Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

nikt nie jest zepsuty az do szpiku kosci, tylko trzeba go odpowiednio...

"Szantażysta chce oddać Piesiewiczowi pieniądze

Żałuję tego co zrobiłem. Chcę oddać senatorowi pieniądze – mówi "Rz" i Polsat News Jan W., który brał udział w nagraniu i odsprzedaży filmu kompromitującego Krzysztofa Piesiewicza

[...]Pan Piesiewicz to naprawdę wspaniały człowiek, może z nutą..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i wyszlo, ze ten Saakaszwili znowu paskudnie namieszal, tylko tym razem Ruskie nie zdazyly wojsk podciagnac; wyjasnijcie nam wyznawcy Jane's i prasy sowieckiej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

30 października 1938 roku, 23-letni Orson Welles, dzięki zrealizowanej w Mercury Theatre i wyemitowanej przez CBS, niezwykle pomysłowej radiowej adaptacji "Wojny światów", doprowadził Amerykę na skraj histerii (audycja była stylizowana na przekaz na żywo, w którego autentyzm uwierzyły miliony).

słuchowisko wywołało panikę wśród mieszkańców Ameryki porównywalną z tą jaką kilka lat później wywołały prawdziwe ataki Nazistów w Europie. Akcje powieści przeniesiono w okolice Nowego Jorku i bardzo sugestywnie przedstawiono atak i śmierć całego miasta. Większość mieszkańców tamtejszych przedmieść wpadła w istny amok. Część osób schowała się w kościołach, część z żądzą mordu ruszyła na poszukiwanie Marsjan atakujących Ziemię. Zdarzyły się przypadki nieuzasadnionej agresji w stosunku do całkiem niewinnych osób. Popełniono również kilka spektakularnych samobójstw. Nie pomogło nawet to, że pod wpływem niepokojących telefonów zaniepokojonych słuchaczy do stacji radiowej w 39-40 minucie audycji - przerwano jej nadawanie i podano, iż jest ona nieprawdziwa a stanowi jedynie adaptację powieści fantastyczno naukowej.

Podaję za prasą sowiecką :-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Palikot: Chcę być premierem po Tusku

To nie żart. "Wygrałbym wybory prezydenckie" - mówi Janusz Palikot portalowi Onet.pl. I na tym nie koniec. Poseł PO dodaje od razu, że chce zostać premierem po Donaldzie Tusku. Jak ocenia swoje szanse? "Mam dużo większą popularność niż Komorowski i Sikorski" - twierdzi Palikot.

"Ja mam ponad 90 proc. znajomości, a oni mieli 80 parę, zaufanie miałem na poziomie 30 proc. i to akurat oni mieli wyższe. Brak zaufania też spadł mi do 32 proc., a to duża poprawa" - przekonuje Janusz Palikot.

http://www.dziennik.pl/polityka/article568386/Palikot_Chce_byc_premierem_po_Tusku.html

Zawsze twierdziłem, ze ci w PO są lekko odpłynięci :))

wladz, 14 Mar 2010, 09:01

>Nowy2 obsesje można wyleczyć nie wytłumaczyć....potrzebny adres znajdziesz w książce telefonicznej

ja pierdziele, znachor, felczer, weterynarz czy jaki inny korespondencyjny jasnowidz po WUMLu?

>Nowy2, 13 Mar 2010, 23:42

>i wyszlo, ze ten Saakaszwili znowu paskudnie namieszal, tylko tym razem Ruskie nie zdazyly wojsk

>podciagnac; wyjasnijcie nam wyznawcy Jane's i prasy sowieckiej

>

Ukryta Zawartość

wladzuchna juz nie musisz sie gimnastykowac, bo Ruskie juz nam oficjalnie wytlumaczyly

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"- W MSZ Polski potwierdzono nam, że prezydent Kaczyński zamierza odwiedzić Katyń 10 kwietnia w związku z 70-leciem tragedii. Jednak żadnych przyjętych w takich wypadkach oficjalnych, pisemnych informacji z wyjaśnieniami, jak strona polska wyobraża sobie to przedsięwzięcie, nie otrzymaliśmy - oświadczył ambasador."

tak lecz po zapowiedzi spodziewałem się rewelacji a nic nowego nie powiedział...politycy kłamią to każdy o tym wie.

podał kilka przykładów i co z tego?....jedyna ciekawa sekwencja to zdanie Tuska o zastraszaniu przez TVN ministrów

Ileś tam tysięcy młodych ludzi, którzy głosowali na PO, myślało, że odsuwając od władzy PiS, które jakoby stosowało na masową skalę podsłuchy, niszczyło ludzi, doprowadzało ich do samobójstw (przypadek Barbary Blidy), walczą z prawdziwym państwem policyjnym. Więc gdyby teraz uświadomili sobie, że większość zarzutów była całkiem bezpodstawna, że oskarżenia Platformy się nie potwierdziły, to ci wyborcy musieliby przyznać się przed samymi sobą, iż dali się ogłupić. Normalny mechanizm obronny poczucia własnej wartości powoduje, że ci ludzie nie chcą powiedzieć: “Głosowaliśmy na PO, bo daliśmy się zmanipulować”. Wolą więc nadal trwać w uporze, popierać Platformę mimo rządzenia bardzo kiepskiej jakości. Będzie tak co najmniej dopóty, dopóki gospodarka będzie miała potencjał rozwojowy. Bowiem dobrobyt jest doskonałym buforem dla kłamstwa i mistyfikacji.

???

antaresAN, 15 Mar 2010, 14:29

>Ileś tam tysięcy młodych ludzi, którzy głosowali na PO, myślało, że odsuwając od władzy PiS, które

>jakoby stosowało na masową skalę podsłuchy, niszczyło ludzi, doprowadzało ich do samobójstw

>(przypadek Barbary Blidy),

Też nie wierzę, że to było samobójstwo. Przecież p. Blida nie usunęła z pistoletu odcisków palców po swojej śmierci. Została zamordowana przez kaczystowskich oprawców, dziwne tylko dlaczego w takich okolicznościach. Zresztą CBA-mani grozili potem przesłuchiwanym, że ich załatwią tak, jak . Blidę, tylko lepiej

antaresAN

to kiepskie rządzenie pozwoliło bezpiecznie przebrnąć przez kryzys.Może przypomnisz propozycje Prezydenta pani Gilowskiej jak z tego wybrnąć.

Powiadasz anonimowy wyborca z głupiego uporu popiera PO a ja mam wrażenie że jesteś wyjątkowo tępym analitykiem sceny politycznej

i znowu bohater PiS na kolanach

"Na mocy ugody Miller cofnął powództwo. Ziobro oświadczył zaś, że nigdy nie zarzucał Millerowi "umyślnego i celowego" zadeptywania miejsca zbrodni, a jeśli Miller odniósł takie wrażenie, to w związku z tym wyraża on ubolewanie. Zarazem Ziobro oświadczył, że nigdy nie zarzucał Millerowi innej niż przypisywana politykom odpowiedzialności za to, że Mazur "jest poza zasięgiem polskiego wymiaru sprawiedliwości".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.