Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

można by ją porównywać do osobowości Brzezińskiego- oczywiście nie do końca, bo Brzeziński to wielka indywidualność.

mam wrażenie, że ze względu na podteksty działania, Fotygę to porównanie obraża

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jaro lepiej nie pisz słowa Fotyga bo jakoś od razu słoma ci wyłazi i GWniane przaśne chamstwo- po prostu odsłania się twoja normalna rechotliwie prostacka natura i stosunek do kobiet godny chamusia i damskiego boksera.

rysiu obłudna katolicka łajzo masz czelność innych pouczać....rysiu dla większości jesteś niczym.Dlaczego tak nachalnie każesz nam z szacunkiem Fotygę traktować.Przecież tak bełkotliwa z wyglądu i w słowie baba była pośmiewiskiem na arenie międzynarodowej.

Straszny wieśniak z tego naszego 'Jaro_747'. Nachalny jak akwizytor.

Jak widzisz powyżej każdemu mozna bluznąć- zwłaszcza jak się nie ma- tak jak ty- nic merytorycznego do napisania.

Jak widzisz powyżej każdemu mozna bluznąć- zwłaszcza jak się nie ma- tak jak ty- nic merytorycznego do napisania.

Rysiu! Przecież jesteś kawał wieśniaka i tyle! Nie słyszałeś, że prawda cię wyzwoli? Chcesz żebym cię okłamywał?

A poza tym gdzie te "bluzgi"? Coś ci się najwyraźniej pomyliło. Bluzgów nie będzie - przestań się mazać i odgrywać ofiarę.

Jestem Europejczykiem.

Rysio domaga się merytorycznej dyskusji.Dobrze!Mam pytanie do rysia,747 i innych prawiczków.Z kim Polska powinna trzymać obecnie i w przyszłości?Z jakim państwem?Bo z waszych wpisów wynika,że nie z UE,nie z Niemcami,nie z USA.No to z kim?Chciałbym to samo usłyszeć z ust geniusza Żoliborza Prezia i Talleyranda naszej polityki czyli p.Fotygi.Ale na to nie ma co liczyć!

A wiem!Pewnie z Budapesztem!

ja mysle ze oni ciagle marza o moskwie ktora oczywiscie zostalaby zmieniona na ich modłe i to w drodze referendum.jakie 80% za kurduplem.

w dziesieciokilometrowych kolejkach.

Wielu Forumowiczów wypowiedziałby się pewnie za Chinami.Bo na tym Forum zauważyłem wielką ( i niezrozumiałą dla mnie) miłość do Chin.

Słuchajże Iwaszczukiewicz, trzymać z kimś, to nie musi oznaczać na wyprzódki proponowanie Niemcom że się ograniczy własną suwerenność. Stosunki gospodarcze i dyplomatyczne utrzymuje się z wieloma krajami. Kraje exportu importu gospodarczego w ogóle nie są limitowane polityką państwa- chyba się zatrzymałeś w realiach komunizmu.

Utrzymywać z kimś dobre relacje to nie znaczy patrzyć się jak skulony Donek na rozkraczonego jak panisko Putina. Ty lubisz takie stosunki, z pejczem może- jesteś masochistą.

[

Wielu Forumowiczów wypowiedziałby się pewnie za Chinami.Bo na tym Forum zauważyłem wielką ( i niezrozumiałą dla mnie) miłość do Chin.

>>>>>mozna miec.nie przecze.Ich muzyka i to klasyczna.choc nie tylko.

Utrzymywać z kimś dobre relacje to nie znaczy patrzyć się jak skulony Donek na rozkraczonego jak panisko Putina. Ty lubisz takie stosunki, z pejczem może- jesteś masochistą.

>>>rysiu lepiej byc durnym biednym ale wolnym i poczekac jak w koncu bogaty zabierze ci te wolnosc.Rysiu.Ale przeca zakladasz ze jak tylko sie uwolnimy to zostaniemy mocarstwem.To chiba jasne.

rysiu

Zaskoczyłeś mnie bo stawiałem w twoim wypadku na Watykan!No i wszędzie tylko spiski antypolskie i wrogowie!Wszyscy dybią na Polskę.Taki jest obraz świata prawiczków.

Wynika to zapewne z kompleksów i braku znajomości świata.No i braku wiary w Polskę!

"Mówię jako jeden z obywateli Polski, a więc dzisiaj obywateli Unii Europejskiej. Wiem, że nasze stanowisko jest sprawdzianem solidarności, ale jeżeli Europa chce ten sprawdzian zdać, jeśli chce stworzyć nową jakość - nie na dwa, trzy pokolenia, co się udało dotychczas, tylko na wiele pokoleń - jakość, która być może kiedyś w historii będzie rzeczywiście też jakością o charakterze federacji - federacji przecież wtedy niezmiernie potężnej w skali świata, to musi ten egzamin również zdać. I do tego bym zachęcał, reprezentując kraj, który oczywiście w tej chwili korzysta dzięki członkostwu w Unii Europejskiej, ale który - jeżeli to, o czym mówię spełniłoby się w ciągu 8 czy 10 lat - będzie korzystał mniej. Zdaję sobie z tego sprawę i z góry się na to zgadzam"

Lech Kaczyński

A teraz:

- Prezydentowi (Lechowi Kaczyńskiemu) nie chodziło o to, żeby Unia przekształciła się w tym czasie w federację (...) bo jak sam mówił "ma wątpliwości, co do tego, czy już czas tworzyć z Europy swoiste quasi-państwo" - powiedział Łopiński.

Również w ocenie Szczerskiego, cytat został zmanipulowany. - Te słowa, które cytował Tusk padają, ale jeśli wyrwiemy je z kontekstu i całego ciągu wypowiedzi (...) to będzie to nieprawda w cytowaniu prawdziwych słów - podkreślił. Jak dodał, L.Kaczyński na początku wykładu w Berlinie zastrzegł, że jego wykład nie jest zespołem tez politycznych, ale jedynie rozważaniami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli zgodnie z nową świecką tradycją PiS, wypowiedzi panów K. muszą jednak być tłumaczone przez osoby trzecie lub też należy udowadniać, że panowie K. nie powiedzieli tego co powiedzieli.

P.S.

domyślam się, że sztab PiSludzi pracuje już nad tym jak tu wytłumaczyć, że prezes nie mówił o Budapeszcie a drugi sztab PiSludzi właśnie zbiera się w celu podjęcia trudu wytłumaczenia, że w wypowiedzi o Chinach nie chodziło o Chiny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Iwaszczukiewicz wsadzanie własnych prymitywnych wypocin w cudze usta to bardzo prymitywny chwycik erystyczny. A ty chyba aspirujesz na jakiegoś (pseudo)intelektualistę. Popraw się bo miernotą capi od twego postu. Swoją drogą ciekawe jest to twoje przkonanie że w kimś trzeba mieć oparcie- na pewno świadczy to o twoim zaufaniu do siły Polski?

Widzisz Filut tak to jest że wypowiedzi wybitnych polityków są komentowane i tłumaczone przez wielu. Tylko w PO obowiązuje jedna wykładnia Dona.

swoja droga wstyd za tego kaczynckiego.jako prezydent mogl jasniej......A tak to jak niejaki muls.

rysiu wsparcie nam niepotrzebne bo wystarczy nam wsparcie naczelnika tylko musimy go do tego przekonac.Jezus na krola polandii!!!!!!

rysiu

To świadczy o realizmie.Ale to nie mieści się w twojej sarmackiej głowie.Tkwisz jak ten palant w Okopach Św. Trójcy!A świat ucieka i to bardzo szybko!

Iwaszczukiewicz wsadzanie własnych prymitywnych wypocin w cudze usta to bardzo prymitywny chwycik erystyczny.

Rysiu!

Skąd taki fanatyczny wieśniak zna takie obce słowa?

I skąd tyle inwektyw w twoich świętych ustach?

Jestem Europejczykiem.

Widzisz Filut tak to jest że wypowiedzi wybitnych polityków są komentowane i tłumaczone przez wielu. .

Owszem.

Ale wypowiedzi panów K. najpierw trzeba tłumaczyć na język ojczysty a potem stado PiSekspertów musi tłumaczyć o co w ogóle chodzi w tym bełkocie.

A potem najczęściej trzeba udawać (jak to w PiSie), że nie powiedział tego co powiedział.

Filut

To tak jak w Biblii.Prezes mówi przypowieściami biblijnymi!Może jest nowym Prorokiem?Ci poprzedni też byli często niezrozumiani.

Filut

To tak jak w Biblii.Prezes mówi przypowieściami biblijnymi!Może jest nowym Prorokiem?Ci poprzedni też byli często niezrozumiani.

Prorokiem...

A wiesz, że takiej sytuacji nie można wykluczyć. Ta formacja jest już jak sekta.

sekta.

Zdaje się Filut sobie znalazł słowo wytrych, epitet który zwalnia go od myślenia. Dość powszechne u was POpaprańców. Epitetem... i po co myśleć jak wystarczy zarzucić "prezes" albo "sekta", albo "jesteś gupi".

Zdaje się Filut sobie znalazł słowo wytrych, epitet który zwalnia go od myślenia. Dość powszechne u was POpaprańców. Epitetem... i po co myśleć jak wystarczy zarzucić "prezes" albo "sekta", albo "jesteś gupi".

No dobra, niech będzie setka.

Lepiej ci?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.