Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Vlad

miałem kiedyś coś podobnego, taki jakby realistyczny sen:

biegłem jakimiś uliczkami w jakimś mieście, była chyba wojna... Wybiegałem zza jakiegoś budynku i krzyczałem jakieś zdanie do jakiś ludzi, mam wrażenie, że zaraz potem zostałem zabity. Pamiętam, że moja świadomość teraźniejsza mówiła mi, zapamiętaj to zdanie, zapamiętaj to zdanie. Był to jakiś kompletnie niezrozumiały język, ale wtedy w tym śnie czułem znaczenie tych słów, znaczenie było tak OCZYWISTE, ale z poziomu przebijającej się mojej świadomości, która była wtedy "meta" chciałem koniecznie zapamiętać te słowa (bo brzmienie było tak dziwne) aby potem odnaleźć w jakimś słowniku, poszukać gdzieś, zapisać... I wydaje mi się że jakieś 5 sek po przebudzeniu miałem w głowie to zdanie, a potem jakieś rozproszenie uwagi i kompletna pustka. I do dziś nie wiem co to było za zdanie. Było to bardzo dziwne.

Niezły klimat co? :) Nie dowód na reinkarnację, ale dziwne

Dobry temat na nowy wątek - doświadczenia paranormalne, ale w wątku Polityka raczej "normalność" nie obowiązuje ;)

>americano

Tak tak, to samo, i to pragnienie - zapamietania !

Podobnie przebywalem kiedys w stanie jekiejs Absolutnej Prostoty !

Swiadomosc w tym stanie ma dostep do Wszystkiego - DOSLOWNIE DO WSZYSTKIEGO !!!

Niepojete ! Jakby jakis Uniwersalny Kanal Komunikacji, jakbys sam BYL- BOGIEM !

Pomyslalem przez chwile : "musze to zapamietac, bede - Panem Swiata",

a chwile potem : "po co ! przeciez to TAK PROSTE, ze TERAZ, to juz NIE SPOSOB o TYM - zapomniec !

Reszty mozesz sie domyslec !

Kilkanascie sekund pozniej, ni cholery nie moglem sobie przypomniec - NAJPROSTRZEJ RZECZY NA SWIECIE ! :))

Moze to sa jakies globalne stany polaryzacji (sieci neuronow, czastek etc.) !

Podczas stanu "łaski" czy "wlania" mialem wrazenie jakby wszystkie czastki mojego umyslu,

wszystkie razem i kazda z osobna zostaly jakby za pomoca jakiejs poteznej sily odwrocone, "skrecone",

ustawione w odpowiedniej konfiguracji, niby opilki zelaza za pomoca bardzo silnego magnesu !

Bylo to potezne i jednoczesnie jakos "subtelne" i "drobnoziarniste" !

Jakby spiny we wszystkich atomach ulegly - odwroceniu !

Rzeczywiscie ciekawy temat, choc to chyba troche inny rodzaj "nienormalnosci"

niz ten przezywajacy aktualnie swoj rozkwit w Polityce ! :)

jar1, 11 Sty 2007, 18:49

>>dudivan,

>

>"Więcej ciekawych rzeczy np. o Małgorzacie Niezabitowskiej (TW "Nowak") w artykule "Dziennikarze pod

>kontrolą SB (1)" Piotra Bączka, Gazeta Polska, ostatnie wydanie s. 14."

>

>To Twoje słowa..... A tu sie okazuje, że znowu Cię dorośli oszukali.

Widzisz - nie za bardzo! Koncepcja sądu w tych sprawach jest poroniona (przywracając go Kaczor popełnia wielki błąd).

Sądy popełniały już spektakularne kompromitacje (to bardzo delikatnie powiedziane!) jak np. w przypadku Jurczyka!

Niestety w Czechach ani wesoła Niezabitowska ani zbolały Jurczyk nie mieliby żadnych szans - spłonęliby na stosie, tak jak im się to należy.

atopos 11 Sty 2007, 22:45 opisuje swoje orgazmy

"...Uniwersalny Kanal Komunikacji,..."

"...Kilkanascie sekund pozniej, ni cholery nie moglem sobie przypomniec - NAJPROSTRZEJ RZECZY NA SWIECIE !"

"...Podczas stanu "łaski" czy "wlania"..."

Atopos nie podejrzewałem Cię, że posiadasz pochwę, pardon UKK. :P

>Widzisz - nie za bardzo! Koncepcja sądu w tych sprawach jest poroniona (przywracając go Kaczor

>popełnia wielki błąd).

>Sądy popełniały już spektakularne kompromitacje (to bardzo delikatnie powiedziane!) jak np. w

>przypadku Jurczyka!

>Niestety w Czechach ani wesoła Niezabitowska ani zbolały Jurczyk nie mieliby żadnych szans -

>spłonęliby na stosie, tak jak im się to należy.

Tak, oczywiście. W takim ferowaniu wyroków wzorem dla Ciebie powinny być sądy stalinowskie. Oni nie mieli wtedy wątpliwości i wiedzieli kto swojak a kto wróg. Grunt, to mieć tę ideologiczną pewność...

>jar1

Najpierw przeproszę, że niepytany zabieram głos. Ostatnimi czasy bardzo usztywniłeś swoje poglądy, które prezentujesz z daleko idąca pewnością siebie; nie masz żadnych wątpliwości, jak właśnie przytoczony przez Ciebie s... s... A jeśli coś idzie nie tak, to pozostaje przecież "Spieprzaj dziadu!' lub "Irasiad!"

>Nowy2

W Superpozycji Stanow Umyslu mam dostep do wszystkiego, a wiec posiadam Wszystko !

Jestem tez (przejsciowo) Androgynem, ale o tym jeszcze nie pisalem, wiec chyba wyprzedzasz fakty !

W Twoim Stanie - Wszystko Ci sie ze Wszystkim pieprzy lub kojarzy z seksem, a To juz raczej jakas Superfiksacja Umyslu ! :P

a tak bedac w temacie "super-" to kaczynscy sa potwierdzeniem spelnienia jednego z postulatow mechaniki kwantowej a mianowicie, supersymetrii, mozna dojsc to takiego wniosku patrzac nawet na okladke ksiazki Gordona Kane-a "supersymetria" :D

dudivan ....zamiast zaczniesz zrzucać nielubianych z samolotu do morza, sprawdż czy tatuś nie wymaga sprawdzenia.Możę jak nosił te sztandary rewolucji to o czymś zapomniał ,albo ci znowu nie powiedział.Zanim zaczniesz bić innych po mordach ,znowu zastanów się czy przypadkiem to tobie nie należy bic po tej mordzie co nie wiadomo czy ją posiadasz.Zastanów sie czy nie przyda ci sie jednak Dobry sąd a nie motłoch w moherkach. ty pastuszku boży.W imie .......tu robię znak krzyża.

muls, 12 Sty 2007, 08:06

>dudivan ....zamiast zaczniesz zrzucać nielubianych z samolotu do morza,

myślę że fiksacja to ulubiony sposób na życie ludzi oderwanych od rzeczywistości

muszą sobie stworzyć pewien model, wmówić sobie, że on jest prawdziwy- i potem obs..wać go intensywnie w celu poprawienia sobie samopoczucia

przykłady:

1. powszechne wkładanie w cudze usta (błe:-) takich konceptów: że dudi zrzuca nielubianych do morza, że księża uważają się za bogów na ziemi, mulsitp wie co inni myślą, wie co powiedzieliBY, wie to na pewno

2. Onet- bez uwzględnienia w regulaminach, niepisana norma, że tam na forach moderatorzy po prostu nie zamieszczają wpisów, które nie współtworzą MODELU, faktu prasowego; i tak stworzony monomodel jest obs...wany przez ludzików którym to poprawiaa nastrój

3. Kononowicz- taki złoty cielec młodych pryszczatych, wirtualny model do którego modlą się przez obs..wanie, bo niestety rzeczywista władza nie spełnia tych modelowych wymagań głupoty i wizerunku; trzeba więc podstawić sobie w jej miejsce model, że uprawiać seanse psychoterapeutyczne dla przegranych gogusiów

4. 1001 ojców dziecka AnetyK

itd itd

"Poza tym, ten "czas" i tak dziala to na "przerwaniach" (ma nature dyskretna, a nie ciagla) !

Tak też doszedłem do tego rozumowo. Ciągłość wyklucza zmianę i ruch."

Americano - będziesz uprzejmy rozwinąć wypowiedź? Chodzi Tobie mniej więcej o sytuację jaka występuje w matematyce i zwykłym odcinku prostej? Taki skończony odcinek składa się z nieskończonej ilości punktów - "przerwań"?

Panowie, może kontunuujcie ten pasjonujący temat w osobnym wątku??

The odd get even.

Horscik>>nareszcie piszesz do rzeczy.A wiesz- tych ludzików z samolotu to zrzucał pinochet bo mu sie nie podobali-też bez sądu.Taki zdeklarowany przeciwnik,nienawistnik.Po prostu wiedział że to żydy, albo komuniści.To bardzo ułatwia sprawę.I przyspiesza operacje.No ,mozna sie pomylić i tatusia dudivana -bum.A on tu patriota,prawdziwy polak ,katolik ,chrześcijanin,jarosz, maryijinista,rewolucjonista ,mocher etc.A więc jednak szkoda by było .Ale z drugiej strony jeden więcej ,jeden mniej(mamy ich do sesrania)-a więc bum.A mochery w górę i szable w dłoń...........Z znakiem krzyża.....itd itd.Tak,tak myślę jak typowy marksista -leninista-bęc.Przepraszam- BENZ.

Vlad, americano

Bez sarkazmu i podlizywania, bo i tak jesteście wstrętni anty Katole ;-)

Nie wszystko załapałem ale Wasza konwersacja należy do ciekawszych w dziale bocznica.

pozdrawiam

muls - nie jestem posiadaczem praw autorskich :) one należą dla Vlada/Americano :)

Gustaw - jak widzisz można rozdzielić Boga od Kościoła. Tak naprawdę tego drugiego w ogóle nie potrzebujesz.

The odd get even.

>>jar1

>Najpierw przeproszę, że niepytany zabieram głos. Ostatnimi czasy bardzo usztywniłeś swoje poglądy,

>które prezentujesz z daleko idąca pewnością siebie; nie masz żadnych wątpliwości, jak właśnie

>przytoczony przez Ciebie s... s... A jeśli coś idzie nie tak, to pozostaje przecież "Spieprzaj

>dziadu!' lub "Irasiad!"

Nowy2, sorry, ale moja 'sztywnosc' to pikuś z tą, prezentowana tu przez zwolenników pizdraków.

Masony, nocna zmiana, Bolek, zdrajcy, gieremki, media , ubekistan .... Kto tu pierwszy rozpoczął ideologiczne plucie na tych "rugich"? Jak się chce czegoś wymagć od innych - najpierw trzeba spojrzeć na siebie.

Pokazuję Wam, jak taka 'pewność' siebie jest widziana przez drugą stronę. jakbyś tak przesledziił te dydskusje od początku, zauważyłbyć, kto i w jaki sposób hołduje 'sztywności'.

Jak się rozpętuje nienawiść, to się trzeba liczyć, że też siepo mordzie dostanie.

Przecież wszyscy jesteśmy Jednym ;-) Co złego zrobisz innemu - sobie czynisz. A pogarda i pomowienia prędzej czy poźniej powrócą do ich autora.

Piszecie jar1, że uczycie nas stosując małą prowokację. Dobra, bo myślałem, że wy tak sami z siebie. Jednak musimy Was ostrzec, że to co wyszło raz dobrze (sprawa moderowania) niekoniecznie musi wyjść dobrze po raz drugi. Co będzie jak delikwent potraktuje sprawę na poważnie i skończy się jak w piosence Młynarskiego >No weź Pan siekierkę i w łebżartowałem< lub >prowokowałem< względnie >przesadzałem< abyście zrozumieli cytuję ..."jak taka 'pewność' siebie jest widziana przez drugą stronę".

W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak przestawić swój threshold z 5 na 8 i powinno pomóc.

"Doniesienie BOR ws. planów zamachu na premiera

Biuro Ochrony Rządu złoży zawiadomienie do prokuratury w sprawie informacji o planowanym zamachu na życie premiera - dowiedziała się nieoficjalnie IAR."

Czy to ma byc wstęp do uzasadnienia dyktatury? A moze niedługo czeka nas kolejny "słuszny' stan wojenny?

myślę że fiksacja to ulubiony sposób na życie ludzi oderwanych od rzeczywistości

muszą sobie stworzyć pewien model, wmówić sobie, że on jest prawdziwy- i potem obs..wać go intensywnie w celu poprawienia sobie samopoczucia

przykłady:

1. powszechne wkładanie w cudze usta (błe:-) takich konceptów: że dudi zrzuca nielubianych do morza, że księża uważają się za bogów na ziemi, mulsitp wie co inni myślą, wie co powiedzieliBY, wie to na pewno

2. Onet- bez uwzględnienia w regulaminach, niepisana norma, że tam na forach moderatorzy po prostu nie zamieszczają wpisów, które nie współtworzą MODELU, faktu prasowego; i tak stworzony monomodel jest obs...wany przez ludzików którym to poprawiaa nastrój

3. Kononowicz- taki złoty cielec młodych pryszczatych, wirtualny model do którego modlą się przez obs..wanie, bo niestety rzeczywista władza nie spełnia tych modelowych wymagań głupoty i wizerunku; trzeba więc podstawić sobie w jej miejsce model, że uprawiać seanse psychoterapeutyczne dla przegranych gogusiów

4. 1001 ojców dziecka AnetyK

itd itd

muls, 12 Sty 2007, 12:11

>po prostu UKŁAD atakuje. Taki los tego narodu.Tylko tu zagnizdził się UKŁAD i żydy.Ale my się

>obronimy.Chodżby miał zostać tylko jeden obywatel np prezydent.

to by było raz jeszcze Ad1- sobie tutaj wykładasz co sądzą na pewno twoi przeciwnicy, a następnie to co sobie wirtualnie wymyśliłeś atakujesz, jaki to mundry jesteś, taki wirtualn autoonanistyczna polemika

w stylu:

>Ale my się obronimy.Chodżby miał zostać tylko jeden obywatel np prezydent.

Nasz prezydent to tylko zapasowa powłoka fizyczna (dawca organów) dla naszego premiera.

>muls, a moze ten zamach to przygotowują wierni pewnej rozglośni radiowej... Bo, zdaje się, nasi wielcy bracia nie wykazali sie zbytnim zrozumieniem potrzen wyższych...

co tam "może", na pewno!

i teraz ten wykreowany- ale przez siebie- klimat ostro sam skrytykuj- i już nie będziesz potrzebował prawdziwych oponentów ani realu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.