Prokuraturze Okręgowej.

Od kiedy się znali? 13 lat różnicy

Podczas przesłuchania przed komisją śledczą, Grzegorz Schetyna mówił, że zna się z Sobiesiakiem od 2003 r. jednak zeznania biznesmena całkowicie temu przeczą. - Drzewiecki, Chlebowski i Schetyna byli moimi kolegami, znam Drzewieckiego i Schetynę od 20 lat - zeznał Sobiesiak. Oznacza to, że między wersją Sobiesiaka, a b. ministra jest 13 lat różnicy.

Biznesmen zaprzeczył także, że namawiał Drzewieckiego, by dał jego córce pracę w Totalizatorze Sportowym. - Prosiłem go około dwóch lat wcześniej, że jeżeli będzie miejsce w hotelarstwie, to żeby zabrał ją ode mnie - czytamy w "Rzeczpospolitej"

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7534175,Sobiesiak_mowi_co_innego.html

jacch, 6 Lut 2010, 10:10

>To jak tam dzabo z tym narodem jest?

Normalnie jakiś głupi jest. Tusk się przyznał ustami Prezesa a naród jak gdyby nic się nie stało. Dziadek z Wehrmachtu nie zadziałał, trzeba będzie przypomnieć babcię Ilsę wilczycę z SS ;-).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Uśmiech rekina ludojada

...Tusk ma dwie twarze. Jedna: sympatyczna, miła, ciepła, bardzo ludzka. Rozmówcom okazuje zainteresowanie, wzbudza przyjazne uczucia. Kiedy trzeba, umie przeprosić, wybuchnąć śmiechem. Zachowuje się często jak zwykły człowiek. Jest naturalny. Mówi dużo o zaufaniu i na zewnątrz zachowuje się tak, że ludzie mają wrażenie, iż on im ufa. I oni ufają jemu....

...Drugie oblicze to bezwzględny gracz. Kiedy uzna, że warto, eliminuje konkurentów i tych, którzy szkodzą jego ugrupowaniu...

...Jak powiedział mi jeden z polityków Platformy, kiedy potrzebuje zaprzyjaźnić się ze śmiertelnym wrogiem, to bez problemu wchodzi z nim w serdeczną komitywę. A jak już go nie potrzebuje, to go zostawia. Tak samo postępuje z przyjaciółmi, których jest w stanie z dnia na dzień porzucić...

"Lojalność mnie nie interesuje"

Jeszcze niedawno szef rządu mówił bez przerwy o miłości w polityce. Dziś twierdzi, że liczy się tylko zwycięstwo. „Lojalność nie jest pierwszą (cechą) polityka, a zresztą być może wcale nie jest najbardziej cechą pożądaną. Mnie to kryterium dzisiaj, jakby mniej interesuje” – z rozbrajającą szczerością przyznał tydzień temu w Radiu Zet.

Platformę zaczął współtworzyć z małą, ale bardzo zaprawioną w bojach grupą wiernych mu osób. Stanowili kościec liberalnej Platformy. Ja wtedy tego nie doceniłem, nie doceniłem tych jego partyjnych doświadczeń – wspomina Maciej Płażyński. U boku Tuska stali Grzegorz Schetyna i Mirosław Drzewiecki, wspierał ich mocno Paweł Piskorski.

Wykaszanie

Balazs i Płażyński to pierwsi politycy, którzy spadli z Platformy. Trudno znaleźć w tym bezpośrednio rękę Tuska, ale dość powszechne jest przekonanie, że to on do tego doprowadził. Następny był Olechowski.

...Donald nigdy takich spraw nie załatwia swoimi rękami. Do niszczenia konkurentów czy osób, których nie chce mieć w partii, wynajmuje innych. W kluczowym momencie sam odwraca głowę, a wtedy ktoś podrzyna ci gardło. Kiedy jest już po wszystkim, Donald wraca spojrzeniem na ciebie, pochyla się z troską i mówi: „oj, skaleczyłeś się...” – tłumaczy z ironią w głosie jeden z polityków PO...

Marek Migalski: Donald Tusk... Jednocześnie ma autyzm emocjonalny – nie boi się zamordować siostry i braci, jeśli uzna to za stosowne. Nie ma wtedy wyrzutów sumienia. Uważa to za dobre dla siebie, dla ugrupowania, dla Polski.

Paweł Piskorski: Donald jest dziś całkowicie bezwzględny. I ma do tego wielkiego farta, co jest potrzebne w polityce. Ale ostatnie dwa lat wskazują, że nie ma żadnego planu wprowadzania wielkich zmian w Polsce. I co gorsza, czyni z tego cnotę.

Jarosław Gowin: Ma niezwykle rozwiniętą inteligencję emocjonalną. Umie ludzi pozyskać, spowodować, by go lubili. Umie podjąć ryzyko i dokonywać nagłych zmian strategii. Decyzja o niekandydowaniu na prezydenta pokazała jego format polityczny. Myślę, że pozostało w nim jeszcze coś z dawnego liberała. Ale rozpoczęcie reform po dwóch latach dość pasywnego rządzenia będzie psychologicznie bardzo trudne.

Maciej Płażyński: Donald nie zadowala się prestiżem, błyskotkami, pozorami. Wie, gdzie jest sedno władzy. Potrafi do niej dążyć bezwzględnie.

Polityk Platformy: Na jego sympatycznej twarzy pojawia się czasem uśmiech, na widok którego ciarki przechodzą po plecach. To uśmiech rekina ludojada, który poczuł zapach krwi.

jacchcik po co półśrodki korzystaj z centrali

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest dopiero bełkot pseudo-inteligentny

(w/g powyższego autor wypowiedzi posiada inteligentną emocjonalność)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel, 6 Lut 2010, 20:11

>

>

>to jest dopiero bełkot pseudo-inteligentny

>(w/g powyższego autor wypowiedzi posiada inteligentną emocjonalność)

Opinie gowina to na pewno nie jest coś, czym należy się kierować. Ten człowiek powinien się leczyć. Inteligencja emocjonalna tuska jest na poziomie kraba...

Gość

(Konto usunięte)

...słowa, że "mógłby usunąć Schetynę, kiedy by tylko chciał".

"To jest pycha, która jest błędem ze strony Donalda Tuska i trzeba mu na to zwrócić uwagę. Nie można pomiatać ludźmi, nawet Grzegorzem Schetyną" - mówił wiceszef klubu PO. "Taka wypowiedź, że mogę zrobić, co chcę z każdym, jest niedobra, nie należy do naszej tradycji...

http://www.dziennik.pl/polityka/article543789/Palikot_krytykuje_Tusk_to_mechagodzilla.html

Przewidywałem zaraz po przesłuchaniu że ponieważ komisja nie uszkodziła Tuska Centrala będzie musiała wykombinować coś innego. Ale mamy coś najprostszego: atak wściekłości spowodowanej bezradnością. Wystarczy poczytać jacusia czy rzepę.

Jestem Europejczykiem.

jacchcik znowu coś nie tak

"- 20 lat temu broniłem pracę magisterską na Uniwersytecie Wrocławskim. Bez przesady, 20 lat to szmat czasu - mówi Grzegorz Schetyna. - To co mówiłem, podtrzymuję - dodaje. Zaznacza przy tym, że takie publikacje to, jego zdaniem, "rozdmuchiwanie kolejnych problemów".

"Kuzyn braci Kaczyńskich zarabiał w państwowej spółce ok. 10 tys. zł netto. Na swoim stanowisku zasłynął oryginalnymi pomysłami: chciał wyświetlić reklamy spółki na niebie, proponował swoim szefom zakup tronu Augusta Mocnego za, bagatela, kilka milionów euro."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wladz, 7 Lut 2010, 11:36

>"Kuzyn braci Kaczyńskich zarabiał w państwowej spółce ok. 10 tys. zł netto. Na swoim stanowisku

>zasłynął oryginalnymi pomysłami: chciał wyświetlić reklamy spółki na niebie, proponował swoim szefom

>zakup tronu Augusta Mocnego za, bagatela, kilka milionów euro."

>

>

Ukryta Zawartość

To akurat wyszło na wierzch, ale inne przydupasy kaczyńskich dalej bezkarnie łupią kraj. Chciałbym dostawać choć 1/10 dochodu pisowca - wtedy do końca życia nie musiałbym pracować, a zakupy np. płyt nie byłyby dla mnie żadnym problemem finansowym. Jestem pewny, że w rzeczywistości kaczyńscy pod względem finansowym mogą być porównywani tylko z rosyjskimi oligarchami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

łoł po angielsku, łołłł!

a po fhrancusku, jeszcze bardziej efekt by był

a najlepiej guten morgen alle menschen werden bruder

o radości!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.