Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się. Za tego rządu pigmej nie chce wykonywać wyroków sądu. O to ci chodzi?

Pigmej ma takie sam szacunek dla faktów i rzetelności jak i Izraelskie pismaki.

Kuźwa,nie łapie dzisiaj ironii.

To byłaby juz perwersja musisz znaleźć inne rozwiązanie.

Ruscy zniewolili Polskę tak jak kilka innych krajów.

Rosja była krajem totalitarnym.

Nie pamiętam aby sowieckie media tak bezczelnie i bezkarnie opluwały Polaków jak to dziś się dzieje w Izraelu.

Dopiero im się w dupach zagotowało po roku 80.

Nie pamiętam aby sowieckie media tak bezczelnie i bezkarnie opluwały Polaków jak to dziś się dzieje w Izraelu.

bo to nieprawda jest co napisałeś

weź pod uwagę ,że antypolskie nastroje w Izraelu wzrosły po zasileniu Izraela ponad milionem żydów z ZSRR

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Ruscy zniewolili Polskę tak jak kilka innych krajów.

Rosja była krajem totalitarnym.

Dopiero im się w dupach zagotowało po roku 80.

Pozwalamy na to, żeby Izraelczycy pluli nam w twarz i się miło uśmiechamy. Jeżeli oni nie szanują swoich zmarłych, to czego się po nich można spodziewać? Finkelstein i Bauman mają całkowitą rację bardzo krytycznie oceniając Izrael:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest tego trochę więcej.

Sam kiedyś widziałem przy pomniku Bohaterów Getta, co wyprawiali młodzi izraelczycy; to się w głowie nie mieści (obmacujące się pary na trawniku, wesołe śmiechy i rozmowy, a do tego ochroniarze patrzący do kogo by tu strzelić etc. etc).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumiem, że jak pluje się na Polskę w Izraelu, to was nie rusza.

Mnie wręcz przeciwnie.

I tak to możemy się pięknie różnić.

Mnie też to wkurza i to delikatne słowo jest.Jeśli matką jest Polka to więcej w nim polaka niż żyda a przestraszono go...e-mailami wysyłanymi z Izraela.

Gdzie tolerancja u nich?Co by się działo jak byśmy grozili śmiercią Podolskiemu i innym?Dopiero by pisano jak na bakier jesteśmy z tolerancja i ile antysemityzmu u nas jest.W Izraelu jak widać to norma.Tylko w dupie mam ich normy i Państwo Polskie powinno zareagować poważniej,niż to zrobiła ambasador.

Rozumiem, że jak pluje się na Polskę w Izraelu, to was nie rusza.

to nie jest powiązane, pluje się w Izraelu, pluje się w USA , w Niemczech i pluło się w rosji sowieckiej

a nasze rządy to mają w nosie dla dobra obopólnych kontaktów a kolejni prezydenci paradują w jarmułkach.

Gdzie tolerancja u nich?Co by się działo jak byśmy grozili śmiercią Podolskiemu i innym?

Izrael jest krajem nietolerancyjnym i rasistowskim, programowo.

Ta wlnośc o któą środiwksa zydowskie walczą w europie ni ejest przestrzegana w izraelu

Zamiast narzekać na rząd, zacznijcie go zmieniać.

Przedstawiam Państwu człowieka, który zapewni Wam lepszą przyszłość, to Pan Prezes PiS, Jarosław Kaczyński.

Czas na odważne decyzje.

łot,piłkarz chciał i odwołał,zmienić drużynę a w polityce zawrzało.Ambasador noty wysyła.Czytam o pluciu w twarz ,o wielkim kroku pojednania i podobne pierdoły.....a menadżer postanowił towar wypromować i więcej zarobić

Może my i żydzi żadnym problemem

"Ciekawa jestem, ile procent Polaków wie, że znajduje się wśród 20% tych ludzi na świecie, którzy są na tyle bogaci, że mogą decydować o kierunkach swojego rozwoju. Podczas gdy przeważająca część ludzkości – 80% - żyje z dnia na dzień. Nie planuje. Nie dojada. Niewiele ma własnego. Nie była nigdy na wakacjach. Nie poddaje się, choć każdy ranek zaczyna się pytaniem o to, jak potoczy się dzień...

W pewnym sensie rozumiem, że się w głowie nie mieści inna rzeczywistość poza tą, którą zwykli Polacy widzą naokoło i w telewizorze. Całkiem oczywiste jest dla mnie, że wydaje się niemożliwe, żeby świat był aż tak rozwarstwiony...

Ale czy brak tego zrozumienia u ministra spraw zagranicznych odpowiedzialnego za polską pomoc rozwojową, można tłumaczyć tym, że w telewizorze nie pokazali, jak świat wygląda naprawdę?

A to minister Sikorski właśnie zdecydował o zmniejszeniu polskiej projektowej pomocy dla Afryki. W 2010r. jest ona o prawie połowę mniejsza niż w 2009."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

muls! - zdaje się, ze odżywają Twoje fobie!

Nagonka antypolska w wykonaniu Żydów odżywa co jakiś czas i przy jakiejś okazji - nawet marginalnej - jak to ma miejsce w przypadku Meliksona. Posługiwanie się przez Żydów kłamstwem oświęcimskim jest wyjątkowo szkodliwe i wręcz ohydne.

Nie mogę się nadziwić jak pięknie ułożyły się powojenne stosunki żydowsko-niemieckie. Tym bardziej, ze ok. 99 procent Niemców popierało hitleryzm i eksterminację Żydów. Wystarczyły miliardy srebrników (czytaj DM) i Niemcy są przez Żydów kochani.

*********************************************************************************************

władz!

Nie uważam, aby Polska miała moralny albo inny obowiązek wspierać te 80 procent biedującej ludności. Byłe kraje kolonialne swoje bogactwo budowały eksploatując te regiony świata w sposób bezwzględny, z czasami wręcz zbrodniczy.

Niech wiec teraz pomagają biednym. To one maja taki obowiązek.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

uważaj co chcesz,dajesz tylko świadectwo swojej "lewicowej" wrażliwości i głosuj na Napieralskiego....

Górnolotna odpowiedź!

Moja lewicowa wrażliwość w pierwszym rzędzie odnosi się do mojego kraju. Mam już od dawna wyrobiony pogląd o tym co chcę i na kogo będę głosował lub nie. Twoich dobrych rad nie potrzebuję.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie pomagasz głodującym na świecie oceniając jaka mam wrażliwość. Dysponując wolną gotówką możesz wesprzeć PAH lub inny Caritas i to będzie pomoc. Nie jest to jednak rada, tylko moje stwierdzenie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W państwie Izrael robi się coraz bardziej nerwowo. USA nie maja już na tyle mocy, aby Izrael czuł się bezpiecznie. Palestyna żąda ogłoszenia jej państwem. Francja i Hiszpania zdają się sprzyjać temu żądaniu. W Egipcie narasta nienawiść wobec Izraela. Iran, aż świerzbią łapy, aby się do niego dobrać i zetrzeć z mapy świata. Do gry włączył się inny sojusznik USA Turcja, która dąży do otwartego konfliktu z Izraelem. Nie chcę być złośliwy, ale wszyscy ci, którzy teraz pyszczą w Izraelu Polakom powinni wziąć pod uwagę to, że wkrótce sami mogą przypomnieć sobie swoje polskie korzenie i wyrazić chęć zamieszkania na "ziemi obozów koncentracyjnych i gett".

Żydzi to naród,który ma pewien błąd genetyczny. A mianowicie niebywałe poczucie o swojej wyzszości. Faktycznie jest to naród bardzo sprawny i przedsiębiorczy ale nie ma takiego wyłacznika, że przegina. Kiedyś miałem stycznośc z tymi wycieczkami do Polski i ich się faktycznie pierze emocjonalnie przed przyjazdem. Nastawia anty, przewodniczka jedzie autobusem przez miasta tak dobrane i ulice tak dobrane aby pokazac ,że to było żydowskie a zostało rozkradzione, zabrane.

I oni sie w tym ustawianiu naprzeciw światu zapedzaja w ślepe uliczki ( Kisielewski to dobrze opisał, że sami sie zamykają w gettach społecznych) i dochodzi do pogromów. Od tysiecy lat .

Tylko czy pokolenia ludzi na całym świecie na przełomie 2000 lat mogą mylic sie w ocenie postawy tego samego narodu ?

no i co w tym dziwnego??to jest historia swiata.

czyli to samo mozemy napisać w watkach gdzie kazałeś sie polakom kajac za pogromy zydowskie ?

co w tym dziwnego, to tylko historia świata

blad to ty masz bartus.zachodzi pytanie jak by on wygladał gdybys BYŁ zydem.

ale nie jestem

:]

mulsie, czy dziesiatki pokoleń mogły sie mylić w ocenie żydów ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.