Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

tak wiec dobra rada dla pokroju modrewka...zacisnac nosek i przeczekac kiedy tzw smród obejmie juz kazdy załamek zycia.Wiadomo ze ci słabi, co juz narzekaja..muszom wymrzeć.Ale dopra nowina.Zostana bohaterami.

zeby jednak miernoty intelektualne nie zostawic bez wyjasnien- mozna przewidziec wielki wysyp kretynskich inicjatyw,pomysłow na ktore rozsadni,kulturalni ludzie nie beda mogli odpowiedziec sprzeciwem, z uwagi na wysoką srednią hasłowsci typu bohater,mąz stanu,zbawca itp.zaczeło sie to juz pomysłem na upatryjocznienia młodziezy.Po pewnym czasie bedzie trzeba uruchomic wielki odświezacz powietrza, spraye miejscowe.. zeby zapach wrócił do normy.

Mówią młus,że sr***cy swego smrodu nie czują i dalej smrodzą nie zdając sobie sprawy,że czują inni a jak przypadkiem piorun walnie w pobliżu to włażą ze strachu pod łóżka.Klawiatura,to taki ich wentyl bezpieczeństwa.

muls

Widzisz ja odmiennie od ciebie ze sztandarami nigdy,podkreśle nigdy nie chodziłem.Teraz rozumiem twoje wpisy i ten smród,który się za tobą ciągnie.Sprawa sie rypła.Nie jetem jakimś specjalnie wielkim patriotą a podatki płace,jak większość.Rozumieć trzeba,że ty odwrotnie.

modrzew47

muls Ci odpowie jak się naradzą (z psem), przecież zawsze chodzili we dwóch (bo jak żarówkę trzeba czasem wkręcić?)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jozwa Maryn i cała Redakcja ile jeszcze będziecie jeszcze tolerować TO lub Tego "coś" - mulsa. Chyba, że TO lub COŚ muls odzwierciedla przekonania, postawę, czy też chrakter całej Redakcji i moderatorów AS.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jacch

Jakiej gorzały,jakiej?On szalej źre...nagminnie i to od niego ma myśli takie,że on intelekt a reszta miernota...a pies nie zaprzecza i to tak trwa i trwa...aż od Bieruta,gdzie w kolejce stał.

13 maja 1935 r. i w dzień pogrzebu – 18 maja – zostały w Niemczech opuszczone flagi państwowe do połowy masztów.

Telegramy kondolencyjne

Z Berlina do Warszawy nadszedł do Prezydenta i Rządu RP telegram:

Głęboko poruszony wiadomością o zgonie Marszałka Piłsudskiego wyrażam Waszej Ekscelencji i rządowi polskiemu najszczersze wyrazy współczucia moje i rządu Rzeszy. Polska traci w powołanym do wieczności Marszałku twórcę swego nowego państwa i swego najwierniejszego Syna. Wraz z narodem polskim również naród niemiecki obchodzi żałobę z powodu śmierci tego wielkiego Patrioty, który przez swą pełną zrozumienia współpracę z Niemcami oddał nie tylko wielką usługę naszym krajom, ale przyczynił się ponadto w sposób jak najbardziej wartościowy do uspokojenia Europy.

Adolf Hitler, Niemiecki Kanclerz Rzeszy

Do żony Marszałka Aleksandry Piłsudskiej napisał: Smutna wiadomość o zgonie Pani małżonka, jego ekscelencji Marszałka Piłsudskiego, dotknęła mnie bardzo boleśnie. Wielce szanowna, czcigodna Pani oraz Jej Rodzina zechce przyjąć wyrazy mojego głębokiego współczucia. Postać Zmarłego zachowam w swojej wdzięcznej pamięci.

Przedstawione uroczystości religijne z 18 maja 1935 r. w berlińskiej katolickiej katedrze pw. św. Jadwigi były jakby typowe dla tego typu nabożeństw. Katafalk, a na nim wśród zapalonych świec spowita w flagę z białym orłem i z wężykiem generalskim, symboliczna trumna Marszałka. Katedra pełna była ludzi, co nie dziwi wszak żegnano człowieka wielkiego i na scenie historyczno-politycznej nieprzeciętnego. W uroczystościach żałobnych brali udział m.in. Goebbels, von Neurath oraz wysocy przedstawiciele NSDAP i Wehrmachtu. Obecny był nuncjusz papieski w Niemczech Cesare Orsenigo. Po nabożeństwie dwie kompanie Wehrmachtu oddały honory wojskowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.