Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

najbardziej zainteresowany

"Przed Pałacem Prezydenckim stoi krzyż upamiętniający ofiary katastrofy w Smoleńsku. Co z nim zrobić? Czy pałac pozostanie sanktuarium Lecha Kaczyńskiego?

- Pałac Prezydencki jest sanktuarium państwa. Krzyż, co było zrozumiałe, postawiono w nastroju żałoby, lecz żałoba minęła i trzeba te sprawy porządkować. Krzyż to symbol religijny, więc zostanie we współdziałaniu z władzami kościelnymi przeniesiony w inne, bardziej odpowiednie miejsce.

Więcej...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pragmatyzm Komorowskiego zawsze budził u mnie zaufanie, ale i on zdaje sobie sprawę że gwałtowne ruchu w tej kwestii nie są wskazane - zawsze się znajdzie jakiś oszołom który oskarży prezydenta o obrazę uczuć religijnych a klakierzy Pospieszalskiego zaczną mu wtórować.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

sky, dlaczego radziecka? Najbardziej znany to chyba amerykański monument na Bunker Hill - nawet LKacz by się o niego nie obraził, znając jego sympatię do USA. Radziecką specjalnością są pomniki figuratywne demonstrujące krzepę ludu (cecha charakterystyczna - pęciny grube jak uda).

"wiec moj wniosek jest taki :ZLE REPREZENTOWALI POLSKE i obelisk to chyba lekka przesada"

Tutaj electro niekoniecznie się zgodzę. Wolę, aby kiepski prezydent dostał za swoją śmierć skromny, ale elegancki monument (upamiętniajacy w końcu również pozostałe ofiary), niż żeby za to samo jego nieodpowiedzialny brat otrzmał władzę w kraju.

>skynyrd, 12 Lip 2010, 12:26

>Jozwa - nie wiedziałem, że jestes specjalistą od obelisków - to

>chyba wybitnie radziecka specjalnośc.

Może byś się tak za swoje wykształcenie zabrał zamiast tracić czas na nieustanną adorację Prezesa?

"Najstarsze obeliski pochodzą ze starożytnego Egiptu, gdzie już za czasów V dynastii były elementem kultu słońca[1]. Ustawiano je na placach przed świątyniami i pałacami. (...) Ustawiano je również parami przy wejściu do świątyni. Pełniły wówczas rolę symbolicznej bramy między niebem a ziemią."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

A, natomiast nominacje Komorowskiego nie są warte analizowania. Kogokolwiek by nominował, i tak nie doczeka sie u skynyrda entuzjazmu, uznał więc, że może sobie mianować takich gości, jakich lubi. I tak się zdenerwujesz, i tak...

no i już mamy pierwszego: Błaszczak z PiSu:

Ukryta Zawartość

Teraz tylko czekać aż PiS zacznie organizować pielgrzymki.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Kiedyś można było tanio wyrwać fajny obelisk z ukochanego przez Prezesa Egiptu :-)))

Ukryta Zawartość

teraz Biały Człowiek nie ma tam już niestety takiej władzy. Ale można by coś w PiSowskim mateczniku czyli w podkieleckich kamieniołomach wykuć. Zgrabne i jednocześnie symboliczne.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Ziemia z miejsca katastrofy prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem zostanie złożona na początku sierpnia w kopcu Józefa Piłsudskiego w Krakowie, wraz z innymi ziemiami z pól bitewnych, miejsc kaźni oraz w inny sposób uświęconych polską krwią."

spirala się nakręca

"Bukowski zaznaczył, że mimo iż 96 ofiar tej tragedii nie zginęło na polu walki ani w okupacyjnych kazamatach, zdecydowano - za aprobatą ministra obrony narodowej Bogdana Klicha - o potrzebie złożenia tej ziemi w polskiej Mogile Mogił"

Ukryta Zawartość

jak widzisz rząd też uczestniczy w tej szopce

Ukryta Zawartość

bardzo cwane jest takie dictum.spotkałem to na AH kiedy rekomendowałem go mojemu psu ,kiedy jus miałem go dośc z uwagi na zupelnie obłakancze zachowania.Otóz pewien gosc w AH podczas wyborów bił sie w piers ze głosuje na SLD, ale musi...no musi powiedziec ze kurdupel to jednak mąz stanu.tak mnie tym zachwycił ze wspomniał mi sie taki zyd co to mowi do zony...wiesz kochanie ten hitler to pewnie nam łeb utnie..ale jednak warto, bo to monż stanu.taka prosta logika...skynkowa.

>skynyrd, 12 Lip 2010, 13:26

>Moze wskazesz jakis mój jeden wpis adoracyjny, dotyczacy Kaczyńskiego?, zamiast pieprzyc bzdury?

>Prezesa nie lubię. Nie lubie również Ziobry i Kurskiego.

A to bardzo przepraszam. Prezesa ostatni tak wszyscy kochają że można od tego zgłupieć. Zwłaszcza u kobiet budzi tak silne uczucia macierzyńskie że ponoć notowano nawet przypadki laktacji.

>To, że nie nasładzam się Tuskiem i komorowskim, nie oznacza poparcia dla Kaczyńskiego.

Ciekawe, bo u mnie odruch sprzeciwu wobec Prezesa i PiSS nie wywołuje miłości do PO z Tuskiem na czele. Czyli tak samo tylko na odwrót :-).

A co do szufladkowania: zdarzało mi się Kaczyńskiego pochwalić (skoro było za co to w czym problem) co strasznie forumowych PiSSmanów złościło, no bo jak tak można :-)?

Jestem Europejczykiem.

Niedługo ziemia ze Smoleńska pojawi się na allegro jako działająca lepiej od sproszkowanego rogu nosorożca. Stuprocentowa gwarancja - wypróbowano na politykach.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.