Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71, 19 Lip 2010, 14:49

>meloman62 nie pierwszy raz nabijasz sie z wygladu Kaczynskiego (przypominam ze Gosiewski byl

>kaleka) a zaloze sie ze sam masz caly metr piec centymetrow w dobrym kapeluszu:-)

Gosiewski kaleką ? pierwsze słyszę...

Mógł mieć jakąś osteochondrodysplazję, ale nie w stopniu pozwalającym na wydanie orzeczenie o inwalidztwie

gosie.ski nie byl kaleką, wystarczy popatrzec na jego matke, sowa nie uplęże sokoła, mial miec 2 metry z takich rodzicow?, byl tak samo pokraczny jak jego starzy...

przez jakis czas myslalem , ze byl kretynem tarczycowym bo na kieleczcczyznie sa niedobory jodu, a niedobor jodu w dziecinstwie moze dac taka budowe ciala, jednak jak zobaczylem jak wyglada jego rodzinka zmienilem zdanie, no chyba ze oni sa ze wsi gdzie jakis chów wsobny byl itp....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

meloman

tutaj nie chodzi tylko o wyglad, kazdy kto byl odrobine bardziej lotny od prezesa mimo zasług tez w koncu musial zostac 'posuniety': ziobro, dorn, marciniewicz, sikorski itd. itp.

wojciech iwaszczukiewicz, 19 Lip 2010, 09:02

Bzdura. Nic nie sugeruję. Poza tym, że +-5% w te czy we wte - co za różnica ???

* * *

Z sondażami, jak z wynikami...-zależy kogo, o której i na ile przed zamknięciem lokalu wyborczego słuchasz.

To jest jak z zasłyszaną prognozą pogody: jak ci się nie podoba, zmieniasz stacje aż usłyszysz co chcesz...

* * *

Nie interesuje mnie iloma promilami kto wygrał Bo co to za różnica w tym "najdoskonalszym z systemów" !:)

electro, 19 Lip 2010, 11:43

Zapewniam Cię, że są jeszcze i inne powody, by nie pójść.

Ale i ten, by tylko "zapchać kichę", nie wydaje mi się w dzisiejszym zmanipulowanym medialnie i rozpolitykowanym świecie najgorszy :)

Zawsze znajdą się tacy, co to powiedzą, że się jeszcze w tym nie pogubili i "wiedzą".

A część, zwyczajnie, zg. ze swoim sumieniem i zdrowym rozsądkiem... - dokończ sobie.

andrea29

nie potrafie dokonczyc Twoich mysli, mam nadzieje , ze zrozumiales o co mnie chodzilo...bo mam pewne watpliwosci...zapchanie kichy to strasznie mało...nawet czesc zwierzat ma wieksze ambicje...

wladz, 19 Lip 2010, 16:20

Tego nie powiedziałem ale przewrotnie to podsumowałeś ;)

* * *

Uważam, że jest sens głosować na kogoś, kogo dość dobrze znam i wiem, że d. człek do rządzenia czy gospodarowania, polityki czy czego-tam się nadaje...

Ludzie są jak chorągiewki. Politycy w cywilu ponoć normalnieją ;)

Inaczej nie widzę sensu brać udziału w wyborach na medialne wzorce.

Tv prawie nie ogladam (zdrowszy jestem i szczęśliwszy). Ilość reklam i polityki skutecznie mnie do tego zniechęca, bo kradną mi resztki mojego prywatnego czasu, czego sobie nie życzę. Weekend powinien być od odpoczynku, a nie od urabiania widza czy częstowania go nachalnymi, długaśnymi reklamami, bo akurat będzie chciał coś poogladać więc jest okazja czymś tam go naszpikować ;))

Podoba Ci się taka rzeczywistość ?

Nie chcesz reklam - to zapłać ;)) Kup sobie rekorder... i płać za niego dodatkowy abonament.

Coś nie tak z moim postrzeganiem i rozumowaniem ?

* * *

"Elyty" niech wybieraja się same: najlepsi niech wybieraja najlepszego spośród siebie.

Ale jest jak jest...

Poza tym, wszak społeczeństwo nie mogło wybrać źle mając takich 2. tuzów ! :))

Najlepsi z najlepszych... Liderzy - Czy w ogóle w tej sytuacji mógłbym dokonać niewłaściwego ./złego/ wyboru ? :))

Czy ten drugi byłby dużo gorszy ? Czyli jakbym nie zagłosował to postawiłbym na właściwego zawodnika.)

No chyba, że nie poszedłbym na wybory. (O czym to świadczy to już się nasłuchałem. Od "interpretatorów rzeczywistości" i wszelkich dyplomowanych /bądź nie/ mądrali.)

A tak, ci co chcieli pójść i co wiedzieli na kogo zagłosować, dokonali "najlepszego wyboru".

Demokratycznie..., a że prawie 50% uprawnionych nie poszlło zagłosować, no cóż...

Ja się teraz spokojnie poddam woli wybrańca. Taki jestem ugodowy.

Nie może być źle, skoro najlepszy z najlepszych się o mnie zatroszczy.

* * *

Uważasz, że gdyby nie "Smoleńsk" to Bronek by wypłynął ?

* * *

Pamiętam jeszcze, że Unia D. ni cholery nie potrafła rządzić. Jej spadkobiercą jest PO. -Będzie lepiej ?

wladz, 19 Lip 2010, 16:20

To jaki walściwie miałem ten "wybór" ? Znów tylko: "wybrać mniejsze zło" ?

A tak postąpiłem zg. ze swoim sumieniem i rozumieniem.

Moja sprawa i mój wybór. Sam wiem co mam myśleć.

Amen.

* * *

Bez względu która opcja "wygrała" czasowe dorwanie się do władzy to i tak będę do k. życia robił swoje.

Zostało mi - statystycznie - jakieś z 10 lat.

Wieczni rywale sceny politycznej będą mieli swoje (często przeciwstawne) jak nie interesy to cele czy zdania.

A ja mam swoje sprawy do uporzadkowania, które chciałbym zdążyć podomykać zanim minie mój czas.

Szkoda czasu na rzeczy co do których nie masz przekonania.

Pozdro.

Podobni ziobrze osobnicy w Norymberdze bronili się znacznie inteligentniej. Ale czego po tym czymś mozna się spodziewać:

"Chciałbym poprosić Kalisza, by skierował wniosek do sądu - powtórzył po raz kolejny Ziobro. Polityk PiS skomentował tło śmierci Barbary Blidy i zaznaczył, że nie tylko za rządów PiS miały miejsce samobójstwa. - Również za czasów Platformy takie samobójstwa były - powiedział w Polsat News.

- Jako prokurator generalny stwarzałem prokuratorom możliwość prowadzenia śledztwa tam, gdzie było podejrzenie korupcji o charakterze politycznej - zaznaczał Ziobro wspominając swoją pracę na stanowisku ministra sprawiedliwości w rządzie PiS."

"Na początku kampanii "nie reagował (Jarosław Kaczyński - red.), bo był znieczulany, także w sensie farmakologicznym - tłumaczyła prezesa PiS Staniszkis, - A następnie świadomie się ograniczał, bo grał fair, żeby nie mówiono, że używa tej tragedii - dodała.

- To ciekawe. Kandydat na prezydenta był szprycowany, to szkoda, że Polacy nie wiedzieli tego w czasie wyborów - ripostował Waldemar Kuczyński. Socjolog tłumaczyła jednak, że sam prezes PiS mówił o tym w jednym z wywiadów"

wladz, 19 Lip 2010, 20:37

Może i tak, ale to Twoja ocena i zdanie. /Nic mi do tego./

Za to na pewno nie rezygnuję z siebie i pozostaję w zgodzie ze sobą.

I tak wolę.

* * *

A udzielałem się to jak byłem w szkole podstawowej.

Im dalej, tym pewne rzeczy nie są już takie oczywiste...

Leży PRAKTYKA, a pewne "zdobycze" są jakżesz PRZEJŚCIOWE i ILUZORYCZNE... jak zresztą prawie wszystko :)

wladz, 19 Lip 2010, 21:37

>"Na początku kampanii "nie reagował (Jarosław Kaczyński - red.), bo był znieczulany, także w sensie

>farmakologicznym - tłumaczyła prezesa PiS Staniszkis, - A następnie świadomie się ograniczał, bo

>grał fair, żeby nie mówiono, że używa tej tragedii - dodała.

>

>- To ciekawe. Kandydat na prezydenta był szprycowany, to szkoda, że Polacy nie wiedzieli tego w

>czasie wyborów - ripostował Waldemar Kuczyński. Socjolog tłumaczyła jednak, że sam prezes PiS mówił

>o tym w jednym z wywiadów"

A teraz kaczor ma zespół odstawienia i mu jeszcze bardziej odwala - nie zdziwię się, jak zobaczę go na jakimś filmiku w sieci z pianą na mordzie wrzeszczącego coś niezrozumiale. Upodobniłby się wtedy jeszcze bardziej do przemawiającego Adolfa - dla każdego kaczysty takie porównanie jest zaszczytem

ABs, 19 Lip 2010, 23:13

>tyle zeście się napisali a temat jest prosty i dawno zdefiniowany -

>POLITYKA jest jak K...WA (kropka)

I zgadzasz się na to aby k..wy decydowały o kształcie kraju w którym mieszkasz? Ciekawe podejście.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zapamiętałem kiedyś taki rysunek:

Siedzi facet na krześle gapi się na włączony tv, spodnie ma podkasane, a stopy moczy w miednicy z wodą. Za nim stoi jego kobieta i mówi:

- Świnie zdechły, ślimaki, uciekły, idź ty Kaźmirz na polityka...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.