Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Jest okey.Pośród rodziny i znajomych nie ma dziwek słownych.

Każdy z nich przywiązuje wagę do tego co mówi, a jeśli się pomyli powie magiczne słowo przepraszam.

Więc pewnie się domyslasz, że relacje mamy inne niż tutaj na forum gdzie pełno jest tych, no, bladzi.

• Redaktorzy

"Po słowach Miedwiediewa (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gdzie uznaje ZSRR za państwo totalitarne, które gnębiło wolność i podstawowe prawa ludzi _nie tylko wśród własnych obywateli_, zaproszenie ostatniego totalitarnego przywódcy partii/rządu będącego przedłużeniem ramienia ZSRR, mającego krew bojowników o wolność na swoich rękach to to może być niezłe :))))"

W życiu nie widziałem tak pokrętnego rozumowania. Jak również głupiego.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

???

Czy ktoś kto rządził krajem satelickim w latach 80-tych na dodatek był zwierzchnikiem sił zbrojnych nie był z namaszczenia ZSRR?

Państwa i systemu o którym dzisiaj tak powiedział Miedwiediew:

...Miedwiediew powiedział też że reżimu, jaki panował w ZSRR nie można określić inaczej, niż jako totalitarny. "Niestety, był to reżim, przy którym tłumiono elementarne prawa i swobody. I nie tylko wobec własnych ludzi" - powiedział rosyjski prezydent.

- Tak było również w innych krajach socjalistycznych. Nie da się tego wykreślić z historii - podkreślił Miedwiediew...

Czy w tych warunkach nie odpowiada za sprawki SB i milicji nad którymi miał 100% władzy?

Gość

(Konto usunięte)

...."Ja uważam, że oczywiście jest w tym wielkim wydarzeniu, w tej wielkiej katastrofie, która miała miejsce, coś bardzo mocnego, co przede wszystkim zmobilizowało elektorat Jarosława Kaczyńskiego, Radia Maryja, Tadeusza Rydzyka, wielu, wielu innych proboszczów, którzy w ambonach krzyczeli o tym, kto powinien zginąć...

Mógłby jeszcze tak mimochodem dodać jacy to proboszczowie tak krzyczeli z ambon, bo ja wiem o jednym.

Aaaa, on pewnie tak tylko naponknoł, nie miął złych intencji bo przeciez jest w opcji tej która jest za jak to pięknie powiedział "tej jasnej i optymistycznej wersji Polski" na przecież takich złotych ludzi nie można posądzac o złe intencje...

Zawsze mówiłem, że PO i PiS to jeden diabeł. Okazuje się, że miałem rację:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"Przyjąłem tę wiadomość z niedowierzaniem". To już nie JOW się liczy?

Ale uwaga: słucham, co on mówi, i po dziesięciu minutach nie wiem, o czym ten bełkot. Po mojemu, Iwiński mówi właśnie o przygotowaniach do wprowadzenia JOW, tylko nie chce użyć tej nazwy bo wie, że ta koncepcja jest popularna, a PO zarzucano, że nie realizuje tej obietnicy wyborczej.

Słucham nadal, i nadal nic nie rozumiem, co on mówi, poza tym, ze to bardzo niedobrze (dla SLD).

• Redaktorzy

Skończył wypowiedź. Nadal nie rozumiem, o czym mowił, poza tym, że jest to projekt "rezygnacji z wyborów proporcjonalnych". Jakie wybory mają być w zamian, Iwiński w całej swojej długiej wypowiedzi nie wyjawił. Kto się na tym zna? Czy to może w partyjnej nowomowie oznaczać JOW?

Gość

(Konto usunięte)

Jarosław powiedział niewiele, ale i tak wszystko wiemy :-)

"Mam poczucie, że mogę podjąć się tej misji. Chcemy tej samej Polski, dumnej ze swojej tożsamości...

Jak przekonywał J. Kaczyński: Polska powinna być "nowoczesna, ale kultywująca tradycji." - Jestem przekonany, że ta wizja nas zjednoczy. Dziękuje - zakończył swe krótkie przemówienie Jarosław Kaczyński."

To naprawde facet z dużą klasą. Polityczną.

Twardy przeciwnik. Patrzcie jak mało powiedzial a jak wiele zarazem.

:-)

"Idzie o wielką sprawę – o to, aby w obrębie życia jednego pokolenia zbudować drugą Polskę.

* Źródło: z przemówienia na V Plenum KC PZPR 10 maja 1972 roku"

"Aby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej.

* Źródło: z przemówienia na XI Plenum KC PZPR 4 września 1971 roku"

i też liczył na stoczniowców

"Jeśli nam pomożecie, to sądzę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć... Jak? Pomożecie?... No.

* Źródło: podczas spotkania w Stoczni Gdańskiej 25 stycznia 1971 roku"

wladz, 7 Maj 2010, 09:39

>"poza polityczną walką z PO o zwycięstwo w ważniejszych wyborach parlamentarnych co Jarosław

>Kaczyński miałby do zaoferowania jako prezydent

>

>Co potrafi już pokazał na stanowisku premiera a jako prezydent będzie miał dużo mniej

>odpowiedzialności za państwo natomiast dużo więcej czasu na rozgrywki polityczne.

>

>Życie w politycznym chaosie nie każdemu odpowiada"

>

>lampowi i podobni to nie oznacza poparcia PO natomiast mobilizuje przed powrotem chaosu i ciągłych

>medialnych przepychanek politycznych

latka lecą, wlaz tęskni za małą stabilizacją

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.