Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dziadekwłodek

Tak podejrzewałem.Nie masz pomysłu.Twoje ukochane SLD wymyśliło dopłaty do złomowania.Co o tym myślę napisałem wcześniej.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Tak podejrzewałem.Nie masz pomysłu.Twoje ukochane SLD wymyśliło dopłaty do złomowania.Co o tym myślę napisałem wcześniej.

Wielka szkoda, że nie podejrzewasz o to rządu. Jak widać z praktyki, praca na wysokościach nie rozwija horyzontów myślowych na tyle, żeby móc rządzić, a nie administrować i to głównie przez PR.

Moja miłość nie jest ślepa. Ten pomysł jest zły i nie ma uzasadnienia ekonomicznego.

Polski rząd powinie umieć je wyegzekwować - a jak to zaniedbał to musi liczyć sie z negatywna ocena swojego działania.>>>i ci ekonomisci nie podpowiedzieli co ma zrobic polski rzad??

Zapytaj się rządu, czy ma w swoim składzie lub otoczeniu takich fachowców. O ile są tam jacyś fachowcy.

Podkreślasz, że szefowi FIAT działali świadomie na szkodę tyskiej fabryki>>>a jak?

Bugaj>..ten wlasnie 40 lat to samo.Krencisz sie w niewlasciwych sferach.A gomułka był??

A tak jak widać. Zabranie produkcji bez racjonalnych przesłanek ekonomicznych musi prowadzić do jej unicestwienia.

Przywołaj swoich. Bez Bugaja, Balcerowicza i Gomułki. Mogą być w różnym wieku. Niech uzasadnią ekonomicznie sens działania FIAT-a.

dziadekwłodek

To źle myślałeś!

jesli byl bugaj i gomulka to ja spadam.

Ich tezy klasyka sa niezmienne od 60 lat.

Dobry krok. Pochwalam.

na chwilę tam , gdzie rozsądek nie upiory z przeszłości mieszka

" Inflacja gwałtownie odpuszcza "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

narodowi i ostatki z PRL marsze skutkują , maszerujcie całą resztę omijając

Ukryta Zawartość

A tak jak widać. Zabranie produkcji bez racjonalnych przesłanek ekonomicznych musi prowadzić do jej unicestwienia.>>>a jak to sie dzieje.Gomulka cos wymyslił ciekawego?

zabranie w inne miejsce unicestwia.To bugaj czy gomulka?A czemu oni sie tak martwia o interes fiata??Maja udzialy moze??

Dobry krok. Pochwalam>>>to taka zmyła zebys nie uciekł.

inflacja odpuszczajaca to klopot bo jak to wytlumaczyc winą Tuska.

szkoda ze nie spytales co z Lotem. Nasza sztandarowa instytucja.Trzreba do niej doplacic.A to duma narodowa.Kto chetny???

Mozna natomiast zapytac dlaczego na wegrzech obecnie powstaja nowe fabryki audi i mercerdesa a nie u nas.To jest dobre pytanie.....dla rzadu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W PLL "LOT" w ciągu ostatnich 5 lat było 9 prezesów. Ostatni był specjalistą od piwa i słodyczy. PO najwyraźniej nie mogła znaleźć jednego, a dobrego.

To samo albo jeszcze gorzej w Kolejach Ślaskich. Marszałek woj. śląskiego powołał swojego dobrego znajomego na prezesa: http://infokolej.pl/viewtopic.php?t=13169. Matusiewicz twierdził,ze go znał,ale nie do końca: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,13042787,Prezes_Kolei_Slaskich__Czlowiek_bez_swiadomosci.html#BoxSlotIIMT - w końcu podał sie do dymisji.

Z kolei rząd popełnił błąd w nowym budżecie na jakieś 16 miliardów złotych: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13045513,Budzet_przestrzelony_o_16_miliardow_zlotych__ANALIZA_.html. Co tam taki błąd, budżet i tak będzie jeszcze kilka razy nowelizować, bo z pewnością wyjdą jeszcze inne błędy.

To tylko ostatnie osiągnięcia fachowców z PO. Premier zaś dalej dba o PR - tym razem występuje w spocie określonym jako nacjonalistyczny bajer: "Spot, w którym Donald Tusk, mówi, że Polacy największe sukcesy odnoszą, kiedy trzymają się razem i apeluje, by usiedli "przy jednym stole, jak wielka rodzina" to - zdaniem Kingi Dunin - "nacjonalistyczny bajer". - Wiele nie różni Tuska od Kaczyńskiego. Tyle, że wizji narodu wciąż walczącego o niepodległość przeciwstawia wizję narodu spełnionego i rodzinnego. Obie są fałszywe - pisze w "Krytyce Politycznej" feministka." (http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13044456,Dunin_obejrzala_spot__Razem___Nacjonalistyczny_bajer.html).

trochę poważniej obawiam się , że prezes nieoczekiwanie został ikoną studenckiej pop kultury , nasz odpowiednik Fidela Castro lat 60

straszne , wystarczy tylko nienawiść odpowiednio nagłośniona i mamy bohatera . .Efekt moralnej nauki KK i ich cynicznego traktowania wiernych

Raczej mało poważne i raczej w kategoriach bredni.

To jaki jest ten Twój pomysł?

Przesiąść się na bociany.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Skoro krytykujesz to rozumiem,że masz jakieś alternatywne rozwiązanie.

Nie odwracaj kota ogonem. Mam krytykować rząd i jednocześnie odpowiadać sobie w jego imieniu własnymi pomysłami. Nie jestem ani urzędnikiem tego rządu, ani nieformalnym PR-owcem działającym na jego rzecz.

Solidnie płacę podatki, przestrzegam Konstytucji i innych praw, korzystam z czynnego prawa wyborczego. Dzięki temu mam prawo do krytyki tego rządu i każdego innego też. Rząd natomiast ma obowiązek odpowiedzieć na nią. Wygodniejsze dla rządu jest udawanie, że nie ma krytyki ze strony obywateli.

szkoda ze nie spytales co z Lotem. Nasza sztandarowa instytucja.Trzreba do niej doplacic.A to duma narodowa.Kto chetny???

Przecież mlusk to pytanie(czy stwierdzenie)jezd retoryczne!Wiadomo,że dopłacom.12 prezesów na etacie w ostatnim czasie(krótkim)cóś mówi a odprawy ile....mówiom.Jak jeześ taki za dopłatami,to zgłoś sie,bendziesz pierwszy...głupi.

ale sztandarowa.jak stocznia.nie moze zginac.To jest nasze i nie wazne ile prezesow.Nasze !!!!!!

Muismy tego bronic zeby kazdy klasyk wiedzial ze to nasz przemysl narodowy.Prezesow moze byc dowolnie duzo...dopoki tego sie nie sprzeda.albo zlikwiduje.Ale bedzie wrzask znowu....klasykow.Qubric napisze ze juz za PRL dawal sobie rade, ze caly narod sie skladal.Nie widze powodow zeby sie...dalej nie skladac.

sorry place podatki i jestem tylko w stalej opozycji a reszta mnie gowno obchodzi.Place i mam te wolnosc..krytykowania.nawet bezsensownego.Ale czy ktos musi to czytac..te glupoty klasycznego płatnika podatku netto.

prawda jednakowoz jest prosta.Firme znowu zalatwia...zwiazkowcy.

i prezesow.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

muls!

najlepiej wszystko zlikwidować i nie będzie żadnych problemów dla rządzących. Potem rządzący zawsze mogą wyjechać do Anglii albo USAmeryki. Niektórzy tak głęboko wyznają ideę likwidacji, że gromadzić zaczynają gromadzić nawozy sztuczne w dużych ilościach. W naszej demokracji rządzi się nie dzięki wyborom, tylko mediom i przez to politycy bardziej troszczą się o to, żeby zadowolić oczekiwania dziennikarzy niż wyborców.

Nie musisz czytać takich głupotów, nie musisz też ich komentować swoimi głupotami.

alez to sama przyjemnosc ogladanie siebie, na tle idi..ty.Zaraz noc jest jasniejsza.Jak chcesz naprawic LOT to najpierw wyp...ol wszytskich zwiazkowcow a potem polowe zalogi.Zaden prezes nie da rady...Na razie.Po likwidacji LoTu juz da sie.

Jeśli wraca prezesura LOT- u pod obrady to warto wspomnieć że to spółka skarbu państwa i stołki tam obstawia obecna władza łącznie z zarządem.Mamy tak ciekawe umowy że nawet jak prezesura ewidentnie coś spieprzy (i zostaje odwołana)to i tak dostaje sowite odprawy.hulaj dusza III RP ViVa

lot zalatwilo wlascicielstwo panstwa.Klasyku.

i rozbuchane zwiazki zawodowe.

a mnie sie znak LOTu podoba i uwazam ze powinnismy placic na korone w herbie.moze nawet ten LOT nie latac.

Jakby tak się zastanowić to nawołujesz mlus do ogólnego płacenia na idiotów.Czym więcej tym lepiej...tak?A odprawy dla różnej maści prezesiuniów tych wszystkich kolejowo-lotniczych spółek(nie tylko tych) też ma podatnik-idiota pokryć?Chiba na dziś nie ma wyboru...biedaczysko.A przy urnach wyborczych, znowu bendzie....mniejsze zło.Kojarzy mi się to z idiotą już ...rasowym.

Ukryta Zawartość

Prezio klamczuch, ewentualnie komfabulator.

Ukryta Zawartość

dzieje się , pisdraczki polaczki będą miały dwóch premierów właściwie wszystko podwójnie .Do końca 2013 każdy z was do któregoś rządu się załapie .Po każdym marszu nowy rząd a marszów przed wami tysiące kilometrów i jeszcze pielgrzymka do częstochowskiego jądra .

xniwax deszcz ,śnieg ,zamiecie ty zawsze z nim . Ten z premierem socjologiem kogo teraz reprezentuje ?

" - Władza pod każdym względem lepsza od tej, którą mamy dziś. I taka władza w Polsce powstanie. Będziemy próbowali, już w nieodległym czasie, już na początku przyszłego roku powołać nowy rząd - zapowiedział."

P.S.

Lider opozycji powołuje drugi rząd i zero reakcji . Każdy inny zostałby skierowany na badania . Co ma jeszcze zrobić ? publicznie 10 IV przed pałacem prezydenckim się obnażyć , własną kupę zjeść.

muls jesteś taki sam idiota jak inni albo jeszcze gorszy - tylko trzeba czasu, żebyś to zrozumiał. >>>>>>>>>>>>>>rozumiem cie dziadku rozumiem.Ty bys chcial zeby nie bylo prezesow,.wszyscy pracowali i dobrze zarabiali a zwiazki rosły w siłe.Rozumiem cie i popieram.A LOT niech sobie lata gdzie chce.Generalnie dziadku to mi to lata, to twoje wyobrazenie o dzialnosci firm w Polsce panstwowych.Nie rozumiem czemu takie emocje wzbudzaja pieniadze prezesow a nie np zwiazkowcow bioracych relatywnie duzo wiecej i generalnie jeszcze mniej robiacych.Rozumiem ze jesli wywala przesow to wy klasycy zwiazkowcow juz utrzymacie i reszte niepotrzebnej załogi.Ja jestem za tym i popieram takie milosierdzie z calego serca tym bardziej ze koniec roku a mnie lata gdzie ten lot lata.Ja lotem jak i kolejami nie latam.

najlepsze jest to ze polacy pytani co najbardziej mozna wziasc z przykladu islandii na kryzys, generalnie oswiadczali ze karanie ...premiera.Z wszystkiego najbardziej podoba im sie podoba karanie premiera za winy....Fajne....Ukarzemy i jedziemy dalej po swojemu.

" "Naszą nadzieją jest to, że za jakiś czas będzie program 24-godzinny informacyjny, naszej strony" – stwierdził zagadkowo na spotkaniu z sympatykami PiS prezes Jarosław Kaczyński. Solidarni 2010 już rozpoczęli zbiórkę na "Telewizję Tomka Sakiewicza", która może spełnić marzenie prezesa."

jeden rząd już ma , teraz drugi powoła i ktoś tym pisdraczkom polaczkom musi tłumaczyć , który obecnie ma wsparcie prezesa . A mają jeszcze wrogi ,wybrany w powszechnych wyborach i oficjalnie uznany na arenie międzynarodowej .... hmmm taki naród

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Na jak długo starczy nam nowy budżet" - taki jest już podtytuł erekcyjnego pismaka.

No bo jak to zawsze bywa, tabloidy kuszą zupełnie innymi tytułami, jak w screenie poniżej.

Sensacji co prawda niewiele, bo czego się można spodziewać po ministrze finansów, zwłaszcza że to nie "nasz chłop"

http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Na-jak-dlugo-starczy-nam-nowy-budzet,wid,15175390,wiadomosc.html

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.