Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

z wiki:

Krystyna Pawłowicz

"...Publikuje m.in. w „Naszym Dzienniku” i „Rzeczach Wspólnych”, jest także publicystką Radia Maryja..."

Jakże Maju może nie być z niej dumny :)

Coś ci się jak zwykle pod wpływem Twojej 23031970 "alergii" na KK "pokoperkowało".

Podaj kłamco jeden wpis gdzie powiedziałem, że w KK nie występuje (nie występowała) pedofilia!

z wiki:

Krystyna Pawłowicz

"...Publikuje m.in. w „Naszym Dzienniku” i „Rzeczach Wspólnych”, jest także publicystką Radia Maryja..."

Jakże Maju może nie być z niej dumny :)

Podobnie jak ty z kłamcy Palikota!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Coś ci się jak zwykle pod wpływem Twojej 23031970 "alergii" na KK "pokoperkowało".

Podaj kłamco jeden wpis gdzie powiedziałem, że w KK nie występuje (nie występowała) pedofilia!

Podobnie jak ty z kłamcy Palikota!

Już Ci kiedyś pisałem, że Palikota jak i Rydzyka ma w dupie. Czego Ty w stanie nigdy nie będziesz napisac.

Wracając do tej Pani, sposób natchniono - impulsywny, w jakim się wyrazała, świadczy dobitnie, że jest pochłonieta wirem walki ideologicznej, a tu miejsca na myślenie nie ma.

Ta Pani barzdziej przysłużyła się Palikotowi nic Rydzykowi. Może Palikot ja podnajął? ;)

Ta Pani barzdziej przysłużyła się Palikotowi nic Rydzykowi. Może Palikot ja podnajął? ;)

Całkiem ciekawa hipoteza :) Obserwując co wyprawia pani "profesor", to faktycznie człowiek dochodzi do wniosku, że sama działa na szkodę własnym ideałom. Dialog i kultura wypowiedzi na poziomie sprzedawcy ziemniaków na bazarze, a osoba na takim stanowisku i z tytułem prof. powinna służyć jako przykład... Smutne, ale prawdziwe. A co do samych związków partnerskich. Wiele ludzi zapomina, że one głównie tyczą się związków hetero i są zdrową alternatywą dla małżeństwa. W każdym razie, ustawa prędzej czy później przejdzie, jest to tylko kwestia czasu.

Nie napisałem, że partnerstwo jest "zdrowsze" od małżeństwa, tylko że stanowi zdrową alternatywę (wolność wyboru). Chodzi mi o to, że wiele osób nie chce zawierać małżeństwa z różnych powodów, a sam związek partnerski daje im to czego oczekują.

dokladnie...... i zyja dlugo i szczesliwie nawet przez 30 la.Zadziwiajaca jest tak potrzeba wolnosci,lazeniem po ulicach ze sztandarami z jednoczesnym szukaniem sposobu na ...uziemienie.Zakladajac prosto ze slub ratuje malzenstwo.Niektorzy ida na calosc i zamykaja sie od razu w celi z dwmoa drzwiami, zeby jednak nie udalo im sie uciec, zawierajac jeszcze slub koscielny.Calkiei ciekawa schizofrenia tlumaczona dobrem dziecka zmuszanego do ogladania codziennych awantur.

Już Ci kiedyś pisałem, że Palikota jak i Rydzyka ma w dupie. Czego Ty w stanie nigdy nie będziesz napisac.

Wracając do tej Pani, sposób natchniono - impulsywny, w jakim się wyrazała, świadczy dobitnie, że jest pochłonieta wirem walki ideologicznej, a tu miejsca na myślenie nie ma.

Fakt pisałeś i przyznam po raz pierwszy rację Numerkowi że "Emocje są złym doradcą" - patrz mój wpis i w tylko pewnym sensie Pawłowicz.

Wracając do wypowiedzi Pani to przyznam że jej w jakiejś dłuższej postaci nie słyszałem, a jak można manipulować jednym zdaniem wyciągniętym z kontekstu wiem bo często to miałem okazję doświadczyć choćby na przykładzie o.Rydzyka. Media jak widać podgrzewają atmosferę a o wiele prościej byłoby zapytać, doprecyzować czy zweryfikować wywiadem z tą Panią jej stanowisko a nie nakręcać emocje! Twój komentarz że "przysłużyła się Palikotowi" to potwierdza. ;)

Dyskusja (moją) na jej temat sprowokowało zamieszczenie zdjęcia z "demotywatorów" a zwłaszcza jeden prymitywny komentarz (na poprzedniej stronie) i dalej insynuacje co do mnie.

To czy i dlaczego nie napiszę o innych tak jak Ty już zdaje się kiedyś wyjaśniałem.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

maju , reprezentujesz chamstwo wspierane przez KK . Poczucie humoru jak twoje przy wigilijnym stole

"

- Proszę nie pomawiać Kościoła, bo pan, przepraszam, pani, popełnia teraz przestępstwo. To jest bezpodstawne, mówię do pani Grodzkiej. Jakie pan ma dowody? Jakie pani ma dowody, przepraszam bardzo - mówiła Pawłowicz."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie napisałem, że partnerstwo jest "zdrowsze" od małżeństwa, tylko że stanowi zdrową alternatywę (wolność wyboru). Chodzi mi o to, że wiele osób nie chce zawierać małżeństwa z różnych powodów, a sam związek partnerski daje im to czego oczekują.

Czy ktokolwiek i cokolwiek nakazuje ludziom zawieranie małżeństwa? Albo zakazuje żyć w zwiazku tzw. partnerskim? Przeciez duża ilość ludzi tak właśnie żyje. O co w tym chodzi? Bo póki co, to wydaje mi się, że głownie o to, że ludzie nie chcą zawierać małżeństwa ale korzystać z przywilejów, jakie daje małżeństwo. Nie mieć jabłka ale je zjeść.

Najpierw trzeba więc sobie odpowiedzieć, dlaczego małżeństwo posiada dodatkowe przywileje i jaki jest cel tych przywilejów? Bo dodatkowe przywileje zawsze łączą się z dodatkową kasą wydawaną przez ogół społeczeństwa.

popieram , KK przezornie o kasę walczy . Nic więcej

To wiadomo, że robi od 2000 lat.

Ale nie zmienia to faktu, że ludzie mogą brac jedynie śluby cywilne i tym samym nabywac przywileje małżeństwa.

maju , reprezentujesz chamstwo wspierane przez KK . Poczucie humoru jak twoje przy wigilijnym stole

Musisz z tym żyć, z Twojego poziomu "kultury" widzisz świat inaczej, tak jak cudze chamstwo nie widząc swojego.

Jar1 (+) ale za poprzedni wpis. ;)

Ciekawe, że z mojego punktu widzenia wygląda to dokładnie odwrotnie. :)

ta , ciekawe jak ingeruję w twoje życie . Ty posłami których bronisz .

może ustawą o związkach partnerskich w świeckim kraju niszczę twoje przywiązanie do katolickich wartości .

niechęcią do wieszania krzyży w świeckich państwowych instytucjach , niechęcią do narzucania religij katolickiej w przedszkolach ,szkołach . To nie ty z kumplami każecie modlić się do swojego boga ?

Mógłbym zacytować podobną listę wydarzeń i zmian którą "Twoi kumple "wpływają lub szykują na mnie, ale nie chcę bo widzę że prowokujesz do tego i zdaje się jesteś do tego przygotowany. Pewnie niedługo będzie ku temu okazja.

To nie ty z kuplami każecie modlić się do swojego boga ?

Pierwsze słyszę. Jakiś przykład?

Czyżbyś na widok krzyża zaczynał się modlić? Nie żartuj. :)

A poważnie "zmusić" może co najwyżej i to niektórych do refleksji.

Skoro napisałem "pewnie niedługo będzie ku temu okazja." miej cierpliwość tak jak ja czekając na Ciebie i dowody mojego "kłamstwa". Teraz muszę kończyć więc i tak byśmy nie pogadali.

nie będzie okazji , wymagam przestrzegania konstytucji dającej każdemu obywatelowi prawo do godnego z własnym sumieniem i obowiązującym prawem życia . Wybory dają możliwość zmiany prawa .

Czy ktokolwiek i cokolwiek nakazuje ludziom zawieranie małżeństwa? Albo zakazuje żyć w zwiazku tzw. partnerskim? Przeciez duża ilość ludzi tak właśnie żyje. O co w tym chodzi?

Jak to o co?O proste rozwiązanie a mianowicie wprowadzenie chyłkiem w związki partnerskie,związki homoseksualne,które tak się również nazywa.I problem w tym właśnie,że niby chodzi o związki pozamałżeńskie a tak naprawde chodzi o biedronkowe.

wymagam przestrzegania konstytucji

wladz ty możesz sobie wymagać,ważne czy parlamentarzyści wymagają.Jak na razie to co profesorek,to inne zdanie na temat art.18 konstytucji.SN też inaczej iterpretuje od prof.Winczorka.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.