Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

e tam Niemcy ,mają poczucie winy i pomagają.Niestety wymordowanej inteligencji nie zwrócą.

Tak, ale to nie tylko poczucie winy, na tym zbyt daleko by nie zajechali.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mało wiesz o Niemcach, ich wytrzymałości, pracowitości, mentalności i lojalności.

znaczy, że skoro NIemcy są tacy oh i ah to my im musimy butki lizać ?

niemcy mają masę wad ale jedną wielką zaletę, są zorganizowani i organizacji potrafią się podporządkować. Cała reszta zalet to są konsekwencje tej jednej wielkiej zalety.

Teksty ,że z jakichś powodów historycznych Niemcy chcą Polskę wspierać to papka medialna i tyle.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziś na portalu tokfm.pl wstrząsnął mną ten tytuł:

Ekspert od mowy ciała o debacie: "Sikorski miażdżył Napieralskiego. Najlepszy Kowal".

Koniec i kompromitacja pomyślałem. Zapewne tak samo pomyślało wielu tych, którzy na przeczytaniu samego nagłówka. Zagłębiłem się jednak w tekst i chcąc dowiedzieć się jak Sikorski zmiażdżył go swoim intelektem. I czytam, że:

„''Sikorski miażdżył Napieralskiego wzrokiem''

- Szczególnie na samym początku, kiedy Napieralski dość aktywnie atakował Sikorskiego, minister miażdżył go spojrzeniem. Te spojrzenia miały wyrażać potępienie, dezaprobatę, niezgodę - opisuje Mellibruda.

Dodaje, że zdziwiło go, że Sikorski używa takich sloganowych, ulicznych zwrotów, jak: ''proszę sobie nie wycierać ust osobami z rządu''. - Rzadko teraz osoby wykształcone i na takich stanowiskach, w języku dyskusji używają takich zwrotów - mówi Mellibruda.

''Napieralski zbyt miły, by wygrać''

- Napieralski był napastliwy, a nie agresywny. To jest pewna drobna różnica. Pozytywna napastliwość była wtedy, gdy pytał Sikorskiego o ceny chleba i parówek. To stary chwyt w dyskusjach wyborczych. Nie tylko z Polski rodem. Dziwię się, że złapał Sikorskiego, że on nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie - podkreśla ekspert.

Mellibruda dodaje, że Napieralski nie umiał wykorzystać niewiedzy ministra. - Postrzegam to jako pewną figurę retoryczną, w której Napieralski wygrał z Sikorskim. Jednak nie potrafił sobie poradzić z tą wygraną, bo nie potrafił postawić ''kropki nad i'' - komentuje.

Według psychologa, zawiniło łagodne usposobienie lidera SLD. - Postawa Napieralskiego w jego mimice i pół uśmiechniętej twarzy buduje wizerunek naduprzejmości. Dzisiaj Napieralski nie był tak bardzo naduprzejmy. Ale zasada, że pokazuje wszędzie, jaki jest miły i sympatyczny, spowodowała, że nawet w sytuacji, gdy miał wygraną w garści, nie umiał z tego skorzystać - zaznacza.

Z tekstu wynika, ze Napieralskiemu jeszcze trochę do pierwszej ligi polityków brakuje – w tym wypadku drapieżności i bezwzględności. Nie jest jednak tak, źle jak sugeruje tytuł. Zastanawiam się czy to tylko nietrafny dobór słów, czy też przemyślana manipulacja dla tych, którym przeczytanie całego tekstu jest (powiedzmy) stratą czasu.

I drugi tekst z tego samego portalu – napisany przez Magdaleną Środę:

„W czym zawinił Napieralski?.

Wytknęła Napieralskiemu to co miała wytknąć – choć nie zgadzam się z nią jeśli chodzi o Biedronia I Nowicką – bo przecież praw innośći seksualnych i kobiet można nadać.bronić na różne sposoby – niekoniecznie przez umieszczanie ich na swoich (partyjnych) listach wyborczych.

Cztam dalej i tu zaskoczenie środa bierze Napieralskiego w obronę:

"Wszystko to trochę bez sensu. Ale sam przewodniczący robi jednak wiele by sens kampanii. A mimo to, przez ostatnie tygodnie nadzwyczaj modne (łatwe i nośne) stało się gremialne atakowanie szefa SLD. Nie za jakieś przewinienia czy szczególnie rażące nieudolności, ale za całokształt. Jaki? Nieważne. Napieralski został zaklasyfikowany jako nieudacznik i nikomu z politycznych komentatorów nie przyjdzie do głowy kwestionować tę kwalifikację. Bo tak jest łatwo, przyjemnie, solidarnie i mainstreamowo.

Dziennikarze, politycy i komentatorzy - jak dzieci w szkole - szukają ofiary, musza na kimś odreagować swoje stresy i napięcia. Kaczyński na rolę kozła ofiarnego się nie nadaje, jest zbyt szalony a poza tym mściwy, Tusk - jest politykiem zbyt dużego kalibru, by go atakować, Kowal - to przywódca maleńki i zbyt odległy (a pamiętam czasy gdy TVN 24 był niemal sztabem wyborczym PJNu), Pawlak - również nierealny, zbyt zatopiony w swoich gadżetach. Palikot? Dziennikarze przez wiele miesięcy udawali że nie istnieje. Wyrocznie z TVN 24 spisały go na straty jak tylko oddał mandat wyborczy i zaczął polityczną pracę u podstaw, w terenie. Bo dziennikarskie gwiazdy nie lubią wychodzić poza salon i swoje studia. Kto wypada ze światła reflektorów tego medialne tuzy przestają dostrzegać, choćby robił rewolucję. Media żyją salonem i salonowymi bywalcami (głównie mężczyznami). I dyktują kryteria wstępu. Napieralski z jakiś powodów nie może im sprostać."

I tu najciekawszy kawałek:

"Zarzuca się mu nieudolną kampanię. A kto ma udolną? PJN? Nie przypominam sobie ani jej całokształtu ani żadnego szczegółu. PO? Przecież wszyscy narzekają na chaos i brak projektu! PSL? Wolne żarty. Jeden dobry spot i gadżety premiera Pawlaka. Kaczyński? Tak. Ma niezłą kampanię. Ale jeśli kryteria udanej kampanii mają się przekładać na rezultat wyborczy to ja dziękuję; wolę złą kampanię niż Kaczyńskiego i jego szaloną drużynę.

Napieralski niezależnie od swojej kampanii i gigantycznego wysiłku jaki w nią wkłada jest krytykowany za dosłownie wszystko. Choćby dwoił się i troił, formułował wartko ulubione przez media riposty - to i tak nie przebiłby się przez zmasowaną niechęć do siebie. Może - oczywiście - nie warto by się przebijał? Ale ja wolałabym więcej obiektywizmu, dystansu i szacunku w traktowaniu kandydatów, zwłaszcza na dwa dni przed wyborami."

Moim zdanie coraz więcej osób dostrzega sposób w jaki gnoi się Napieralskiego, nie mając ku temu żadnego powodu. Na przykład taka znana promotorka Rysia Kalisza i obecna gwiazda reklamy znanego preparatu witaminowego. A może ona ma powód - może Napieralski nie umie jeść ciasteczek?

Napieralski sam siebie kompromituje..oglądałem fragmenty debaty.

Napieralskiemu wspomniano becikowe.Geniusz lewicy strzelił ripostą o obdarowaniu pobranym becikowym biednej rodziny....niestety minister Fedak przytomnie zauważyła ,że przyzwoiciej jest obdarować własnymi pieniędzmi a nie otrzymanymi od państwa...

po tym stwierdzeniu Napieralski się zabulgotał i mówił trzy po trzy o swojej dobroci..

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Napieralski sam siebie kompromituje..oglądałem fragmenty debaty.

Napieralskiemu wspomniano becikowe.Geniusz lewicy strzelił ripostą o obdarowaniu pobranym becikowym biednej rodziny....niestety minister Fedak przytomnie zauważyła ,że przyzwoiciej jest obdarować własnymi pieniędzmi a nie otrzymanymi od państwa...

po tym stwierdzeniu Napieralski się zabulgotał i mówił trzy po trzy o swojej dobroci..

Akurat nie oglądałem tej debaty, także nie mogę odnieść się do tego co napisałeś. Mogę posłużyć się jedynie cytatem z tego artykułu na temat Fedak:

"Jak nasz ekspert ocenił przedstawicielkę PSL? - W jej przypadku miałem wrażenie, że została wyrwana do odpowiedzi, bo w ogóle nie korespondowała ze spotkaniem - mówi Mellibruda. - Miałem wrażenie, że Jolanta Fedak dostała telefon i przybiegła: miała reprezentować partię, bo taka była jej funkcja. Jej wypowiedzi charakteryzowała zamaskowana agresja. Mówiła np. "nie ma pan zielonego pojęcia o emeryturach" i w ten sposób zwracała się do prezesa Kowala - podkreśla ekspert."

A jak odebrałeś wymiany Sikorski - Napieralski w tej debacie?

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

jednak mein kampf - "

Po dojściu PiS do władzy zostanie ograniczona niezależność sędziowska, a sami sędziowie będą poddani weryfikacji i mogą być wyrzuceni z pracy. "Eliminacja takich sędziów będzie ostrzeżeniem dla innych" - tygodnik Polityka na swojej stronie internetowej przytacza słowa Jarosława Kaczyńskiego z jego najnowszej książki "Polska naszych marzeń".

sędziowie będą poddani weryfikacji i mogą być wyrzuceni z pracy

Sporej grupie dobrze by to zrobiło a jeszcze lepiej społeczeństwu i samemu państwu.

na temat Fedak:

Mnie uderzyło stwierdzenie Fedak o pracy ministrów i ministerstw w rządzie koalicji ;) - stwierdziła, iz jej resort jest bez wad, wprowadzał wszystko to co zaplanował bez potknięć inaczej niz pozostali ministrowie i ministerstwa tego rządu.

Ciekawe dlaczego tak wysokie mniemanie nie objęło ministerstwa prowadzonego przez jej kolegę Marka "sp***dalaj" Sawickiego ale chyba tylko dlatego, że debata jego nie dotyczyła.

Ogólnie debata nudna jak flaki z olejem, a kontrolny wzrok Sikorskiego nad Fedak warte zmarnowanego czasu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Akurat nie oglądałem tej debaty, także nie mogę odnieść się do tego co napisałeś. Mogę posłużyć się jedynie cytatem z tego artykułu na temat Fedak:

"Jak nasz ekspert ocenił przedstawicielkę PSL? - W jej przypadku miałem wrażenie, że została wyrwana do odpowiedzi, bo w ogóle nie korespondowała ze spotkaniem - mówi Mellibruda. - Miałem wrażenie, że Jolanta Fedak dostała telefon i przybiegła: miała reprezentować partię, bo taka była jej funkcja. Jej wypowiedzi charakteryzowała zamaskowana agresja. Mówiła np. "nie ma pan zielonego pojęcia o emeryturach" i w ten sposób zwracała się do prezesa Kowala - podkreśla ekspert."

A jak odebrałeś wymiany Sikorski - Napieralski w tej debacie?

podobne eksperckie analizy może przeprowadzić każdy inteligentny człowiek.Natomiast zarobić na nich mogą tylko medialni eksperci.Pozostanę przy swoich obserwacjach.

Jak zaznaczyłem oglądałem tylko fragmenty i opozycja wypadła blado ,momentami wręcz infantylnie.Opis dotyczy również Sikorski-Napieralski.

jednak mein kampf - "

Po dojściu PiS do władzy zostanie ograniczona niezależność sędziowska, a sami sędziowie będą poddani weryfikacji i mogą być wyrzuceni z pracy. "Eliminacja takich sędziów będzie ostrzeżeniem dla innych" - tygodnik Polityka na swojej stronie internetowej przytacza słowa Jarosława Kaczyńskiego z jego najnowszej książki "Polska naszych marzeń".

i Polityka zapytała o opinię sędziów rzecz jasna.

a taki cytat

Najlepsi sędziowie przechodzą do adwokatury, zarabiając krocie, a najgorsi zostają w wydziałach klepiąc biedę. Dlatego zmuszeni są dorabiać sobie na boku - pisze tygodnik.

to niby nie jest prawda ?

polecam wygrać coś w sądzie gospodarczym

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

jednak mein kampf - "

super,w jego marzenia uwierzył 747,Bartek,xniwax..szkoda ,że nie mają własnych marzeń.

i Polityka zapytała o opinię sędziów rzecz jasna.

a taki cytat

to niby nie jest prawda ?

polecam wygrać coś w sądzie gospodarczym

bartuś kury zagdakałeś i masz problem?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

podobne eksperckie analizy może przeprowadzić każdy inteligentny człowiek.Natomiast zarobić na nich mogą tylko medialni eksperci.Pozostanę przy swoich obserwacjach.

Jak zaznaczyłem oglądałem tylko fragmenty i opozycja wypadła blado ,momentami wręcz infantylnie.Opis dotyczy również Sikorski-Napieralski.

Dziekuję za komentarz!

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Sporej grupie dobrze by to zrobiło a jeszcze lepiej społeczeństwu i samemu państwu.

Mnie uderzyło stwierdzenie Fedak o pracy ministrów i ministerstw w rządzie koalicji ;) - stwierdziła, iz jej resort jest bez wad, wprowadzał wszystko to co zaplanował bez potknięć inaczej niz pozostali ministrowie i ministerstwa tego rządu.

Ciekawe dlaczego tak wysokie mniemanie nie objęło ministerstwa prowadzonego przez jej kolegę Marka "sp***dalaj" Sawickiego ale chyba tylko dlatego, że debata jego nie dotyczyła.

Ogólnie debata nudna jak flaki z olejem, a kontrolny wzrok Sikorskiego nad Fedak warte zmarnowanego czasu.

xniwax z cąłym szacunkiem - ale uderzenie w sądy to już praktyki z czasów stalinowskich . sądy nie sa ozazą obiektywności ale czynienie ich dyspozycyjnymi to już przesada.

Proszę się przestać dziwić czemukolwiek w temacie czyt to Napieralski czy Kaczyński, tak wyje salon, możecie się teraz przekonać jak to jest Koledzy popierający SLD.

Widocznie pod dywanem jest porozumienie Napieralskiego z Brudzińskim, to normalne przecież są kolegami ze studiów.

Salon przed chwilą powiedział w TVP INFO, że J.Kaczyński nie wytrzymałby psychicznie debaty z D.Tuskiem.

Niepotrzebnie chodził do Lisa, Lis z wyciągnął fragment o Merkel, a salon wyje od świtu do zmierzchu we wszystkich tabloidach, telewizjach, gazetach, o tym jak J.Kaczyński rozpoczął wojnę z Niemcami!

Na tym właśnie polega manipulacja z debatą ewentualną z Tuskiem, byłoby to samo, nieważne że J.Kaczyński zmiażdżył Lisa, tylko to co powiedział o Merkel się liczy, oczywiście w interpretacji "salonu", nikogo nie interesuje to, że Niemcy wschodnie potrzebowały doszlusowania do zachodniej części cywilizacyjnie i taki ruch z Kanclerzem ze wschodu był prawdopodobnie ratunkiem przed powstawaniem podziałów na lepszych i gorszych Niemców, co i tak nie może się udać, po podziały są i będą, taka natura człowieka, nikt nic na to nie poradzi.

Z nieodbytej debaty z D.Tuskiem również wyciągnięto by podobne sytuacje, przeinterpretowano by je i rozdmuchano, to cała strategia PO na kampanię.

Zero merytoryki, nawet salonowy kot K.Marcinkiewicz dostrzega fatalną kampanię PO.

Ci, którzy oddadzą swój głos na PO, będą odpowiedzialni za dokończenie kolonializacji i wasalizacji Polski.

Postkomuniści i beneficjenci IIIRP, tego sobie właśnie życzą, pod płaszczykiem retoryki typu "problem niemiecki z A.Merkel" sprzedają Wam kit, którym w odpowiednim czasie Was nakarmią, a Wy się nim "ZAPCHACIE" drodzy koledzy beneficjenci żałośni, bezwstydnie bogaci i ustawieni na pokolenia.

znaczy, że skoro NIemcy są tacy oh i ah to my im musimy butki lizać ?

niemcy mają masę wad ale jedną wielką zaletę, są zorganizowani i organizacji potrafią się podporządkować. Cała reszta zalet to są konsekwencje tej jednej wielkiej zalety.

Teksty ,że z jakichś powodów historycznych Niemcy chcą Polskę wspierać to papka medialna i tyle.

Dalej twierdzę że niewiele wiesz o Niemcach.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

ale uderzenie w sądy to już praktyki z czasów stalinowskich . sądy nie sa ozazą obiektywności ale czynienie ich dyspozycyjnymi to już przesada

W kontekście tego co napisałem - nie - absolutnie. Chodzi o weryfikację nie pod względem politycznym lecz merytorycznym.

Masa sędziów to zwykłe urzędowe pólgłówki interpretujące prawo w sposób żenujący, często wg własnego widzimisie (oczywiści w ramach (słabo napisanego, niespujnego) prawa literalnie) ale bezmyślnie, automatycznie.

Moim zdaniem ośmiesza się również ten, który twierdzi, iż ta grupa zawodowa jest całkowicie wolna od skutecznego lobbingu politycznego i medialnego bezwzględu na byłą, obecną i przyszłą opcję rządzącą centralnie, czy też

w samorządach (tutaj granda i dowolność partaczenia prawa jest dosyć spora).

Jeśli chodzi Kaczyńskiego, jak zwykle wypowiedź jest pełna niedopowiedzeń, kontekstów i dziwnych figur retrycznych - cały Kaczyński - to jego wada, żadko zaleta - łatwa i zarazem trudna do wykorzystania przez przeciwników.

Natomist porównywanie do Main Kampf choćby ironicznie jest idiotyczne.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

;)

Znam większe, nawet w tym nie jest dobry.

xniwax kazdy wyrok musi posiadac uzasadnienie i takie posiada, jesli sie z nim nie zgadzasz masz nastepna instancje. trochę nie rozumiesz jednego - sedziowie nie są urzednikami - są przedstawicielami władzy. to zasadnicza róźnica. inna rzecz że sądownictwo wymaga reformy ale nie polowania na czarownice. co innego prokuratura tu jest naprawde nieciekawie- a wiesz dlaczego kaczynski nie atakuje prokuratury - bo ma tam wielu święczkowskich....

Trójpodział władzy to podział sfer funkcjonowania państwa, spopularyzowany przez francuskiego myśliciela oświecenia, Monteskiusza.

Wedle założeń Monteskiusza władza dzieliła się na:

władzę ustawodawczą stanowioną obecnie najczęściej przez parlament, który tworzy prawo,

władzę wykonawczą będącą w rękach króla/innego monarchy/prezydenta lub rządu, który wprowadza prawo w życie,

władzę sądowniczą sprawowaną przez sądy i trybunały, wydające wyroki na podstawie obowiązującego prawa.

xniwax kazdy wyrok musi posiadac uzasadnienie i takie posiada, jesli sie z nim nie zgadzasz masz nastepna instancje. trochę nie rozumiesz jednego - sedziowie nie są urzednikami - są przedstawicielami władzy. to zasadnicza róźnica. inna rzecz że sądownictwo wymaga reformy

Po pierwsze tak jest zapisane a ja piszę o praktyce. Jeśli się orientujesz albo nie daj Boże masz związek z ową kastą to orbitujesz i zejdź na ziemię. Władzą - owszem, ja pisałem o zależnościach od innej władzy, które istnieją czy tego chcesz czy nie. W tym kontekscie rozumiem walkę o przywrócenie prawa w egzekwowaniu prawa.

Piszesz "sądownictwo wymaga reformy" - owszem ja bym nazwał "trzęsienie w posadach i od podstaw" by to gnuśne zautomatyzowane intelektualnie towarzystwo pobudzić do przestrzegania prawa.

Wedle założeń Monteskiusza władza dzieliła się na:

władzę ustawodawczą stanowioną obecnie najczęściej przez parlament, który tworzy prawo,

władzę wykonawczą będącą w rękach króla/innego monarchy/prezydenta lub rządu, który wprowadza prawo w życie,

władzę sądowniczą sprawowaną przez sądy i trybunały, wydające wyroki na podstawie obowiązującego prawa.

Człowieku o czym piszesz, zejdź na ziemię.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to bedziemy glosowac na ta KULTURALNA panie ktora rysuje samochody! :))

Ukryta Zawartość

Idziemy do wolności jeszcze jej nie mamy, musimy ją sobie wywalczyć.

PO, PSL, Palikot, SLD, to ci, którzy blokują do niej dostęp, do solidarnego społeczeństwa, do sprawiedliwego narodu, Polski dla wszystkich.

Musimy to zmienić.

Mamy na to szansę.

Jeśli wygra PO, PSL, Palikot, SLD, to będziecie tu mieli nowy Eurokolonializm czyniony przez Niemcy, Grecja jest przykładem i polem doświadczeń .

Jarosław Kaczyński chce Wam pomóc uniknąć tego scenariusza, ale nie musicie z tej pomocy korzystać, możecie w to brnąć jak do tej pory.

Jarosław Kaczyński chce Wam pomóc uniknąć tego scenariusza, ale nie musicie z tej pomocy korzystać, możecie w to brnąć jak do tej pory.

To Jarosław Kaczyński za wszystko będzie odpowiadał? 747, bój się Boga, toż on wówczas nawet kota nie będzie miał czasu nakarmić.

I biedak zdechnie.

mlb

Bóg patrzy i daje znaki, manipulanci też dają znaki manipulacji, widzę efekty po Twoich wpisach.

Zwróć uwagę dziś na fenomenalny ruch, list byłych i obecnego ministra spraw zagranicznych do A.Merkel z przeprosinami za wypowiedź J.Kaczyńskiego.

To jest dopiero geniusz.

Nie ważne jest co czeka Polskę, ważne że schodząca ze sceny wschodnia Kanclerz otrzyma list, powinno tam być przeproszenie za to że istniejemy, że mamy w swych granicach, Wrocław, Szczecin, Poznań, to trzeba będzie niedługo oddać za długi, których nie będziecie mogli już obsługiwać, drogi mlb.

Jeszcze będziesz marzył o przywództwie Jarosława Kaczyńskiego, Ty i Twoi kumple.

mlb

Bóg patrzy i daje znaki, manipulanci też dają znaki manipulacji, [...]

Nawet czasami miewasz rację:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.