Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"wladz, no popatrz jak ty dokładnie wiesz o "moim przypadku"! Następny jasnowidz!"

od razu jasnowidz....wystarczy przywołać twoje wnioski

"1. Konstytucją RP możemy już dawno sobie tyłki podetrzeć, bo najważniejszy powołany do jej przestrzegania organ jest instrumentem na politycznej smyczy, co bez zażenowania wykazał swoimi decyzjami."

coś jest z tobą nie tak....to fakt

No cóż. Jako, że wdawanie się z wladzem w poważną polemikę już porzuciłem, i porzucenie na piśmie uzasadniłem, to aby sprawę zamknąć definitywnie i jasno, muszę jeszcze, przełamując niesmak, odnieść się do szarpania nogawki przez niejakiego mulsa.

Prześledźmy zatem styl „mulsiej szarpaniny”. Na pozór przypomina ona „wladzową filozofię dyskusji”, ale są pewne cechy charakterystyczne wyłącznie dla mulsa.

Otóż po pierwsze muls stawia przede wszystkim na ilość wpisów (nie mylić z ilością treści). Muls dokonuje swego rodzaju onanizmu wpisowego czerpiąc satysfakcję z oglądania własnych mnożących się jak króliki wpisów. Ilość i nagromadzenie wpisów świadczy o tym, że jest to w mulsa przypadku zachowanie kompulsywne. Niestety.

Drugą immanentną cechą „mulsiej szarpaniny” jest brak własnego zdania. Muls najczęściej podczepia się jak wesz pod wpisy napisane przez innych i na tych wpisach żerując pozostawia w wątku swoje wydzieliny w znacznej ilości.

Trzecią charakterystyczną cechą jest ilość inwektyw na centymetr kwadratowy jednego wpisu. Można śmiało przyjąć, że wartość funkcji określającej relację ilości inwektyw do powierzchni wpisów mulsa rośnie z każdym wpisem liniowo, a bywają też fragmenty, w których funkcja ta charakteryzuje się wzrostem wykładniczym.

Czwartą charakterystyczną cechą jest ta, że muls jest chyba najczęściej ignorowaną postacią na tym forum. Funkcja ilości popełnionych przez mulsa wpisów do ilości uzyskanych odpowiedzi ma podobną charakterystykę jak funkcja inwektywno-powierzchniowa jego wpisów.

To chyba wszystkie cechy specyficzne twórczości mulsa, choć z braku czasu i ochoty, mogłem pewne aspekty pominąć.

Reszta cech „mulsiej szarpaniny” zamyka się w zasadzie w iloczynie całego zbioru cech mulsich oraz zbioru cech „wladzowej filozofii dyskusji”.

Dlaczego muls, podobnie jak wladz, nie zasługuje na podejmowanie z nim poważnej polemiki? Prześledźmy na przykładzie niedawnego sporu wokół tekstu subagazi:

Zaraz po wpisie subagazi, 20 Lut 2010, 14:34, muls (jako pierwszy!) wypluwa z siebie swoją wpiso-przyssawkę i zaczyna samozaspokajanie (zwróćmy uwagę na merytoryczną polemikę mulsa):

muls, 20 Lut 2010, 14:37

‘>zo za wytrwałosc jak na nieczytanego autora.Rozumiem ze to taka terapia...szokowa.wystarczy jak sam siebie przeczyta.’

Tuż po pierwszym pojawia się kolejny wpis (zachowania kompulsywne)

muls, 20 Lut 2010, 14:39

‘>to tak mniej wiecej, ze jak widze napis MESKI...to wiem ze kibel.To jest.Po jednym wyrazie.Moze bys tak spróbował???’

Następnie muls wydziela jeszcze 5 nic nie wnoszących wpisów, których szkoda przytaczać. Po uwadze freepio, że tekst był jasny i zrozumiały, muls wydziela dalej:

muls, 20 Lut 2010, 18:25

‘>jasny tekst...w polowie przestałem rozumiec.chiba sie nie nadaje na tego michalskiego.’

Dalej następuje kilkanaście ( ! ) wydzielonych wpisów mulsa, po czym domaga się on wyjaśnienia tekstu:

muls, 21 Lut 2010, 16:42

>moze lepiej uznac ze ...boli i niech frreepio spróbuje jeszcze ...raz.mam wrazenie ze sam nie dośc dobrze zrozumiał ,tylko stroi miny.Tak wiec freepio jeszcze raz w punktach...o co chodzi temu michalczykowi.

Jako człek dobrego serca, pomimo niechęci i narastającego obrzydzenia, freepio decyduje się wspomóc „nieczytatego” mulsa i ubrać zawarte w tekście subagazi tezy w punkty.

freepio, 21 Lut 2010, 16:56

p. 1-5.

freepio, 21 Lut 2010, 17:18

p. 6-7.

Z wdzięczności za ułatwienie przyswojenia tekstu oraz w odpowiedzi na wykazanie, że nie miał racji, muls zaczyna ponownie wydzielać:

muls, 21 Lut 2010, 17:56

>no tak, dalej... pierdut pierdut.Friko jak kcesz dojsć do dołów to musisz im to wyjasnic, bo góry maja gdzies twojego michalczyka.tak wiec dalej friko...pierdut pierdut.

muls, 21 Lut 2010, 17:58

>a ja wiem ze wszystkie media niemieckie to maja NASZE słuzby specjalne.taki kawał friko!!!!!

muls, 21 Lut 2010, 18:00

>generalnie siedem punktów to za mało friko.leć dalej..nadal nie rozumiem.A czyj jest WASZ Dziennik???i Gazeta Polska i Gośc niedzielny .Friko jakos tak prosto...możęśż??

Itd. itp…

muls, 21 Lut 2010, 18:01 ..

muls, 21 Lut 2010, 18:02 ..

muls, 21 Lut 2010, 18:03 ..

muls, 21 Lut 2010, 18:09 ..

itd. itp…

Po takiej reakcji, podobnie jak po reakcjach wladza, kończy się w rozsądnym człowieku determinacja do podejmowania polemik w ww. osobnikami. Dyskomfort związany z koniecznością schodzenia na musowo-wladzowy poziom dyskusji nie jest w żaden sposób rekompensowany przez wartości wnoszone przez drugą stronę. Wręcz przeciwnie – za wykazanie i udowodnienie własnych racji otrzymuje się garść inwektyw i kolejną porcję wydzielin. Taka „polemika” mija się z celem.

Tym samym temat ewentualnych kolejnych merytorycznych dyskusji z tak dobrze dobraną mulso-wladzową parą na dobre zamykam. O ile jednak uznam to za zabawne, w ramach rozrywki zostawiam sobie możliwość niezobowiązującego komentowania ich cudacznej formowej działalności, która w jakiś sposób jest jednak pocieszna, pod warunkiem jednak, że nie traktuje się tej pary zbyt serio.

electro, 23 Lut 2010, 13:15

>opcja ignor załatwia sprawe, ja mam na wiele osób ignora założonego

OK. Dzięki za podpowiedź.

Jednak chciałem najpierw uczciwie o przyszłym ignorowaniu poinformować :)

Zresztą - jak napisałem na koniec - jest w tym trochę rozrywki, choć wiem, że nie najwyższych lotów :(

"wladz, no popatrz jak ty dokładnie wiesz o "moim przypadku"! Następny jasnowidz!"

od razu jasnowidz....wystarczy przywołać twoje wnioski

"1. Konstytucją RP możemy już dawno sobie tyłki podetrzeć, bo najważniejszy powołany do jej przestrzegania organ jest instrumentem na politycznej smyczy, co bez zażenowania wykazał swoimi decyzjami."

coś jest z tobą nie tak....to fakt

jak z idiotą ..gdy prosisz o konkrety potwierdzające usłyszane rewelacje zostajesz zasypany słowami odnoszącymi się do wszystkiego z wyjątkiem poruszonego problemu

jedyny wniosek to nie twoja tajemna wiedza dla wybranych lecz brak odpowiedzi na zadane pytanie

pewien klasyk to spuentował

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne----że białe jest czarne, a czarne jest białe---Nie przekonają nas zresztą i w tym pierwszym względzie"

tak więc freepio nas interesuje tylko twoja głupota a nie krzyki i płacze

no nie powiem.Gratulacje.Nie bede czytał bo z uwagi na autora ...nie kwalifikuje sie.tak jak nigdy nie przeczytałem dzieł Leniana.W całosci.Ale podejrzewam ze MUSI byc ciekawe.Tak wiec robie co innego.zapisuje kto przeczytał.

Pierwszy friko oczywiscie.

A tak wracając do adremu:

"PiS nie zamierza umierać za Anitę Gargas.

W radzie nadzorczej TVP (PiS i SLD mają po cztery głosy, dziewiąty - reprezentant ministra skarbu) lewica znalazła większość (potrzeba pięciu głosów) gotową do zawieszenia PiS-owskiego członka zarządu Przemysława Tejkowskiego, który odpowiada za program.

PiS się zorientował, że utrata jednego głosu w czteroosobowym zarządzie oznaczałaby, że partia utraci kontrolę nad spółką. Bo PiS miałby tylko głos prezesa Orła, a przeciwko głosy reprezentantów lewicy: Włodzimierza Ławniczaka i Pawła Palucha. Sojusz mógłby przeforsować każdą decyzję: personalną i programową.

- Dlatego, gdy ze strony lewicy padła nieoficjalna propozycja, by zamiast Tejkowskiego "poświęcić" np. szefa "Jedynki" Wojciecha Hoflika lub jego zastępczynię Anitę Gargas, PiS się długo nie zastanawiał. Wybrali Gargas, której powrotowi na Woronicza lewica była przeciwna - mówi nam jeden z dyrektorów TVP.

Z naszych informacji wynika, że to wtedy mogło dojść do spotkania Kaczyńskiego z Napieralskim. - Mieli uznać, że dla każdej ze stron posiadanie mediów publicznych w roku wyborczym jest ważniejsze niż odwołanie któregoś z dyrektorów TVP - mówi nasz rozmówca."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z zasad IV RP chyba już niewiele zostało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

jar jak widzisz kumaja ...inaczej.Takie orły nieloty, ale za to białe.dziecko w locie chwyta a im trzeba po koleji. Orzeł pierwszy zaraz przeprowadzi analize a'la Michalski.I znowu zlecą dwa dni i znowu wyladujemy z Gargas.

Jaro_747, 21 Lut 2010, 15:56

>>freepio, 21 Lut 2010, 15:44

>

>>"Bajkopisarstwo" - argument taki. Mocny i rzeczowy, prawda, Jaro?

>

>Jaki znowu argument synku - co ty wypisujesz???

>Postarałem się wyekstrahować główne myśli z wypracowania subgazowego odcedzając wodę. Ty z jacusiem

>macie pretensje że brak ozdobników ale na pytanie jaką konkretnie MYŚL pominąłem nie macie nic do

>powiedzenia..

No to jak Jaro? Skoro już się zjawiłeś, to może raczysz odpowiedzieć czy coś jednak pominąłeś z tekstu subagazi? Tylko bez bajkopisarstwa proszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.