Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten stabilny elektorat nie jest czasem tożsamy z negatywnym? Wiele to by wyjaśniało.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

a ja sie zastanawiam z czego ci ludzie sie tak ciesza w tym Egipcie ???

Mogę powiedzieć z czego ja się cieszę. Nie polała się krew, a myślę że było blisko.

Czekają ich zmiany - ważne jest to że młode pokolenie zobaczyło dla siebie szansę.

A później i tak znajdzie się wśród nich Kaczyński, będzie palił pochodnie pod piramidami i przywoływał duchy przodków, pomstując i nawołując do powrotu na jedyną słuszną drogę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

fox

Ja jestem naukowcem, nie znam określenia że coś jest negatywne, lub pesymistyczne, ciemne, czy nie jasne.

Dla mnie wszystko co jest, jest tylko odkryte, lub nie odkryte/jeszcze/

W ostatnich wyborach parlamentarnych nieudolność PO i osobiście D.Tuska dla mnie była oczywista i dawno odkryta na podstawie symptomów, a dla wyborców odkrycie tych faktów miało nastąpić dopiero w tym okresie, który obserwujemy i przeżywamy.

To samo dotyczy wyboru osoby prezydenta, z tą różnicą że pan Komorowski jest bardzo niebezpieczny dla Polski.

Może narobić szkód trudno odwracalnych w przyszłości, ponieważ ........ i tu nie będę się narażał moderacji.

juz jakis czas temu zauwazylem tutaj , ze ukoronowaniem pasma sukcesow kaczynskiego bedzie wzrost poparcia dla SLD , o ile wierzyc sondazom wlasnie to nastapilo....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

electro, i miałeś rację. Elektorat PiSu to od dawna głównie konserwatywno-katolicka lewica. Widząc że Prezes popełnia błąd za błędem - gdzie indziej mieliby się zwrócić?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

kaczka wzmacnia lewa noge lepiej niz walesa, w tej chwili jak paniusia z PO powie zgodnie z prawda , ze duza czesc starcow chodzi do lekarza dla rozrywki to sie pozniej musi z miesiac tlumaczyc....i jak jeszcze jej sie wymsknie, ze nie ma nic za darmo to juz sie w ogole musi pakowac z partii bo sie przeciez wszystko nalezy...w sumie teraz jest juz tylko lewica...a najgorsza obelga w stosunku do polityka to 'liberał', bardzo moim zdaniem jest przykry ten upadek dyskursu w polityce .....glownie dzieki kaczce to nastapilo, tusk juz dryfuje sam chyba nie wie gdzie, mysli , ze ze strachu przed talibanem pisowskim wszyscy poleca na niego zaglosowac, niestety nie, byc moze wlasnie czesc pojdzie oddac glos na sld...byc moze tusk jest zbytnim optymista....po tym jak maja wygladac listy wyborcze na lubelszczyznie bardzo obawiam sie , ze PO nie uzyska mojego glosu, ba, nawet jestem tego pewien, jedynka ma byc mucha, paniusia znana z niczego, ktora glownie biegala z jakimis gachami po warsiawie niczym szczypinska szukajac ciuszkow na promocjach lub byla kwiaciarka-bukieciarka...i dziwic sie, ze ludzie glosuja na sld?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Innym czynnikiem jest to, że w czasach niepewności ekonomicznej ludzie wykazują większą skłonność do postawy sentymentalno-roszczeniowej, niż w czasach prosperity gdzie dominują dążenia kapitalistyczno-reformatorskie.

Elektorat PiSu to od dawna głównie konserwatywno-katolicka lewica.

"konserwatywno-katolicka lewica"

Ale wolta- coś jak "kwadratowe koło".

A po ostatnim poscie widać postęp w takowej fantazyi w psychologizowaniu politycznym.

Ale wolta- coś jak "kwadratowe koło".

Logicznie to rzeczywiście dziwna konstrukcja. Ale elektorat PiSu właśnie taki jest. Prezes dość sprytnie wykroił dla siebie ten kawałek tortu - konserwatywny, roszczeniowy, i podatny na manipulacje (czyli jak to 747 określił - "stabilny").

podatny na manipulacje (czyli jak to 747 określił - "stabilny").

Pamiętam jak to było w 2005, cała fala merdiów i mediów robiła darmową kampanię wyborczą Tuskowi. Sondaże i przekaziory przekonywały że to Tusk i PO na pewno wygrają.

Tylko elektorat takiej jednej partii jakoś nie dał się temu zmanipulować, nie był podatny na manipulacje- wygrali.

Tylko elektorat takiej jednej partii jakoś nie dał się temu zmanipulować, nie był podatny na manipulacje- wygrali.

I całe szczęście. Do dziś nie wiadomo by było do czego mogą doprowadzić rządy frustratów i jakim mogą być zagrożeniem dla rozumu.

Nazywając działania mediów manipulacją wykazujesz się brakiem zrozumienia dla sposobu funkcjonowania mediów (tu nie mówię o TVP). Media są barometrem nastrojów społecznych - sprzedają ludziom głównie to co ludzie chcą usłyszeć - w przeciwnym przypadku jaki reklamodawca chciałby im płacić?

"Stabilny" elektorat PiSu jest spojony wspólnym wrogiem (nota bene PO też tę strategię w ostatnich wyborach wykorzystała). Czy to są media, czy jakiś układ, czy wrogi sąsiad - to nie ma znaczenia. Przypomnę reklamy dzięki którym PiS wygrało w 2005. Elektorat zmanipulowany wierzy niemalże ślepo w to co im wskaże Wódz. W tym tygodniu wrogiem jest Rosja? - huzia na ruskiego! W przyszłym tygodniu zły Niemiec? - precz z faszystami! Elektorat PiSu jest wyjątkowo podatny na manipulacje, dlatego jest tak stabilny - bo w zależności od potrzeb skierować jego oczekiwania czy nienawiść w korzystnym kierunku, utrzymując go w stałej gotowości.

Pozostałe partie, skupione głównie na swoich programach - nie mają takiego komfortu. Elektorat przepływa w zależności od sytuacji ekonomicznej i politycznej.

Dzięki Filut, dałeś mi zarobić pieniądze.

Właśnie wygrałem zakład, że Ty, albo ktoś inny, ale raczej na 95% właśnie Ty udzielisz się taką notką.

Ludzie są wszędzie tacy sami, łakomi na łatwy grosz, zarobiony bez większego wysiłku.

Dlatego ważni są przywódcy, muszą dawać przykład własną postawą.

Właśnie, w okręgu świętokrzyskim już się PiSy pokąsały.

To efekt odgórnego układania list wyborczych, nic więcej. Pech chciał że trafili na Kempę, wyjątkowo źle przygotowaną do pełnienia funkcji publicznych. A Prezes w nagrodę za popisy w komisji śledczej musiał jakoś ją awansować. Szczerze mówiąc nie zazdroszczę mu konieczności podjęcia takiej decyzji - ale nie miał wyjścia, rozpadającą się partię próbuje ratować nawet w ten dość rozpaczliwy sposób. Nie ma nikogo lepszego, cała była śmietanka wyborcza już w PJN.

Dzięki Filut, dałeś mi zarobić pieniądze.

Ludzie są wszędzie tacy sami, łakomi na łatwy grosz, zarobiony bez większego wysiłku.

Dla mnie to drobiazg, dam Ci jeszcze nie raz zarobić.

Dlatego ważni są przywódcy, muszą dawać przykład własną postawą.

Niektórzy uważają się za tak ważnych, że aż marzy im się bilokacja.

Ja jestem naukowcem,

Dla mnie wszystko co jest, jest tylko odkryte, lub nie odkryte/jeszcze/

tym razem też celowo, dla podkreślenia "wagi" ? - tam u was w pisie wszyscy tak mają czy tylko "nie odkryte" naukowcy?

electro, i miałeś rację. Elektorat PiSu to od dawna głównie konserwatywno-katolicka lewica. Widząc że Prezes popełnia błąd za błędem - gdzie indziej mieliby się zwrócić?

konserwatywno-katolicka lewica - no toś kolego pojechał, jak rasowy socjo...badacz nowotworów społecznych

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

tym razem też celowo, dla podkreślenia "wagi" ? - tam u was w pisie wszyscy tak mają czy tylko "nie odkryte" naukowcy?

konserwatywno-katolicka lewica - no toś kolego pojechał, jak rasowy socjo...badacz nowotworów społecznych

Naukowcom trzeba wybaczyć, bywają roztargnieni;

Towarzyszu Naukowcu, przyszliście do pracy w jednym bucie brązowym a w drugim czarnym!

Wiem, wiem towarzyszu, chciałem nawet zamienić ale w domu mam to samo. Jeden brązowy a drugi czarny.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

mamel

Tak, jak ktoś szybko czyta w przeciwnym razie/poprawnie/ mógłby nie zauważyć różnicy.

P.S.

A Ty się nie obawiasz, że electro obdarzy Cię listą przymiotników, jak będziesz ciągle się u mnie czegoś doszukiwał?

Ja dla Ciebie takie przymiotniki już mam, ale nawet jakbym je wymienił, do rana by się nie utrzymały - wiadomo moderacja.

Patrzysz na palec, a tam niebiański blask.

Ukryta Zawartość

"PiS to oszołomy. A PO to znakomici fachowcy, jak Kopacz czy Grabarczyk, to rutynowani, ponadpartyjni urzędnicy państwowi, jak Sekuła oraz młodzi profesjonaliści, jak Rosół.

Za PiS prezydentem był burak, który nas kompromitował przed światem, bo całował kobiety w rękę - zdaniem znawców - nieumiejętnie. Teraz mamy prezydenta o hrabiowskich manierach, który budzi w świecie szacunek - a to Obamę pouczy, żeby pilnował żony, i, jak idzie na polowanie do Afganistanu, zostawiał ją w bezpiecznej chałupie, a to opowie, jak się bigos robiło, a to kanclerz Niemiec każe postać, żeby sobie nie myślała (popatrzcie, zupełnie tak, jak król Sobieski przerobił pod Wiedniem cesarza Leopolda)."

Ukryta Zawartość

powspominaj

"Jeszcze jedno pytanie, ale nie od tej małpy w czerwonym.

* Opis: podczas konferencji prasowej w Brukseli, odpowiedź na pytanie Andrzeja Krawczyka, podsekretarza stanu w kancelarii prezydenta: „Czy jeszcze jedno pytanie, czy już zakończyć?”. Jedyną dziennikarką na sali w czerwonym ubraniu była Inga Rosińska z Faktów i TVN24."

skoro czerwona małpa oznaką szacunku to cześć kretynie ...pełne uznanie

Ja tam myślę, że "małpa w czerwonym" była oznaką szczerości i obiektywnego osądu.

(ale gdzie tam popaprywniak zrozumie takie pojęcia).

Poza tym to były prywatne słowa, niezamierzonym przypadkiem słusznie nagłośnione. Wszak prawda nie po to jest by pod korcem stała- ot opatrzność zadziałała "mikrofonicznie" ;-)

Oj sypie się, sypie gruby makijaż pijaru platfusów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

powspominaj

"Jeszcze jedno pytanie, ale nie od tej małpy w czerwonym.

* Opis: podczas konferencji prasowej w Brukseli, odpowiedź na pytanie Andrzeja Krawczyka, podsekretarza stanu w kancelarii prezydenta: „Czy jeszcze jedno pytanie, czy już zakończyć?”. Jedyną dziennikarką na sali w czerwonym ubraniu była Inga Rosińska z Faktów i TVN24."

skoro czerwona małpa oznaką szacunku to cześć kretynie ...pełne uznanie

Patrz samochodzik przed Tuskiem prezesa niszczył premier Marcinkiewicz

"każdego dnia był nowy atak, nowa krytyka prezesa partii, natomiast premier nie był łaskaw się nawet do niego odezwać.

* Opis: o kulisach dymisji Kazimierza Marcinkiewicza"

" * No... człowiekiem który wylansował Kaczmarka, Janusza Kaczmarka, byłem ja, nie ulega najmniejszej wątpliwości.

o Źródło: „Przekrój”, 6 września 2007"

"Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie."

* Opis: o Monice Olejnik tuż po zakończeniu wywiadu w programie Kropka nad i.

"Jeśli ktoś decyduje się być oficerem, to nie powinien być lękliwy.

* Opis: w sierpniu 2008 r. o pilocie kpt. Grzegorzu Pietruczuku, gdy odmówił lądowania na lotnisku w Tbilisi w ogarniętej wojną Gruzji.

* Źródło: „Gazeta Wyborcza”, 12 kwietnia 2010.

carrera Lech kavczyński był żałosnym dupkiem.

powtórz kilka razy gdy pomyślisz o 10 IV.

Zakończył prezydenturę wpadką za którą zapłacili życiem on i zaproszeni goście.

wystarczyło jedno słowo na które załoga czekała od początku lotu

Ja tam myślę, że "małpa w czerwonym" była oznaką szczerości i obiektywnego osądu.

(ale gdzie tam popaprywniak zrozumie takie pojęcia).

Poza tym to były prywatne słowa, niezamierzonym przypadkiem słusznie nagłośnione. Wszak prawda nie po to jest by pod korcem stała- ot opatrzność zadziałała "mikrofonicznie" ;-)

Oj sypie się, sypie gruby makijaż pijaru platfusów:

Ukryta Zawartość

cała opcja prezesa i roztrzaskanego na własne życzenie brata.Chamstwo które nie rozumie elementarnych zasad dobrego wychowania.Zwykłe wygłodniałe bydło zeżre i obsra wszystko uważając to za normę...

Ukryta Zawartość

Chamstwo które nie rozumie elementarnych zasad dobrego wychowania.Zwykłe wygłodniałe bydło zeżre i obsra wszystko uważając to za normę...

Bravissimo

Z pozdrowieniami dla Moderacji

POlitructwo widzę robi się nerwowe. I nie dziwota, bo:

Ukryta Zawartość

Jak ten trynd się utrzyma do wyborów.....

Walcz wladz może nieco trynda przyhamujesz, tylko dobrze się napnij.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.