Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wbrew temu co piszesz, nie oceniam postaci Generała przez pryzmat boskości czy uczuciowości lecz jego dokonań. Dla mnie bilans jego dokonań jest mimo wszystko pozytywny - przy wszystkich zastrzeżeniach jakie mam do tej postaci jako polityka i wojskowego. Jest to moja własna opinia i ma do niej prawo.

Pokaż mi kraj na świecie, w którym nie było takich jak w Polsce, a może i gorszych indywidualnych i zbiorowych tragedii. Znasz taki? Bo ja nie? Nie wszystko co zdarzyło się w historii można całkowicie jednoznacznie, obiektywnie i sprawiedliwie ocenić w teraźniejszości.

Kościół katolicki w Polsce nigdy nie miał tak dobrze jak w Polsce Ludowej mimo, że przez cały jej okres był uczestnikiem walki politycznej jako przeciwnik tej władzy. Ksiądz Popiełuszko nie umarł za wiarę, bo nikt nie zabraniał mu jej głosić, ani też nie zmuszał go do wyrzeczenia się tej wiary. Był on politykiem wykorzystującym swoja czarną sukienkę jako swoisty immunitet w walce z ustrojem ówczesnej Polski. Jego kazania miały charakter wojującej, podburzającej politycznej propagandy. Każda jego msza kończyła się zadymami z ZOMO. Moim zdaniem jego śmierć albo była wynikiem nieudolności SB-ków albo zaplanowana prowokacją wobec rządów Jaruzelskiego. Osobiście pierwszą uważam za bardziej wiarygodną, choć oczywiście drugiej nie wykluczam.

Co do pozostałych księży oni również wykorzystywali swoisty immunitet kapłana do prowadzenia walki politycznej. Przy tym strona obyczajowa ich życia pozostawiała wiele do życzenia. Homoseksualizm jest także czynnikiem kryminogennym. To powinieneś wiedzieć nawet po obejrzeniu holywoodzkich filmów. Zazwyczaj jest skrywany. Dlatego tu każda śmierć może być zagadkowa, a zagadkowość ta sprzyja manipulowaniu - także w celach politycznych - taką nagłą śmiercią w niejasnych okolicznościach!

To, że w czasie pacyfikacji kopalni "Wujek" zginęli ludzie jest wielka tragedią! Nie można jednak zapominać, że ktoś tych ludzi namówił, pokierował nimi i zagrzał do walki ze "zbrodniczą" władzą. Tym bardziej,że górnicy byli dobrze przygotowani do walki z ZOMO. Barykady, styliska, metalowe śruby miotane procami, metalowe dzidy rozgrzewane w koksownikach - które na wylot przebijały milicyjne tarcze ochronne, itd. Ofiary (ranni i zbici) mieli rany postrzałowe z broni krótkiej, a nie na przykład broni maszynowej czołgów. To może świadczyć, że strzały były oddawane w samoobronie, a nie w zaplanowanym z premedytacją zbrodniczym ostrzale. Stan Wojenny został wprowadzony, jak mówia obecnie przeprowadzone ekspertyzy, bezprawnie. Wówczas strajkujący w kopalnie "Wujek" górnicy nie mieli takiej wiedzy i ich działania były bezprawne. Gdyby podporządkowali się dekretowi o Stanie Wojennym i były by takie ofiary - to dla władzę można było by nazwać zbrodniczą bez żadnych wątpliwości.

W Polsce nie ma walki z krzyżem. Krzyż stał się instrumentem walki politycznej - wykorzystywanym i przez kościół i przez polityków. Ostatnio ksiądz w kościele w pobliżu mojego miejsca zamieszkania zganił stawianie krzyży przy drogach, w miejscach wypadków z ofiarami śmiertelnymi. Powiedział,że krzyż jest zbyt ważnym symbolem wiary, aby posługiwać się nim do upamiętniania bezmyślności i głupoty oraz aby obszywały go psy!

Co do papieża - był to prawicowy polityk nienawidzący komunizmu i socjalizmu. zawarł tajny pakt z Reganem i CIA, aby rozwalić KDL-e i ostro zwalczał księży w Ameryce Łacińskiej broniących interesów najuboższych. Takie tezy są w biografiach papieża na Zachodzie. Papież nie jest dla mnie autorytetem wśród duchownych. Bardziej cenie księdza Kowalskiego, który znając sytuacje materialna moich rodziców nie chciał pieniędzy za ślub kościelny.

O poczynaniach tego rządu nie będę się rozpisywał. Uważam,ze jest to zły rząd. Ma jednak mandat do sprawowania władzy uzyskany w demokratycznych wyborach.

Jest "obszywały" miało być "obszczywały".

Wy Filut sobie jaj tutaj z Jarosława Kaczyńskiego nie róbcie.

Do roboty!

Na emerytury Greków i Włochów zapie.dalać!

My sobie nie robimy, Jarosław sam najlepiej umie się kompromitować.

Ty się weź chłopie do roboty zamiast siedzieć na dupie i pyskować Tusk dawaj 300 miliardów.

Zarób na te wakacje prezesa w Egipcie, jego wycieczkę do Budapesztu i stały pobyt w Chinach, kiedy to zgodnie ze swoją obietnicą przekaże władzę w partii po przegranych wyborach w 2011.

Pamiętaj że Polska jest krajem rolniczym.

Kilkakrotnie już pisałeś: "Polski nie ma".

No to jak Polska może być krajem rolniczym skoro jej nie ma?

Polski nie ma.

No to w jakim kraju znajduje się twoje Pierdziunowo?

Pamiętaj że Polska jest krajem rolniczym.

Której suwerenności?

Dotyczącej czego?

Finansów?

Obronności?

Polityki zagranicznej?

W którym miejscu Polska jest suwerenna?

jeżeli suwerenność oznacza możliwość wyboru jest suwerenna w każdym z poruszonych aspektów.Może nie podpisywać umów jak również może je zerwać.

z wyjątkiem idiotów każdy to rozumie

jeżeli suwerenność oznacza możliwość wyboru

[...]

z wyjątkiem idiotów każdy to rozumie

U wladza wybór jest jednoznaczny- tylko partia rządząca (łubu dubu niech nam żyje... /no oczywiście nie prezes/ Donek). A kto myśli inaczej jest "wyjątkiem" i tu wladz dla podkreślenia swojej kultury politycznej zaczyna przeważnie rzucać idiotami, wyzwiskami i innym GWnem. Wladz twoja postawa wobec innych pomysłów na politykę przypomina hipopotama, który w chwilach zdenerwowania kręci ogonkiem jednocześnie defekując powodując rozbryzg dookolny.

No już wladz, teraz twoja kolej, no rozkręć łogon i dalej jak hipki.

Za późno, prezes się werbalnie zdefekował już wczoraj i smród się rozszedł szeroko.

Czyżby jak u wladza wszystko ci się kojarzyło z "prezesem"?

To już d... Maryni twojej lotnej wyobraźni nie wystarcza?

Gdzie są ci co krzyczeli żeby do strefy Euro przystąpić jak najszybciej i przykład Słowacji podawali,gdzie oni są?Nie chce mi się szukać,

przyznawać sie ale już.

czy swoje wpisy mam z tobą konsultować...rysiu to są dziwne przyzwyczajenia.Naprawdę ktoś ciebie tak mocno za mordę trzyma?

Gdzieś napisałem o konsultowaniu wpisów? Masz zwidy?

Nie powiem kto ma na "mordzie" kaganiec prorządowej poprawności- kto przeciw prezesowi ten z Mieciem? (na melodię: kto nie z Mieciem tego zmieciem :)

więcej baraniny i makaronu zjem ,wystarczy?

Gdzieś napisałem o konsultowaniu wpisów? Masz zwidy?

Nie powiem kto ma na "mordzie" kaganiec prorządowej poprawności- kto przeciw prezesowi ten z Mieciem? (na melodię: kto nie z Mieciem tego zmieciem :)

więc nie sugerujesz zmiany tematu w co drugom wpisie tylko sobie przypominasz,że piszę o prezesie

Weź wyślij Tuska, Rostowskiego i Sikorskiego, a zostaw rezerwy dewizowe.

Niech robią na bogatych Włochów i Greków.

Przestań udawać Greka!

Co mówił Donald T., kiedy śp. Andrzej Lepper chciał uruchomić rezerwy do pobudzenia wzrostu gospodarczego?

Kpił.

A teraz wbrew prawu chce za ich pomocą robić zrzutkę dla ratowania bogatych biedaków.

Zwykłe chamstwo i złodziejstwo.

W biały dzień i w białych rękawiczkach przy aplauzie głupiej gawiedzi.

Bardzo racjonalna postawa.

Kłopotów jednak uniknąć się nie da!

Wystarczy znajomość matematyki na poziomie szkoły.

Polska jest 8 na świecie pod względem zadłużenia.

J.Kaczyński tego długu nie spłaci.

Co więc będzie?

Strefa euro jest zadłużona na 7 bln euro, 200mld to kropla, niczego nie rozwiązuje, tylko kupuje czas, aby ustawić się do wielkiego bum.

Zielone karty trzeba pozałatwiać, uciec od pustego pieniądza itp.

Naiwny jesteś wladz, a akurat Ciebie nie podejrzewałem o to.

Co innego Filut, ten zaślepiony ideolog.

Żal mi Was.

Jesteście skończeni.

"Stan wojenny to czas bohaterstwa ale i czas zdrady. Gdy jedni podjęli walkę o niepodległość, inni dołączyli do obozu władzy.

Stan wojenny jest zbrodnią nieukaraną i stale obecnym w naszym życiu publicznym symbolem zdrady narodowej. Krew męczenników tamtego czasu wciąż woła o sprawiedliwość. Nie ujawniono i nie ukarano morderców bohaterskich kapłanów: księdza Sylwestra Zycha, księdza Stefana Niedzielaka, księdza Stanisława Suchowolca. Nie poznaliśmy do tej pory autorów zbrodni na błogosławionym księdzu Jerzym Popiełuszko. Bezkarni są twórcy stanu wojennego, mordercy Grzegorza Przemyka, Bogdana Włosika i górników z kopalni „Wujek”.

Według IPN w czasie stanu wojennego zginęło 56 osób.

W ciągu długiego weekendu Wszystkich Świętych w wypadkach samochodowych zginęło 51 osób. Krew tych męczenników wciąż woła o sprawiedliwość.

Jestem Europejczykiem.

muls

Podaję za profesorem Rybińskim, znanym ekonomistą, piszącym czasami w URze, Rzepie, S24.

Też szkoda mi Niemców, mają 1000mld z eksportu./za rok/

5 bln oszczędności.

Nie w dolarach.

W euro.

Trzeba ich uratować, wtedy dadzą nam 300 mld plus nasz wkład własny wzięty z Kosmosu i jazda, wysuniemy się przed Grecję w skali zadłużenia.

Poczytaj ile Włosi płacą za rolowanie swoich długów.

muls

Jesteś skończony.

Służby powinny wyjaśnić człowieka działającego przeciwko racji stanu swego państwa, może robi to na zlecenie obcych służb?

Czy w twoim Pierdziunowie nie ma nawet szkoły podstawowej?

Może weź korepetycje u sołtysa.

747 czy można wariatowi zaufać,przed marszem uważa siebie za wariata a po marszu uznaje ten stan za normalny

" Uważamy ten marsz za nasz i Jarosława Kaczyńskiego sukces. Ludzie poczuli że nie są wariatami..Joachim Brudziński"

Wariackie zachowanie dotyczy całego zastępu polityków europejskich, którzy swoimi działaniami pozwolili na powstanie kryzysu.

Byli i są nadal dobrze impregnowani na prawdę w imię poprawności politycznej.

Kryzys jest śmiercią tej poprawności.

Teraz dodatkowo jeszcze próbują za pomocą narzędzi jakie jeszcze mają do dyspozycji, kupować czas, okradając biedne kraje jak tzw Polska.

Cała klasa polityczna strefy euro jest skończona.

747 czy można wariatowi zaufać,przed marszem uważa siebie za wariata a po marszu uznaje ten stan za normalny

" Uważamy ten marsz za nasz i Jarosława Kaczyńskiego sukces. Ludzie poczuli że nie są wariatami..Joachim Brudziński"

Może to taka terapia grupowa?

Jeśli tak, to parady terapeutyczne uważam za bardzo pożyteczne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.