Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

rysiu masz na pochód wierszyki o bohaterze prezesie przygotowane?

Nie, bo to bohater twojej bajki a nie mojej.

A ty masz wierszyki o zbawcach narodu Jaruzelskim, Kiszczaku i Bolku?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zdradziłeś ,zdrajcą zostałeś ?

wspomniani panowie nigdy nie byli moim obiektem kultu.Natomiast z oceną stanu wojennego jest mi bliżej do Jaruzelskiego niż bohatera z 13 XII Jarosława Kaczyńskiego

jest mi bliżej do Jaruzelskiego

Tego nawet nie musisz pisać- to oczywistość wynikająca z twoich postów. Jarosław to tylko twój bohater obsesja. Dla mnie to mocny człowiek który potrafił zdecydować się iść pod prąd postkomunistycznej poprawności politycznej, która panuje nam do dziś i niszczy ten kraj, długami m. in. i wszechobecnym propagowaniem kłamstwa (merdia opanowane przez popaprywnych). Papież powiedział prawda was wyzwoli- a to merdialne pokomunistyczne kłamstwo- zniewala.

Dlatego dobrze, że są jeszcze takie głosy prawdy jak "Radio Maryja" itp.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Znowu mamy 13 grudnia czyli kolejną 30 rocznicę siania nienawiści narodowej. Kultywowane głównie przez tych, którzy żałują, że Polacy w latach 1980-89 nie wyrżnęli się, nie pozabijali i nie powywieszali – tylko potrafili dogadać się miedzy sobą i w ten sposób uniknęli nowej narodowej hektakomby.

Przy tej okazji powtarza się wiele bzdur. Moja uwagę zwróciła ta o cudzie gospodarczym w Chile pod rządami idola polskiej prawicy generała Augusto Pinocheta. Tymczasem nie jest to takie oczywiście jednoznaczne, a największymi piewcami sukcesu pinochetowskiej gospodarki są Polacy!

Usłyszałem też nową bzdurę, którą wczoraj obwieścił Krzysztof Kozłowski. Oświadczył on, że Jerzy Giedroyc powiedział mu, że Polacy powinni nie szczędzić krwi w walce ze „Stanem Wojennym”, bo inaczej nie zostanie to dostrzeżone przez Zachód. Jeżeli ów potomek litewskich kniaziów powiedział to naprawdę, to albo był zamroczony jakimś trunkiem albo nie był taki mądry, za jakiego go się powszechnie uważa.

I na koniec parę rzeczy.

Skoro znacząca część opozycji dogadała się z autorytarną władzą i to w sposób pozwalający także reszcie opozycji na dojście do władzy w drodze demokratycznych wyborów, a nie wszyscy nie potrafili z tego dobrodziejstwa skorzystać – to obecnie nikt nie powinien negować tych porozumień.

Skoro dawna opozycja nie była na tyle silna, aby obalić zły ustrój lub na tyle cierpliwa, aż ten ustrój sam upadnie i do tego przez dwadzieścia i kilka lat nie potrafiła, mając ku temu wszelkie możliwości, sprawiedliwie osądzić tych, którzy w świetle faktów obiektywnych lub subiektywnych odczuć dopuścili się przestępczych niegodziwości, to teraz sprawując władzę powinna odpuścić w imię Pojednania Narodowego. Po tylu latach jest to już tylko marna zemsta, a nie sprawiedliwość.

Mimo zawłaszczenia historii Polski przez szeroko rozumiana prawicę i kilkudziesięcioletniego indoktrynowania społeczeństwa jedynie słuszna wersją tejże, w dalszym ciągu 40 do 50 procent obywateli uważa, że wprowadzenie Stanu Wojennego było uzasadnione tamtymi okolicznościami. A można przyjąć, że Generał Jaruzelski wiedział więcej o tamtej rzeczywistości (ówcześnie), niż wyrażający swoje opinie dziś. W tym kontekście szyderstwa, napiętnowanie i poniżanie Generała nie znajduje uzasadnienia.

rysiu "bliżej w ocenie stanu wojennego" niemniej jak na twoje możliwości niewielki kubeł pomyj na mnie wylałeś...rysiu ten mocarz 13 XII prawie cały dzień wylegując się w łóżku spędził, stanu wojennego nie zauważył.Tak wynika z jego relacji.

widzisz wierszyki ku czci nie mi tylko zbawicielowi Jarosławowi opowiadaj....stary durny capie

Znów brak argumentów, znów twoja biedna bezsilna złość, epitety ad personam z braku racji.

Ach, to oceniać historię tamtych czasów i komunę mają prawo tylko ci co siedzieli w komunistycznych więzieniach. A reszta? [np. Kaczyński i wielu innych co nie siedzieli], ty wladz oczywiście siedziałeś za konspirację- dlatego masz prawo oczerniać patriotów i pisać o tym. A reszta- knebel i już?

Taaa mocarz to Bolek- tak mocarnie podnosił kieliszki z wódzią przepijając do Kiszczaka i gnąc przed nim pokłony.

Te dziadekwlodek, Jaruzel to pomagał w mordowaniu patriotów już po 45. Już po 45 pomagał wyrzynać patriotów. Polacy by się wyrżneli.. A kogóż to Solidarność tamtych lat wyrżnęła. Ja słyszałem tylko o ofiarach Jaruzela i Kiszczaka- kopalnia Wujek i inne.

A w krajach gdzie była lustracja były jakieś ofiary? Taki Egon Krenz posiedział 3 miesiące w areszcie wygodnym jak dom wczasowy. A miał też krew na rękach jak Jaruzel.

Wejdźcie zbrodniarzom stanu wojennego w tył, i lizcie im ten tył przedtem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Po raz kolejny skompromitował się rzecznik rządu Paweł Graś. Jego poranna wypowiedź dla TokFm jest kompromitująca. Graś nie ma najmniejszych moralnych i politycznych podstaw, aby wydawać takie opinie o Stanie Wojennym i postawie Generała. Osoba Grasia doskonale obrazuje dualizm polityczno-moralny platformy: naśladujemy, robimy to samo, ale i tak jesteśmy lepsi od innych!

Znów brak argumentów, znów twoja biedna bezsilna złość, epitety ad personam z braku racji.

Taaa mocarz to Bolek- tak mocarnie podnosił kieliszki z wódzią przepijając do Kiszczaka i gnąc przed nim pokłony.

Te dziadekwlodek, Jaruzel to pomagał w mordowaniu patriotów już po 45. Polacy by się wyrżneli.. A kogóż to Solidarność tamtych lat wyrżnęła. Ja słyszałem tylko o ofiarach Jaruzela i Kiszczaka- kopalnia Wujek i inne.

A w krajach gdzie była lustracja były jakieś ofiary? Taki Egon Krenz posiedział 3 miesiące w areszcie wygodnym jak dom wczasowy. A miał też krew na rękach jak Jaruzel.

Wejdźcie zbrodniarzom stanu wojennego w tył, i lizcie im ten tył przedtem.

rysiu na rozsądne dobre słowo nie zasługujesz,tylko kopniak a nie Tuskowe cackanie z podobnymi tobie kreaturami

Ukryta Zawartość

"Dowodem na to są ujawnione niedawno nowe dokumenty, z których wynika, że to sam gen. Jaruzelski prosił Armię Czerwoną o interwencję i spotkał się z odmową. Dlatego sam wysłał na ulice polskich miast około 100 tysięcy uzbrojonych ludzi, 30 tysięcy milicjantów, 70 tysięcy żołnierzy, tysiące czołgów, tysiące pojazdów opancerzonych. To one miały przekonać Polaków, że ich nadzieje na wolność są przekreślone."

"Doskonały materiał już go nieco wcześniej widziałem i wart polecenia . Co do samego "bohatera" to skóra cierpnie na plecach jak się ogląda owego "zbawcę" naszego Narodu. Jego całą karier e , dojście w tak młodym wieku ( 33 lat) do stopnia generała , kolejne piorunujące wręcz awanse . Następnie te haniebne czystki i jak się okazuje aż do roku 1980 "czyści" kadry oficerskie z "niepewnego" ideologicznie elementu degradując aż do stopnia szeregowego . Miał absolutną prawie że władze w siłach zbrojnych , kolejnym rzutem przejął władzę jeszcze większą "załatwiając" sobie u swoich mocodawców w Moskwie funkcję Przewodniczącego Rady Państwa itd. itd. Zwieńczeniem jego kariery było "nadanie" mu stanowiska 1-ego Prezydenta w wyniku "ustaleń" wokół okrągłostołowych w Magdalence /W-wą . Z dokumentów również jasno wynika że to on sam "zapraszał" do nas armię sowiecką jako "wsparcie" i tym samym zabezpieczał sobie ewentualną klęskę po wprowadzeniu 13 grudnia 1981 roku Stanu Wojennego na terenie Polski . Dziś sam generał twierdzi co innego wręcz wspierany przez główne tuby propagandowe (sprzyjające dawnym "Służbom" ) takie jak GW , TVN, Polsat i nawet i TVP-1/2 czy TVP-Info. Na siłę zwłaszcza młodemu pokoleniu stara się ukazać tego oprycha w innym świetle niż to miało miejsce w tamtym czasie owych wydarzeń. To jest kolejna zbrodnia na Narodzie ..Nie możemy o tym zapomnieć , należy dementować wszędzie gdzie kto może to łgarstwo i zakłamanie. Co za hipokryzja .."

Ukryta Zawartość

O nowe materiały przysłali,zdjęcie Kaczyńskiego przy okrągłym stole też wkleisz...Horst całe swoje życie polityczne spędzisz na kultywowaniu nienawiści ?...mocny jesteś

jak widać zbawiciel Jarosław ważniejszy od zbawiciela Jezusa.

każdego 13 XII następuje w wielbicielach jarosława zbawiciela sterowana eksplozja nienawiści.Przez cały rok dawkami sączycie ale tego dnia huzia na Józia.Fakty dla mięczaków....

Dla ciebie na pewno gdyż jest twoją obsesją,

ale ci dopiekł (i dobrze)- jak to postkomuchowi :)

kilka postów wcześniej jak komuch Stalina prezesa wychwalałeś...tak dopiekł i dopieka.Chciałbym żyć z pominięciem nienawiści sączonej przez prezesa i podobnych tobie.

za nic są fakty liczy się tylko ideologia

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Te dziadekwlodek, Jaruzel to pomagał w mordowaniu patriotów już po 45. Polacy by się wyrżneli.. A kogóż to Solidarność tamtych lat wyrżnęła. Ja słyszałem tylko o ofiarach Jaruzela i Kiszczaka- kopalnia Wujek i inne.

Wejdź cie zbrodniarzom stanu wojennego w tył, i lizcie im ten tył przedtem.

Odnośnie ostatniego zdania. Dla mnie jesteś prostak i cham. I niech jakiś moderator spróbuje mnie za to nagrodzić banem! A za "Te dziadekwlodek" jesteś dla mnie zwykłym ch***m!

Po 1945 roku trwała regularna wojna domowa. Demokratyczny Zachód najpierw sam zawarł kompromitujące go Układy Jałtańskie ze Związkiem Radzieckim, bo miał w tym żywotny interes - który zrobiłby nawet z Diabłem. Po 1945 roku ten sam Zachód podpuszczając innych chciał zmienić porządek, na który się zgodził - łudził mizerną pomocą materialną i wizja wojny jądrowej - przy tym podsycając podziemie polskie i ukraińskie zbrodnicze i wrogie Polsce i Narodowi Polskiemu.

Nie słyszałeś o zabójstwie sierżanta Karosa i porucznika Turbakiewicza. Pierwszy został zastrzelony przez terorystów związanych z księdzem Zychem, karciarzem - który u moich znajomych grał na pieniądze, urządzał na swojej plebanii orgie z B. Kaczyńskim. Drugi strzelił sobie prawą ręka w tył głowy z lewej strony albo mu ja wykręcono z premedytacją i nacisnięto na spust!

Co do NRD i Krenza - porównaj ilu zabito przy nielegalnym przekraczaniu granicy NRD i PRL i kogo zbijano.

Głupi jesteś i nienawistny!

jak myślisz powodem tego może być tuszowanie prawdy o sobie z 13 XII 1981r przez Jarosława Kaczyńskiego?

jak myślisz co może być powodem tuszowanie prawdy o sobie z 13 XII 1981r przez Bolka, który się obściskiwał z Kiszczakiem i Jaruzelem- z wzajemnością i przepijał z nimi brudzie...

ten aj waj hałas krzyk merdialny przeciw naukowym doktoratom

na temat Bolka i poważnym publikacjom książkowym

ciekawe,tak niewygodnie dla ciebie Lech Wałęsa był i jest symbolem walki z komuną i upadku PRL...natomiast kurdupel z Żoliborza był i jest symbolem patriotycznego obciachu

możesz się zapluć lecz tego nie zmienisz

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

RyszardStr (onniczy!)

- gdzie Twoja riposta? Czekam! Ktoś Ci ja pisze?!

Rosja od dawna - mniej lub bardziej oficjalnie - ale nigdy do końca jednoznacznie publikuje niby dokumenty mające świadczyć o tym, że nigdy nie miała zamiaru wkroczyć do Polski w 1981 roku. Dziś NATO odtajni dokumenty potwierdzające to co głosi Rosja. Być może miedzy wierszami będzie można wyczytać coś innego.

Nie wierzę, ani Rosji ani NATO - wierzę Jaruzelskiemu i jego ekipie! Dziś każdy się wybiela z różnych powodów!

Wielki autorytet; polityk zmieniający szeregi i wychodzący przed szereg: podejrzewany o współpracę z brytyjskimi służbami; człowiek podszywający się pod arystokratę tylko dlatego, aby móc zrobić karierę - teraz sili się na ocenę Generała: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,10807030,Sikorski__Jaruzelski_dostal_za_stan_wojenny_Order.html.

Dla mnie był bardziej wiarygodny, jak radośnie opisywał to, jak jako dziennikarz! zdzierał buty poległym w Afganistanie żołnierzom radzieckim!

"W szczerej rozmowie z Wirtualną Polską Lech Wałęsa opowiada, jak przez 24 godziny na dobę był inwigilowany przez Służbę Bezpieczeństwa. Jego mieszkanie było naszpikowane aparaturą podsłuchową, miał nawet kamerę zamontowaną nad łóżkiem. Były prezydent wie o tym, bo SB przysyłała mu zdjęcia intymnych części ciała! - Każdy przecież trochę się tam różni, więc poznałem, że to moje. Nagrań nie widziałem, pewnie je zniszczyli, ale może gdzieś się coś zachowało... - mówi"

rysiu u prezesa nie było co fotografować i dlatego bohaterem nie został

Dla mnie to mocny człowiek który potrafił zdecydować się iść pod prąd postkomunistycznej poprawności politycznej, która panuje nam do dziś i niszczy ten kraj, długami m. in. i wszechobecnym propagowaniem kłamstwa (merdia opanowane przez popaprywnych).

Bohater, mocny człowiek.

"- Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony - opowiadał w "Odwrotnej stronie medalu" Kaczyński.

- W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało - mówił Kaczyński."

Ukryta Zawartość

Na dodatek reżim oszczał bohatera i złośliwie, perfidnie wręcz bohatera nie internował...

Ukryta Zawartość

kilka postów wcześniej jak komuch Stalina prezesa wychwalałeś...tak dopiekł i dopieka.Chciałbym żyć z pominięciem nienawiści sączonej przez prezesa i podobnych tobie.

za nic są fakty liczy się tylko ideologia

Wszyscy ci co mają coś na sumieniu tak by chcieli żyć...w spokoju i z pominięciem nienawiści.

RyszardStr (onniczy!)

- gdzie Twoja riposta? Czekam! Ktoś Ci ja pisze?!

Rosja od dawna - mniej lub bardziej oficjalnie - ale nigdy do końca jednoznacznie publikuje niby dokumenty mające świadczyć o tym, że nigdy nie miała zamiaru wkroczyć do Polski w 1981 roku. Dziś NATO odtajni dokumenty potwierdzające to co głosi Rosja. Być może miedzy wierszami będzie można wyczytać coś innego.

Nie wierzę, ani Rosji ani NATO - wierzę Jaruzelskiemu i jego ekipie! Dziś każdy się wybiela z różnych powodów!

Wielki autorytet; polityk zmieniający szeregi i wychodzący przed szereg: podejrzewany o współpracę z brytyjskimi służbami; człowiek podszywający się pod arystokratę tylko dlatego, aby móc zrobić karierę - teraz sili się na ocenę Generała:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Dla mnie był bardziej wiarygodny, jak radośnie opisywał to, jak jako dziennikarz! zdzierał buty poległym w Afganistanie żołnierzom radzieckim!

Dobrego idola masz.Wierz w niego i niech dla ciebie zostanie...bogiem.

Generał zasrany.

Ukryta Zawartość

Bohater, mocny człowiek.

"- Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony - opowiadał w "Odwrotnej stronie medalu" Kaczyński.

- W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało - mówił Kaczyński."

Ukryta Zawartość

Na dodatek reżim oszczał bohatera i złośliwie, perfidnie wręcz bohatera nie internował...

On może nie był bohaterem (czy wybitny a nawet wielki polityk musi być bohaterem?), zwłaszcza jeśli za wyznacznik bohaterstwa uznać fakt siedzenia w kiciu. Byli zresztą i tacy bohaterowie, prawdziwi, którzy w kiciu nie siedzieli. A Jarosław działał w organizacjach niepodległościowych od 1976- co ty wtedy wladz robiłeś? ot oglądałeś PRLowską Walterowską TV, jak dziś oglądasz TVN.

"W 1976, po tzw. wydarzeniach czerwcowych, rozpoczął współpracę z Komitetem Obrony Robotników, następnie z Biurem Interwencyjnym KSS KOR, gdzie badał m.in. przypadki zabójstw dokonanych przez funkcjonariuszy MO i SB. Od 1979 należał do redakcji kierowanego przez Antoniego Macierewicza niezależnego miesięcznika "Głos"[3].

W 1980 zaangażował się w działalność "Solidarności", kierował sekcją prawną Ośrodka Badań Społecznych przy Regionie Mazowsze[3]. W 1981 podpisał deklarację założycielską Klubów Służby Niepodległości[3], które nie podjęły jakiejkolwiek działalności.

W stanie wojennym nie był na liście do internowania i nie został internowany. Zajmował się dystrybucją wydawnictw podziemnych, brał udział w reaktywowaniu "Głosu". W 1982 nawiązał współpracę z Komitetem Helsińskim, rok później z niejawnymi władzami NSZZ "S", Tymczasową Komisją Koordynacyjną, od 1986 kierował biurem społeczno-politycznym TKK, a od 1987 był sekretarzem jawnej Krajowej Komisji Wykonawczej. W trakcie strajków w 1988 doradzał pracownikom ze Stoczni Gdańskiej im. Lenina[3]."

Więc miał wystarczający wkład w konkretną działalność opozycyjną, większy od wielu innych.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wszyscy ci co mają coś na sumieniu tak by chcieli żyć...w spokoju i z pominięciem nienawiści.

Generał zasrany.

Widzę, żeś twardy i hardy jak płemieł Tusk:

"Mogę powiedzieć z własnego doświadczenia, ale także z doświadczenia mojego środowiska, że nie może być akceptacji, nie może być tolerancji, odpuszczenia grzechów. Stan wojenny zrujnował nie tylko szansę całego narodu polskiego i państwa polskiego na odzyskanie przynajmniej fragmentu suwerenności i polepszenia bytu Polaków, ale był także ciosem wymierzonym w życie poszczególnych ludzi - powiedział Tusk na konferencji prasowej."

A od mojej wiary wara Ci! Gębą Ci nienawiścią zionie!

modrzew: "Dobrego idola masz.Wierz w niego i niech dla ciebie zostanie...bogiem.

Generał zasrany."

dziadekwlodek: A od mojej wiary wara Ci! Gębą Ci nienawiścią zionie!

Dziadzio wlodzio ma za boga Jaruzela...

Nie wiedziałem, że popaprywność tak uszkadza mózgowie.

:-/

Generał zasrany.

skorzystałem z "wyświetl mimo wszystko" i co ....modrzew nadal jesteś za***nym prostakiem

dobre,rysiu o politycznej poprawności a nie tak dawno prawie wierszem wychwalał prezesa zafascynowanego Gierkiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To brzmi całkiem dobrze - przynajmniej świadczy, że w przeciwieństwie do Ciebie - posiadam jeszcze organ odpowiedzialny za myślenie.

Generała nie uważam za Boga - uznaje go za polityka większego formatu od tych, co go dzisiaj krytykują- m.in. Tuska, Grasia, Kaczyńskiego i Kamińskiego.

I rzygać mi się chce, jak dzisiaj słyszę i czytam teraźniejszych bohaterów, takich jak Ty, opluwających Generała!

ten aj waj hałas krzyk medialny przeciw naukowym doktoratom

na temat Bolka i poważnym publikacjom książkowym

Nasz Rysiu jak chce to naprawdę potrafi być zabawny. Chyba pisze o politgramocie nawiedzonych politycznie PiSSowskich aktywistów w rodzaju Cenckiewicza czy jemu podobnych.

P.S.

A w ogóle są nienaukowe doktoraty (pomijam te honorowe)???

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.