Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopie, powtórzę przedmówcę - nie kompromituj się głębiej; wykonaj zakupy, włącz radio, pogadaj z sąsiadem - przejrzyj

ja jestem z tych grubszych ale część z tych chudszych może nie zdzierżyć i wam się to politykowanie pierdyknie

Właśnie wczoraj wróciłem z zakupów. Gdzie nota bene jakiś dystyngowany pan wyzywał innego gorzej ubranego pana od podwarszawskich debili i żydowskich zdrajców.

Też nie mogę zdzierżyć faktu że Paulaner jest wciąż po 5zł. I kto za to odpowiada?

na podstawie wlasnego katalogu zadan i funkcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jesli czegos nie jestes w stanie wyczytac,to chyba kiepski z Ciebie moderator i cenzor.taki przereklamowany i w sprawach zawodowych,co?

Kolego, zaczynasz stąpać po cienkim lodzie.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Może mieszkamy w innym kraju - ale sposób uprawiania polityki zagranicznej przez rząd PO w stosunku do tego co na arenie międzynarodowej reprezentował rząd PiS - dzieli przepaść. To nie są drobne różnice. Dzisiaj o Polsce mówi się jako o poważnym, środkowoeuropejskim partnerze do rozmów, a nie jak o chimerycznym zadufańcu. Oczywiście że nie każdy cel daje się na arenie międzynarodowej osiągnąć i prawem opozycji jest krytyka tych nieudanych przedsięwzięć - natomiast trzeba umieć realnie ocenić osiągnięcia i porażki - zamiast sprowadzać całą politykę zagraniczną do tych co spowodowali katastrofę Smoleńską i tych o jej nie spowodowali. Manipulacja śmierdząca na kilometr - niestety działająca na wielu Polaków.

Melb piszesz o sobie z tą katastrofą?Mi to ona wiesz...wisi.Winni są znani od dawna a czy odpowiedzą,to zupełnie inna sprawa jest.Ważne jest co dzieje się tu i teraz...w realu.

A tu platformersus pyroli daje ciała tak jak jego poprzednicy...bakterie mają to do siebie własnie.Podatki i podatki,to ich interesuje...i tylko jeszcze podwyżki,widać brakuje na tą armie nierobów(tfu bakteri)...zatrudnionych dodatkowo przez jeszcze większe bakterie.Drewno opałowe kosztowało w ubiegłym roku 180zł/m3 dziś to samo kosztuje 270zł/m3.Nie będe tu wymieniał wszystkich wad bakterii bo wiadomo jest,ze bakterie trza likwidować.

Właśnie wczoraj wróciłem z zakupów. Gdzie nota bene jakiś dystyngowany pan wyzywał innego gorzej ubranego pana od podwarszawskich debili i żydowskich zdrajców.

Też nie mogę zdzierżyć faktu że Paulaner jest wciąż po 5zł. I kto za to odpowiada?

Kolego, zaczynasz stąpać po cienkim lodzie.

wiesz,nie chce dowalac Ci z grubej rury,ale "nie idz ta droga".bo mam Cie za porzadnego faceta,na tle innych,niektorych oczywiscie z tego forum.

i na tym zakonczmy ten temat.

Dzisiaj internet buduje wspólnotę, wspólnotę w której chcemy uczestniczyć.

Proszę łaskawą moderację o dopuszczenie do swobodnej dyskusji, wolnej od konieczności dostosowywania się do wytycznych, które narzucają jej formę, powodując tym samym jej upośledzenie.

Dziękuję

Pozdrawiam

J.K.

Melb piszesz o sobie z tą katastrofą?Mi to ona wiesz...wisi.Winni są znani od dawna a czy odpowiedzą,to zupełnie inna sprawa jest.Ważne jest co dzieje się tu i teraz...w realu.

No i jak tu z Tobą dyskutować, jeśli się z powyższym w 100% zgadzam?

Obecnie platformersi są jak każdy rząd u końca swojej normalnej 4-letniej kadencji. Pomiędzy młotem i kowadłem.

A podatki... hehe, pojedź np. do Irlandii, zobaczysz na czym polega konkretna podwyżka VATu.

Proszę łaskawą moderację o dopuszczenie do swobodnej dyskusji, wolnej od konieczności dostosowywania się do wytycznych, które narzucają jej formę, powodując tym samym jej upośledzenie.

Swobodna dyskusja nigdy nie została zabroniona. Jedyne ograniczenia to Regulamin forum i zasady dobrego wychowania.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Chłopie, powtórzę przedmówcę - nie kompromituj się głębiej; wykonaj zakupy, włącz radio, pogadaj z sąsiadem - przejrzyj

ja jestem z tych grubszych ale część z tych chudszych może nie zdzierżyć i wam się to politykowanie pierdyknie

to jest odpowiedź w temacie? - nie - to jest zbywanie rozmyciem tematu - i Ty twierdzisz, że nie uprawiasz tu partyjniactawa?

powiedziałbym Ci - wstyd - ale to dziś dla większości uczucie obce

ROLF

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Dzisiaj internet buduje wspólnotę, wspólnotę w której chcemy uczestniczyć.

Dziękuję

Pozdrawiam

J.K.

w trosce o pozytywną energię obiecałeś zaprzestać katować wpisami o dobrym prezesie

Wiadomości - informacje o pani Marcie Kaczyńskiej na pierwszym miejscu, to jest najważniejsza informacja dnia, w kręgu polityki PO, która przejęła w Polsce rynek medialny wraz z SLD.

A co z śledztwem prokuratorskim, w sprawie winnych zaniedbań dokonanych podczas przygotowania wizyty prezydenta w Smoleńsku.

Jak dotrwać do wyborów, z zminimalizowanymi stratami.To teraz zaprząta pewnie głowy wielu osób.

ROLF

bystrzak...to każdy widzi tylko pokaż ekipę która obniży ceny nie gębą a wiarygodnym program ekonomicznym.

to jest odpowiedź w temacie? - nie - to jest zbywanie rozmyciem tematu - i Ty twierdzisz, że nie uprawiasz tu partyjniactawa?

powiedziałbym Ci - wstyd - ale to dziś dla większości uczucie obce

ROLF

mamel - przecież wyżej była dokładnie dyskusja na ten temat. Za co odpowiada rząd a za co obywatele. Chyba przez te parę lat po zmianie ustroju zdążyłeś oswoić się z faktem że rząd nie odpowiada za wszystko, a obywatele mają coraz więcej do powiedzenia?

Tymczasem nie mogę oprzeć się wrażeniu że za pogorszenie sytuacji ekonomicznej w mentalności Polaków odpowiedzialność ponosi rząd. Co w tym kraj poniekąd jest logiczne - dla wielu rząd jest drugi po Bogu, do tego dużo bardziej namacalny, a i jajkiem można rzucić albo na forum wyzwać od motłochu.

Tymczasem jeszcze do niewielu osób trafia prosty fakt - nie żyjemy na wyspie. Ba, nawet od dłuższego czasu mamy otwarte granice (oprócz wschodniej) gdzie nikt nie sprawdza co się wwozi w bagażniku auta.

Kulturowo też nie stanowimy jedności - czym innym jest Śląsk, inne jest Mazowsze, inaczej funkcjonuje północ.

Rynek jest w dużej części wspólny z europejskim, polityka także. Trzeba nauczyć się żyć w trochę większej i bardziej zróżnicowanej gromadzie - w której gdy jest kryzys - wszyscy cierpią - a gdy są lata dobrobytu - tym biedniejszym też się poprawia.

ROLF

bystrzak...to każdy widzi tylko pokaż ekipę która nie gębą a realistycznym programem uchroni nas przed podwyżkami.Na pewno muszą zacząć od odbudowy centralnego planowania jak za komuny.Pogonić obcy kapitał i naszych kapitalistów.Nie szkodzi że bezrobocie wzrośnie a my będziemy omijaną przez świat enklawą.Ważne że kilku debili na własnej skórze przekona się że to niemożliwe.

mamel - przecież wyżej była dokładnie dyskusja na ten temat. Za co odpowiada rząd a za co obywatele. Chyba przez te parę lat po zmianie ustroju zdążyłeś oswoić się z faktem że rząd nie odpowiada za wszystko, a obywatele mają coraz więcej do powiedzenia?

Tymczasem nie mogę oprzeć się wrażeniu że za pogorszenie sytuacji ekonomicznej w mentalności Polaków odpowiedzialność ponosi rząd. Co w tym kraj poniekąd jest logiczne - dla wielu rząd jest drugi po Bogu, do tego dużo bardziej namacalny, a i jajkiem można rzucić albo na forum wyzwać od motłochu.

Tymczasem jeszcze do niewielu osób trafia prosty fakt - nie żyjemy na wyspie. Ba, nawet od dłuższego czasu mamy otwarte granice (oprócz wschodniej) gdzie nikt nie sprawdza co się wwozi w bagażniku auta.

Kulturowo też nie stanowimy jedności - czym innym jest Śląsk, inne jest Mazowsze, inaczej funkcjonuje północ.

Rynek jest w dużej części wspólny z europejskim, polityka także. Trzeba nauczyć się żyć w trochę większej i bardziej zróżnicowanej gromadzie - w której gdy jest kryzys - wszyscy cierpią - a gdy są lata dobrobytu - tym biedniejszym też się poprawia.

mbl,wierz mi ,ze sprawdza sie bagazniki aut,w strefie granicznej,nadgranicznej,i w glebi kraju.za granica jest podobnie.

Fachowcy od gospodarki się znależli, programy satyryczne Wam prowadzić czy występować, ekonomię to może znacie, księżycową co najwyżej.

chłopie pokaż co poza popierdówkami potrafisz i odpowiedz na pytania.

bystrzak...to każdy widzi tylko pokaż ekipę która nie gębą a realistycznym programem uchroni nas przed podwyżkami.Na pewną muszą zacząć od odbudowy centralnego planowania jak za komuny.Pogonić obcy kapitał i naszych kapitalistów.Nie szkodzi że bezrobocie wzrośnie a my będziemy omijaną przez świat enklawą.Ważne że kilku debili na własnej skórze przekona się że to niemożliwe.

ja pisalem juz 3lata temu,ze ten rzad to gospodarcza porazka,poszukaj moich wpisow,w niczym sie nie pomylilem,jeli znasz jakies pozytywne dzialania gospodarcze tych "glabow" to napisz,

t6eraz ty masz szanse wykazac sie wiedza,albo potwierdzic swoja role forumowego blazna.

Co potrafię wiedzą ci, którzy mnie znają, przeegzaminuj sam siebie i odpowiedz sobie na podstawowe pytanie, które zostało Tobie już tu na forum wielokrotnie zadane, mnie to nie obchodzi, ale inni są pewnie ciekawi.

747 dobrze wychowany obywatelu przyszłej IV odpowiedz nie wcześniej zadane pytanie...czy chamstwo to cnota w twojej krainie.

ja pisalem juz 3lata temu,ze ten rzad to gospodarcza porazka,poszukaj moich wpisow,w niczym sie nie pomylilem,jeli znasz jakies pozytywne dzialania gospodarcze tych "glabow" to napisz,

t6eraz ty masz szanse wykazac sie wiedza,albo potwierdzic swoja role forumowego blazna.

tomuś z czym się nie zgadzasz w moim wpisie o debilach?

mbl,wierz mi ,ze sprawdza sie bagazniki aut,w strefie granicznej,nadgranicznej,i w glebi kraju.za granica jest podobnie.

Mi się jeszcze nie zdarzyło. Wiem że sprawdzają, podobno mają informacje kto i gdzie co może nielegalnie przewozić.

tomek7776: drugie ostrzeżenie.

Co do tematu dyskusji - kondycję naszego państwa każdy może realnie ocenić na podstawie kwartalnych raportów rządowych. Tu jest ostatni:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skończ te swoje wstawki typu "chłopie", bo ani prawdziwy chłop za mnie ani inteligent.Demaskujesz w ten sposób swoje pochodzenie.

Jestem normalnym zdrowym, zrównoważonym człowiekiem, zbulwersowanym istnieniem w przestrzeni publicznej, wściekłego, bezwzględnego, brutalnego ataku, sterowanego systemowo, na osobę Jarosława Kaczyńskiego, oraz św.pam. Lecha Kaczyńskiego tragicznie podstępnie być może zamordowanego w Smoleńsku.

Nie mam żadnych dowodów na to że zamordowano Prezydenta i Pierwszą Damę oraz pozostałych pasażerów feralnego lotu do Smoleńska.

Nie mam również żadnej pewności, że tak nie było.I nigdy nikt nie będzie tego pewny, do końca świata, ponieważ zniszczone zostały dowody, a śledztwo prowadzą ci, którzy mogą być zainteresowani ukryciem niewygodnych faktów.

Zbrodniarze maja również przyjaciół na Zachodzie.To tłumaczy brak wystarczającego zainteresowania wyjaśnieniem tej katastrofy, przez instytucje międzynarodowe.Spadł samolot z dowództwem wojskowym państwa członka NATO i nic, nikt z NATO tego nie wyjaśnia.Podobno chciano, ale nie zgodził się D.Tusk./Tak mówił B.Klich/

I to jest problem Szanowny Panie Moderatorze - reszta to pierdoły nie warte wzmianki, co Wam po cenach, zawsze są jakieś ceny na towary tak już jest w gospodarce rynkowej, raz są one wyższe raz niższe.

Nikt nie ma pretensji do PO czy D.Tuska o kryzys, o różne rzeczy, błędy takie czy inne./Są oczywiście niezliczone zaniechania i manipulacje/

Pretensja jest o to, że oddał prowadzenie śledztwa w sprawie katastrofy smoleńskiej Rosjanom.

Mimo, że na gorąco kiedy wszyscy byli w szoku, możliwe były inne scenariusze jego prowadzenia.

Prezydent Rosji prawdopodobnie proponował wspólne śledztwo polskiej stronie.

Znany z spychotechniki D.Tusk nie przystał na tą propozycję, z niezrozumianych względów.

Po wszystkie czasy to wydarzenie będzie się kładło cieniem na całą naszą państwowość, na wiele procesów społeczno-politycznych z jakimi mamy lub będziemy mieli do czynienia.

Nasz kraj nie jest już tym krajem z przed katastrofy.

Jesteśmy rozgrywani jak mali chłopcy, poniżani, nasze znaczenie jest degradowane, redukowane, stajemy się trybem w innych machinach, nie jesteśmy podmiotowi, nikt się nie liczy, ponieważ druga strona nie ma partnera do rozmowy, nie liczy się nikt z takimi przywódcami jacy są obecnie, więc druga strona nie jest winna, po prostu nie ma z kim rozmawiać.A jak nie ma z kim to i nie ma o czym.

Jesteśmy w obecnej sytuacji masą upadłościową, upadłą w Smoleńsku.

Pod tą lub podobną władzą nie podniesiemy się.

Potrzebujemy jako społeczeństwo przetarcia oczu, wpuszczenia prawdy do przestrzeni publicznej, wzięcia sprawy w swoje ręce.

Potrzebne są odważne decyzje, stawiające na tych co nie zawiodą.

Mi się jeszcze nie zdarzyło. Wiem że sprawdzają, podobno mają informacje kto i gdzie co może nielegalnie przewozić.

tomek7776: drugie ostrzeżenie.

Co do tematu dyskusji - kondycję naszego państwa każdy może realnie ocenić na podstawie kwartalnych raportów rządowych. Tu jest ostatni:

Ukryta Zawartość

hehe,te raporty to "kreatywna ksiegowosc",rozejrzyj sie wookolo....

Ukryta Zawartość

oficjalna strona obecnego rzadu sikorko z kraju cpunow

Ukryta Zawartość

no przeciez pisze ze rzad i politycy klamia! Przeciez oni nic nie zrobili!!

Wiec taka liste zadan moga drukowac na papierze toaletowym

Priorytety polskiej polityki

1 Smolensk

2 Katyn

3 Betyfikacja

---------------------------------------

Zreszta sam zobacz , dzisiejsza wiadomosc

Ukryta Zawartość

i jakis tam polityk MSZ pie....i po ROKU czasu ze piloci popelnili blad!

Obserwujac to z zagranicy, zastanawiam sie czemu tacy ludzie rzadza w Polsce?

Ja pierwszego dnia katastrofy wiedzialem ze piloci popelnili blad ,

No a minister dochodzi do tego wniosku po roku, a sejm polski dojdzie do takiego wniosku po 5 latach

A kto za to wszystko placi ?

Wiecie ile to kosztuje ?

Marnotrawienie czasu i srodkow publicznych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1) Jestem normalnym zdrowym, zrównoważonym człowiekiem, zbulwersowanym istnieniem w przestrzeni publicznej, wściekłego, bezwzględnego, brutalnego ataku, sterowanego systemowo, na osobę Jarosława Kaczyńskiego, oraz św.pam. Lecha Kaczyńskiego tragicznie podstępnie być może zamordowanego w Smoleńsku.

2) Nie mam żadnych dowodów na to że zamordowano Prezydenta i Pierwszą Damę oraz pozostałych pasażerów feralnego lotu do Smoleńska.

Nie mam również żadnej pewności, że tak nie było.I nigdy nikt nie będzie tego pewny, do końca świata, ponieważ zniszczone zostały dowody, a śledztwo prowadzą ci, którzy mogą być zainteresowani ukryciem niewygodnych faktów.

3) Zbrodniarze maja również przyjaciół na Zachodzie.To tłumaczy brak wystarczającego zainteresowania wyjaśnieniem tej katastrofy, przez instytucje międzynarodowe.Spadł samolot z dowództwem wojskowym państwa członka NATO i nic, nikt z NATO tego nie wyjaśnia.Podobno chciano, ale nie zgodził się D.Tusk./Tak mówił B.Klich/

747 - wybacz ale ja dziękuję za takie Prawo i Sprawiedliwość które tu nam oferujesz. Spójrz na swój wpis powyżej... ponumerowałem akapity dla jasności:

W akapicie nr 1) zapewniasz nas o swojej normalności i równowadze i o tym jak tragiczna była ta katastrofa. Nie mam uwag, bo być może rzeczywiście jesteś normalny i zdrowy (a w każdym bądź razie tego Ci życzę), a katastrofa z pewnością była wielką tragedią.

W akapicie nr 2) mówisz o braku dowodów na tezę o zamachu i morderstwie. Faktycznie, stawiając taką dość śmiałą (o ile nie absurdalną) tezę, dowodów rzeczywiście brak. Czy rzekome dowody zostały zniszczone czy też nie - są to zbyt daleko idące domysły, bo jeszcze nikt nie dowiódł że takowe dowody kiedykolwiek istniały.

W akapicie nr 3) już piszesz o zbrodniarzach. Ale o których? Wojennych? Tacy rzeczywiście istnieli - ale chyba nie o to Ci chodziło. Z kontekstu wnioskuję że tak starasz się określić ludzi którzy potencjalnie mogliby spowodować tę katastrofę w Smoleńsku. W cywilizowanym świecie jest tak że zanim kogokolwiek oskarży się o zbrodnię, należy wcześniej udowodnić winę. Tak, udowodnić. W systemie który został w naszej kulturze przyjęty, o winie stanowi dowód, a nie domniemanie. To co nam tu serwujesz to niestety średniowieczne pojęcia sprawiedliwości, na podstawie którego np. palono czarownice. Wystarczyło domniemanie.

Byłbym spokojniejszy gdyby tego typu poglądy był jednorazową pomyłką, spowodowaną niewątpliwie dużym bólem. Ale niestety - z tego co można zaobserwować - to podejście jest wręcz powszechne i jawnie artykułowane przez posłów Prawa i Sprawiedliwości. Ironicznie, bo ani ze współczesnym prawem, ani z obecnie funkcjonującą definicją sprawiedliwością - nie ma nic wspólnego. Bardziej przypomina średniowieczną Świętą Inkwizycję.

I właśnie taką średniowieczną wykładnię ideową proponuje owładnięte chęcią odwetu PiS jako antidotum na współczesne bolączki? Kolego szanowny, to nawet nie jest śmieszne, to jest przerażające. Wydawanie wyroków bez udowodnienia winy - już zajawki widzieliśmy w wydaniu posła Ziobry. Ta choroba jak widać nie zanikła, ale pod wpływem katastrofy ewoluowała do gigantycznych rozmiarów, przesłaniających temu kiedyś nawet dobrze zapowiadającemu się ugrupowaniu, sens ich politycznego istnienia.

Nikt nie chce mówić o katastrofie, o jej konsekwencjach, strasznie trudny i niewygodny temat.Nie jestem zdziwiony, wszystkich interesuje tylko jego prywatna kasa.

Gromadzenie jest wpisane w naturę człowieka.

Ludzie na przestrzeni życia gromadzą różne rzeczy, jedne bardziej inne mniej potrzebne, ale mimo to gromadzą.

electro przyciągnął, zmaterializował w swoim polu tworzenia pojazd mechaniczny wyprodukowany w Niemczech w zakładach marki BMW.

Wielu ludzi tak robi, są tacy którzy gromadzą większe dobra, mają ich, tych dóbr naprawdę dużo, administrowanie nimi powoduje pewien wysiłek i staje się po czasie obciążeniem, całkiem znacznym obciążeniem.Po jakimś czasie ci ludzie zaczynają dostrzegać, że mimo tylu już zgromadzonych dóbr ciągle odczuwają ich niedosyt, ciągle potrzebują kolejnych, ciągle więcej i więcej.Gromadzenie staje się ich wręcz obsesją.Są gotowi zaniedbywać rodzinę, narażać na szwank przyjażnie, byleby tylko coraz więcej gromadzić, w nieskończoność, bez końca.Są nawet jednostki potrafiące dokonać aktu pozbawienia życia, przedstawiciela tego samego gatunku biologicznego, tylko z powodu walki o środki.

Kończą żle, w cierpieniu niespełnienia.

Niestety gromadzenie ponad to, co, czym możemy bez zbytniego obciążenia zarządzać, co możemy spożytkować efektywnie, takie gromadzenie, taka tendencja jest chorobą, jest niestety chorobą naszych czasów nr 1.

Więc dywagujcie o gospodarce, jakie są ceny, jak wyglądają wskażniki - dywagujcie - tylko po co to robicie, w imię czego?

Co chcecie zgromadzić w zamian za środki jakie są wypracowywane?

Nie odwrócicie procesów biologicznych, nie zatrzymacie czasu.

Nie weżmiecie, nikt nie weżmie do grobu żadnych dóbr.

Jedyne co przetrwa to duch, to pamięć.

Tylko pamięć ma moc przetrwania.

Zadajmy sobie pytanie - jak wygląda moja pamięć o tych co odeszli, jak wygląda moje oddawanie im szacunku?

Czy należycie troszczę się o to, aby dobre imię ich nie było szkalowane.

Czy daję z siebie wszystko co tylko mogę, do czego tylko jestem zdolny, aby pomóc w rozpowszechnianiu prawdy, całej prawdy o wielkości i dokonaniach

tych, których między nami już nie ma, a którzy byli ważni, byli ważnym ogniwem, podstawowym ogniwem, elementem wręcz decydującym o możliwości naszego sukcesu.

Pamiętajmy o Lechu Kaczyńskim, pielęgnujmy w naszej wyobrażni Jego dokonania, Jego własności, Jego cechy, pamiętajmy o tym jak się o nas troszczył,

jak pracował na naszą rzecz, abyśmy byli wolni, abyśmy mieli możliwość życia i pracy w prawdziwej nieskrępowanej wolności ducha.

On chciał, abyśmy mieszkając tu w Polsce czuli, że jesteśmy u siebie, w swoim kraju, w miejscu które możemy dowolnie kształtować, tak jak chcemy, gdzie nikt nam nie mówi co mamy robić, czynić, jak się zachowywać.

Jesteśmy to winni naszym dzieciom, przyszłym pokoleniom, młodym, naprawdę mądrym ludziom, których musimy wspierać, pomagać im aby zapewnić im warunki do rozwoju, nieskrępowanego rozwoju, takiego rozwoju, który daje spełnienie.

Wyrażmy swoje współczucie dla rodziny zmarłego prezydenta, połączmy się duchowo z tymi, którzy mimo bezmiaru cierpienia muszą dalej żyć i służyć naszej ojczyżnie, pracując na odpowiedzialnych stanowiskach, oraz dżwigać na swych barkach, cały ciężar nadziei społecznej na lepszy los.

większości zbiera się na wymioty smoleńskie.Za taki efekt tragedii podziękuj prezesowi i odpowiedz na pytanie czy chamstwo jest cnotą w twojej krainie

facet jak długo masz powtarzać bajeczkę o szczęśliwej PiS krainie ....może do agitki wybierz inne forum

Pamiętajmy o Lechu Kaczyńskim, pielęgnujmy w naszej wyobrażni Jego dokonania, Jego własności, Jego cechy, pamiętajmy o tym jak się o nas troszczył,

jak pracował na naszą rzecz, abyśmy byli wolni, abyśmy mieli możliwość życia i pracy w prawdziwej nieskrępowanej wolności ducha.

Zatem proszę, napisz konkretnie jakie były jego dokonania. Podaj przykłady.

Napisz jak zmaterializowała się jego troska o nas i co konkretnie wypracował na naszą rzecz.

Napisz co zrobił.

Może nie wiemy. Jak się dowiemy, będziemy mieć szansę aby zmienić o nim zdanie.

Jak do tej pory musimy sobie jedynie wyobrażać to o czym napisałeś, bo nie widać żadnego z efektów działań, jakie przedstawiłeś.

mlb

Przeczytaj kolejną swoją recenzję mojego wpisu na spokojnie, bez emocji i zastanów się nad następującym faktem.

Czy uważasz, że brakuje mnie inteligencji, sprytu, elokwencji, elastyczności, ażeby zdezawuować, zneutralizować Twój atak na mnie.

Nie robię tego, przedtem nie reagowałem i reaguję po raz ostatni, z prostego powodu, z mianowicie takiego, że istnieje sytuacja która takie moje zachowanie warunkuje.

Mianowicie ludzie są w sporze, tylko z jednego zasadniczego powodu, są jeszcze inne, ale mniej ważne, mianowicie ludzie będący w sporze patrzą na przedmiot sporu z innych perspektyw, z różnych punktów widzenia, używają różnej optyki, mają za sobą różne doświadczenia życiowe, są różnie wychowani, różne elementy ich ukształtowały w młodości oraz różną posiadają zdolność do prognozowania nieznanego na podstawie znanych symptomów.

Ludzie są w sporze, ponieważ znajdują się na innych poziomach w rozwoju.

Pozwól mnie zatem, abym nie był wciągany w jałowy, niewiele wnoszący realnej energii spór, o liczby, wskażniki, czy o to co kto i kiedy powiedział czy zrobił, albo nie zrobił.

To jest formuła akademicka, szkolna, albo dowolnie nazwana, dla mnie już nieaktualna, jakiekolwiek przekomarzanie się nie dotyczy osób, które już ten i wiele innych etapów życia mają za sobą.

Dlatego proponowałem w południe porzucić konfrontacyjną formułę obecności tu na forum.

Nie czuję się również w obowiązku wyjaśniać innym te elementy rzeczywistości, których genezą, przebiegiem, czy efektami oraz wpływem na rzeczywistość zajmują się inni, przede wszystkim historycy, politolodzy, analitycy, komentatorzy, czy fachowcy branżowi jak prawnicy czy ekonomiści.

Proponuję aby każdemu zezwolić na bycie sobą, na swobodne operowanie słowem i wyrażanie swoich poglądów, przekonań bez obawy o konieczność odnoszenia się do recenzji, gdyż te mogą okazywać się często po prostu wyrosłe z niekompetencji lub niezrozumienia punktu czy poziomu z jakiego powstał dany tekst.

Przepraszam

Pozdrawiam.

J.K.

Nie mam zamiaru łączyć się w bólu. Żałoba minęła, pamięć pozostała i to wystarczy. Nie zapamiętałem zbyt wielu jego zasług, chyba nie było ich zbyt wiele. Teraz mamy innego prezydenta, który też jest patriotą i też konstytucyjnie troszczy się o te same rzeczy o które troszczył się L. Kaczyński.

Nie rozumiem ignorowania znaczenia czynnika gospodarczego. Od niego zależy pomyślność przyszłych pokoleń, a nie od pamięci o prezydencie który zginął w katastrofie i dla przyszłych pokoleń będzie tylko wpisem w encyklopedii.

Czy uważasz, że brakuje mnie inteligencji, sprytu, elokwencji, elastyczności, ażeby zdezawuować, zneutralizować Twój atak na mnie.

Przede wszystkim nie widzę ataku o którym mówisz. Owszem, atakuję moimi argumentami Twoje argumenty - właśnie na tym polega dyskusja. Ale nie atakuję Ciebie osobiście i nie mam takiego zamiaru.

"Dlatego proponowałem w południe porzucić konfrontacyjną formułę obecności tu na forum."

747 nie polemizujesz z użyciem faktów tylko kłamstwa.Można olać ciebie i twoje problemy lub doprowadzić do zaniechania formy z której korzystasz.

mlb stara się traktować Ciebie poważnie.Korzystając z swojego dobrego wychowania i wspomnianej inteligencji skorzystaj z okazji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.