Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

hehe, muls i mysle, ze jeszcze kilka etapów przede mną - przynajmniej bezproblemowo je widzę !:)

Tyle, ze tanie Gierki polityczne nie robia już na mnie wrażenia.

O tyle jest to final sprawy.

Pozdrawiam

>lan, Ty lubisz igrzyska, prawda?

Igrzyska dla ludu są w dzień - w nocy odpowiednie służby robią porządki. Łomoczą do drzwi i 'sprzątają' społeczeństwo z 'brudów". Zabierają, zadają pytania.... Jak myślisz, co opowiesz na takie pytanie: "Czy Prawdziwy Polak może nie być katolikiem?", albo "Ile dzieci ma Pawdziwy Polak?" :-)

Nowi kombatanci :-)

wg Gazety Prawnej

"• ZMIANA PRAWA Rząd chce podwoić liczbę osób specjalnie uprawnionych • Łączne koszty przyznania nowych przywilejów wyniosą 4,5 mld zł rocznie • Kolejne grupy poszkodowanych domagają się zadośćuczynienia

Rząd przyjął założenia nowelizacji prawa kombatanckiego, która ma rozszerzyć krąg osób uprawnionych do różnych ulg i świadczeń. Obecnie z przywilejów takich korzysta 540 tys. osób. Natomiast jeśli wejdą w życie rozwiązania forsowane przez rząd, grupa ta zwiększy się do 1,2 mln osób. Będzie to kosztować budżet państwa 4,46 mld zł. Tylko kwota jednorazowych wypłat związanych z roszczeniami byłych działaczy Solidarności może kosztować 1,5 mld zł. Zdaniem ekspertów państwa nie stać na taki wydatek, a za swoje zasługi byli działacze powinni otrzymać odznaczenia, a nie pieniądze."

Cholera, nie planowalem wtracac sie, ale lancaster pisze dokladnie to, o czym ja mysle. Do tej pory glosowalem, a to na UW a to na PO - to wszystko ze wzgledu na ich mniejszy czy wiekszy liberalizm. Nie interesowalo mnie kim oni byli w przeszlosci, dla mnie wazne bylo co robia teraz. Jesli ktos byl czlonkiem tego czy tamtego, szkoda, ale moge wybaczyc (moje prawo wybaczac). Nie to jest jednak najgorsze kto kim byl, ale kim jest i kim chce byc. Dla mnie najtragiczniejsze jest to, ze nie widze tam ludzi uczciwych (te kilka uczciwych osób tylko potwierdza ta regule). Popatrzcie tak z boku na Wasza dyskusje, przeciez wszyscy chcecie, zeby w Polsce ludzie nie musieli ogladac razacych niesprawiedliwosci (nie mówie o równosci, zeby nie bylo..), zeby kazdy z nas mógl powiedziec, ze wladza robi wszystko, zeby ludziom zylo sie lepiej. Wlasciwie, to chyba wszyscy podswiadomie chcemy, zeby o tej wladzy mówilo sie jak najmniej, bo to ozanaczaloby, ze niewiele mozna jej zarzucic. Niestety czy u wladzy jest jedna czy druga opcja, nie ma wiekszych róznic. Qubric demaskuje obecna wladze, ktos inny byla i co?? Bardzo dobrze, ze o tym mówia, tylko to jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, ze nie ma na kogo glosowac. Czy ktos pokusi sie o zrobienie listy uczciwych polityków? Bedzie mniej wyliczania, wiec moze latwiej? Ide na wybory (do tej pory chodzilem na kazde) i co wybieram?? Wybieram pana X, a z calym dobrodziejstwem inwentarza otrzymuje jego partie, czyli miksture zlozona z karierowiczów, dla których dobro Polski to jakis blizej nieokreslony twór. Dlaczego mialoby byc gorzej jesli nie pójde na wybory?? Co mnie powstrzymuje przed calkowita rezygnacja? Tylko to, ze w koncu apatia moze przeniesc sie na innych i zrobi sie miejsce dla jeszcze bardziej skrajnych parti, gdzie rózne hitlerki znajda dla siebie miejsce, a wtedy biada nam... cholera, a tak optymistycznie zaczalem dzien i dupa.. a liberalem to juz chyba nie jestem

ha, ha ... właśnie, wewnętrzna sprzeczność. To teraz proponuję podać tę odpowiedź naszym politykom. Tfu, przecież oni wiedzą i za Boga się do tego nie przyznają (no, chyba, że to miałby być ktoś z przeciwnej opcji) ... zresztą pies ich drapał. Żeby tylko ludzie uwierzyli i zaczęli bezwzględnie rozliczać tych patałachów... ale się rozmarzyłem

p.s. a to o kobietach było dobre, rzeczywiście za mało ich słuchamy. Ciekawe, czy ktoś to skomentuje (negatywnie) ;))

aha... gdy pisałem o kobietach, nie miałem na myśli kobiet-polityków - to oddzielna kategoria

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>W kolejce stoją inni i wyciągają rękę po zdecydowanie większe pieniądze, ale to jakoś jar1a nie

>niepokoi. Będziesz partycypował w podziale? ;-)

Inni? Możesz być choć raz mniej tajemniczy? I tak sie Ciebie nie boję ! :-)

Ukryta Zawartość

henry, tamten wątek jest nieco homorystyczny, a to ze względu na mnie i Vlada, ktorzy jesteśmy genetycznymi dowcipasami :)

Jednak traktuje o rzeczach bardzo poważnych.

Panowie zapraszam.

Pomysł Vlada - koncepcja panstwa, gdzie każdy ma wpływ/podgląd jego działania/sprawności i rozliczani są wykonawcy - fachowcy jest GENIALNA.

jar, jacy kombatanci ?

kaczorkom sie coś zajacuje, czy jak ?

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

henry01, 3 Kwi 2007, 10:20

To podstawowy błąd w ocenie sytuacji. Oczekiwanie na 'uczciwego' to jak czekanie starej panny na księcia z bajki.

Każdy polityk zrobi wszystko to, na co mu się pozwoli. Środowisko polityki, władzy jest z samej swojej natury patogenne i nic sie na to nie poradzi. Jak z burdelu nie zrobisz kościoła tak z polityków 'uczciwych' .

Jedynym sposobem na trzymanie ich za mordę jest demokracja i głosowanie. To jest jedyny działający mechanizm kontroli. Do tej pory nic lepszego na świecie nie wymyślono. Dlatego każdy polityk przed zdobyciem władzy jest takim gorącym zwolennikiem demokracji a po jej zdobyciu ją deprecjonuje i dąży do dyktatury.

>henry, tamten wątek jest nieco homorystyczny, a to ze względu na mnie i Vlada, ktorzy jesteśmy

>genetycznymi dowcipasami :)

>Jednak traktuje o rzeczach bardzo poważnych.

tam to sie bawią w dorosłych chłopcy w krótkich spodenkach :-)

jar, mali chłopcy w krótkich spodenkach zaczynaja robic powazne miny i pietruszyc standardowe farmazony.

Nie zazdrośc, tylko się przyłacz. Swoje uwielbienie dla PO będziesz mógł rozwijać do woli - niestety w samotności :)

Pozdrawiam

Przemyl to jar, byc moze kiedys bedziesz załował tylko jednego - że sie nie przyłączyles i twój świat został jaki został. W kolejnej ksiazce za 50lat określony jako kolejny okres błędów i wypaczeń.

Pozdrawiam

>lan, tez podpisałeś weksel? ;-)

"Poseł niezrzeszony (kiedyś LPR) Marian Daszyk jest stanowczy: "Żądamy, aby wreszcie zwrócono nasze weksle". Według niego kandydaci LPR na posłów mieli podpisywać zobowiązania in blanco. Miejsca od pierwszego do dziesiątego i ostatnie kosztowały - 100 i 60 tysięcy zł. Zobowiązania rozłożone były na cztery lata - do końca sejmowej kadencji."

eeech ta polityka...nudy.

Znow to samo

Dużo lepsza i praktyczniejsza jest Anty - Polityka.

Do tego jest skuteczniejsza i co najistotniejsze - prawdziwa i rozwojowa.

Pozdrawiam

jar1, 3 Kwi 2007, 11:08

>Nie bawi mnie ten Wasz świat według Rydzyka ! :-)

mnie bawi ta wirtualna nierealność pojęcia rydzyk

jako symbolu zła i mohairu

i cieszy fakt że powoli do świadomości ludzi dociera realność

lancaster- zawsze uważałem obrzydzenie polityką, niegłosowanie za zło

MAŁE zło, małe- łatwo go uniknąć i wcale niekoniecznie jest to tak ahrystokratyczne- wybrzydzanie na politykę,

ani konieczne

w gruncie rzeczy to takie rozlazłe, pełzające obrzydzanie rzeczywistości na konto wirtualu, mediów..

>Horst

>mnie bawi ta wirtualna nierealność pojęcia rydzyk

>jako symbolu zła i mohairu

>

>i cieszy fakt że powoli do świadomości ludzi dociera realność

... i tak siem bede łonanizował

Masz rację jar1 , że też zachciało mi się oczekiwać od kogokolwiek uczciwości!! Piszesz: demokracja i głosowanie. Racja!! Tylko coś nie wychodzi... w którymś miejscu ta demokracja się poluzowała i głosowanie nie odrzuca tych wadliwych egzemplarzy, niestety.. Wiem, że nie ma jak na razie nic lepszego i dlatego sam głosuję. Gdyby dało się tak: jesteś politykiem, nie masz limuzyny (najwyżej rower), z rozmów telefonicznych rozliczasz się na podst. bilingów (płacąc za prywatne rozmowy, wątpliwości rozstrzygamy na korzyść oskarżonego ;)) płacisz z własnej kasy za podróże miejscowe np. w Warszawie, czyli dostaję wysoką pensję i jeśli chcę mogę jeździć limuzyną albo oszczędzać (zagraniczne podawane są natychmiast do publicznej wiadomości trzech największych dziennikach - tak dla weryfikacji), immunitetu nie posiadasz (możesz o niego wystąpić, jeśli zajdzie konieczność). Okłamałeś społeczeństwo i zostało to udowodnione ponad wszelką wątpliwość - zostajesz odsunięty od polityki na zawsze, bez prawa łaski. Ktoś jeszcze coś doda? Czy jest szansa, że zostaliby sami społecznicy??

Realnie, Horst, to partia kwacha, choć jeszcze jej nie ma fizycznie, już ma większe poparcie od pisdraków. Oj, cio to będzie, cio to bedzie..... jak sie wezma za Deupizdraczenie!

Tylko coś nie wychodzi... w którymś miejscu ta demokracja się poluzowała i

>głosowanie nie odrzuca tych wadliwych egzemplarzy, niestety..

Władza zrobi tylko to na co sobie może pozwolić. To, co może w dużej mierze zależy od nas. Dopóki jest jakikolwiek wybór, zawsze można starać sie wybrać mniejszy sk...nów i oszołomów. Proces jest długotrwały, ale ja osobiście nie widzę innego. To nie jest prawda, że demokracja produkuje tyle gówna. Ona zawsze jest produkowane - tylko dzięki demokracji ono wypływa i jest widoczne.

jar1, 3 Kwi 2007, 11:52

>Realnie, Horst, to partia kwacha, choć jeszcze jej nie ma fizycznie, już ma większe poparcie od

>pisdraków. Oj, cio to będzie, cio to bedzie..... jak sie wezma za Deupizdraczenie!

to jak Donald w wyborach- a ściśle mówiąc przed

też miał takie większe poparcie

mały krętacz, i ten program- jak mu tam ordynackaTKM.. wszystko po staremu- coś dla starych

oj jakie to "realnie"

jar1 piszesz: "..Władza zrobi tylko to na co sobie może pozwolić.." . Ja myślę, że ona może dużo więcej, tylko często nie chce, bo są to parszywe interesiki poszczególnych patałachów, ale żeby zachować spójność partii, trzeba przymykać oczy na te śmierdzące interesy. Masz rację, że proces jest długotrwały i demokracja wcale nie produkuje samego gówna. Tylko, że ono jest najbardziej dostrzegalne, bo strasznie śmierdzi. Jak by tego było mało, parchy korumpują swoich kolegów i wciągają do tego bagna kolejnych, tych troszkę bardziej podatnych na łakocie, ale jeszcze wciąż uczciwych. I jeśli zaczynają stopniowo znieczulać swoje sumienie, tracą kontakt z rzeczywistością "plebsu". Polityk powinien być zawodem społecznego zaufania nr 1 , przed wszystkimi innymi, dlatego, że może w ten czy inny sposób kontrolować wszystkie inne profesje. W tym przypadku transparentność powinna być całkowita i bezdyskusyjna, nawet kosztem prywatności zainteresowanego. Dopóki tak nie będzie, nie ma co marzyć o praworządnym państwie, nie zblizymy się do niego na bliżej niż kilometr. Będziemy tylko wytykać sobie błędy naszych wybrańców a oni zgdodnie z tekstem piosenki "Róbmy swoje" będą robić swoje...

wszystkowiedzący_pajac, 2 Kwi 2007, 00:56

>Dudivan nie wiesz może czy można juz tak wyjśc na ulicę? Nie jest za hłodno? A i żeby wiatr za duży

>nie wiał :)

Czym się różnią te dwie postaci?

Ukryta Zawartość

post-3966-100004907 1175602203_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar1, 3 Kwi 2007, 11:52

>Realnie, Horst, to partia kwacha, choć jeszcze jej nie ma fizycznie, już ma większe poparcie od

>pisdraków. Oj, cio to będzie, cio to bedzie..... jak sie wezma za Deupizdraczenie!

Wg. sondaży ("przeprowadzonych na zlecenie") to od ostatnich wyborów prezydentem w Polsce jest Tusk a premierem Rokita.

Oj głupia ty, Maryska, głupia ty...

muls, 2 Kwi 2007, 08:09

>horsciku>>>nie jestem ulubiencem urbana(bo dobrze go pamietam).Ale jest to jednak enteligenntny

>facet .

>(...)

>A i ma poczucie humoru.A ty wiesz co to jest?.Ksiązek też nie zamierza palić.Chce mieć duzo

>pieniedzy.

Urban może jest ironiczny, może jest zgryźliwy, możliwe że ma poczucie humoru ale nie jest inteligentny.

To mały, gruby, głupi Żyd. Mądrzy Żydzi (ci którym udało się przeżyć holokaust) pouciekali na Zachód, do lepszego

świata albo budować swój lepszy świat - Izrael.

Mały, głupi Żyd Urban nie uciekł do Ameryki by zostać rekinem Wall Street. Mały, głupi Żyd Urban żył tu, w najgłupszym

systemie swiata na przydupaśnej czy ministerialnej pensyjce zaledwie dwa czy trzy razy wyższej od robotniczej i miał

służbowego Poloneza i mieszkanie ze slepą kuchnią z przydziału.

Troche pieniędzy wprawdzie udało mu się zarobić w latach przełomu ale to tylko dzięku temu że funkcjonował w sitwie,

jak np. niejaki Gawronik, który dostał cynk o nowym prawie dewizowym i z dnia na dzień został milionerem.

Sęk w tym że w każdych innych warunkach, w normalnym państwie gdzie istnieje ugruntowany kapitalizm i mocne prawo

te matoły parchate nie wzniosłyby się ponad poziom stoiska z warzywami na miejskim bazarku, przy czym Urban po krótkim

czasie by zbankrutował bo jego ryj obleśny obrzydzałby klienteli szczypiorek i kartofle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.