Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

tera widac jak oni majom cienzko.No i ten ich gowny przygub...zapomnialem.Ale mniejsza z tym.calosciowo hanba i poruta.

C

muls - oczy Ci szwankują czy co? Przecie pisałem po SLD sady niezawisłe próbowały posprzątać. Teraz robią to partyjni koledzy. Przy aferze hazardowo-cmentarnej też to zrobili.

jednooki sady to sady a wlasne sady to roznica.Samemu stoi wyzej od niesamemu.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

tera widac jak oni majom cienzko.No i ten ich gowny przygub...zapomnialem.Ale mniejsza z tym.calosciowo hanba i poruta.

jednooki sady to sady a wlasne sady to roznica.Samemu stoi wyzej od niesamemu.

Nie można też naśmiewać się z czyjegoś... wadliwego wzroku!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

co innego kaleka.tu szacunek.ale to podszywka kaleki.Generalnie to ty wyrosles ale nie dorosles jeszcze.takie ni to ni sio.bez jednego oka.Co to jezd???

"Miłość jest jednooka, ale nienawiść jest całkiem ślepa." Jedno oko mam jeszcze dobre.

no to musisz widziec ze sprzataja albo udaja.Ale nawet jak udaja to tez sprzataja.

Udają bo zobowiązania wobec PSL maja: "Miller zauważył, że PO zachowuje się bardzo wstrzemięźliwie w stosunku do partnera koalicyjnego. Według gość TVN24, spłacają oni dług z afery hazardowej, gdy PSL podobnie się zachowywał." (http://wiadomosci.onet.pl/tasmy-psl,5199509,temat.html)

Za rządów PiSu i SLD jak zwykle było inaczej?

Wojciechu idziesz w ślad za Filutem.

Cóż to za tłumaczenie, że za PiS i SLD było tak, czy siak.

Przecież Tusk ogłosił wszem i wobec 5 lat temu, że nie tak za jego kadencji jako premiera nie będzie. Co się stało z Tuskiem przez te 5 lat?

Może to nie jest ten Tusk co go wybrano, może to podstawiony klon?

Przecież wiadomo, ze gdyby nie pozwolił na nepotyzm, przymykanie oka na afery to dawno przestałby być przewodniczącym i premierem, a kilku (kilkoro) w kolejce cholewy smali i przebiera nóżkami: Nie nażarta władzy Kopacz i trefniś Schetyna tylko czekają.

.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Majsterkowicze.

"W ubiegłym tygodniu z inicjatywą by ustawowo wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach wystąpiła Senacka Komisja Praw Człowieka, Praworządności i Petycji. Inicjatywę tę poparło Ministerstwo Zdrowia, a także Państwowa Agencja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych."

"Każda stacja na zakazie sprzedaży alkoholu straciłaby 170 tys. zł rocznie - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Eksperci nie mają złudzeń, ceny paliw od razu poszłyby w górę. I to niemało."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

xniwax

To teraz Ty wykazujesz się naiwnością.Pokaż mi kraj w którym nowa władza nie rozdziela stanowisk po wygranych wyborach.Tak jest zawsze i wszędzie.Dlatego tych synekur powinno być jak najmniej.

Filut

Wynajdujesz problemy mało polityczne chyba, ze chodzi o spór raczej właścicielski czyli, który polityk lub grupa na tym straci finansowo.

Dla mnie problem zastępczy.

Jeśli ktoś mi udowodni, że ilość pijanych kierowców z tego powodu zmniejszy się o połowę - na stałe - to jestem za.

dziadekwłodek

Ja nie neguję tego w Twoim przypadku.Twierdzę tylko,że w tym wieku najczęściej wyrasta się z lewicowości.

Filut

Jestem przeciw.To prosta droga do prohibicji a to już przerabiano.

To teraz Ty wykazujesz się naiwnością.Pokaż mi kraj w którym nowa władza nie rozdziela stanowisk po wygranych wyborach.Tak jest zawsze i wszędzie.Dlatego tych synekur powinno być jak najmniej.

Tak ale po raz pierwszy w historii ostatniego 20 lecia przewodniczący wygranej partii w wyborach solennie publicznie obiecał w parlamencie, że tak nie będzie,

Dlatego też w związku z moją naiwnością drugi raz na tę bandę nie głosowałem, a za trzecim będę nawoływał aby inni nie głosowali.

Chociaż trzeci raz to już bedzie czas, gdy nawet lemingi zrozunieją, ze sa na odstrzał..

Poza tym należy odróżnić nepotyzm,który wiąże się ze złamaniem prawa od nepotyzmu w którym nie złamano prawa ale postąpiono niezgodnie z dobrym obyczajem czy zasadami przyzwoitości.W pierwszym przypadku chodzi o odpowiedzialność karną a w drugim polityczną.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jeśli to okaże się prawdą, to jednak będzie udawanie: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12193122,Jutro_PSL_ujawni_kandydata_na_ministra_rolnictwa_.html. Jak zwykle tylko wielkie zaPOwiedzi...

dziadekwłodek

Ja nie neguję tego w Twoim przypadku.Twierdzę tylko,że w tym wieku najczęściej wyrasta się z lewicowości.

(...)

Sorry - myślałem, że załapiesz żarcik! Tak naprawdę długo miałem poglądy prawicowe. Jednak Wszystko co stało się po 1989 roku, skutecznie mnie z nich wyleczyło.

Jestem przeciw.To prosta droga do prohibicji a to już przerabiano.

Dlatego piszę: Majsterkowicze - o takich pomysłodawcach.

Jednocześnie przypomina mi się piosenka Młynarskiego z refrenem: "Co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcze..."

Wielu posłów uważa,że jak się czegoś zakaże czy zabroni to tego nie będzie.Problem zniknie.Strasznie prostackie myślenie.I głupie!

Podobne pomysły rodzą się w głowach posłów w sprawie prędkości samochodów.Ten nie ustający trend do ograniczania maksymalnej prędkości.Nawet na tych nowych autostradach chcą znowu ograniczać.To może zmniejszmy do 30 kim/h i będzie na pewno mniej wypadków.Tak dojdziemy do absurdu.Może w tych kwestiach powinien wypowiadać się naród na drodze referendum?Być może większość Polaków zaakceptuje jakąś ilość wypadków i ofiar za cenę sprawnego przemieszczania się?

Może w tych kwestiach powinien wypowiadać się naród na drodze referendum?

Szwajcarom udaje się rządzić państwem w ten sposób.

Polski chyba nie stać na takie rozwiązanie finansowo i mentalnie.

Jesteśmy jakieś 50 lat za Szwajcarami w tej materii.

Filut

Chodzi też o skalę,o wielkość państwa.Ja nie mówię o rządzeniu poprzez referenda ale o rozstrzyganie niektórych problemów mających wpływ na swobody obywatelskie np. dopuszczalną prędkość czy sprzedaż alkoholu.

Nie rozśmieszaj mnie.A co obiecywał Prezes po wyborach w 2005r.?

Publicznie nie obiecywał tak jak i Miller wcześniej, czy to twoim zdaniem usprawiedliwiałoby łamanie własnego słowa przez TUSKA i machloje obecnej ekipy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.