Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

ted125

- stary żyd mówił - nie licz na nic, do liczenia są pieniądze

>I Platforma Obłudników ci to zapewni?> - sam o to zadbałem, już dość dawno

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wladz, 26 Cze 2010, 23:48

>mamel wiec jak było z "bić żydem"....chlapnąłeś pędzlem nie na to płótno?<

tradycyjnie przeinaczasz - wszyscy tak macie czy tylko ci najgorliwsi?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

przeanalizuj zanim zaczniesz pomawiać o zbiorową krucjatę

"wladz

- wypaczasz historię (na podstawie postaci Piszczyka zapewne)

nikt przed 39r. nie znał hasła "bij żyda" - było dokładnie inaczej

"wasze ulice nasze kamienice" i tak było do komuny - pełna symbioza a każdy pilnował swego

i komu to przeszkadzało"

"mamel

Było dokładnie inaczej tzn. to Żydzi bili Polaków,na uczelniach getto ławkowe dotyczyło Polaków i to Żydzi wybijali szyby w polskich sklepach.Ciekawe na jakich filmach się wychowałeś?

Hasło " bij Żyda" pojawia się już w XVIII wiecznych pamietnikach Kitowicza."

"wojciech iwaszczukiewicz, 26 Cze 2010, 23:14

>Hasło " bij Żyda" pojawia się już w XVIII wiecznych pamietnikach Kitowicza.<

chcesz bić biedny, chory, bity - tak trzymaj, masz prawo, tylko nie narzekaj

ja wole być piękny, zdrowy i bogaty - Amen"

kilka zdrowych marysiek to lepszy pomysł

bartasxx

nie knuj juz nie knuj-bys pekl-to prawda bo za krotko zyjesz na tym swiecie-a dopisujesz mi miano

jakiegos menela-i tu sie mylisz i to grubo-chodzi o doswiadczenie zyciowe czlowieku administracji

panstwowej.Do wszystkiego w zyciu doszedlem samodzielnie-a TY wiesz co to prawdziwa jest robota???

Pilnuj tych obszczymurkow lepiej,a i psie kupy kontroluj-gosciu mundurowy z siedmioma tatuazami.

Tak to jest- jak robota w rece parzy-to przyjdz do pracy w miejskiej strazy.

Gdybys nie byl w partii[a i tu sie nie myle]-to bys nie byl u mundurku-wiec mamy to co mamy.

• Redaktorzy

"Na fiutku sobie zrob tatuaz wtedy synku blysniesz. Widzisz jak wyczulem,ze masz tatuaze modnisiu."

...

Osobiście tatuaże mi zwisają kalafiorem, ale ciekaw jestem, czy uważasz również, że kobitki z makijażem to zło? A faceci, którzy strzygą się u fryzjera zamiast w domu?

• Redaktorzy

"- wypaczasz historię (na podstawie postaci Piszczyka zapewne) nikt przed 39r. nie znał hasła "bij żyda" - było dokładnie inaczej "wasze ulice nasze kamienice" i tak było do komuny"

Tutaj widzę już wdzięk historiozoficzny niezrównany. Takie hasło w ogóle nie istniało. Istniało owszem, odwrotne: "nasze ulice, wasze kamienice", i było to jedno z przedwojennych haseł komunistów, zresztą nie skierowane w stronę Żydów nawet, tylko w stronę "burżujów".

stary audiofil

w żaden sposób nie przypisuję Tobie miano menela a tym ostatnim wpisem dajesz o sobie świadectwo -doświadczenie życiowe w żaden sposób nie równa się z wiekiem i taki wniosek nasuwa się po Twoich wpisach - piszesz o młodzieży ćpającej i poglądach a sam piszesz ich ulicznym językiem jeżeli mamy cos naprawiać to powinniśmy zaczynać od siebie. I nie jesteś taki bystry jak się Tobie wydaje akurat w Straży Miejskiej ja nie pracuję. Troszkę w innej formacji a tak na marginesie mundurowi nie mogą należeć do partii jakiejkolwiek -tu proszę masz następne doświadczenie życiowe jednak człowiek całe życie się uczy -jak nie w szkole to w życiu.

Ale ponawiam moje pytanie co Ty Stary audiofilu zrobiłeś w życiu dla kraju i dla ludzi? Proszę odpowiedz na moje pytanie rozumiem ,że wobec brzemienia czasu jaki już minął od Twoich narodzin powinno być tego wiele więc czekam na odpowiedź. Pochwal się . I jeszcze jedno pytanko czy Ty w ogóle chodzisz na wybory głosować?

czy chodze-dobre pytanie-naprawde-juz na to odpowiadalem.

A u Ciebie jaki ten mundur jest policjanta,strazaka-czy harcerza??

Nadto piszesz co zrobilem dla kraju??-wiecej niz mozesz sobie wyobrazic.

A teraz jeszcze Ci powiem-co kraj zrobil dla mnie?-nic dobrego,same zle rzeczy,poniewaz w

administracji panstwowej siedza ludzie z poprzedniej epoki i jest opor materii-w ustawie z

22 sierpnia 1997 o zwrocie wywlaszczonych za komuny nieruchomosci,bo Panie mundurowy-jest ustawa,ale

martwa,bo bez natychmiastowej klauzuli wykonalnosci-co o czym mowa-czy jeszcze nie??

To jest chlopie kasa na ktora ostrza sobie pazurki przyszli wlasciciele-i przeciez w imie prawa

jest ustawa,a opor materii-to uklady kolezensko-partyjno-towarzyskie kochanej naszej wladzy lokalnej-

-a jestem ze stolicy zrozumiales wreszcie temat-czy dalej ja swoje,a TY swoje.

A jezyk jakim sie posluguje tu to blahostka,bo takiego jakiego uzywam w urzedach-to jest dopiero

dla urzednikow zagwozdka.No DOBRA-powiedz ilu TY w tym miesiacu pijakow spisales,albo ilu prestepcow

nakryles-fajna robote masz jaka emocjonujaca i ksztalcaca-zazdroszcze,a pijakow i tak bedzie coraz

wiecej-to robote masz zapewniona,a nadgodziny bierzesz??

To dlaczego żyjesz w tym kraju? Jeżeli na wybory nie chodzisz to by wynikało że nawet nie potrafisz zadbać o własny interes !!! Jeżeli chodzisz to znakomicie starasz się.

Czy w urzędach pracują z poprzedniej epoki? wiekowo coraz mniej mentalnie pewnie więcej , ale miałeś Pan wiele czasu aby coś z tym zrobić zamiast narzekać.

Rozumiem ,że układ jest wszędzie gdzieś już to kiedyś słyszałem -pewne środowiska widzą układy wszędzie tak to ostatnio bywa. Było nie było wychodzi ,że jesteś nieszczęśliwy i naprawdę przykro mi z tego powodu . Każdy jest kowalem swego losu. A ja ja jestem bardzo szczęśliwy - i to w mundurku :)

A co do nadgodzin -niestety nie ma służba jest służba. W tym miesiącu pijaczków nie było w poprzednim również -była powódź i praca na wałach -ale oczywiście nie prawdziwa robota o, której Pan Panie szanowny wie najwięcej. I tak sobie myślę ,że należy głosować na Bronka z prostej przyczyny czytając wpisy ludzi podobnych do Ciebie z całym szacunkiem -sfrustrowanych pretensjonalnych do całego świata mam obraz J. Kaczyńkiego co mnie przeraża.

Ogólnie kończę i życzę powodzenia z machiną urzędniczą -tylko proponuję z kulturą zawsze to lepiej wygląda niż prymitywne zaczepki"

Dobranoc

Panie mundurowy-wez Pan daj mi mandat i dobra.

Co do zycia to jestem zadowolony-tylko nie lubie ciemnych ludzi i tych co dla idei dali by sie....

A wybory i polityka to jest nastepny temat rzeka-bo rzadzacy sa bez rozumu zupelnie,ale maja swoje

male interesy w tym calym rzadzeniu.Gdyby Panie Mundurowy nie bylo polakow w IRAKU I AFGANISTANIE,

gdyby nie lataly niepotrzebnie zakupione F-16-to zylby Pan z rodzina jak czlowiek w dzien i w nocy-

-a nie sleczal na walach po nocy jak jakis bezdomny,a takze nie ogladal bys Pan powodzi na taka

skale,bo jakie mamy panstwo tak zyje sie ludziom-a wiem to od Pana kolegow tez mundurowych,bo

mieszkam 300 metrow od walu wislanego-takze chwalili wladze az bylo mi glupio odejsc i tego nie

wysluchac do konca.Takze Panie Mundurowy jeszcze daleka droga przed Panem-zycze powodzenia i duzo

zdrowia.

Prezes Kaczyński stwierdził,że wygranie wyborów prezydenckich przez kandydata z PO to zagrożenie dla demokracji(!) bo wtedy jedna opcja zmonopolizuje scenę polityczną.Prezio ma wyjątkowo krótką pamięć albo uważa Polaków za idiotów.To przecież on razem ze swoim bratem i partią zmonopolizowali polską politykę w latach 2005-2007.W tym czasie PiS miał prezydenta,rząd i znaczącą większość parlamentarną ( razem z samoobroną i LPR).Takiej władzy nie miał nikt w Polsce po 89r!

Przypomonam ponadto,że Jarek objął tekę premiera pomimo tego,że wcześniej zarzekał się,że tego nie uczyni.Pewnie nie chciał ale musiał!

Jest kandydatem mniej rozgarniętych więc i obszar manipulacji jest dużo większy.

"- Może być tak, że przy tak wielkiej słabości naszego państwa, przy różnego rodzaju zjawiskach patologicznych Polacy tak naprawdę niewiele będą z tego mieli. A inni z tego będą mieli bardzo wiele - zauważał prezes PiS. Jego zdaniem niektórym zależy na tym, aby Polska nie wydobywała gazu łupkowego na dużą skalę

Dodawał też, że jeśli zostanie prezydentem to będzie "bezwzględnie walczył" o to, żeby nasz kraj skorzystał na wydobyciu gazu łupkowego. - Będę piętnował wszystkich, którzy tą sprawą zechcą handlować dla własnych interesów, a nie dla interesów Polski. Mam obawy, że Polska w obecnym stanie miałaby z tym poważne kłopoty. Potrzebna jest daleko idąca zmiana w aparacie państwowym - postulował Jarosław Kaczyński"

to lep dla idiotów.

Jak już wracamy do historii;

Jak pamiętamy, PO bardzo rwało się do władzy po przegranych wyborach i koalicji z PIS-em chcieli jako POPIS a nie PISiPO.Reszta to już dogadanie się z PSL i dalszy scenariusz (taka "niby"nocna zmiana) znamy.I tu jest ciekawe że dziwi nas koalicja PIS a aktualna koalicja PO z PSL to taka naturalna - nie pamiętamy już..?

Róbcie więc z Kaczyńskiego kłamcę, obłudnika itp,bo metoda ta sprawdza się i pewnie Bronek wygra ale metody jakie stosują panowie z PO (zwłaszcza wczorajszy popis ze zjazdu) i mediów (polsat tvn itp)są bardzo czytelne, szkoda że nie dla większości.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Maju

chyba pamięć zawodzi i to bardzo.PiS wmawiał POPiS żądając przed wyborami deklaracji PO o koalicji wyborczej z PiS.

Maju facecik wyrokiem sądu został uznany za kłamcę

Maju jak płynnie i nośnie wymówić PiSPO ?

może jesteś odwrotny (w "Mały wielki człowiek " występuje postać odwrotnego chodzącego tyłem do przodu myjącego się piaskiem itd}

"jozwa maryn, 27 Cze 2010, 00:16

>"- wypaczasz historię (na podstawie postaci Piszczyka zapewne) nikt przed 39r. nie znał hasła "bij

>żyda" - było dokładnie inaczej "wasze ulice nasze kamienice" i tak było do komuny"

>

>

>Tutaj widzę już wdzięk historiozoficzny niezrównany. Takie hasło w ogóle nie istniało. Istniało

>owszem, odwrotne: "nasze ulice, wasze kamienice", i było to jedno z przedwojennych haseł komunistów,

>zresztą nie skierowane w stronę Żydów nawet, tylko w stronę "burżujów".

owszem niedosłownie lecz istniało i było bardzo nośnie nie tylko podczas rozbiorów.

""Bij Żyda, spasaj Rassiju"

wojciech iwaszczukiewicz

.To przecież on razem ze swoim bratem i partią zmonopolizowali polską politykę w latach 2005-2007

No własnie,był w tych czasach monopol władzy stworzony przez PIS i jakie z tego wnioski?

Ano takie,że monopol to nic dobrego ale nie w przypadku PO i pewnie jeszcze PZPR.Pogratulować tylko

i wypada zauważyć,że to zasada Kalego.Jeżeli uznaliśmy za złe rozwiązanie za czasów PZPR i PIS to bądźmy konsekwentni.

>Panie mundurowy-wez Pan daj mi mandat i dobra.

SA - na tym forum mandaty rozdają zielone ludki które z niepokojem patrzą na Twoje wycieczki osobiste.

Nie rozumiem skąd ta awersja do ludzi w mundurach - praca jak każda inna. To już nie czasy PRLu gdy mundur był tożsamy ze znienawidzonym aparatem władzy. Tatuaże to forma ozdabiania ciała znana ludzkości od tysięcy lat - warto przeczytać zanim ktoś zacznie krytykować:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

Czyżby dotkneły cie osobiście wpisy starego?Dyskusja trochę ostra ale z winy również drugiej strony.

Obiektywizm się kłania...jak zwracasz uwagę,to jednej i drugiej stronie.Było by uczciwiej.

modrzew47, osobiście nie mam nic wspólnego ze służbami mundurowymi czy tatuażami. Ale nie zgadzam się na wykorzystywanie tego jako argumentacji w dyskusji z innym forumowiczem. To są argumenty na poziomie "Kaczyński to kurdupel" czy "Komorowski to safanduła". Jeśli uważasz to za normę w dyskusji o polityce to nie mam więcej pytań.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

"modrzew47, 27 Cze 2010, 10:20

>wojciech iwaszczukiewicz

>.To przecież on razem ze swoim bratem i partią zmonopolizowali polską politykę w latach 2005-2007

>

>No własnie,był w tych czasach monopol władzy stworzony przez PIS i jakie z tego wnioski?

>Ano takie,że monopol to nic dobrego ale nie w przypadku PO i pewnie jeszcze PZPR.Pogratulować tylko

>

>i wypada zauważyć,że to zasada Kalego.Jeżeli uznaliśmy za złe rozwiązanie za czasów PZPR i PIS to

>bądźmy konsekwentni"

dostrzegasz różnicę w polityce Tuska i Kaczyńskich?

zauważyłeś powołanie Belki nierozsądne oddanie TV publicznej opozycji

pamiętasz prezydenturę Kwaśniewskiego z SLD

zauważyłeś jakiekolwiek zmiany po 89r?

Porównanie ewentualnego zwycięstwa Komorowskiego z monopolem PiS w 2005-2007 nie ma sensu.Komorowski nie jest bratem bliźniakiem i nie będzie dominacja bardziej wyszczekanego brata.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.