Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe, ile to zaraz inicjatyw nadania imienia byłego prezydenta pojawi sie w świadomości społecznej? ile powstanie komitetów społecznych? skwerki, parki, ulice ,mosty, osiedla, no trochę tego jest.JPII się znudził, to mamy nowego męczennika

Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzmię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka z Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem.

Donald Tusk

miesięcznik ZNAK nr.11-12, 1987r.

poniedziałek.Koniec kabareciku z udziałem głównego aktora, którego popierało juz tylko 20% społeczenstwa za jego niekompetencje,kłótliwości, znikome osiągniecia polityki zagranicznej.Wspierającego partyjniactwo i kolesiostwo partyjne brata.CZAS na pogrzeby ludzi, którzy całym życiem pracowali na pamięć ofiar Katynia i nie tylko, jak śp Przewożnika. Pamięci ludzi którzy całym życiem ryzykowali w służbie Polsce jak śp Kaczorowskiego.Pamieci posłow których część pracowała jak potrafiła,czasami cięzko.Niektórzy byli naprawdę mądrzy i dzielni.Częśc zginęła bo uległa fobii głównego aktora czyli ..niepotrzebnie.I o tych tez pamiętajmy.Zeby kabarecik nie przesłonił PRAWDZIWEGO wymiaru tej katastrofy.Czesc ICH Pamieci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Re che che muls, patrz ale kabarecik- "Twój Styl".

Ukryta Zawartość

>jacch, 18 Kwi 2010, 18:55

>Satysfakcje religijną pomijam, nie liczy się.

>Mamy XXI w. i postrzeganie ludzi przez pryzmat wiary to oznaka degrengolady umysłowej.

Oczywiście za wyjątkiem żydów, muzułmanów i świadków Jehowy :-).

Jestem Europejczykiem.

>skynyrd, 19 Kwi 2010, 10:09

>znowu powycinane posty, ech...

jakieś głębokie przemyślenia czy zdjęcia Michnika całującego się ze Stalinem ;-)?

Jestem Europejczykiem.

"Kurski przypomniał, że Jarosław Kaczyński w pierwszych publicznych słowach po katastrofie smoleńskiej stwierdził: "W imię hołdu dla tych, którzy tragicznie zginęli jesteśmy winni kontynuować naszą walkę".

- Myślę, że Jarosław Kaczyński już wie, co zrobi, a to, co zrobi - partia przyjmie - stwierdził Jacek Kurski

Ukryta Zawartość

zaczynają...niestety bez jakiejkolwiek refleksji

Ukryta Zawartość

w związku z niezaprzeczalnym faktem ze ludzi których się szanuje należy pisać z dużej litery i właściwie....>>>poniedziałek.Koniec kabareciku z udziałem głównego aktora, którego popierało juz tylko 20% społeczenstwa za jego niekompetencje,kłótliwości, znikome osiągniecia polityki zagranicznej.Wspierającego partyjniactwo i kolesiostwo partyjne brata.CZAS na pogrzeby ludzi, którzy całym życiem pracowali na pamięć ofiar Katynia i nie tylko, jak śp. Przewożnika. Pamięci ludzi którzy całym życiem ryzykowali w służbie Polsce jak śp. Kaczorowskiego.Pamieci posłow których część pracowała jak potrafiła,czasami cięzko.Niektórzy byli naprawdę mądrzy i dzielni.Częśc zginęła bo uległa fobii głównego aktora czyli ..niepotrzebnie.I o tych tez pamiętajmy.Zeby kabarecik nie przesłonił PRAWDZIWEGO wymiaru tej katastrofy.Czesc ICH Pamięci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.