Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jazz>>>>myślę że wyciągasz za szybko i pochopnie wnioski.Qurwik broni WOLNOSCI .Cokolwiek by to nie znaczyło i jakby nie wydawało się smieszne.Tylko forma nie wszystkim pasuje.Ale trudno ucinać łby, ciagle przepraszając. Qubric czy ty naprawdę bronisz wolności czy już mi sie wszystko popieprzyło a ty bronisz oleksego-ha? A swoja drogą ten tumult z oleksym jakkolwiek bardzo miły dla ucha i oka (szczególnie dla ptysiów) może sie skonczyć tak jak tumult z walcowa gdzie horsty i dudusie już na msze dawali, a tu przycisnęła ich wielka dupa wymiaru sprawiedliwości w postaci trybunału.Już dziennikarze sprawdzili parę działek z tysiąca dwustu działek kwacha i wszystko jest w porząd ku.Także może z tą mszą jeszcze troche poczekać i z tancami na stole.

Buhahaha ... ten idiota cały dzień czekał na mój wpis i tak mu z podniecenia palce drżą, że robi literówki.

Jełopazz, co tam piszczysz szczurza mordo z paszportem ubeckim?

Coś o k**wach - alfonsie??? Nic dziwnego, taka niedojda jak ty się sama utrzymać nie potrafi... Bułgarski gentelmenie spod znaku drogowego :)))

Na razie zapamiętaj sobie, przygłupie, żeby szczekać tylko na komendę, bo ci ktoś wreszcie założy na tę twoja szczurzą mordę kaganiec przez dupę.

Muls > przecież nie będę się tłumaczył za każdym razem tym wirtualnym bytom kreowanym na forach przez pisowską propagandę...

Oleksy czy Miller mają syndrom zagrożenia kariery (nic dziwnego przy tak zmasowanej krytyce). Ale pierdolenie o tym że się dorobili nielegalnie a jak ujawniają majątki to na pewno kłamią jest już szczytem bezczelności... Widziałeś deklaracje majątkowe ptysiów, posłów Samoobrony czy LPRu??? To czyste kpiny z narodu.

Głupi Romek z ptysiami powinni Millera w dupę na kolanach całować za to, że mimo ich sprzeciwów i kościółkowej propagandy wprowadził Polske do UE. Bo inaczej nigdy nie wyszlibyśmy z kryzysu po 1997 roku (kryzysu wywołanego przez Balcerowicza popieranego przez PO, co akurat nie ma znaczenia, gdyż nikt ani on ani ci co chcieli żeby odszedł, nie mieli żadnego pomysłu na pobudzenie wzrostu gospodarczego).

Obecny rząd potrafi tylko kraść pomysły i przypisywać sobie cudze zasługi (i na szczęście coraz nieudolnej zawłaszczać Państwo). Teraz np. pomysł jedno-okienkowej obsługi przedsiębiorców w urzędach nazywany >pakietem Kluski< przedstawia niczym wielkie odkrycie. Tymczasem ustawę o zmianie ustawy o swobodzie gospodarczej przygotował Rząd Belki. Ale odłożono o rok ponieważ Hausner stwierdził że ma ona grubość książki telefonicznej i wymaga skrócenia.

I tak jest ze wszystkim czego się tykają ptysie. Zostaje im z tego jedynie ideologia Towarzysza Wiesława. Ponieważ kto się ch*jem urodził ten kanarkiem nie umrze - ta komuna z nich nigdy nie wyjdzie, zamienili czerwone krawaty na białe koloratki. Zakapiory zawsze są tacy sami.

Ziobro deklaruje że gotów jest stanąć przed każdym trybunałem... Niestety obietnica tyle samo warta co trzy miliony mieszkań Kaczyńskiego. Wyborcy jednak mają szanse postarać się żeby Ziobro mógł za dwa lata spełnić swoją obietnicę.

PS. A przy okazji popatrz kto się czuje osaczony. Ja naprawdę tylko wklejałem zwykłe zdjęcia ze zjazdu PiS - całkowicie prawdziwe publikowane na Interii... A zapluci propagandyści pisdraczy czują się już tak słabi, że nie mogli pozwolić na pozostawienie ich bez odpowiedzi :)))

qubric>>>>a ja akurat zgadzam sie z wszystkim co napisałeś(zjazd,belka, kluska itp) i mógłbym jeszcze dodać.Ale nie to miałem na mysli.Twoje miotanie sie z jazzem przypomina osaczonego.Ale teraz dopiero zrozumiałem ,że te role są rozpisane.Ty napieprzasz się sam z soba?????.Próbowałem -to jest cholernie trudne.

A jeśli chodzi o kwacha to naprawdę nie wiem skąd bierze się to przekonanie ptysi i mysiatych, że on jest idiotą.Nagrabił i znając realia polskie poustawiał sobie to na parapecie, czekając aż przyjdą i załomącą we drzwi kolbami. Jak patrze na to towarzystwo, to myslę że dobrze, że jest takie radio marysia.Bo tak te wszystkie mysiate poszłoby w teren siejąc poróbstwo i zniszczenie.A tak w ciszy i skupieniu łykając łzy- SŁUCHA.

""Newsweek": Czy najbardziej skorumpowany naukowiec polski - odpowiedzialny za wyłudzenia sięgające setek tysięcy złotych, łapówkarstwo, podżeganie do fałszywych zeznań oraz groźby pozbawienia życia i seksualne wykorzystanie studentów - może liczyć na życzliwość ministra sprawiedliwości oraz prokuratora krajowego?

Może. Wystarczy, ze nazywa się Antoni Jarosz i jest ulubieńcem słuchaczy Radia Maryja - pisze dzisiejszy Newsweek."

Muls > Balcerowicz niestety też. Utrzymywanie polityki gospodarczej MFW przez kolejne Rządy, utożsamianej z Balcerowiczem, doprowadziło w ostatecznej konsekwencji do wyborczego zwycięstwa PiSu.

Jeśli kolejne zmiany wyborcze nie przynosiły zmian polityki gospodarczej bo po krótkim okresie wzrostu i tak przychodził Balcerowicz i za drugim razem już bez owijania w bawełne stwierdzał że trzeba zdusić wzrost gospodarczy, to wyborcy się radykalizowali... Umiarkowani olewali wybory, a do urn leciały moherowe babcie i tetrycy w cukrzycowym afekcie.

Ludzie mieli już dosyć dwóch kryzysów gospodarczych w ciągu 15 lat. Można się usprawiedliwiać, że po 1997 nadeszła fala kryzysu ogólnoświatowego, tyle że ona minęła w trzy lata później, podczas gdy w Polsce ciągle działała balcerowiczowska polityka schładzania gospodarki.

Tak ją schłodził, że zamiast inflacyjnego celu na poziomie 5% zrobił 0,2% deflacji. I w 2001 roku osiągnęliśmy wspaniały wynik gospodarczy w postaci 3,5mln bezrobotnych. 22% bezrobocia, kiedy w Niemczech na 10% bezrobocia określano poziom katastrofy społecznej.

Obecny wzrost gospodarczy zawdzięczamy nie balcerowiczowskiemu pierdoleniu głupot o zduszaniu inflacji i prywatyzowaniu czego popadnie, tylko właśnie tej >socjalistycznej< UE, która ładuje kasę w naszą rachityczną gospodarkę i daje pracę emigrantom.

W latach osiemdziesiątych podobny mechanizm zastosowała Margaret Teacher w Anglii kiedy po jej pierwszej kadencji konserwatywno-liberalnej polityki pieniężnej nastąpiło załamanie gospodarcze. Po tym też państwowe pieniądze zaczęła pompować w gospodarkę.

UE dała nam sprawdzony w wielu krajach mechanizm pobudzania wzrostu gospodarczego, o którym balcerek ze świtą nie mają bladego pojęcia.

Wyrzucenie Balcerowicza do rynsztoka historii mogło być jedynym sukcesem PiSu gdyby nie to, że jednego ideologa totalitaryzmu gospodarczego zastąpili inni ideolodzy kato-pisdrakowi o poziomie umysłowym stalinowskich genseków. Ale takie są konsekwencje walki na ideologie.

Tyle że dotowanie z UE kiedyś się skończy, a ideolodzy nadal zostaną jeśli ciągle więcej niż normalnych będzie pier**lących o tajnych majątkach lewicy, sitwach, agentach, szarej sieci i rozliczaniu wirtualnych kradzieży. Im dłużej rządzą katolickie genseki tym więcej naprodukują wyborców-idiotów dla siebie (aż ocaleniem wolności staną się kolejne rozbiory).

Cytat z Newsweeka, który zamieścił Jar1 pasuje idealnie do poziomu obecnego polskiego talibanu.

PS. Henrykpiatek - a Ty jesteś na co dzień takim gamoniem czy tylko przy niedzieli masz słabsze występy?

PPS. Arekgrabowski - należysz również to tych, którzy nie chcą ale muszą? Czytasz ten wątek w ramach pokuty, jak rozumiem.

Qubric>>>> ja rozumiem że ty tak rozumiesz, chociaz sie nie zgadzam a propos Balcerka.Ale ty myslisz o normalnym społeczeństwie zyjącym kategoriami dobrze mamy, niedobrze mamy ,bezrobocie itd.Zapominasz że obecni wychowankowie marysi i inych podobnych nie odwołuja sie do sytuacji gospodarczej.W kazdym badz razie rzadko.Naczelnym hasłem które spowodowało konsolidacje i jest obowiązujace ,jest z pierwszej zasady miłości katolickiej-dopier**lić.I to odnosi sie również do naczelnego ptysiowatych.I chociaż możemy udawac że chodzi tam o jakieś szczytne cele,chodzi o to żeby dopier**lić TAMTYM.Co to ma wspólnego z balcerkiem.Czy taki durnowaty moherowy,durnowaty rydzyk wie tak naprawde o co chodzi z tym schłodzeniem .Albo taki Jankowski.Hehehehe.Dobre.A myślisz że naczelny mysiatych wie o co chodzi z tą tarczą rakietową.On tylko wie co to jest rakieta.

jar>>> a zdrugiej strony Jarosz naukowiec,?bender naukowiec?,girtych maciej naukowiec ,niebawem wrzodak naukowiec.Kadry to oni mają.Gdzie nam do nich.Taki Kobylanski mógłby być jeszcze naukowcem.Wyglada apetycznie i ma.A jak ma, to mozemy go kochać ,nawet jak jeszcze nie jest naukowcem.Także jar- ta miłość to prosta jest i niewymagajaca.

ja tam myślę, że w świetle Qubrysiej ekonomundrości ta cała Unia jest propisdryczna:

teraz ładuje szmal w Kaczoland

a jak rządzili koledzy Qubrysia to im skąpiła, nawet w czasach OlkaK (to ten mały kretacz) który tak pięknie z wazelinką [mu właściwą] proponował Polakom aby na rzecz unii zrzekli się nawet części niepodległości..

(w tej broszurce co ją przesłał każdemu polaczkowi)

jak się ma za dużo niepodległości to od razu głupie pomysły do głowy przychodzą..

i takiego cacanego małego prounijnego wazeliniarza krętacza nie chciała wspierać, be unia be!

Muls > propaganda katolickich genseków nic nie ma do Balcerka, i się do niego nie odwołuje (najwyżej czasem rzucając hasełko o lewicy-laickiej).

Natomiast nieudolność kolejnych rządów ideologii Balcerka zniechęciła tych normalnych wyborców, którzy nie słuchają maryjowego radyjka. Wystarczyło jednak żeby zniechęceni przestali chodzić do wyborów i masz to co teraz...

Sytuacja wyborcza mogła wyglądać zupełnie inaczej gdyby po wywaleniu Balcerka z Rządu Buzka - po jego drugim >sukcesie< gospodarczym - Tusk nie zapewnił mu ciepłej posadki w NBP tylko od razu wrzucił do kanalizacji i spłukał po nim wodą.

Zauważ także że obecny kato-taliban ma w Polsce podłoże historyczne. Kościół katolicki był zawsze dla instytucji państwa agenturą obcych mocarstw. Od czasu Bolesława Śmiałego i zdrajcy Św. Stanisława paktującego z królem czeskim i Niemcami przeciwko Państwu Polskiemu... I tak zostało przez wieki... W czasie sejmu konstytucyjnego powieszono jednego biskupa, drugiego tłum warszawiaków zlinczował, a trzeci popełnił samobójstwo także zagrożony linczem. I wszyscy ci świątobliwi byli na usługach Moskwy.

I ten sam mechanizm wykorzystało USA w latach osiemdziesiątych. Także przy pomocy kościoła i Watykanu, przekazywało pieniądze, sprzęt drukarski i telekomunikacyjny dla opozycji w Polsce.

Może dla samego procesu wolnościowego nie miało to większego znaczenia. Znacznie większy wpływ miało załamanie polityczne i gospodarcze Rosji. Ale polityczne wykorzystanie kościoła w odzyskaniu niepodległości w Polsce miało następnie wpływ na dzieje polityczne po 1989 roku. Konsekwencją tego była niespotykana w cywilizowanej Europie >wdzięczność< solidarnościowych władz dla kościoła.

W cholerę poszła od razu neutralność światopoglądowa państwa i rozdział od kościoła. Nielegalnie wprowadzono religię do szkół, podpisano konkordat, ładowano coraz większe dotacje na katolickie uczelnie. Rozdzielano pozwolenia dla radiowych i telewizyjnych gadzinówek nowego talibanu (nie pytając o warunki formalne), a państwowe firmy stawały się zapleczem finansowania katolickiej propagandy (jak PKN Orlen). Ustawodawstwo podporządkowano totalitarnej ideologii katolickiej.

Oczywiście nowa wadza katolicka tak samo jak poprzednia komunistyczna nie pytała w tym względzie narodu o zdanie. Bo przecież solidaruchy mieli takie same postawy jak stalinowscy gensekowie, a inkubowali się tylko pod kiecką innej totalitarnej organizacji o nieco dłuższych tradycjach. Więc oczywiste było dla nich, że jedynie słusznych ideologii się nie głosuje tylko wprowadza, a niechętnych bierze za mordę choćby głosami całych 15% wyborców.

Muls > i już chyba zniechęcenie poszło tak daleko, że zmiana tej absencji wyborczej wprowadzenia może jakiejś ordynację wyborczej jak dla dzieci specjalnej troski?

Np. obowiązkowe głosowanie pod karą pieniężną, a oddane głosy nieważne będą dzielone proporcjonalnie do oddanych głosów ważnych??? Albo w razie frekwencji niższej niż 50% rządzi jakiś komisarz z Brukseli???

Może to by trochę otrzeźwiło takich różnych >lancasterów< mających zawsze dużo do powiedzenia w Internecie ale nigdy nie widzianych przy urnie wyborczej.

PS. Horst > Jesteś idiotą, Horst. Mam nadzieję, że ciągłe przypominanie o tym spowoduje, że choć w części uświadomisz sobie swoją ułomność.

QUBRIC>>>jest takie coś jak przekroczenie masy krytycznej.To trwa ,ale w koncu ruszą dupe nawet dotychczas popierający.Nie zapominaj że popierali również ci którzy niebawem bedą pisali na siebie donosy.Może straca pracę.Mam juz przykłady kolegów z którymi uzerałem sie dwa lata .Część już nie mówi nic ,a część mówi że już ma tego dość.Ale to z tych co nie słuchaja radyjka.Cała marysina reszta jeszcze MUSI ,ale to MUSI przeżyc to jeszcze raz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.