Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie mamy relacje z tych Indii? Jeśli to nie ma znaczenia to po co premier tam pojechał? Za nasze pieniądze zresztą.

Żenujące to są brednie które wypisujesz. Relacje są, ale jak rozumiem dla ciebie za mało. Czyżbyś się na Tuskizm-Schetynizm nawrócił ;-)? Zakby było więcej to pewnie też byś napisał, że to źle bo rząd uprawia propagandę.

A jeżeli nie kumasz, że warto wybrać się do Indii bo to drugi pod względem ludności kraj na świecie i perspektywiczny rynek to naprawdę twój problem.

Jestem Europejczykiem.

Z punktu widzenia polskiego katolika wizyta w kraju bez krzyża nie ma sensu.

Zaraz, zaraz, spokojnie!

"Wśród wypowiedzi premiera zabrakło natomiast nawiązania do sytuacji chrześcijan w Indiach. (...) Posel Karol Karski w rozmowie z "Naszym Dziennikiem" zauwazyl, ze zwrocenie uwagi na ten problem powinno byc tematem rozmow kazdego premiera lub prezydenta odwiedzajacego Indie, poniewaz kazdy system wartosci, niezaleznie od tego, jaki by on nie byl, zycie ludzkie stawia najwyzej. - W panstwie tym gina ludzie tylko dlatego, ze wyznaja okreslona religie. Za znak krzyza smierc ponioslo bardzo wielu ludzi, czesto przy pasywnosci wladz poszczegolnych stanow indyjskich i wladz federalnych - uwaza posel."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i pieski mnie zaszczekały:-) A propos, gdzie jest hycel?:-)

Walka z głupotą jest obywatelskim obowiązkiem. A co do piesków to biorę przykład z mojego husky który namiętnie poluje na gryzonie (z sukcesami).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Przecież miałeś podane pod nos przez wladza, co Ty chory dzisiaj jesteś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Swoją drogą, Karski ma niezłe wymagania. Najwidoczniej myli posadę polskiego premiera z posadą zwierzchnika chrześcijan. Nota bene, myli sie też co do jednego - chrześcijański system wartości i religia chrześcijańska nie stawia i nigdy nie stawiały życia najwyżej. Karski zamiast wiedzy o własnej (?) religii ma jakieś flashbacki z oświeceniowego humanizmu.

disco po politologii (?) na tym polega polityka i zagraniczne wizyty.

"Donald Tusk zaznaczył, że wiele przedsięwzięć biznesowych, które interesują polskich przedsiębiorców, wymaga politycznego wsparcia na miejscu. – Dlatego pierwszorzędnego znaczenia nabierają rozmowy z politykami w Indiach, po to, żeby otworzyć dla naszych przedsiębiorców indyjskie wrota – powiedział. W pierwszej połowie 2010 r. polsko-indyjskie obroty handlowe wzrosły o 13 proc. w stosunku do analogicznego okresu 2009 r. Na koniec 2008 r. wartość indyjskich inwestycji wyniosła 28 mln euro i stanowiła 0,04 proc. bezpośrednich inwestycji zagranicznych w Polsce."

kotku nie miaucz nie zagryzę

pomyśleć ze to syn...... TEGO Karskiego!!!!!!

Nie jest.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Z czego innego jest znany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kadry.

W trakcie obozu zerowego, jeszcze przed rozpoczęciem studiów wstąpił do Zrzeszenia Studentów Polskich. Według słów Włodzimierza Czarzastego w organizacji tej był działaczem szczebla centralnego, pełniąc m.in. funkcję przewodniczącego głównej komisji rewizyjnej[1]. Sam Karol Karski temu zaprzeczał. Za działalność w ZSP 7 marca 2001 został odznaczony przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego Złotym Krzyżem Zasługi[2].

W 1988 z rekomendacji ZSP wszedł do Rady Narodowej dzielnicy Żoliborz.

Według Włodzimierza Czarzastego i Tygodnika Powszechnego był członkiem Stowarzyszenia "Ordynacka"[3]. Karol Karski temu zaprzecza, twierdząc, że był tylko na jednym z zebrań tego stowarzyszenia. Działał w Porozumieniu Centrum, z którego w 2000 odszedł do Ruchu Społecznego AWS. Później przystąpił do Prawa i Sprawiedliwości, gdzie od 2006 pełni funkcję rzecznika dyscyplinarnego[4].

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Oj tam, zaraz gnida. Zwykły miałki typek, który chce zrobić karierę w polityce i podpiął się tam, gdzie mu się wydało korzystniej. Była moda na socjalizm - był supersocjalistą. Pojawiła sie moda na patriotyzm - mamy najlepszego patriotę. Z bródką.

Nawiasem mówiąc, widać z tego, skąd Karskiego pojęcie o religii chrześcijańskiej. Z drugiej ręki.

Z jakubiak migalskiego karskiego i innych włącznie z prezesem zrobić cementową wylewkę pod pomnik Lecha Kaczyńskiego.....byliby razem z legendą na sobie a pomnik w ogródku ojca rydzyka

Prezes okazał się dość oszczędny w słowach:

"Na podstawie artykułu 7 statutu Prawa i Sprawiedliwości zawieszam Panią w prawach członka Prawa i Sprawiedliwości"

Jarosław Kaczyński."

Jak na tyle lat współpracy i zachwytów nad geniuszem braci to nie za bogato ;-).

P.S.

Artykuł 7 statutu mówi m.in. o "zawieszeniu członka z chwilą wydania przez Prezesa PiS postanowienia o zawieszeniu, w związku z uzasadnionym przypuszczeniem, iż naraził on dobre imię lub działał na szkodę PiS, w szczególności po wszczęciu przeciw niemu postępowania dyscyplinarnego do czasu rozpoznania sprawy przez Koleżeński Sąd Dyscyplinarny lub do czasu wyjaśnienia sprawy będącej przyczyną zawieszenia".

Jestem Europejczykiem.

Prezes okazał się dość oszczędny w słowach:

"Na podstawie artykułu 7 statutu Prawa i Sprawiedliwości zawieszam Panią w prawach członka Prawa i Sprawiedliwości"

Jarosław Kaczyński."

Jak na tyle lat współpracy i zachwytów nad geniuszem braci to nie za bogato ;-).

P.S.

Artykuł 7 statutu mówi m.in. o "zawieszeniu członka z chwilą wydania przez Prezesa PiS postanowienia o zawieszeniu, w związku z uzasadnionym przypuszczeniem, iż naraził on dobre imię lub działał na szkodę PiS, w szczególności po wszczęciu przeciw niemu postępowania dyscyplinarnego do czasu rozpoznania sprawy przez Koleżeński Sąd Dyscyplinarny lub do czasu wyjaśnienia sprawy będącej przyczyną zawieszenia".

Na podstawie tego punktu statutu, prezes ma oczywiste powody zawiesić sam siebie.

Na podstawie tego punktu statutu, prezes ma oczywiste powody zawiesić sam siebie.

Na razie Prezes czeka, bo przecież ktoś musi zgasić światło ;-).

Jestem Europejczykiem.

Więc jeżeli Elżbieta Jakubiak zostaje zawieszona za tak naprawdę lojalność i ciężką pracę wobec Jarosława Kaczyńskiego, to uważam, że mnie powinien spotkać taki sam los. Bardzo chciałabym, żeby partia tak samo zdecydowała w mojej sprawie i również uważam, że ten sam los powinien spotkać wszystkich pozostałych członków sztabu.

- Redaktorze, ja mam takie przeświadczenie, że ta lawina, ta kula śnieżna już się toczy. Zobaczymy co się będzie działo. Czekam dzisiaj na, mam nadzieję, oficjalną informacje powodu zawieszenia Elżbiety Jakubiak. Jestem gotowa ponieść konsekwencję tej lojalności, ale pozwólcie państwo na to, żebym po pierwsze dowiedziała się o co chodzi, a po drugie być może uda się porozmawiać z Jarosławem Kaczyńskim.

Rozmawiamy o decyzjach człowieka, o którym pani mówi: "to mój wieloletni znajomy, kolega, niemalże przyjaciel. Współpracuję z nim od lat." Powinna pani rozumieć, o co chodzi Jarosławowi Kaczyńskiemu.

- Okazuje się, że nie zawsze można zrozumieć kogoś, kogo się zna tak długo. Ja tego nie rozumiem.

Kluzik-Rostkowska

i po spotkaniu...prezes miał rację ....kartofelki

Obawiam się że PIS jednak wygra w wyborach.

Głosami userów audiostereo- bo oni nic innego nie widzą poza PIS(iorem).

:-P

Na razie Prezes czeka, bo przecież ktoś musi zgasić światło ;-).

Prezes powinien się skrytykować- wtedy zostałby obwołany Mądrym (jak automatycznie Kluzik, Migalski i inni tacy).

Jarosław mógłby mieć nawet propozycję kandydowania na senatora PO

- gdyby jak pani Krzywonos piardnął na jakiejś PISakademii Solidarności.

Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak powiedział, że przyczyną zawieszenia Elżbiety Jakubiak w prawach członka PiS była postawa posłanki po kampanii prezydenckiej. Nie może być tak, że tematem debaty publicznej są frustracje polityków - dodał.

To że prezes "sfrustrował", to widać, słychać i czuć. Nie trzeba Jakubiakowych wypowiedzi.

Tylko dlaczego z tego powodu prezes leje na oślep?

Czy to go zaspokaja?

Czytam twoje wpisy i zastanawiająca jest monotonia myśli.Nie raz tłumaczyłem jak mi bliski Jarosław Kaczyński i nie opuszczę prezesa w tak dramatycznym momencie...

mój wcześniejszy wpisy dotyczy pana dzieciaka Markowskiego

Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak powiedział, że przyczyną zawieszenia Elżbiety Jakubiak w prawach członka PiS była postawa posłanki po kampanii prezydenckiej. Nie może być tak, że tematem debaty publicznej są frustracje polityków - dodał.

To że prezes "sfrustrował", to widać, słychać i czuć. Nie trzeba Jakubiakowych wypowiedzi.

Tylko dlaczego z tego powodu prezes leje na oślep?

Czy to go zaspokaja?

Jak przypuszczałem pani Jakubiak jest kartofelkiem który musi lepiej poznać metody Kaczyńskiego Jarosława i zapomnieć o Leszku...ma teraz do czynienia z reżyserem a nie kiepskim aktorzyną

Ależ ten PIS ma siłę- trzęsą tu przed nim majtami, że niczego innego nie widzą. Jakież to inne mydłkowate nieciekawe.

Wladz i cała tutejsza poprawna plejada stoją jak zahipnotyzowana szara poprawna myśka przed jakąś hipnotyzującą kobrą.

PIS zamienił ich w zahipnotyzowane monopisie chochoły z Wyspiańskiego, miałeś chamie złoty róg- została ci się tylko degrengolada obsesyjnego plucia na opozycję.

Jakubiak:

Jak przyznała, nie rozmawiała z Kaczyńskim o szczegółach i przyczynach jej zawieszenia. Tłumaczyła, że "dla dobra partii i Polski" ważne jest, by PiS jednoczyło się i nie kłóciło.

Ukryta Zawartość

Jak pięknie i miło.

Jak w PZPR. Ruki po szwam.

Widać wzór - Gierek nadal prezesowi w głowie.

Zganiony członek partii pochwalił sekretarza za jego decyzję i złożył samokrytykę.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.