Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

mojej drużyny nie ma a mając na myśli PO przeczytaj przykrą wiadomość

"

Polacy nie garną się do partii. Zyskuje tylko PO

Średnio ponad 30 Polaków dziennie wstępuje do Platformy Obywatelskiej - wynika ze statystyk, które poznał TOK FM. Gdy jednak w PO działaczy przybywa, to ubywa ich na lewicy, a nawet ludowcy mają problem z zatrzymaniem swoich członków przed ucieczką z partii. Coraz trudniej kogokolwiek namówić do zapisania się do PiS-u. "

"Wiktor Janukowycz, który przez moment był na Ukrainie prezydentem elektem (po sfałszowanych wyborach w 2004 roku), uznawany jest za polityka prorosyjskiego. Po pięcioletniej przygodzie z bardziej prozachodnimi rządami Wiktora Juszczenki, Ukraińcy powiedzieli "dość" i wybrali wspieranego przez swoich sąsiadów Janukowycza."

może bardziej rzeczowo?

przeczytałem ciekawą analizę PiS

"Siedem mitów na temat PiS

W krainie mitów"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Mit IV: PiS dołuje w sondażach z winy mediów

Rzekomo fałszywy obraz partii powoduje, że nie może ona wzlecieć ponad dwadzieścia kilka procent poparcia. A przecież wszystkie wypowiedzi prezesa Kaczyńskiego są transmitowane na żywo. Do woli może mówić prezydent Kaczyński i żadna jego myśl nie zostanie uroniona przez spragnione stacje telewizyjne. Do programów publicystycznych zapraszani są nieustannie politycy PiS i mogą mówić, ile i jak chcą, a Joachim Brudziński wydaje się wręcz ulubieńcem Moniki Olejnik.

Przez cztery ostatnie lata, może z krótką przerwą na prezesurę Farfała, największa polska telewizja i państwowe radia nadawały i nadają treści zgodne z ideologią PiS lub wprost tę partię wspierające. Zawsze partia ta może też liczyć na rozgłośnię toruńską. Otwarcie sprzyja PiS drugi co do wielkości opiniotwórczy dziennik, inny także jest mu przyjazny; są w tej lidze także dwa tygodniki, nie licząc konserwatywnych miesięczników, dla których Platforma to ugrupowanie nieomal lewackie. Trzeba też doliczyć kilka dużych portali internetowych, gdzie PiS pełni funkcję politycznego idola, a też liczne blogi i fora internetowe, na których nadzwyczaj aktywna jest falanga IV RP. Często nie sposób nie odnieść wrażenia, że świetnie zorganizowana i sprawnie sterowana. Także telewizje komercyjne od pewnego czasu bardzo mocno atakują Platformę i Tuska. Jeśli Jarosław Kaczyński serio uważa, że przegrywa przez media, to rzeczywiście dla PiS nie ma już ratunku."

czy koledzy z PiS podejmą polemikę z przedstawionymi mitami?

Ukryta Zawartość

mesydż for bladź

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PiS może być spokojny o swoją przyszłość. Rosną nowe, młode i bestialskie kadry tej partii:

"Kota, zwykłego szarego dachowca, dzieci złapały w ogrodzie. Nie był duży, zaledwie kilkumiesięczny. Nie uciekał przed dziećmi, więc spokojnie sobie z nim poradziły. Najpierw założyły mu smycz na szyję. Smycz to zwykły sznurek zawiązany na supeł. Kociak miał za nimi chodzić, jak pies. Gdy się opierał, dzieci szarpały za sznurek. Potem biegły, ciągnąc zwierzaka za sobą. Kociak szorował łapkami po chodniku, wyrywał się, ale tylko pętla ze sznurka coraz ciaśniej zaciskała się na jego szyi. Na szczęście spacer szybko znudził się dzieciom. Urządziły więc karuzelę. Kota brały za łapki i kręciły się dookoła. Kociak miauczał przeraźliwie. Dzieci były przekonane, że karuzela musiała mu się podobać."

PZPR w przeciwieństwie do pisu dbała o swój wizerunek - typa znęcającego się nad zwierzętami dla przykładu wywalono by z niej w trymiga. Pis ma ugruntowaną w społeczeństwie opinię, więc nie musi się takimi rzeczami przejmować - i tak każdy patrząc na pisowca wie, co to za osobnik

skynnyrd, 8 Lut 2010, 16:08

>Masz świętą rację - ja nie muszę na ciebie patrzeć. Jak cię czytam, to od razu wiem, że gorszego

>pisowca od ciebie ciężko znaleźć. Ale cóż, też masz swoje prawa.

nie zniżę się do twojego poziomu odpowiadając na twoje obelgi - ale pamiętaj, że chamstwo na forum ma swoje granice

ja bym tu z tym PZPR tak nie wyskakiwał, bo sieroty po komunie głosują raczej na PiS a nie na PO. Widać Kaczyński swoją retoryką przypomina im Gomułkę.

Jestem Europejczykiem.

skynyrd, 8 Lut 2010, 17:03

>meloman - przeczytaj uważnie swoj wpis - o bestialskich kadrach

>jestes z siebie dumny?

Nie mam powodu do dumy; to co przytoczyłem jest bardzo smutne. Przerażające jest, że nawet małe dzieci zostały skalane ideologią pisowską wyrażającą się w zdaniu - "bić i gnębić słabego, wtedy wszyscy mnie zobaczą i poznają, jaki jestem ważny". To ohydne i nieludzkie.

wpisy melomana i wladzia to...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Okazało się, że Barbara Blida była niewinna"

- Prokuratura okręgowa w Łodzi widząc, że prace komisji śledczej zmierzają ku końcowi, stara się sfinalizować własne postępowanie w tej sprawie – powiedział w TVN24 Ryszard Kalisz. Poseł SLD skomentował w ten sposób informacje mówiące, że prokuratura umorzyła wątek nacisku na prokuratorów w sprawie Barbary Blidy.

Dotarła do mnie informacja, że umorzono postępowanie w sprawie tzw. mafii węglowej, wszczęte w marcu 2006 roku. Okazało się, że Barbara Blida była niewinna – stwierdził Ryszard Kalisz. – Nic się nie potwierdziło, Zbigniew Ziobro kłamał wcześniej, mówiąc, że nic o tej sprawie nie wiedział – dodał poseł SLD.

Ciekawe jest rozumowanie tych zdrajców z SLD, niewinny sam wymierza sobie sprawiedliwość.

Ot, durne te komuchy.

i co mam z tobą psycholu zrobić? moderacje w imię wyższych zasad musi bronić szczura ja nie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.