Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz bardziej śmieszą mnie Twoje wpisy wladz, jak i "artykuły" poprzednika.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Znam równie kompetentne osoby(nawet z obecnego rządu)jednak nie zostały nominowane.

Tak na prawde to mógł zaczekać aż zostanie wybrany.Nigdzie nie mówiłem,że tylko moje wnioski są słuszne...to tylko moje spostrzeżenia.wladz co z tobą?

• Redaktorzy

"Czym jest nominacja Belki na Prezesa NBP?I inne. To nie poważniejsze umizgi do lewicowego nurtu?"

Poważniejsze, c'est le mot. Co jest poważniejsze i z korzyścią dla kraju: powołanie p. Belki na stanowisko prezesa NBP, czy deklaracja prezesa, że p. Oleksy jest starszego pokolenia politykiem lewicowym, jego szefowej kampanii, że Napieralski wykazał sie hartem i dzielnością wstając o 5 rano, czy też jego nadwornego socjologa, że od dziś postkomuną nie jest SLD, tylko PO? Bądźmy poważni...

i chyba nie ma nic dziwnego w zdobywaniu głosów natomiast gdy kandydat całą swoją 20 letnią retoryką z postkomuny robi cel ataków i nagle twierdzi że jest prawie jednym z nich?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj macie artykulik o super umowach podpisywany przez ten super rząd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Ogólnie, to ten kontrakt (jaki by nie był) zapewnia Polsce gaz na następne lata. Więc może nie przesadzajmy z opowiadaniem, jaki jest straszliwy, zwłaszcza że poprzedni rząd, i jeszcze poprzedni nie pozostawiły po sobie nic lepszego. Chyba że jesteśmy lepszymi niż rządowi specjalistami w dziedzinie ekonomii i na tej podstawie możemy ocenić, że można było np. podpisać kontrakt taniej. Ja nie jestem takim specjalistą, w zw. z czym dla mnie jest to po prostu dokument który gwarantuje, ze będę miał na czym herbatę gotować. A co do reszty... Gazoport zbudowano za poprzedników? Nie, zaczynają budować go właśnie teraz. Gaz łupkowy kiedy odkryto? Też teraz. Most energetyczny z Litwą kiedy zaczynają budować? Też teraz. Więc pardon, ale kręcenie z kwestii energetycznej bata na ten akurat rząd spotka się raczej z niepowodzeniem. Zwłaszcza jeśli miałby to być argument na rzecz niebywałych osiągnięć poprzedników - ofiar, które po dwóch latach rządzenia powiedziały "pas".

>podobne kontrakty są łączone z innymi i trudno ocenić opłacalność.

Zgadzam się z tym w 100%. Media zawsze szukają sensacji a tą najłatwiej pokazać na cyfrach.To że w tym pojedynczym kontrakcie Polska zarabia mniej od Białorusi jeszcze o niczym nie świadczy - należałoby zapytać na ile to podnosi bezpieczeństwo energetyczne Polski i innych krajów UE, jakie są dopuszczalne warunki renegocjacji kontraktu, jak on wygląda na tle innych kontraktów zawartych z Rosją. Jeśli to zespół Pawlaka negocjował kontrakt, to mam pewną dozę zaufania że zrobił to zgodnie ze sztuką i interesami Polski. Pawlak słabo wypada medialnie, ale w sprawach gospodarczych nieźle się porusza.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Faktycznie wpadka Kaczyńskiego z Białorusią była druzgocąca. Poza tym Kaczyński nie był w formie, mało dynamiczny, chyba stać go na więcej.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

captainspaulding

27 Cze 2010, 21:00

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 714 / 188 / 1

Komorowski zmiazdzył Kaczynskiego...

Zalezy jak na to spojrzec. Komorowski jak zwykle plywal co u niego jest typowe. Chwilami pieprzyl trzy po trzy. Zgadzam sie co do wpadki z Bialorusia.

Nawet Staniszkis(!) tuż po debacie przyznała że Kaczyński bezdyskusyjnie dał ciała z tą Białorusią.

Wpadka podwójna, bo po tych wszystkich deklaracjach o kontynuacji polityki śp. Lecha i jego dążeń do uniezależnienia wschodnich sąsiadów od Rosji nagła deklaracja że to Polska będzie rozmawiała z Rosją o przyszłości Białorusi... panie Kaczyński, wstydu pan oszczędź...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wladz

27 Cze 2010, 21:48

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1297 / 684 / 0

nie oglądałem debaty lecz przecież nie od dzisiaj znane są nikłe kwalifikacje Jarosława Kaczyńskiego na demokratycznego polityka.

Obaj sa siebie warci.

przeglądam wypowiedzi

"Następnie wyjmuje kartkę papieru. - Chciałbym prosić pana prezesa o to, żeby nie popełniał tego błędu, o którym pisze PAP, że zapowiadał pan rezygnacje z dopłat w imię marzeń o armii europejskiej - atakuje. - To jest nieprawda. Niczego takiego nie było - odpowiada Kaczyński"

ma sąd w trybie wyborczym i może skorzystać....zwolennicy skorzysta czy znowu kłamie?

Ojciec Dyrektor apeluje o mobilizację

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pisalem juz kiedys dwunastokrotnie i powtorze raz jeszcze-

JOZWA MANDARYN NA PREZYDENTA!!!!

wiecie dlaczego-bo w debatach forumowych nie ma sobie rownych-cos nie pasuje w debacie to tzw.ban demokratyczny-i po zawodach,czyli wakacje przymusowe-ale dzban wode nosi dopoty,dopoki.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.