Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jarosław Kaczyński JEST WROGIEM IIIRP, WROGIEM WSZYSTKICH, KTÓRZY W TYM SYSTEMIE PRZEKRĘTU SOLIDARNOŚCIOWEGO ŻYJĄ SOBIE DOBRZE I CZERPIĄ Z TEGO PROFITY.

Jarosław Kaczyński jest raczej wrogiem rozumu, zdrowego rozsądku, demokracji, prawdomówności.

Filut

Piszesz to o Jarosławie Kaczyńskim co jest konieczne z Twojego punktu widzenia do utrzymania obecnego stanu spraw w Polsce.

Jest charakterystyczne że nie piszesz o stanie demokracji w Polsce, a mówił o tym prezydent Obama gdy był w naszym kraju, że nie wystarczą wolne wybory, aby w kraju była demokracja, rozumiesz to komunistyczny czy antykomunistyczny jak tam chcesz propagandzisto ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nieudacznikiem nie jest ktoś, kto był premierem, brat prezydentem, powołał CBA, pożegnał WSI w starym składzie, miał wskaźniki ekonomiczne najlepsze w historii Polski po 1989r.

Więcej pokory, zachęcam.

Jarosław Kaczyńskim, nie jest człowiekiem który ma typowe ambicje, dla tego proszę oszczędzić sobie porównania z aktualnie żyjącymi politykami, będącymi dziś jego konkurentami.

Prezesa PiS interesuje demokracja w Polsce, a nie jakaś tam kariera polityczna czy wygranie wyborów.

Rzeczywiście takie sukcesy jak: "(...)brat prezydentem, powołał CBA, pożegnał WSI w starym składzie (...) może mieć tylko wielki polityk, wręcz mąż stanu.

Moim zdanie Jarosław Kaczyński i PiS wszystko co osiągnęli zawdzięczają Lechowi Kaczyńskiemu. Zabrakło tego ostatniego - wszystko się sypie.

Nie twierdzę że św pam Lech Kaczyński nie ma udziału w sukcesie Jarosława.

Ale w powszechnej opinii przyjęte jest odwrotne interpretowanie, że sukces wygrania wyborów prezydenckich to zasługa Jarosława, to jemu tuż po ogłoszeniu wyników sondażowych w wieczorze wyborczym, meldował wykonanie zadania św pam Lech Kaczyński.

747, ty tak nie pultaj się bezrozumnie, tylko ucz się rzeczywistości.

Dziś plujesz na tych, których jeszcze niedawno wynosiłeś pod niebiosa.

Gdzie podziała się twoj wiedza i przenikliwość oraz żony- specjalistki?

Żałosny jesteś w swoim zaślepieniu a i konsekwentny jak gacie wiszące na sznurku w czasie wiatru.

Jest i wiedza i przenikliwość.

To że będą ataki na prezesa jest jasne jak słońce, zobacz sobie jak wyglądają dziś miny i komentarze prawicowych dziennikarzy.

Nie czuję się od nich gorszy, patrząc na to co wypisują o tej sytuacji.

Pisałem przy okazji wyjścia PJNowców, że PiS to nie miejsce do robienia jakiejś tam sobie kariery.

Teraz wyszedł Z.Ziobro, nie piszę że to przewidziałem, ale nie przewidziałem nie dla tego że to było trudne do przewidzenia, czy nieprawdopodobne, tylko dlatego że się nie zajmowałem tym kierunkiem, nie skupiałem uwagi na tym, czy odejdzie teraz ten czy ten, czy będzie rozłam w PiS czy nie będzie.

Tyle co do Zbyszka.

Nikt nie odmawia mu zasług, dynamika życia politycznego ma swoją logikę i ataku na szefa PiS można się było spodziewać, po kolejnych wyborach, które nie zapewniły ciepłych posadek ludziom, którzy swoją pracę w polityce utożsamiają z pracą zawodową.

Jacek Kurski i Zbyszek Ziobro prawdopodobnie zostali zaskoczeni nowym kierunkiem rozwoju partii, kierunkiem dającym się zauważyć w składzie osobowym nowej reprezentacji parlamentarnej, agent Tomek może być niebezpiecznym zagrożeniem wizerunkowym dla Zbyszka Ziobro dla przykładu.

Jedno jest pewne, R.Giertych który niby stoi za tą nową "twórczością" na prawicy, nie osiągnie nic, bo to nie te geny.

747, ty tak nie pultaj się bezrozumnie, tylko ucz się rzeczywistości.

Dziś plujesz na tych, których jeszcze niedawno wynosiłeś pod niebiosa.

Gdzie podziała się twoj wiedza i przenikliwość oraz żony- specjalistki?

Żałosny jesteś w swoim zaślepieniu a i konsekwentny jak gacie wiszące na sznurku w czasie wiatru.

Ucz się rzeczywistości i nie pultaj się, bo pultasz się w fatalnym kierunku.

Dokładnie naucz się co do dolara, jaki jest stan zadłużenia Polski.

Żebyś nie był zaskoczony w niedługiej przyszłości, że ktoś po te pieniądze się zgłosi.

I żebyś nie pisał wtedy o braku mojej przenikliwości czy wiedzy, jak przyjdzie się z tą sytuacją uporać.

Życzę Ci do tego jeszcze aby Bóg dał Ci dar wiedzy, jak to zrobić!

Drogi Przyjacielu Filut.

Morven

Ja nauczyłem się unikać ludzi,którzy mają wizje.Sztuka rządzenia to umiejętność wyboru a nie wizje,które najczęściej są oderwane od rzeczywistości.W historii politycy ideowcy i natchnieni wizjonerzy to przede wszystkim krwawi rewolucjoniści pokroju Robespierra czy Lenina.

Marzy mi się aby każdy polityk zanim nim został poprowadził przez pewien czas jakiś mały biznesik na właśną odpowiedzialność.Choćby warzywniak!

Już się przekłada. Facet wie, na czym polega dobry marketing (w końcu wypłynął z całkiem nowym ugrupowaniem w ciągu niecałego roku). Ponadto jako człowiek interesu ma kasę, w związku z czym nie zależy mu na poselskich dochodach a tym samym nie musi być oportunistą (by kurczowo trwać przy korycie). I wreszcie jako obyty w świecie konkurencji ma zdrowe nawyki trzymania głowy wysoko i nie płaszczenia się za cenę poparcia przed byle miernotami (tymi w sukienkach i tymi bez).

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Niewątpliwy sukces wyborczy Palikota ani jeszcze na nic się nie przekłada, ani o niczym nie świadczy. Może o naiwności lub ślepocie wyborców oczekujących zmian w stylu, sposobie i efektach rządzenia. Podobnie jak to, że Ziobro nawet jeszcze własnej partii nie mam, a już ma poparcie powyżej progu wyborczego i większe niż PSL i SLD.

Moja wypowiedź miała oczywiście charakter żartobliwy niemniej coś w temacie jest.Chodzi mi o to,że przedstawiciele naszej klasy politycznej,którzy mogą lub podejmują decyzje ważne dla kraju i nas obywateli nie są przygotowani do podejmowania tychże.

Polityki nie można się nauczyć,można mieć wrodzone cechy przywódcze ale to nie wystarczy.Trzeba gdzieś wecześniej poterminować w zarządzaniu,nauczyć się odpowiedzialności,zaryzykować własnym stanowiskiem czy majatkiem.Zderzyć się z rzeczywistością czyli fiskusem,ZUSem,konkurencją na rynku.W USA wykształcił się obyczaj,że do polityki idą ludzie,którzy wcześniej sprawdzili się w biznesie.I to nie jest takie głupie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

wojciech iwaszczukiewicz żartem, czy też nie poruszył ważny temat przygotowania polityków do pełnienia funkcji w państwie.

Tu moim zdaniem potrzebne są wszechstronne kwalifikacje: wykształcenie, szczegółowa znajomość konkretnej dziedziny, ale także zapomniane już w dużym stopniu: uczciwość, moralność, etyka, umiejętność działania na rzecz ogółu.

Obserwując znanych mi osobiście różnego kalibru biznesmenów i ludzi wolnych zawodów - dochodzę do smutnego wniosku,że niewielu z nich ma kwalifikacje do bycia politykiem.

Ucz się rzeczywistości i nie pultaj się, bo pultasz się w fatalnym kierunku.

Dokładnie naucz się co do dolara, jaki jest stan zadłużenia Polski.

Żebyś nie był zaskoczony w niedługiej przyszłości, że ktoś po te pieniądze się zgłosi.

I żebyś nie pisał wtedy o braku mojej przenikliwości czy wiedzy, jak przyjdzie się z tą sytuacją uporać.

747, nie wierzgaj tak rozpaczliwie, bo bagno cię szybciej pochłonie.

Odniosłem się do sytuacji, w której dziś plujesz na wczoraj chołubione przez ciebie osoby. Ku wielkiej mojej uciesze prezentowałeś te postacie jako wzór. A wiekokrotnie i ja i inni koledzy zwracali twoją uwagę, że tacy ludzie jak Kurski, Ziobro, Ziemkiewicz, Semka to ludzie o wątpliwym morale i dostawałeś na to przykłady. Niczego się nie nauczyłeś.

Teraz te twoje i twojej uczonej żony napuszone dyrdymały legły w gruzach u twoich stóp. Głupotom wypisywanym przez ciebie nie są winni Kurski, Ziobro czy Ziemkiewicz czy Semka tylko ty właśnie. To ty jesteś ich autorem.

A teraz wyjeżdzasz mi nie na temat z walutą jakiejś kolonii Izraela. Ogarnij się chłopie. Dziś udowadniasz, że jesteś zagubiony jak prezes we mgle. Albo w sklepie spożywczym.

Obserwując znanych mi osobiście różnego kalibru biznesmenów i ludzi wolnych zawodów - dochodzę do smutnego wniosku,że niewielu z nich ma kwalifikacje do bycia politykiem.

To tak, jak z moderatorami. Liczy się chuć :)

Filut

Głupszy jesteś od wszystkiego

To co jest Filutem

Nigdy i nigdzie nie plułem na nikogo.

Pokazywałem tylko, że rządy PO pod przewodnictwem D.Tuska prowadzą w przepaść na skróty.

Wskazywałem, że tylko Jarosław Kaczyński jest władny i kompetentny aby zaprowadzić w kraju demokrację i poprowadzić kraj do rozwoju gospodarczego i suwerenności.

Jeżeli w partii Prawo i Sprawiedliwość ktoś z członków podjął decyzję o wystąpieniu z niej, to przykro mi ale nie poczuwam się do ponoszenia odpowiedzialności za czyjąś suwerenną decyzję.

Jeżeli dana osoba dopóki była w PiS działała dobrze w słusznej sprawie, to nie widzę nic złego, w dawania jej za przykład, choć nigdy nie dawałem za przykład do naśladowania Z.Ziobro, można to sprawdzić, rok temu pisałem że nie nadaje on się na szefa PiS.

O Kurskim i Cymańskim nigdy nic nie pisałem.

Dlatego Kolego Filut, nie ekscytuj się tak bardzo i nie wykorzystuj naiwnie do plucia na mnie sytuacji wystąpienia z PiS trzech posłów.

Brudy pierze się w rodzinie, oni zrobili to publicznie musieli mieć powód, nie chodzę za nimi, więc o tych powodach nic mi nie wiadomo.

Redaktorzy typu Semka czy Ziemkiewicz robią bardzo dobrą robotę, pokazując rzeczywistość, której nie widzą pracownicy typu Lis czy Gugała, Olejnik, czy Żakowski, plus cała brygada TVN24, Gazety Wyborczej czy RMF FM.

Wspomniałem tylko o Ziemkiewiczu że jest zbyt słaby, to prawda, ale nie wszyscy mogą być J.Kaczyńskim, A.Macierewiczem czy A.Fotygą.

Silny jest natomiast red Wildsztajn czy Pospieszalski oraz ekipa GP.

P.S.

Moje wyjaśnienia adresuję do normalnych czytelników.

Filut

Zacznij teraz swoje plucie na polskich pilotów cywilnych maszyn pracujących u państwowego przewoźnika PLL LOT.

Okazało się że bezpiecznik był w pozycji wyciśnięty i to uniemożliwiło zadziałanie awaryjnego systemu wypuszczania podwozia.

Powiedz generałowi Komorowskiemu, żeby jednak dał sobie spokój z medalami za odwagę, albo niech da medal za odwagę i niech zarządzi audyt wyszkolenia pilotów, na wypadek różnorakich awarii, pozostały czas niech biedaczysko prezydent, niedojda jedna niech na kolanach w pokucie idzie do Moskwy po szczątki wraku naszego samolotu, który z niewiadomych przyczyn został rozbity na tysiące kawałków w Smoleńsku, a którego resztki rdzewieją tam do dziś zamiast być przebadane przez polskich specjalistów i ew zagranicznych np amerykańskich.

Z poważaniem 747

Powodzenia.

skynyrd

A Ty robisz to samo tym w czarnych sukienkach,którzy dymają takich jak Ty od 2 tys. lat.I uważasz,że jesteś taki niezależny!

Filut

Zacznij teraz swoje plucie na polskich pilotów cywilnych maszyn pracujących u państwowego przewoźnika PLL LOT.

Okazało się że bezpiecznik był w pozycji wyciśnięty i to uniemożliwiło zadziałanie awaryjnego systemu wypuszczania podwozia.

Nie napluję.

Musiał bym być taki jak ty.

Lub mendą poprostu.

Twój prezydent był kiedyś dumny z tego, że w podziemnej opozycji, dane mu było pracować z "samym Macierewiczem", jak to powiedział.

Niektórzy z tych zasłużonych miało tak ciężkie przeżycia, że odcisnęło się to na nich piętnem.

Powinni siedzieć w domu i pisać wspomnienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.