Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Mnie by wystarczyło, gdyby ktoś z opozycji wstał i głośno powiedział: podatki, proszę bardzo, porozmawiamy o tym zaraz potem, jak PO dokona reformy finansów publicznych. A wiecie, dlaczego się nie doczekam? Bo zarówno PiS, jak i SLD są skrajnie niezainteresowane właśnie tą reformą. A ściślej, mogą o niej mówić głośno, pod warunkiem, że nie grozi wprowadzenie jej w życie. Jedno i drugie to populiści, a reforma oznacza między innymi rzeź przywilejów grupowych. Paradoksalnie, jedyną partią, która zdradzała przynajmniej pewne wstępne skłonności do reformy, była właśnie PO. I jak w takich warunkach do jasnej anielki opozycja ma "kontrolować realizowanie zadań przez rząd"? Jesteśmy skazani na dobrą wolę PO, bo opozycja nie zrobi tu nic.

jozwa maryn

POpaprani nic nie wykazywali..pomyliłeś wykazywanie z obietnicami...to różnica jest.Moim zdaniem na nic nie jesteśmy skazani,wystarczy,że oddamy głos na inną partie..może taka powstanie?

Według zasady"Nigdy,nie mów nigdy"

• Redaktorzy

Skynyrd, może czytają, a może nie, ale z notatki nie wynika nic z tego, co ja postuluję. Jeśli w ramach tego pozyskiwania od rządu informacji ktoś z PiS zażąda dokonania głębokiej reformy finansów, to padnę ze zdziwienia. Między innymi dlatego, że tak jasne postawienie sprawy wymagałoby następnie zagłosowania "za" w sejmie. A przecież wszyscy wiemy (z doświadczenia), że prędzej rak świśnie.

Umiejętność ukazywania obietnic jako spełniane (lub w trakcie niby realizacji) nie spełniając i nie realizując ich to domena polskich (wszystkich) opcji politycznych. PO doprowadziła ten stan rzeczy do perfekcji popadając powoli w absurd graniczący z komizmem...oby tylko nie skończyło się to dramatem gospodarczo-politycznym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Modrzew47

Właśnie o tym pisałem. Ale w tokfm paniusia Paradowska z kumplami z Polityki plus mój ulubieniec Markowski, już nie mówili o możliwym vecie prezydenta. Nieaktualne. Pół godziny gadali o tym, że jeżeli wejdą w życie zapowiadane podwyżki podatków czy VAT-u to będzie wina PiSu, czyli opozycji, która ma ich przed tym bronić. A oni zajmują się katastrofą (w której zginęło 96 Polaków)?

To tak jakby głosujący za PO zrobili to po to, żeby PiS był opozycją i miał obowiązek ich bronić przed PO. Prawda, że pocieszne.

Po prostu zasada jest jedna: rozmawiamy tylko o PiS i oczywiście zawsze PiS jest be.

Zapowiadana jakiś czas temu stawka VAT z 22 na 23 % prawdopodobnie stanie się faktem. Zapewnienia PO i przedstawicieli rządu o niskiej szkodliwości społecznej tego posunięcia to brednia roku.

Znowu wychodzi arogancja POsrańców.

Dobrze, ze mam piękne zdjęcie pięknej MUCHY nad monitorem bo...bym im wszystkim nogi z dupy powyrywał,a tak jak spojrzę to mi taki zamysł przechodzi.

Ot taka osobista dygresja dla POsrańców.

...Ministerstwa pracujące nad ustawą hazardową spowalniały proces legislacyjny i czyniły go nieprzejrzystym, ale nie robiły tego celowo. Nie było też istotnych naruszeń przepisów w lobbowaniu na rzecz zmian w projekcie - wynika z kolejnego raportu Julii Pitery w sprawie afery hazardowej, który poznało TOK FM...

...Ze zgromadzonego materiału dowiadujemy się także, co mogło być przyczyną tego, że ustawa hazardowa powstawała w takich niejasnych okolicznościach tak długo (bo 18 miesięcy) i w efekcie bez żadnego rezultatu. Ministerstwa zajmujące się ustawą hazardową miały naruszyć przede wszystkim przepisy regulaminu pracy Rady Ministrów. Błędy wskazano głównie m.in. w "braku mechanizmów zapewniających prezentację jednolitego stanowiska danego resortu", "niedostatecznego zapewnienia środków nadzoru nad prawidłowym przebiegiem prac", "braku standardów dokumentacyjnych procesu legislacyjnego", a nawet "niewystarczającego korzystania z narzędzi informatycznych w pracach legislacyjnych" (cały proces miał być prowadzony w formie papierkowej, a wiążące ustalenia zapisywano pismem ręcznym na marginesach projektów). Problemem - jak czytamy w raporcie - jest też dowolna interpretacja przepisów w zakresie działalności lobbingowej...

Czyli tylko sPOwolniacze :))))

Ale na szczęście jest nadzieja :)

...Paradoksalnie dzięki tej całej awanturze wokół ustawy hazardowej udało się przeprowadzić kontrolę procesu legislacyjnego i ustalić jego słabe punkty, które naprawimy. Tak, aby proces stanowienia prawa był przejrzysty i prostszy - podkreśla w rozmowie z TOK FM minister Julia Pitera...

Julka Pitera-agent do specjalnych poruczeń,gmatwania i zacierania.Polityczne perpetum mobilandum...kuźwa,człowieka szlag trafia jak widzi taką babe a co dopiero przy korycie.Tylko ten TOKFM,to też jakiś szpiegowsko-odkrywczy jest...ostatnio u nich też agentów mnogo.

Straszą nas Grecją - czy ktoś ma pojęcie o stanie naszego państwa?

Jozwa coś na ten temat wie. Ponieważ informacje są tak "kolorowe" jak kolor naszej zielonej wyspy, zostały utajnione. Tusk głosu w sprawie nie zabiera. Chyba, że jakiś stadion trzeba by otworzyć, to o kolorze murawy coś powie. I tu od razu dementuję , jakoby premier wiedział dlaczego spawacze pracujący na stadionie w Gdyni, od 3 miesięcy nie dostaja wypład. Premier nie wie dlaczego!

Wg. Paradowskiej powinna zająć się tym opozycja. Ale opozycja zajmuje się nie tym, czym powinna się zajmować (wg. Paradowskiej). Może nastepnym razem dziennikarka Paradowska zagłosuje na opozycję.

Czy widział kros ostatnio Tuska? Bo zapominam już jak wygląda. Czy w ogóle mamy premiera jako premiera? Co tu się do k/nędzy dzieje tak w ogóle w tym P(O)aństwie. Skoro jest tak źle to dlaczego jest tak dobrze, że premier jest na wakacjach albo wznowił treningi w glana ze Schetyną.

Jako prawdziwy samiec jestem egoistą, cóż począć...

A poważnie - ja tam myślę, że jej by się premierostwo podobało. Wczoraj z przyjemnością patrzyłem, jak robi kretyna z Migalskiego (tzn. jeszcze większego).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.