Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

martens, 4 Lip 2010, 23:35

>mam spore wątpliwości do tego Komorowskiego,

Moim zdaniem to zwykła niefortunna retoryka wyborcza. Prezydent ma niewielki wpływ na działania gospodarcze rządu (chyba że rząd wprowadza zmiany w prawie gospodarczym, tu jest możliwość weta). Kaczyński nie takie rzeczy obiecywał, chyba byłoby dobrze żeby przegrał - inaczej wyborcy mogą żądać ich spełnienia)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czyżby powolny koniec platformy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Moja opinia wynika z kontaktów z dużymi firmami z rynku zaawansowanych technologii czy finansów

>gdzie Komorowski ma druzgocącą przewagę. Mam wrażenie że wśród firm zajmujących się "prostymi"

>rzeczami typu handel, transport, budownistwo - sympatie wyborcze są nieco inne.

Pisząc "nie małą" być może lekko zakrzywiłem rzeczywistość ... to duża firma działająca w sektorze zaawansowanych technologii...

Nie ma po co się licytować ... chciałem tylko zadać kłam ogólnemu sielankowemu wrażeniu, kreowanemu przez jedynie słuszne media czy też nobilitowane osobistości ...

A i tak przy okazji, nie ma prostych rzeczy w biznesie, obojętne czy mówimy o handlu, transporcie, budownictwie czy też fryzjerstwie lub garncarstwie ...

Pozdrawiam,

jozwa - nie lubię prowadzić dyskusji metodą łopatologiczną z adwersarzem, który na taką nie zasługuje ale jeśli ten wciąż twierdzi, to on mi przystępnie wyjaśni ...

piszesz

<>

moim zdaniem połowa ludzi, która nie głosowała nie "leje na kraj", jak to płynnie tłumaczysz, lecz nie akceptuje opcji politycznej, która po dojściu do władzy traktuje wyborcę jak karbowy chłopa

i nie ważne, która to opcja - wygrywa tzw. "demokracja"

obecny system wyborów nie pozwala wybierać kandydatów; głosujemy na partię a ona typuje swoich ludzi do sprawowania władzy/ucisku

"świadoma" cześć społeczeństwa głosuje i ma co wybrała więc niech się później nie burzy tylko dalej klaszcze

zaś ciemnogród poczeka spokojnie w domu na koniec tej degrengolady i założę się z tobą jozwa, że wcale nie tak długo

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

dartman, 4 Lip 2010, 23:25

Czyli jednak IDEOLOGIA najważniejsza ?

Chyba jako właściciel nie jesteś za socjalnym (żeby nie powiedzieć socjalistycznym) trzymanym za j...a przez działaczy związkowych, centralnym podejściem do gospodarki ? Gdzie prywatne jest podejrzane, a właściciele firm są "często" spod ciemnej gwiazdy, dorabiającym się KOSZTEM wyzyskiwanego robotnika? Szpitale "prywatne" są be ... bo prości ludzie ze wsi z podstawowym wykształceniem podchwycą hasło ? itd.

Szkoda słów, ważne że p. Kaczyński pomodlił się tam gdzie kiedyś wylądował helikopter J.P.II, albo na Wawelu ...

>czyżby powolny koniec platformy?

Całkiem możliwy scenariusz, każda partia będąca u władzy wcześniej czy później się wypala. Myślę że teraz wszystko zależy od tego na ile Platforma przyśpieszy z reformami. W interesie PiSu będzie destrukcyjne działanie przeciwko reformom, poparcie mają duże, mogą manipulować niepokojami związanymi z katastrofą smoleńską czy słabą sytuacją ekonomiczną w Europie - i na tej fali niepokojów i populizmu rzeczywiście sięgnąć po zwycięstwo. Gdyby teraz wygrał Kaczyński, pozycja PiS przed kolejnymi wyborami byłaby słabsza. Może dlatego na widok sondaży powyborczych Kaczyński odetchnął z wyraźną ulgą.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

dartman

moze po prostu jestes wyjatkiem, ktorych jest troche i nic nie ma to wspolnego z sielanka...znam calkiem skutecznych przedsiebiorcow , ktorzy podejmuja dobre decyzje w zarzadzaniu ale jak przychodzi do zakulisowych rozmow o polityce to ludzie na spotkaniach szybko zmieniaja temat ...jest troche zdrowo pierdo.nietych na punkcie kaczynskiego wsrod ludzi wyksztalconych, nie wiecej jednak niz te statystyczne 20-25 % nie ma wiec o co kruszyc kopii...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

palton, 5 Lip 2010, 00:05

skąd Ty wytrzasnąłeś ten tekst ...

>Chyba jako właściciel nie jesteś za socjalnym (żeby nie powiedzieć socjalistycznym) trzymanym za

>j...a przez działaczy związkowych, centralnym podejściem do gospodarki ? Gdzie prywatne jest

>podejrzane, a właściciele firm są "często" spod ciemnej gwiazdy, dorabiającym się KOSZTEM

>wyzyskiwanego robotnika? Szpitale "prywatne" są be ... bo prości ludzie ze wsi z podstawowym

>wykształceniem podchwycą hasło ? itd.

>Szkoda słów, ważne że p. Kaczyński pomodlił się tam gdzie kiedyś wylądował helikopter J.P.II, albo

>na Wawelu ...

dodaj jeszcze, że za rządów PiS panowie w czarnych kominiarkach niszczyli przedsiębiorców ...

no proszę... ja piszę o realiach a Ty o życzeniach jedynie słusznych...

Prowadzę firmy od 4 roku studiów, prawdziwe firmy niezwiązane z nomenklaturą.

bedzie tak jak zechce naród...mysle, ze ludzie wyksztalceni i tak nie znajda przez wiele lat swojego reprezentanta...

mlb, 5 Lip 2010, 00:06

>Całkiem możliwy scenariusz, każda partia będąca u władzy wcześniej czy później się wypala. Myślę że

>teraz wszystko zależy od tego na ile Platforma przyśpieszy z reformami.<

PiS rządził w czasie prosperity gospodarczej i zrobił - nic

PO przejęła władzę nie mając jak się okazało żadnej koncepcji na rządzeniem krajem i traw tak do dziś - nie zrobiła nic

takie mamy elity władzy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

electro

5 Lip 2010, 00:16

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2558 / 2097 / 0

bedzie tak jak zechce naród...mysle, ze ludzie wyksztalceni i tak nie znajda przez wiele lat swojego reprezentanta...

Nie sposob sie nie zgodzic.

palton, 5 Lip 2010, 00:16

>Komorowski 49,5 %, Kaczyński 50,5% ...

Zobaczymy czy można wierzyć jasnowidzom :-)

electro, ja nie jestem "pierdo.nietych na punkcie kaczynskiego"

jestem po prostu polskim przedsiębiorcą sprawnie działającym na rynku europejskim.

notabene nie będącym wyznawcą jedynie słusznej wizji Polski lansowanej przez salony.

• Użytkownicy+

dartman, 5 Lip 2010, 00:16

>skąd Ty wytrzasnąłeś ten tekst ...

Z głowy, która czyta i obserwuje ...

Śmieszne jest podważanie tego że PiS nie jest partią grającą pod związki zawodowe. Gdyby nie różnice IDEOLOGICZNE jak in vitro, związki homoseksualistów i itp. (związane z KK), to GOSPODARCZO PiS niemal = SLD.

wyniki z ostatniej chwili z 51,5% komisji wyborczych

-KOMOROWSKI-49,49%

-KACZYNSMI-50,51%

Zygu,zygu,zyk!!

Bronek wypil malego szampana-

moze zrobic z siebie barana!!

No to mamy przeplataniec do rana ;)

Póki co Kaczyński wybija piłkę z bramki a Komorowski nie strzelił karnego...a moze na odwrót.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dartman

jesli salony to raczej kaczynscy, od malego na salonach..milosc do gierka i takie tam klimaty...juz sie zorientowalem kim jestes, znam paru takich facetow...swoja robote wykonuja dobrze tylko nie daj boże pogadac z nimi na luzie, a ich żonki nauczycielki najczesciej z ruchu swiatło-życie to tragedia na kazdej imprezie firmowej...ludzie tacy jak Ty udawadniaja , ze mozna glosowac na skrajnych socjalistow pozostajac w samouwielbieniu...tak pewne 'pan Hitler' dochodzil do wladzy w demokratycznych wyborach...

teraz zliczaja duze miasta wiec moze sie wszystko odwrocic bo w duzych miastach wiecej wyksztalconych i kaczynski bedzie tracil....

palton, 5 Lip 2010, 00:27

>mlb, problem w tym, że to % podany przez państwową komisję wyborczą, a nie żarty! (niestety)

Wiem o tym. Na chwilę obecną jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte - dane z największych okręgów wyborczych zazwyczaj przychodzą na końcu. Gdyby jednak wygrał Kaczyński - oznaczałoby że wszelkie sondaże można nawinąć na rolkę i powiesić panu jasnowidzowi w toalecie :-)

dartman

ja nie napisalem nic osobistego, napisalem tylko, ze konstytucja psychiczna ludzi takich jak Ty laczacych prace na wolnym rynku z glosowaniem na partie socjalistyczna nizin spolecznych jest mi doskonale znana...nie dziwi mnie, natomiast nie demonizowalbym wielkosci tej grupy w populacji ludzi na wyzszych stanowiskach .....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.