Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedz czy polaków interesuje problem Smoleńska?NIE.Poza oczywiście PiCem...ich tak.Jest to temat zastępczy stosowany i POdtrzymywany,czy jak wolisz POdsycany,po to by odwrócić uwagę od rzeczy ważniejszych.Jak np.gospodarka,fnanse państwa itd.

W temacie rzeczy ważniejszych rzeczywiście platforma dała d..y, osobliwie najciekawsze pomysły pojawiają się w dziwnych miejscach, np, na lewicy (słuchałem ostatnio Borowskiego, mówił bardzo rozsądnie i szkoda, że siedzi na dalekim marginesie). Mnie się marzy (co może dziwne) taka centrolewica, w której głos istotny mieliby twardzi pragmatycy (właśnie Borowski, w jakimś stopniu Belka - wbrew pozorom wcale nie taki księżycowy ekonomista, nawet Cimoszewicz który IMO cokolwiek zmądrzał ostatnio). Niestety, lewica Napieralskiego zachowuje się dziwnie - i chcieliby, i boją się. Nie stać ich na konkretnie p.....cie pięścią w stół, niestety.

muls ty chcesz mi powiedzieć,że jesteś naiwny?Nie uwierze i tak.Kłamie bo się sprzeciwił publicznie i powiedział o przeroście w administracji a miało być cicho sza>>>>>>>.szkoda ze nie został premierem bo miałbys 1 do 100 jak ze złotym.Chciałbym zobaczyc wasze geby.ale mogie sobie je wyobrazić.

[...]te sondaże to dla durni som...robione.Rzeczywistość pokaże dopiero...wybory zweryfikują.

W 2006 roku też tak wszyscy myśleli, że po rządach AWS-u prawicowe oszołomy już nie porządzą. I co ? obudziliśmy się z ręką w nocniku, niestety.

A rybka to od czego gnije?tylko nie pisz,że od mulsa...on tu nie winny jezd.

Jednomandatowe by załatwiło problem ale teraz wszyscy mają już nagrabione to nie wprowadzą.

a wy jak u ciotki klotki.wszyscy ktorzy spotkali sie z rzadzeniem i maja łeb na karku sa zgodni.Nie mozna zrobic wiele, a nawet czasami bardzo niewiele jak sie dochodzi do rzadów.I to jest minus.ale jednoczesnie madrzy dodaja.Ale to zabezpiecza przed idiotami ktorzy chca wszystko wywrócic do góry nogami.Wide...kurduple.i dotyczy to WSZYsTKICH demokracyji..

muls

Dla idiotów są zakłady specjalistyczne,takie od oświecania.Rząd ponosi odpowiedzialność za program wyborczy przed wyborcami i ma go realizować i oczywiście jest wiadome,ze PSL to kula może być,tylko w innych demokracjach zawiera się koalicje z tymi,którzy pozwolą zrealizować jak najwiecej własnego programu a nie zawiera się na pewno z tymi co mają program odwrotny.Bo potem zostaje już takie tłumaczenie właśnie.

"Łódzka prokuratura"

Łódzka prokuratura apelacyjna umorzyła postępowanie przeciwko byłemu szefowi ABW Witoldowi Marczukowi w śledztwie dotyczącym okoliczności śmierci b. posłanki SLD Barbary Blidy. Prokurator w działaniach podejrzanego nie stwierdził znamion przestępstwa - poinformował rzecznik Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi Jarosław Szubert.

Były szef ABW Witold Marczuk, który kierował Agencją od listopada 2005 do września 2006 r., usłyszał zarzut przekroczenia uprawnień i działania na szkodę interesu publicznego w śledztwie dot. przygotowania ABW do zatrzymania Blidy oraz filmowania akcji w jej domu.

Zarzut wiązał się z wydaniem w kwietniu 2006 r. polecenia dotyczącego filmowania zatrzymań osób dokonywanych przez ABW i przeszukania ich miejsc zamieszkania. Według śledczych tak zebrany materiał filmowy był przekazywany do gabinetu szefa ABW, tam opracowywany i udostępniany mediom. Jak uzasadniała przedstawienie zarzutu prokuratura, wprowadzone w ten sposób tryb i zasady nagrywania przez ABW przebiegu realizowanych czynności nie miały podstaw prawnych i wykraczały poza regulacje prawne. Marczuk w śledztwie nie przyznał się do zarzucanego czynu. Groziła mu kara do trzech lat pozbawienia wolności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kurwiozum czyli mówi Hofman.

Albo Radio Erewań.

Monika Olejnik: : Dlaczego Prawo i Sprawiedliwość chce zmienić konsensus w sprawie ustawy aborcyjnej?

Adam Hofman: : My w tej sprawie do tej pory, to jest przypomnę, projekt podpisany przez ponad pół miliona ludzi, sześćset tysięcy Polaków i to w krótkim czasie, to nie jest projekt Prawa i Sprawiedliwości, my w tej sprawie byliśmy przeciwni odrzucenia w pierwszym czytaniu. To było to, co zdecydowało o naszym działaniu no i zdziwiło nas jedno. Ja na przykład, jak patrzę na inne kluby, nie wiem, PJN, który dogaduje się z Markiem Jurkiem i w połowie jest za odrzuceniem społecznego projektu na temat ochrony życia, no to się trochę zastanawiam, jak tam Marek Jurek się z nimi dogada.

Monika Olejnik: : No nie wiem, Marek Jurek nie potrafił się dogadać z Prawem i Sprawiedliwością, bo pamięta pan...

Adam Hofman: : No to z PJN pewnie też będzie miał trudności.

Monika Olejnik: : Kilka lat temu, kiedy właśnie chciał zmienić tę ustawę, to prezes PiS był bardzo z tego niezadowolony i Marek Jurek pisze w swoich zapiskach - „Idąc na radę polityczną zostałem najpierw poproszony do Jarosława, który brutalnie żądał, aby w ogóle nie poruszać na radzie sprawy ochrony życia, przy okazji obrzucając mnie stekiem wyzwisk - agent, albo wariat”.

Adam Hofman: : No ja nie zgadzam się, takich rozmów u prezesa w gabinecie nie ma, no Marek Jurek jest dziś, jeśli tak się wypowiada, nie wiem czy to są teraz zapisy, czy wcześniejsze?

Monika Olejnik: : Nie, no wcześniej, wcześniej.

Adam Hofman: : No możliwe, że pod wpływem emocji.

Monika Olejnik: : Ale co pod wpływem emocji, pan prezes powiedział...

Adam Hofman: : Możliwe, że nie, że Marek Jurek się pod wpływem emocji tak wypowiedział.

Monika Olejnik: : Nie, to prezes Kaczyński powiedział do Marka Jurka, że jest agentem, albo wariatem.

Adam Hofman: : Ale to jest jego relacja, jego relacja, którą ja odrzucam, odrzucam.

Monika Olejnik: : Co pan odrzuca.

Adam Hofman: : Relację Marka Jurka z tego spotkania.

Monika Olejnik: : Czyli Marek Jurek kłamie?

Adam Hofman: : Być może pod wpływem emocji powiedział coś, czego nie usłyszał, bo Marek Jurek w tej sprawie miał możliwość funkcjonowania w dużej partii politycznej, która zapewniłaby mu większą szansę na realizację jego idei, które niesie w życiu publicznym. No niestety, nie wiem dlaczego, czy przez ambicje polityczne, czy nie...

Monika Olejnik: : Ale przepraszam, proszę mi powiedzieć czy PiS chce zmienić ustawę, czy nie, PiS chce zmienić ustawę, czy nie?

Adam Hofman: : Zaraz odpowiem, czy przez ambicje czy nie znalazł się poza tą partią, dziś rozmawia z PJN, które jak mówię w połowie odrzuciło obywatelski projekt ustawy. My w sprawach światopoglądowych, a taką jest niewątpliwie ten projekt ustawy mamy wolność decyzji, wolność głosowania. Ale cały nasz klub zagłosował za przesłaniem tego do komisji, a nie odrzuceniem, bo to jest przede wszystkim dlatego, nie tylko dlatego, że większość klubu tak uważa, ale także dlatego, może przede wszystkim dlatego, że to ponad pół miliona ludzi podpisało i to jest po prostu demokracja.

Monika Olejnik: : No dobrze, ale skoro pół miliona ludzi podpisało, to chcą państwo zmienić, czy nie, to proszę powiedzieć tak, czy nie.

Adam Hofman: : No jak mówię w tej sprawie jest u nas wolność wyboru, bo to jest sprawa światopoglądowa. Ale mogę się założyć, bo znam ten klub, że duża większość, jak nie taka ponad 90 procentowa będzie za tą ustawą. Ale oczywiście pewnie znajdą się także tacy...

Monika Olejnik: : Wbrew dziedzictwu Lecha Kaczyńskiego, który uważał, że tej ustawy nie należy zmieniać.

Adam Hofman: : No pani się powołuje, naprawdę, to już jest, już któryś raz w programie nietrafnie pani się powołuje na dziedzictwo Lecha Kaczyńskiego...

Monika Olejnik: : Trafnie się powołuję.

Adam Hofman: : No Monika, redaktor Monika Olejnik, która broni dziedzictwa Lecha Kaczyńskiego?

Monika Olejnik: : Trafnie, proszę pana.

Adam Hofman: : Pani redaktor, proszę, no nie róbmy tego, no.

Monika Olejnik: : Dobrze, czy pan się zgadza ze słowami pana kolegi, Jana Dziedziczaka, który mówi: uważam, że tego typu przepisy po prostu dyskryminują niepełnosprawnych, dyskryminują osoby poczęte w wyniku gwałtu, musimy to czym prędzej zmienić.

Adam Hofman: : Tak jak mówię, to jest pogląd Jana Dziedziczaka, bo w tej sprawie w klubie jest wolność sumienia, większość posłów popiera tą ustawę i apel Jana Dziedziczaka, także innych posłów do marszałka Schetyny żeby to gdzieś nie ugrzęzło jest apelem rozsądnym. Bo niech Platforma Obywatelska, inne kluby, wszystkie kluby w sejmie, bo jest demokracja opowiedzą się, jak uważają w tej sprawie i już. I tyle, i nic więcej, niech to nie grzęźnie gdzieś tam sobie w komisji, niech po prostu pójdzie na izbę, na posiedzenie sejmu, każdy sobie zagłosuje, każdy będzie mógł sobie wziąć wydruk zobaczyć, jak głosował jego poseł.

Monika Olejnik: : A pan jest za, czy przeciw.

Adam Hofman: : Ja w tej sprawie, ja jestem za ochroną życia, zawsze zresztą za tym się opowiadam, ale ja w tej sprawie mam takie jeszcze zdanie, które sięga trochę dalej niż ten parlament, to znaczy, że zmiana tego kompromisu, daleko idąca zmiana tego kompromisu, niestety może spowodować, że w przyszłej kadencji, jakiś SLD będące w koalicji z Platformą, nie daj Bóg żeby tak się stało, zupełnie zlikwiduje tą ustawę. Więc tu trzeba oczywiście to rozważyć i także myślę - moi wyborcy, którzy są za ochroną życia oczekują ode mnie żeby myśleć długofalowo, więc ja uważam, że pójście dalej może być kłopotliwe, ale jest to projekt obywatelski i jestem przeciwny, by odrzucać go w pierwszym czytaniu.

Ukryta Zawartość

Tego, no. Ja też mam litość, dalej Was nie męczę.

Bardzo mi się podoba jak pan Hofman odpowiada na proste pytanie, za czy przeciw.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a bartus nam nie przetłumaczy??Tak w dwoch zdaniach czy jezd za czy przeciw.I co ma na mysli hofman.Niejaki.

modrzewek jak widac nic nie zrozumiałes z opowiesci mondrych ale ja nie bede sie pochylal nad kazdym.........Sprobuj w pomidora z bartusiem.

Po co?Wystarczy muls jak ty w pomidora z numerkiem..to dopiero ubaw...jezd. A jak tam Balcerowicz...kłamie dalej?Jedynie prawdomówny jezd

Słoneczko Peruwianskie oooo ten tylko prawdą wali...jak nikt.Wypij se kaweczke mulsik i spokojnie słuchaj Słońca a w przerwach Prezesa i Wpadeczki.Oni też tylko prawdą...walą.Ten ostatni to jak się nie pomyli...tylko.

A Hofffffmannn I Błaszczak też tylko prawde walą...smoleńską ino.

Mamy tych prawdomównych troche a ja nie zauważyłem.Jakim cudem?

wiesz co?jak mam z tobą tak gaworzyć,to wole iść na piwo.Wypije za twoje zdrówko a ty w międzyczasie walnij sobie kawusie albo herbatke i pooglądaj prawdomównych.Tak jak kurdupel.

do herbatki możesz troche prondu..wlać muls.

Jak widzę PiS gra tak, żeby każdy mógł usłyszeć to, co chce usłyszeć.

No to Jaro jestem w domu.muls tak gra...podobnie w każdym razie.Wiadomo skąd wzion pomysła.

747 po prostu odrzucacie i problemy znikają.....chłopaki co ćpacie?

"Adam Hofman: : Możliwe, że nie, że Marek Jurek się pod wpływem emocji tak wypowiedział.

Monika Olejnik: : Nie, to prezes Kaczyński powiedział do Marka Jurka, że jest agentem, albo wariatem.

Adam Hofman: : Ale to jest jego relacja, jego relacja, którą ja odrzucam, odrzucam.

Monika Olejnik: : Co pan odrzuca.

Adam Hofman: : Relację Marka Jurka z tego spotkania.

wydaje sie ze w tej parii zostana tylko hofman i blaszczyk jak prezes wyladuje w szpitalu.Bo w koncu wyladuje.Gosiewskiego miłosierny bog zabrał zeby sie nie kompromitował, a tych widocznie nie lubi.

PiS chce zwołania w trybie pilnym specjalnego posiedzenia sejmowej Komisji Edukacji, Nauki i Młodzieży z udziałem minister edukacji Katarzyny Hall w związku z wynikami tegorocznej matury. Poinformował o tym w poniedziałek wiceszef komisji Sławomir Kłosowski (PiS)

Jak dodał, politycy PiS chcą podczas posiedzenia komisji "poważnie porozmawiać" na temat tego, dlaczego w tym roku mamy tak duży odsetek osób, które nie zdały matury.

Ukryta Zawartość

Jeżeli ta rozmowa ma wyglądać podobnie jak Hofmana z Olejnik, to "widzę ciemność".

Monika Olejnik: : Czyli Marek Jurek kłamie?

Adam Hofman: : Być może pod wpływem emocji powiedział coś, czego nie usłyszał...

Ukryta Zawartość

a bartus nam nie przetłumaczy??Tak w dwoch zdaniach czy jezd za czy przeciw.I co ma na mysli hofman.Niejaki.

w dwóch zdaniach nie zrozumiesz, w jednym ci trzeba bo po kropce mózg twój zalicza reset.

czekam na te antypisowskie tezy , dowody , źródła i cholera wie co jeszcze . Bez tego ( tych antypisowskich tez - wtrącam, jakbys się po kropce zgubił) to nawet mojego imienia nie wzywaj naderemno bo z tymi co obiecują a nie dają nie rozmawiam

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

no i bartuś znów muls cie załatwił.Po kropce nie kumasz jus.Allle jajca.Całe szczęście jeszce,że przed kropką kuma.

ale jak po kropce jezd reset,to przed kropką go nie ma,czyli kuma przed.Nie mogie sie połapać a pani od polskiego mnie łapie.

w dwóch zdaniach nie zrozumiesz, w jednym ci trzeba bo po kropce mózg twój zalicza reset.

czekam na te antypisowskie tezy , dowody , źródła i cholera wie co jeszcze . Bez tego ( tych antypisowskich tez - wtrącam, jakbys się po kropce zgubił) to nawet mojego imienia nie wzywaj naderemno bo z tymi co obiecują a nie dają nie rozmawiam

a ty se bartus czekaj.ja mam pic gleboko w d.... pie i nie mam interesu zebys ty był mondrzejszy.Mnie wystarczy tyle co masz.nawet nie mam ciekawosci czy honor cie gniecie czy tylko swedzi.powiem wiecej. nawet gdybym spotkał samego kurdupla na swej drodze to nie wiem czy by mi sie kciało cós mu tlumaczyc.Pic jaki jezd kazdy widzi.tyle ze nie kazdy miesci sie w slowie kazdy.Paniał??bartus.

a ty se bartus czekaj.ja mam pic gleboko w d.... pie i nie mam interesu zebys ty był mondrzejszy.Mnie wystarczy tyle co masz.nawet nie mam ciekawosci czy honor cie gniecie czy tylko swedzi.powiem wiecej. nawet gdybym spotkał samego kurdupla na swej drodze to nie wiem czy by mi sie kciało cós mu tlumaczyc.Pic jaki jezd kazdy widzi.tyle ze nie kazdy miesci sie w slowie kazdy.Paniał??bartus.

:)

argumentacja pierwszoklasisty

wiadomo juz przynajmniej , ze muls duzo ryczy a malo mleka daje

p.s.

gdybys spotkal "kuldupra" na sej drodze tobys sie ladnie uklonil i zapomnial jezyka w gebie. mocni w gebie tak maja

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

mleko bartus to naprzeciwko.za darmo PCK rozdaje.Bez KK.

ale jak masz takom chync bartus to masz piec lat wpisów na temat picu i straconego czasu.nie zamierzam tracic jeszce dla ciebie.

tak pamietam jak obecna prawa reka kuchcinki mówił ze jak prrreezes pojedzie do rosji a miał,to Putin zapomni jezyka w gembie.do dzisiaj trzymam sie za brzuch.bartus.jezdescie najlepsi komicy w tym obozie.

rozumiem ze MUSICIE sobie jakos rekompensowac TEN wzrost.ale czemu wy wszyscy tacy ..kurduplowaci???

bartek79 opowiedz jak rozum odrzuciłeś

I co z tobą odrzuconym przez rozum,masz raport komisji sejmowej do spraw Blidy i mniej drastyczny komisji sejmowej do spraw nacisków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.