Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Również przepraszam wszystkich urażonych, nie powinienem nikogo dotykać swoimi obraźliwymi sformułowaniami.

Atakowanie rozmówcy za pomocą obrazoburczych słów, urąga podstawowym regułom obcowania człowieka w otoczeniu społecznym.

Każdej istocie ludzkiej przysługuje szacunek, za wartość jakim jest ludzkie życie, za noszenie w sobie tej wartości.

Przepraszam zwłaszcza Kolegę Filuta, za omyłkowo wobec jego osoby, kierowane uwagi.

Kolega Filut, okazał się wrażliwym forumowiczem, potrafiącym wyciągnąć właściwe wnioski z obserwacji otaczającej rzeczywistości.

Pozdrawiam

Mamy najniższy od lat POziom wody w Wiśle.

Z POwnością jest to wina Tuska i efekt rządów PO.

POnieważ POwstała tak trudna sytuacja,

PrOponuję POsunąć w cholerę PO, aby dalej od rządzenia POlską.

POzdrawiam, Filut.

Donald T., z pewnością przyczynił się do tego stanu, sabotując projekty PiS, odnoszące się do regulacji ekosystemu wodnego w Polsce, dofinansowywanego z EU.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Swoja droga.. Co myslicie o Kiszczaku jak premierze...moze zrobilby porzadek ? lubicie rzady twardej reki...

Donald T., z pewnością przyczynił się do tego stanu, sabotując projekty PiS, odnoszące się do regulacji ekosystemu wodnego w Polsce, dofinansowywanego z EU.

Projekty...projekty pis za pieniadze ktorych nigdy nie bylo....chciales.powiedziec nowe dlugi dzieki pis....

Projekty...projekty pis za pieniadze ktorych nigdy nie bylo....chciales.powiedziec nowe dlugi dzieki pis....

Jakie projekty, kto o nich słyszał?

747 nawet nie podał linka do rzekomych projektów PiS "odnoszących się do regulacji ekosystemu wodnego w Polsce".

Jak wiadomo jego wiarygodność, to mniej niż zero, zatem nie ma jak na razie mowy o projektach a jedynie o wpisie kolegi 747 o "projektach".

Na razie wygląda ciekawie - projekt, którego nie ma, za pieniądze, których nie ma.

Filut

Uważasz że PiS pozwoliłby na kłopoty z dostępnością wody pitnej w Polsce?

Prawo i Sprawiedliwość, jako jedyne w Polsce ugrupowanie ma moc wyciągnięcia Polski z zapaści cywilizacyjnej, w jaką to wepchnął nas rząd T.

Jarosław Kaczyński jest zaniepokojony stanem państwa i poczuwa się do zaproponowania alternatywy, w postaci rządu ponad podziałami, aby tylko odsunąć nieudolnych funkcjonariuszy z wysokich urzędów.

Wszyscy, którzy są rozczarowani obecną perspektywą trwania w maraźmie, mają szansę wydobyć się z tej sytuacji.

Gorąco polecam podjęcie próby wybicia się na niepodległość i zaprowadzenie należytego porządku we własnym kraju.

Każdy, który pamięta ofiarę II wojny, ofiary komunizmu, jest to winny Polsce.

Polska zasługuje na wolność.

Wolną ojczyznę racz nam wrócić Panie !!!

Jeszcze Polska nie zginęła kiedy my żyjemy..............

Roman Giertych ma za zadanie przykryć nie wygodne wątki mafijne i skierować aferę Amber Gold, na poziom walki personalnej.

Nie posłuszne tymczasowej władzy media, nie zostawiają suchej nitki na tej prowokacji.

To dobrze przemyślany zabieg psycho-społeczny.

Efekt jednak wydaje się odwrotny od zamierzonego, chyba że zamierzeniem T., jest znalezienie przez T., powodu do odejścia.

Przecież jest inteligentny i widzi że zupełnie rozegrano jego osobę.

Nie ma już ruchu na szachownicy politycznej.

Szach, mat.

Panie T., odejdź, wstydu oszczędź se.

Filut

Zawsze masz rację, co w tym dziwnego?

W niedzielę wszyscy idziemy do kościoła będziemy mieli okazję uczestniczyć w misterium religijnym, wysłuchaniu publicznym przekazu porozumienia Cerkwi Prawosławnej Wszech Rusi s Kościołem Rzymsko-Katolickim.

Obecność obowiązkowa.

W Rosji nikt tego słuchać nie musi, gdyż nie ma takiej potrzeby, potrzeba dotyczy Polski.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Premier chce dyskusji nt. uprawnień i kompetencji służb specjalnych w Polsce - powiedział rzecznik rządu Paweł Graś. Jak zaznaczył, dyskusja na ten temat rozpocznie się najprawdopodobniej na najbliższym posiedzeniu kolegium ds. służb specjalnych w KPRM. Dodał także, że na tym posiedzeniu szef ABW prawdopodobnie przedstawi posłom treść notatki skierowanej do Donalda Tuska ws. Amber Gold pod koniec maja." (http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gras-premier-chce-debaty-o-roli-sluzb-specjalnych,1,5239877,wiadomosc.html)

Premier nie wie w jakim celu są służby w państwie, nie zna ich uprawnień i kompetencji? To przecież dyskwalifikuje go jako premiera - w dodatku nadzorującego te służby! W ogóle po co ta dyskusja i czemu ma służyć?

Premier nie wie w jakim celu są służby w państwie, nie zna ich uprawnień i kompetencji? To przecież dyskwalifikuje go jako premiera - w dodatku nadzorującego te służby! W ogóle po co ta dyskusja i czemu ma służyć?

Dziadekwłodek na premiera!

Nie będzie dyskusji.

Nie będzie pytań

Nie będzie wątpliwości.

Niczego nie będzie.

Donald T., na premiera, niech pije piwo, które naważył, albo nie, L.Miller niech to przejmie, niech teraz jego ludzie się ustawią, poprawią swoją pozycję, zasługują na to, czekają już dość długo na dojście do koryta.

Nic się nie stało.

22 tys długu na niemowlaka i starca, co oznacza 50 tys pln, na pracującego, to nic, najwyżej oddamy Śląsk, albo Wolne Miasto Gdańsk i okolice.

Prezes Jarosław Kaczyński, potrzebuje miliardów - mówi MKB., na swoje pomysły, ile potrzebuje PO, na swoje propozycje?

Tego nie wiemy.

Ile kosztuje Polskę 5 lat rządów PO?

Upadek ilu firm?

Bezrobocie.

Spadek konsumpcji.

Emigrację młodych i średnich.

Zostaliśmy na lodzie, T. odejdzie, a my będziemy z ręką w nocniku.

Wszystko dzięki PO i Donaldu T.

Spadać z Polski do Merkel, niech da Wam zajęcie i trawi Waszą głupotę.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadekwłodek na premiera!

Nie będzie dyskusji.

Nie będzie pytań

Nie będzie wątpliwości.

Niczego nie będzie.

Znowu złośliwości! Nie kandyduję!

Premier nie wie co robią i co powinny robić podległe mu służby? Wątpliwe, aby takie bajeczki uwierzyli nawet obecni gimnazjaliści, z których 15 % nie czyta ze zrozumieniem! Służby mają swoją pragmatykę i instrukcje! Premier nie jest politycznym oseskiem. Co robi w tym kierunku sekretarz rządowego Kolegium ds. Służb Specjalnych Jacek Cichocki? Czyżby obaj POlitycy nie mieli kompetencji do sprawowania swoich funkcji.

Nie bądź śmieszny Filut! Premier ma wiedzę o wszystkim w państwie i to wielką, służb u nas jak mrówków i wszystkie podsłuchują, obserwują i inwigilują. Niech premier lepiej się nie wygłupia z takimi pomysłami, a ty z takimi pisaninami!

Być może służby doskonale wiedziały, kto obstawia aferkę na Wybrzeżu i dlatego taka niemrawość z ich strony. Może informowały - tylko nie było decyzji? A co z tą sławetną notatką?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Uff. Kamień z serca.

Nie ciesz się za szybko - w polityce dopuszczalna jest zmiana zdania! Niewątpliwie podniosłeś poziom dyskusji o państwie PO. W tym wątku od dłuższego czasu nie ma żadnej dyskusji - są połajania, oskarżenia, kłótnie, pouczenia, itp.

Nie ciesz się za szybko - polityce dopuszczalna jest zmiana zdania! Niewątpliwie podniosłeś poziom dyskusji o państwie PO. W tym wątku od dłuższego czasu nie ma żadnej dyskusji - są połajania, oskarżenia, kłótnie, pouczenia, itp.

Wiem w czym brylujesz. Chwalipięta.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wiem w czym brylujesz. Chwalipięta.

Staram się być uniwersalnym dyskutantem i nie ustępować pola. Ja to ciemnota i cham, ale elity - żeby unikały dyskusji w obronie swoich argumentów - przecież wystarczy podeprzeć się widocznymi na każdym kroku epokowymi sukcesami ekipy Tuska i PO. Korzystać garściami z ich wielkiego, pozytywnego dorobku. A tu nic z tego...

Filut

PiS ogarnięcie jest poza Twoim zasięgiem, lubuj się w PO, w premierze Giertychu, premierze Marcinkiewiczu, tego typu zaprzaństwie i zdradzie masz jeszcze JKR, Zbyszka Ziobrę, wyżywaj się na nich.

Masz nowych aktorów wchodzących do gry Sikorski, Komorowski.

Do rdzenia PiS, się nie zbliżaj, rozumiesz to, że jesteś określonego typu człowiekiem i rozumiesz, że nie możesz pojąć czym jest PiS.

Dyskusja z Tobą jest ciekawa i pouczająca znacznie więcej można się z niej nauczyć o własnościach homo sapiens, niż z niejednego podręcznika akademickiego.

Kto Cię wykręcił Filut, że tak się mścisz?

Staram się być uniwersalnym dyskutantem i nie ustępować pola. Ja to ciemnota i cham, ale elity - żeby unikały dyskusji w obronie swoich argumentów - przecież wystarczy podeprzeć się widocznymi na każdym kroku epokowymi sukcesami ekipy Tuska i PO. Korzystać garściami z ich wielkiego, pozytywnego dorobku. A tu nic z tego...

Dziadekwłodek

Nudzisz się, niszczysz PO, niszcz, ale nie licz na wiele, co najwyżej możesz liczyć na pobłażliwość.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ty piszesz co chcesz. Inni piszą co chcą.

Ale to za mało, prawda?

Ty chciałbyś jeszcze aby inni pisali tak jak chcesz.

A tu nic z tego...

Wcale nie. Inaczej wyglądałyby rozmowy w wątku, gdyby było sensowne odnoszenie się. Widać to po twoim odniesieniu do tego co napisałem o służbach i roli premiera. Podjąłeś dyskusję nie - ni z gruszki ni z pietruszki wyjechałeś o skutkach mojego wątpliwego premierostwa. I chyba o to chodzi - temat rozmydlony.

W twojej głowie niech chodzi o co chce. Mało mnie to interesuje. Wykazałeś się wiadomo jak i ja zadeklarowałem, że będę cię traktować wiadomo jak.

A teraz sobie to interpretuj jak chcesz, bo już wiesz, gdzie twoje interpretacje można wsadzić.

"Premier chce dyskusji nt. uprawnień i kompetencji służb specjalnych w Polsce - (...)

Czy ty czytasz to co piszesz? Nie widzisz że to co piszesz jest bez sensu?

To, że widzi sie potrzebę dyskusji nie znaczy, że nie zna sie obowiazujących regulacji a powiedzialbym, że wręcz przeciwnie. Żeby nie było bezsensownej dyskusji wyjaśnię po chłopsku: fakt że premier Wielkiej Brytanii wezwie do dyskusji na temat sensu ruchu lewostronnego nie oznacza że nie zna jego zasad bo przecież ma z nimi do czynienia od dziacka. Znaczy jedynie że dostrzega ich wady i potrzebę ich zmiany.

Weź się dziadekwłodek zbierz w sobie i zacznij myśleć logicznie a nie ideologicznie.

Jestem Europejczykiem.

"Jestem Europejczykiem"

ja mam kota rasy europejskiej - on też jest Europejczykiem.

Jest was juz dwóch, Dżambo.

Wieśniacka dzicz która mnie otacza nominalnie również jest europejska. Ale czy oni są Europejczykami? Mordy i mentalność mają raczej azjatyckie.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czy ty czytasz to co piszesz? Nie widzisz że to co piszesz jest bez sensu?

To, że widzi sie potrzebę dyskusji nie znaczy, że nie zna sie obowiazujących regulacji a powiedzialbym, że wręcz przeciwnie. Żeby nie było bezsensownej dyskusji wyjaśnię po chłopsku: fakt że premier Wielkiej Brytanii wezwie do dyskusji na temat sensu ruchu lewostronnego nie oznacza że nie zna jego zasad bo przecież ma z nimi do czynienia od dziacka. Znaczy jedynie że dostrzega ich wady i potrzebę ich zmiany.

Weź się dziadekwłodek zbierz w sobie i zacznij myśleć logicznie a nie ideologicznie.

`

Daj spokój sobie z tą ideologią i pouczeniami!

Po pięciu latach rządów i ciągłego bytu politycznego premiera zdobywa się na myślenie o roli służb w państwie. Wcześniej o tym nie myślał? To może wcale nie myślało tym, jak dobrze urządzić państwo jego obywatelom - tylko, jak dobrze urządzić państwo swojakom i ile z tego będzie można wyciągnąć!

Zdaje się, że jednak nigdy nie wezwie i nie jest to dobry przykład! Poza tym Tusk ma oczywisty cel - przekuć kolejna porażkę w osobisty sukces!

Wieśniacka dzicz która mnie otacza nominalnie również jest europejska. Ale czy oni są Europejczykami? Mordy i mentalność mają raczej azjatyckie.

No,no,no! Tu widać iście europejski poziom! Ja, Jaro_747 jestem europejczykiem - reszta to wieśniacka dzicz i inna hołota o azjatycki mordach i mentalności! Brawo Europejczyku!

Takie pisanie jest równie obraźliwe, jak moje mniej czy bardziej sprowokowane bluzgi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.