Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pisuary wymyśliły temat zastępczy swoich nieudolności. Znów Bolka wykopali.

Tak z tym Bolkiem do ufajdanej śmierci będą jechać i nic z tego nie będzie miało potwierdzenia w faktach.

Taki bombowiec Tu154

Wątek Polityka umiera?

Czyżby wycięcie większości klonów spowodowało że miłośników "prawdziwie patryjotycznej" opcji zostało 1-2 i nie ma kto dyskutować?

To źle?

Jeśli wątek ma funkcjonować jedynie w wyniku "ataku klonów", to jego zapaść nie jest dotkliwa.

Premier Donald Tusk wybiera się jutro na szczyt Unii Europejskiej w Brukseli. Posiedzenie Rady Europejskiej, które rozpoczyna się w czwartek, będzie poświęcone polityce zagranicznej UE oraz wzmocnieniu zarządzania gospodarczego i dyscypliny budżetowej.

Niby nic szczególnego. Poprostu normalność.

Nie ma kłótni premiera z prezydentem o samolot, o krzesełko, o to kto ma reprezentować kraj, kto ważniejszy, kto wogóle ma tam jechać. Nie ma kompromitujących komentarzy i ironicznych uśmiechów innych delegacji zagranicznych.

Okazuje się, że normalność jest możliwa.

Można? Można.

To miło, że ja, koledzy i forum jesteśmy twoim światem.

Ale to nieco nienormalne.

Ale tutaj Filuta, jakiś blog?

Nieco u niego normalne.

(łubu dubu, wysraczy, posiedzenie Rady,

jak Kraj Rad- posiedzenia zapewnią nam normalność i dobrobyt)

Premier Donald Tusk wybiera się jutro na szczyt Unii Europejskiej w Brukseli. Posiedzenie Rady Europejskiej, które rozpoczyna się w czwartek, będzie poświęcone polityce zagranicznej UE oraz wzmocnieniu zarządzania gospodarczego i dyscypliny budżetowej.

Płemieł przeżywa szczytowanie, w UE.

Kurcze, wzmocnią deficyt budżetowy, mammo Gierek wrócił. Chcą się POdobać jarkaczowi?

po prostu jednakowego wzrostu som.

poki co..... Komorowski musi odejśc.

po prostu jednakowego wzrostu som.

poki co..... Komorowski musi odejśc.

a pomnik zimnego lecha powinien stanąc w Brukseli.

tak postulowali ekolodzy.Gołebie nie maja na co ...sr**.

Nie ma kłótni premiera z prezydentem o samolot, o krzesełko, o to kto ma reprezentować kraj, kto ważniejszy, kto wogóle ma tam jechać. Nie ma kompromitujących komentarzy i ironicznych uśmiechów innych delegacji zagranicznych.

Okazuje się, że normalność jest możliwa.

Można? Można.

"Wypowiedź Tuska dla "Znaku" z 1987 roku (nr. 11-12) do tematu: "czym jest dla mnie polskość?".

- "Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem”-

Gdy sie to czyta to człowiek musi zadać sobie pytanie czym dla Tuska jest Polska?

Czy Tusk Premier działa w interesie mojej Ojczyzny?"

Nareszcie "jasność dniowa" :-) normalność.

Normalność, promień! (ugięcia banana), dyscyplina budżetowa (ba..), posiedzenia, Rady- niebo jak len, słońce jak sen :-D

Polityk Platformy Obywatelskiej Jarosław Gowin komentując w RMF FM wczorajsze słowa premiera Donalda Tuska, który zapowiedział, że będzie szefem PO jeszcze tylko przez cztery lata, stwierdził:

"Nam palma nie odbiła".

Parę faktów o bohaterstwie.

"Od 30 lat następuje powolna uzurpacja bohaterstwa, ze strony ludzi z marginesu ówczesnej opozycji. Podobnie jak w życiorysie Kim Ir Sena, tak w ich życiorysach stopniowo przybywa faktów i roszczą sobie coraz wyższe cokoły pomników, przypisując sobie cudze zasługi, cudzą odwagę. Natomiast prawdziwi autorzy sukcesu Solidarności nazywani są agentami, postkomunistami i czym tam jeszcze... Wkrótce dowiemy się że pan Jarek wygrał bitwę pod Grunwaldem, zaś Jagiełłę przywiozła tam bezpieka balonem.

Zagłoba, gdy sprzedawał Inflanty, był chociaż śmieszny. Ci, nowi koledzy Dyzmy z Oxfordu, niestety są groźni.

Krzysztof Łoziński

PS. Jarosław Kaczyński, który w wydarzeniach Sierpnia 80. nie brał żadnego udziału, został dziś na zjeździe NSSZ Solidarność powitany owacją na stojąco. Donald Tusk, który brał udział w strajkach w stoczni, doczekał się gwizdów. W związku z tym postanowiłem coś dopisać. A jest to kolejność wersji życiorysu Jarosława Kaczyńskiego w odniesieniu do kilku wydarzeń, poczynając od wersji najstarszej."

Mały przykład:

"Sierpień 80.:

1. Nie brał w nim żadnego udziału.

2. Rok 2006: Informacja IPN o aktach dotyczących J.K.: pierwszą teczkę założono mu w 1982 roku, w drugiej połowie (2,5 roku po strajkach) i prawie nic w niej nie ma.

3. 2007 rok: „Stoimy tu gdzie wtedy a oni tam, gdzie stało ZOMO" - mówi J.K. w stoczni.

4. Rok 2010, we wspomnieniach Jadwigi Kaczyńskiej pojawia się twierdzenie, że Jarosław był aresztowany w „Pałacu Mostowskich" (Komenda Stołeczna MO) przez cały lipiec i sierpień 1980 roku. Nie udało mi się znaleźć żadnego potwierdzenia tego faktu, ani w dokumentach, ani w ludzkiej pamięci."

Więcej tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co robi Platforma?Prowadzi do zguby...http://www.hotmoney.pl/artykul/prasa-polska-europa-tnie-wydatki-a-polska-2-15608 Tylko do kogo to dociera?Motłoch i tak będzie na nich głosował,to sobie nic nie robią.

Filut

4. Rok 2010, we wspomnieniach Jadwigi Kaczyńskiej pojawia się twierdzenie, że Jarosław był aresztowany w „Pałacu Mostowskich" (Komenda Stołeczna MO) przez cały lipiec i sierpień 1980 roku. Nie udało mi się znaleźć żadnego potwierdzenia tego faktu, ani w dokumentach, ani w ludzkiej pamięci."

Akurat to potwierdził podczas rozmowy w "faktach po faktach" kilkanaście dni temu Ryszard Bugaj (jego chyba nie można posądzić o sympatię do jednych ani drugich), mówiła tez o tym Staniszkis.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

post-11853-100009655%201216026067.jpg

Róbta tak dalej bolek, róbta tak dalej :)

Ukryta Zawartość

Filut

Akurat to potwierdził podczas rozmowy w "faktach po faktach" kilkanaście dni temu Ryszard Bugaj (jego chyba nie można posądzić o sympatię do jednych ani drugich), mówiła tez o tym Staniszkis.

Nie wiem, czy czytałeś link, który podałem, czy tylko ten fragment, który załączyłem.

Bo dalej Krzysztof Łoziński pisze tam m.in.

"PS 2. Mam już weryfikację jednego „faktu". Według historyków IPN (związanych z PiS), Jarosław Kaczyński był w lipcu i sierpniu 1980 „kimś w rodzaju łącznika, jeżdżącego po kraju i zbierającego informacje o strajkach" oraz został we Wrocławiu zatrzymany 30 sierpnia na 48 godzin i „został zwolniony już po podpisaniu porozumień". No to logiczne, skoro został zatrzymany, nie widomo za co (może źle przeszedł prze jezdnię) 30, to 31 skończyło mu się 48 godzin i oczywiście było „po podpisaniu porozumień". A więc nie „aresztowany", tylko „zatrzymany" i nie na 2 miesiące, tylko na 2 dni (jak z radia Erywań: nie samochody, a rowery i nie rozdają, a kradną). No i nie wiem, czyim „był łącznikiem", bo nie naszym, strajkujących. Nam taki „łącznik" nie był do niczego potrzebny, bo informacje o strajkach mieliśmy bez tego."

O pani Staniszkis to już najlepiej nic nie pisać , nie mówić. Taka bardziej elokwentna Nelly rakieta zabajona w Jaro.

Gwiazdy,W,Wyszkowski,Macierewicz i duet to niespełnieni ludzie , emocjonalnie i zawodowo.

Paranoicznym jest oskarżanie ludzi na bazie oświadczeń ich katów.

To jest amoralne.

"Taka bardziej elokwentna Nelly rakieta zabajona w Jaro."

No nie, mocno przegięte spostrzeżenie i dość mało krzywdzące dla Nelly.

Starsza lepiej i ładniej mówi. No i faktycznie bardziej do ludzi , ale pitolenie zasadniczo identyczne.

Tak naprawdę to pisowcy łażą i dziamgoczą jak by ich organy rodne bolały. Strasznie.

Tusk jak nie zrobi to i tak pogibańcom źle. No ale Bóg nie dla każdego jest wyrozumiały.

Tusek-Słońce-Leniuszek & Ska robią, mówią tak wiele i wspaniale jakby im organy nie były już do niczego potrzebne. Ot taka subtelna różnica.

ten program co wyciekl z tvn jest niezly ale najogolniej straszne to byly czasy i mysle, ze walesa nieraz strasznie sie bal o zycie, o rodzine...dziwne jest wogole porownywanie zyciorysu tego czlowieka z ludzmi z nomenklatury, zyjacym pod parasolem sluzby bezpieczenstwa tak jak kaczynscy....przeciez oni nigdy nic nie zaryzykowali...takich karierowiczow kazdy z nas zna wielu ....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.