Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

mimo duzych falowan planktonu nie widze powodow do falowan.Ale ze jest to naturalna genetyczna zaleznosc planktonu to rozumiem wzrost sprzedazy super ekspresu.Nie widze zaleznosci miedzy nieuczciwoscia ,naduzyciem i cala gama... nie.Tym zreszta rozrozniam plankton od reszty.

Lepsze są standardy pararządzacych tu i teraz. Niepełnosprawni etycznie tuskoliberały i pawlachłopy wyznaczają standardy na nowo.

w partyjnych szczekaczach najbardziej drażni dwulicowość i podwójne standardy. Moi jedyni sprawiedliwi i czyści ale oni .....

tak wygląda fragment polski opanowany przez narodowych katolików

" Dzisiaj w urzędzie miejskim lub spółkach zależnych od miasta pracuje cały czteroosobowy zarząd głogowskiego PiS, którego Zubowski jest szefem. Leszek Rybak jest wiceprezydentem Głogowa - w ubiegłym roku zarobił 147 tys. zł. Agnieszka Badzińska to skarbniczka PiS w Głogowie, która dostała

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) księgowej w drugoligowym klubie piłkarskim Chrobry Głogów. Oprócz tego jest członkiem rady nadzorczej spółki GPK SITA zajmującej się gospodarką odpadami komunalnymi, w której miasto ma większość udziałów. Przewodniczącym rady nadzorczej tej spółki jest z kolei Czesław Cichoń, kolejny członek zarządu głogowskiego PiS. Poza tym jest on również prezesem Towarzystwa Budownictwa Społecznego, w którym miasto ma 100 proc. udziałów. W sumie zarobił w ubiegłym roku 157 tys. zł.

Oprócz nich w mieście znaleźli też pracę radni, którzy kandydowali do rady powiatu z komitetu Jana Zubowskiego, jak również ich małżonkowie, a nawet dalsi krewni. Większość z nich była popierana przez PiS lub przez Stowarzyszenie Dolny Śląsk XXI Rafała Dutkiewicza.

Barbara Mareńczak-Piechocka, radna powiatowa, jest żoną radnego miejskiego Janusza Piechockiego. Po wygranych przez Zubowskiego wyborach została dyrektorką Miejskiego Ośrodka Kultury w Głogowie. W ubiegłym roku zarobiła tam 91 tys. zł. Inny radny powiatowy to Marek Rychlik, który jest dyrektorem Zakładu Gospodarki Mieszkaniowej w Głogowie z roczną pensją 98 tys. zł.

Jednym z najbardziej zapracowanych radnych w powiecie głogowskim jest Ireneusz Przybylski. Jest zastępcą dyrektora Zakładu Gospodarki Mieszkaniowej w Głogowie, trenerem grup młodzieżowych w Chrobrym Głogów, zasiada także w radzie nadzorczej spółki GPK SITA. Do tego jeszcze prowadzi własny zakład bukmacherski."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i co wladzu, jak zwykle kleisz komuś etykietki.

Oczywistym jest, że należy owych PiS patałachów (jesłi prawda) w dyby na rynku.

Niechaj idzie takze przykład z góry na dół, Tuski w dyby na placu defilad, tamte Piski na ichnim rynku.

Masz z tym problem?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ale coś się zmienia .Czyżby ktoś bardziej nikczemny od Hofmana się pojawił u boku prezesa ?

" Adam Hofman został wybrany na szefa struktur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w Koninie trzy tygodnie temu, podczas lokalnego zjazdu partii w remizie w Modle Królewskiej w Wielkopolsce. Jak mówił w rozmowie z "Newsweekiem" jeden z polityków PiS, rzecznik partii wcale nie był zadowolony z nominacji na to stanowisko. - Adam nie chciał obejmować tej funkcji, bo kierowanie okręgiem to same problemy. Użeranie się z działaczami, jeżdżenie po powiatach. Wszystko to jest czasochłonne, a Hofman woli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , a nie w terenie - powiedział rozmówca tygodnika.

" Według gazety Adam Hofman nie miał jednak innego wyjścia, jak zaakceptować nowe stanowisko, bo decyzję o jego wyborze podjął sam Kaczyński. W dodatku - jak pisze "Newsweek" - ogłosił ją, brutalnie żartując: - Jak to nie spodziewał się pan tej rekomendacji? Przecież sam pan o nią zabiegał. Przez ostatnie dwa tygodnie, gdy tylko wychodziłem z domu, natykałem się pod drzwiami na swojego kota i pana - miał powiedzieć Kaczyński. "

to coś partii nie założy , szkoda taka fajna tradycja gdy każdy kopnięty przez prezesa zakładał partię

No i co wladzu, jak zwykle kleisz komuś etykietki.

Oczywistym jest, że należy owych PiS patałachów (jesłi prawda) w dyby na rynku.

Niechaj idzie takze przykład z góry na dół, Tuski w dyby na placu defilad, tamte Piski na ichnim rynku.

Masz z tym problem?

nie jesteś dla mnie partnerem , unikam spoufaleń z partyjnymi jednowymiarowymi kacykami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie każdy kopnięty przez PO jak Schetyna jest tak spolegliwy i butocałuśny, nie każdy Rysio i Pysio jest przyjmowany na salonach mimo markowanego kopa.

Każdy z nich tak ma lub będzie miał nie ważne jakie literki partyjne mu przynależą.

Mylisz politykę z ciulstwem.

Nie każdy kopnięty przez PO jak Schetyna jest tak spolegliwy i butocałuśny, nie każdy Rysio i Pysio jest przyjmowany na salonach mimo markowanego kopa.

Każdy z nich tak ma lub będzie miał nie ważne jakie literki partyjne mu przynależą.

Mylisz politykę z ciulstwem.

haha tak pisze kacyk z opuchniętą głową ...dobre dawaj zdzicha

Sugerujesz, podobnie jak ja , tarcia w PO?

Nic nowego.

Biorąc pod uwagę zniecierpliwienie ambitnego Schetyny , nadgorliwość i głód władzy Kopacz, tłumienie konserwatystów i resztki lewactwa w tej zbitce światopoglądowej nie wróżę Tuskowi zbytnio długiej kariery politycznej, a przecież ma jeszcze wroga śmiertelnego - Bronisława Bul-Komorowskiego.

wladz

Dobrze wiesz, że cała ta elita jest o dupę potłuc, problem w tym, że nie da się tak dłużej jak robi to PO w tyłek....całego narodu.

Bo albo PO zawyje z "bulu" albo naród.

Ukryta Zawartość

Kilka dobrych lat temu kiedy jeszcze zaglądałem na Bocznicę wspomniałem tutaj o książkach Henryka Pająka. Jakiś się zrobił rejwach. ;) To jest chory człowiek! On cierpi na obsesję! To jest literatura dla oszołomów... itd. itd. itd. Lokalna "elita" tego forum nie pozostawiła na H.P. suchej nitki, co specjalnie mnie nie zmartwiło. ;)

Dziś dostaję od jednego z tuzów w mojej firmie list; Warto przeczytać.

Przeczytałem całość. Pan Profesor nie mówi, przynajmniej dla mnie niczego odkrywczego. Powtarza dokładnie to samo o czym swojego czasu pisał H.P. za co wielu "oświeconych" pseudo intelektualistów okrzyknęło go idiotą.

I dobrze. Okres natchnionego mielenia ozorami skończył się, czas na spotkanie z rzeczywistością.

Ukryta Zawartość

Jeśli Rostowski i ska siedzą w bocianim gnieździe to może być wielkie bum, nie mylić z bumem.

xniwax! Nie zapominaj o konserwatyście Gowinie, któremu patologicznie nie ufam jako politykowi!

Wymieniłem "tłumionych konserwatystów", których wcale spora siła w PO wbrew temu co sie wciska w mediach.

'Szef Amber Gold Marcin Plichta w tygodniku "Wprost" stwierdził, że Tusk zdradzał tajemnice handlowe swojego pracodawcy, czyli Portu Lotniczego w Gdańsku. "Przyniósł nam konkretną informację o tym, ile Port Lotniczy w Gdańsku bierze od naszej konkurencji, konkretnie od Wizz Air, za obsłużenie jednego pasażera. Tego typu dane są jedną z najpilniej strzeżonych informacji. W grę wchodzą potężne pieniądze. Bywa, że linie lotnicze miesiącami negocjują z lotniskami opłaty" - podkreślił Plichta.'

Oj oj oj niedobrze, to już wiemy za co ten głupek Józef Bąk wystawiał OLT faktury....

Przed tygodniem o ostatnim przelewie z OLT Express mówiłeś: "Pierwszy raz w życiu byłem autentycznie wkurzony, że dostałem przelew. Stało się dla mnie oczywiste, że w sytuacji, w której OLT nie ma na nic pieniędzy, ktoś to wykorzysta przeciwko mnie. Poza tym źle się czuję z tym, że pewnie jako jeden z niewielu kontrahentów dostałem swoje pieniądze". Tymczasem wedle dokumentów "Wprost" pisałeś e-maile do dyrektora, aby OLT szybko zapłacił za fakturę.

- Byłem wkurzony na ten przelew, tu się nic nie zmieniło.

Ale upominałeś się o pieniądze i nie była to miesięcznie kwota 5500 plus VAT, lecz 5950 plus VAT?

- Dokładnej kwoty nie pamiętałem, wiedziałem, że chodzi o pięć tysięcy z hakiem. Natomiast z fakturą było tak, że wysłałem ją 3 lipca, a mój e-mail napisałem, gdy firma jeszcze działała i nic złego się nie działo. Wkurzony byłem później, gdy OLT Express ogłosił upadek, a ja nagle dostałem pieniądze.

Więcej...

Ukryta Zawartość

tanio sie sprzedawał, chyba , że jeszcze wielu rzeczy nie wiadomo, natomiast same kwoty za stracone dobre imie, honor i takie tam są śmieszne....

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wszyscy Polacy współczują obu Tuskom, są pełni troski ale i wiary w to, że to te świnie pisowe, smoleńskie, eseldowe i ten naród pozostały to niewdzięczna swołocz tylko tępa. Hip, hip hura i ave cezar słoneczko nasze.

młody Tusk lekcję od życia dostał i to wszystko. Oczywiście narodowe polactwo za nepotyzm tylko obecny rząd obwinia a w szczególności WSKAZANEGO przez prezesa winnego jego wyborczych klęsk Tuska , nareszcie mogą błotem obrzucać i ulżyć cierpieniom prezesa zbawiciela.... taka logika partyjnych kacyków

Wiedziałem, że pierwszy zapiejesz, a raczej "zalizusisz".

Pewnie język mógłbyś w castoramie zamiast papieru ściernego sprzedawać...na metry z logo odpowiednim, uśmiechniętym..

młody Tuska lekcję od życia dostał i to wszystko. Oczywiście narodowe polactwo za nepotyzm tylko obecny rząd obwinia a w szczególności WSKAZANEGO przez prezesa Tuska , nareszcie mogą błotem obrzucać i ulżyć cierpieniom prezesa zbawiciela.... taka logika partyjnych kacyków

trzeba naprzód z żywymi iśc Wladz, z młodzieżą, a Ty ciagle prezes, prezes....prezes to jest przeszlosc tego kraju...tzreba nazywac problemy i walczyc z nimi, a nie walczyc z ludzmi, strach , ze 'przyjdzie prezes' nie moze byc siła napedowa w kolejnych wyborach, bo moze przyjsc i ktos gorszy niz prezes i z kierunku , ktory Cie zaskoczy, a Ty sie nakrecasz na emeryta mlaskacza jakby to byl conajmniej jakis polski obama...

To smutne jest po prostu, że takie coś mogło sie przytrafić tak wielkiemu politykowi jakim niewątpliwie jest Tusk.

ze 'przyjdzie prezes' nie moze byc siła napedowa w kolejnych wyborach, bo moze przyjsc i ktos gorszy niz prezes i z kierunku , ktory Cie zaskoczy

Obawiam się, że tak będzie, a co do prezesa, w takim otoczeniu lizusów nie wróżę mu sukcesów, maja zdecydowanie negatywny na niego wpływ.

do mnie ? kolo mnie? chciales opluc, kopnac? zachowuj jakies minimum poziomu ....

Do było do mnie, on tak zawsze kiedy ma wątpliwości co do własnego zdania. W ten sposób usprawiedliwia swą bezsilność.

trzeba naprzód z żywymi iśc Wladz, z młodzieżą, a Ty ciagle prezes, prezes....prezes to jest przeszlosc tego kraju...tzreba nazywac problemy i walczyc z nimi, a nie walczyc z ludzmi, strach , ze 'przyjdzie prezes' nie moze byc siła napedowa w kolejnych wyborach, bo moze przyjsc i ktos gorszy niz prezes i z kierunku , ktory Cie zaskoczy, a Ty sie nakrecasz na emeryta mlaskacza jakby to byl conajmniej jakis polski obama...

a Ty o czym ?

Nareszcie jest głośno o partyjnych konfiturach a tutaj ujadanie tylko na Tuska. Gdy PO przegra wybory problem zniknie ?

Opozycja pod przywództwem Millera i Kaczyńskiego pozbawi swoich ludzi państwowej kasy ?

Przecież oni ten system partyjnego dojenia państwa stworzyli

Obawiam się, że tak będzie, a co do prezesa, w takim otoczeniu lizusów nie wróżę mu sukcesów, maja zdecydowanie negatywny na niego wpływ.

Do było do mnie, on tak zawsze kiedy ma wątpliwości co do własnego zdania. W ten sposób usprawiedliwia swą bezsilność.

za dużo w was jest nienawiści koledzy....

a Ty o czym ?

Nareszcie jest głośno o partyjnych konfiturach a tutaj ujadanie tylko na Tuska. Gdy PO przegra wybory problem zniknie ?

Opozycja pod przywództwem Millera i Kaczyńskiego pozbawi swoich ludzi państwowej kasy ?

ale rządzi drugą kadencje Tusk, po cos na niego glosowales, opozycja nas czasowo nie interesuje bo to z definicji OPOZYCJA, zreszta mnie to co powie mlaskacz w sumie nigdy nie interesowalo bo jest dosyc konsekwentnym socjalistą i nie zaskakuje raczej....naprzód z żywymi Wladz! szukac alternatyw dla tego gnoju, wiemy juz co warty Tusk, wiemy , ze udalo sie mu ozenic koscielnie przed wyborami ale dzieci nie udalo wychowac wiec szukajmy dalej, mozna LEPIEJ, jestesmy pieknym krajem,....

Zresztą , powoli a nawet szybciej temat ucichnie... kasę może stracić elita polityczna bez względu na opcję. W imię kasy nastąpi polityczne narodowe pojednanie

Czy wybielam obecny rząd ? Tylko mocno akcentuję , że problem jest duuuużo szerszy i dotyczy każdej formacji a skupienie się tylko na obecnych jest marginalizowaniem problemu.

i jakoś nie głosowałem na Tuska ... tak jakoś nieszczęśliwie wyszło i stwarza dużo problemów.

Czy wybielam obecny rząd ? Tylko mocno akcentuję , że problem jest duuuużo szerszy ....

alez kazdy średnio rozgarniety wie jak szeroki jest problem, mielismy wicepremiera chłopka gwałciciela, ministra sportu co koksem handlowal itd.. zostawmy to....teraz mocno zaakcentuj sprawę Tuska, jak to sie mówi yhy yhy 'męża stanu'....buehehe.....i ewentualnie się zastanówmy w jaki sposób zablokować i wymienic tych ludzi....już wiemy , ze nie na palikota.....

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

młody Tusk lekcję od życia dostał i to wszystko. Oczywiście narodowe polactwo za nepotyzm tylko obecny rząd obwinia a w szczególności WSKAZANEGO przez prezesa winnego jego wyborczych klęsk Tuska , nareszcie mogą błotem obrzucać i ulżyć cierpieniom prezesa zbawiciela.... taka logika partyjnych kacyków

Pierwej młody Tusk miał POczucie nietykalności! Być może nieustającej!

To smutne jest po prostu, że takie coś mogło sie przytrafić tak wielkiemu politykowi jakim niewątpliwie jest Tusk.

Mężowi stanu wręcz!

a Ty o czym ?

Jasne! Wszystkiemu winne SLD dzisiaj, jutro i zawsze!

za dużo w was jest nienawiści koledzy....

POkocham Tuska jak odejdzie w niepamięć! Podobnie jak jego pretorianów!

Zresztą , powoli a nawet szybciej temat ucichnie... kasę może stracić elita polityczna bez względu na opcję. W imię kasy nastąpi polityczne narodowe pojednanie

Czy wybielam obecny rząd ? Tylko mocno akcentuję , że problem jest duuuużo szerszy i dotyczy każdej formacji a skupienie się tylko na obecnych jest marginalizowaniem problemu.

i jakoś nie głosowałem na Tuska ... tak jakoś nieszczęśliwie wyszło i stwarza dużo problemów.

Problem jest dużo szerszy, ale tylko wtedy kiedy rządzi PO! W innych przypadkach problem zawęża się do jednej partii!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.