Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wojciech iwaszczukiewicz, 15 Sie 2010, 20:36

>meloman 62

>

>Kto z kim miałby prowadzić tę III Wojnę Światową?

Nie wiem. Ale konflikt w rejonie dostarczającym najważniejszego surowca rozejdzie się na cały świat

wojciech iwaszczukiewicz, 15 Sie 2010, 20:36

>meloman 62

>

>Kto z kim miałby prowadzić tę III Wojnę Światową?

Nie wiem. Ale konflikt w rejonie dostarczającym najważniejszego surowca rozejdzie się na cały świat

Wojna Światowa musiałaby być z udziałem mocarstw atomowych a nie widzę powodu dla którego któreś z nich wystąpiłoby w obronie Iranu.Niemniej nie mam pomysłu co zrobić z Iranem.Może nic nie robić i czekać a może prewencyjnie uderzyć w instalacje atomowe?

>Nie wiem. Ale konflikt w rejonie dostarczającym najważniejszego surowca rozejdzie się na cały świat

Mogą nie zdążyć rozpętać wojny z Iranem.

Korea Północna ostrzegła, że planowane w najbliższym tygodniu wspólne manewry wojskowe Korei Południowej i Stanów Zjednoczonych spotkają się z "bezlitosną" odpowiedzią Phenianu.

"Odpowiedź militarna będzie najbardziej surową karą, kiedykolwiek nałożoną na kogokolwiek w świecie" - głosi oficjalny komunikat północnokoreańskiej armii.

No to jak chłopaki, idziemy bronić krzyża, czy pierdyknąć prewencyjne na Iran?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wojciech iwaszczukiewicz, 15 Sie 2010, 20:54

>Wojna Światowa musiałaby być z udziałem mocarstw atomowych a nie widzę powodu dla którego któreś z

>nich wystąpiłoby w obronie Iranu.Niemniej nie mam pomysłu co zrobić z Iranem.Może nic nie robić i

>czekać a może prewencyjnie uderzyć w instalacje atomowe?

I Rosja, i USA mają w tym rejonie swoje interesy. Nie chodzi mi o obronę Iranu, ale o sytuację, która wytworzy się wtedy, kiedy ropa przestanie płynąć. Przez parę miesięcy czy lat pewnie będzie spokój, ale potem rzecz może się rozwinąć w nieprzewidywalny sposób. Na razie najrozsądniej byłoby nie robić nic - Izrael ma broń atomową, Iran też może ją mieć; byłaby wtedy jakaś równowaga w rejonie. Ale obawiam się, że obecne władze Izraela (nie mówię tu o Izraelczykach!) mogą mieć na sprawę zupełnie inny pogląd. A wtedy USA chcąc czy nie chcąc będą musiały się włączyć - nie będą miały innego wyjścia.

Filut, 15 Sie 2010, 21:17

>>Nie wiem. Ale konflikt w rejonie dostarczającym najważniejszego surowca rozejdzie się na cały

>świat

>

>Mogą nie zdążyć rozpętać wojny z Iranem.

>

>Korea Północna ostrzegła, że planowane w najbliższym tygodniu wspólne manewry wojskowe Korei

>Południowej i Stanów Zjednoczonych spotkają się z "bezlitosną" odpowiedzią Phenianu.

>"Odpowiedź militarna będzie najbardziej surową karą, kiedykolwiek nałożoną na kogokolwiek w świecie"

>- głosi oficjalny komunikat północnokoreańskiej armii.

Koreą Północną rządzą ludzie, którzy nie mając wyjścia mogą zdecydować się na wszystko. Nie idzie mi tu o atak na Koreę Południową; wystarczy zapakować bombę na statek i zdetonować ją np. na wyspie z niestabilnym wulkanem, co spowoduje wielką falę tsunami niszczącą zachodnie wybrzeże w USA. Kiedyś były podobne plany ataku na Stany Zjednoczone (np. planowano uderzenie jądrowe w szelf kontynentalny, co miało spowodować podobny skutek). Boję się, że Korei Północnej chodzi po głowie wykorzystanie broni jądrowej do wywołania naturalnego kataklizmu, który zniszczy jej mniemanych wrogów. W każdym razie nie lekceważyłbym tych pogróżek

Jaro_747

'Jak rozmówca zaczyna mówić z sensem to przerywają i zadają następne pytanie bo przecież nie o odpowiedź chodzi tylko o show!"

na tym polega magia TVN - zero sensu i treści, maksimum efektu medialnego!

>a jak trza to palikot dopierniczy.

Aż liście spadną.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Foreign Policy”: Polska żyje!

Steve Walt, profesor stosunków międzynarodowych na Uniwersytecie Harvarda i bloger „Foreign Policy”, ułożył listę spraw, które mają udowodnić, że na świecie nie jest aż tak znowu źle. Że są na świecie zjawiska pozytywne. Listę otwiera Polska.

1. Polska, mimo tragedii smoleńskiej – żyje. „Polska, kraj, który cierpiał przez tak długi czas” otrzymał w kwietniu kolejny cios: smoleńską katastrofę. Jak zauważa Walt – utrata tak wielu czołowych figur w jednym momencie „mogła być dla kraju paraliżująca”. Tak się jednak nie stało. „Pomimo pewnych oznak politycznego napięcia” – pisze Walt, przypominając, że Jarosław Kaczyński nie pojawił się na zaprzysiężeniu kontrkandydata – fakt, że nasz kraj gładko poradził sobie z tak szokującym splotem okoliczności „napawa nadzieją”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"modrzew47, 15 Sie 2010, 20:50

>O,ooo widze wladziu wrócił...gdzieś był?Chyba nie tam...no,na dyżurze?Tam ich mnogo..pilnują."

korzeń czy za każdym razem gdy tutaj zajrzę będę się o ciebie potykał ?

uwierz ciekawszy jest Tusk i PO wierny mój fanie

koleiny głos narodu

"- Naród oczekuje narodowego pomnika, godnego pomnika w godnym miejscu w stolicy - podkreślił metropolita gdański abp Sławoj Leszek Głódź,podczas mszy w Bazylice Mariackiej w Gdańsku, mówiąc o upamiętnieniu katastrofy smoleńskiej. Ostro wypowiedział się o politykach lewicy apelujących o świeckość. - Dość tej neurozy antyreligijnej. Lewica nie musi być ateistyczna, antyreligijna. To oddech Lenina rodzi takie postawy - stwierdził. "

tragedia smoleńska kompromituje KK.To co nie udało się w PRL jarek zrobił w miesiąc

Sądzę, że wykładnia zajmie co najmniej trzy do czterech akapitów. Plus oczywiście dyskurs poboczny, z klakierami w tle to następne kilkanaście postów. W sumie stronka byndzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.