Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Vlad, ale my działamy na polu "trochę mniej niż naprawdę" :)

Pozdrawiam

Jaka ma byc nazwa tego Kościola, bo z miejsca ruszyc nie można, a punktów jest jeszcze kilka do obgadania ?

>lancaster

Jakbysmy dali : Emergentny Perkolacyjny Polichromatyczny Kosciol Swietej Elektromagnetycznej Przestrzeni Fazowej,

to pewnie by przeszlo, bo watpie zeby ten urzedas z MSWiA byl jednoczesnie fizykiem cial amorficznych !

Vlad, 25 Kwi 2007, 18:50

>>lancaster

>

>Jakbysmy dali : Emergentny Perkolacyjny

Czy będziemy czcili ruchy robaczkowe kiszek po wieczerzy?

> Polichromatyczny Kosciol Swietej Elektromagnetycznej Przestrzeni Fazowej,

Czyli Wino Mszalne jest przewidywane!

>Nowy2,

a co ten Daniel Cohn-Bendit wie? CO wie o Geremku i genezie lustracji? Co on wie o Polsce? Unia jest przeczulona na sprawy polskie - to duży kraj z którym może mieć problemy w podporządkowaniu się politycznej i gospodarczej doktrynie UE. Oraz jej kulturowo-obyczajowym wymogom równości, różnorodności, otwartości oraz źle pojmowanej tolerancji.

Co to za kmiot który NAS, którzy te ustroje zwalczaliśmy i byliśmy pod ich uciskiem, wyzywa od faszytów i stliniowców?

Takie głosy każdy powinien przemilczeć i zignorować - po czymś takim właśnie widać jaka jest Unia - ale Cohn-Bendit pięknie pokazał, że jest Europejczykiem - i to jakim! - a my tylko Polakami.

Lepiej być Polakiem niż Euro-świnią.

• Redaktorzy

"Co to za kmiot który NAS, którzy te ustroje zwalczaliśmy i byliśmy pod ich uciskiem, wyzywa od faszytów i stliniowców?"

Molibden, easy. Czy to samo powiesz na widok umięśnionych młodzieńców w skórzanych kurtkach, niosących czerwono-biało czarny sztandar ulicami Moskwy? Widziałem takich. A ich jakże oba wspomniane ustroje doświadczyły. Jak widać, nie ma szczepionki. Można dyskutować konkrety, ale nie można założyć, że jakiś kraj ze względu na swoją bohaterską przeszłość jest z definicji wolny od jakiejkolwiek intelektualnej zarazy. Zresztą, o ile wiem, publicyści i wolontariusze (u nas np. Horst i Dudi) bardzo głośno mówią o obecności stalinizmu w Polsce. Więc albo rybka, albo akwarium. Nie można mieć stalinizmu, jeśli jest to wygodne, a potem zaraz go nie mieć.

Molibden, 25 Kwi 2007, 19:04

>>Nowy2,

>a co ten Daniel Cohn-Bendit wie? CO wie o Geremku i genezie lustracji? Co on wie o Polsce? Unia jest

>przeczulona na sprawy polskie - to duży kraj z którym może mieć problemy w podporządkowaniu się

>politycznej i gospodarczej doktrynie UE. Oraz jej kulturowo-obyczajowym wymogom równości,

>różnorodności, otwartości oraz źle pojmowanej tolerancji.

>Co to za kmiot który NAS, którzy te ustroje zwalczaliśmy i byliśmy pod ich uciskiem, wyzywa od

>faszytów i stliniowców?

Oj, ostroznie ze słowami! Cohn-Bendit, a właściwie Bandit, przez "A" powinno się pisać to guru Michnika! Nie śmiej plwać nań!

Proponuję zainteresować się niejakim Iljicze Ramirezem Sanchezem ps. Carlos.

Cohn-BAndit, Joschka Fisher, Carlos, stalinista Geremek - wszystko to czerwoni banditen!

• Redaktorzy

Zresztą zafascynowanie faszyzmem wynika z takiego dość szmatławego uczucia podziwu ofiar dla siły, która ich deptała. u Rosjan jest to nieźle widoczne - oni zawsze mieli szacunek dla Niemiec i chcieli być jak oni. Łysi młodzieńcy z Polski, Bałkanów, Rosji wyobrażają sobie, że jakby znowu coś tego, to "wielki Wyrmuśt" (określenie pewnego niepiśmiennego folksdojcza) przygarnąłby ich do piersi, a nie posłał do wywożenia gnoju u bauera lub pod ścianę. Komunizm nie ma tej siły przyciągającej, nie był estetyczny, słaba osobowość raczej zidentyfikuje się z błyszczącymi oficerkami i gallifet, niż z rozczłapanymi sapogami.

Dla zilustrowania tej tezy jest bardzo ciekawa książka sci-fi, rosyjska, pt Czaszka na rękawie. Tytułowa czaszka to dywizja Totenkopf. Bohatarem jest bohaterski Rosjanin przyszłości, broniący swej planety przed odrodzonym faszyzmem, czymś w rodzaju Unii Europejskiej przejętej przez Niemców. W wyniku zakłamania historii (którą nasz bohater oczywiście zna, bo jest patriotą) symbolika nazistowska jest wszędzie widoczna i generalnie mamy wielkie Drang nach Osten. Nasz gieroj przyłącza sie jak Konrad Wallenrod do wroga, chcąc go rozsadzić od wewnątrz, po czym otwierają mu się oczy na fakt, że armia nadludzi jest bardzo braterska i wspaniała, a realne zagrożenie z zewnątrz, usprawiedliwiające istnienie Totenkopf, Das Reich, LSSAH, Hermann Goering itd, istnieje. Armia nadludzi docenia jego niezwykłe zdolności, i w końcu dochodzi do porozumeinia na zasadach równości i szacunku, Rosja broni swojej niezależności a demokratyczne imperium w czarnych mundurach rozwija się bez przeszkód, wygladając juz całkiem sympatycznie. Czytałem to z mieszaniną obrzydzenia i fascynacji, rozpoznając w tym gigantyczą (dwa duże tomy) autoterapię narodową Rosjanina który pokazał, jakim wspaniałym aliantem Niemiec byłaby bohaterska Rosja.

>lancaster

Tradycyjnie, fizyka ciala stalego oznacza fizyke krysztalow.

Najciekawsze sa jednak badania cial nie bedacych krysztalami,

cial w ktorych uporzadkowanie atomow nie ma nic wspolnego

z porzadkiem dalekiego zasiegu.

Materialy te znane sa jako amorficzne ciala stale, albo - szkla.

Struktura atomowa cial amorficznych jest jedna z ich kluczowych

tajemnic, a informacje o niej zdobywane sa z wielkim trudem.

Do modeli geometrii stochastycznej, opisujacych poprawnie

nieuporzadkowanie topologiczne struktury tych cial, nalezy model

przypadkowego ciasnego upakowania dla prostych szkiel metalicznych,

model ciaglej sieci przypadkowej dla szkiel o wiazaniach kowalencyjnych,

oraz model przypadkowych lancuchow dla organicznych polimerow.

Teoria perkolacji jest to potezna, unifikujaca konstrukcja i wyjatkowo

wygodny sposob ukazania wielu trendow myslenia charakterystycznych

dla teoretycznego podejscia do problemu silnie nieuporzadkowanych ukladow :

podkresla znaczenie rozkladu statystycznego, punktow krytycznych w przejsciu

miedzy lokalizacja a delokalizacja, skalowania i zaleznosci od wymiarowosci przestrzeni.

Intelektualna atrakcyjnosc teorii perkolacji (przeciekanie :) polega na wprowadzeniu

dobrze okreslonego, przejrzystego i intuicyjnego modelu przestrzennych procesow przypadkowych,

jak rowniez na tym, ze daje sie ona zastosowac do szerokiego zakresu zjawisk.

Teoria perkolacji nadaje sie doskonale do opiu procesu zwanego żelowaniem !

(makroskopowo rozciagla, trojwymiarowa czasteczka nazywana jest żelem,

a proces jej powstawania - żelowaniem).

Zelowanie w ujeciu perkolacyjnym moze odpowiedziec nam na pytanie, w jakich warunkach

istnieje skonczone prawdopodobienstwo, ze pewien przypadkowo wybrany element struktury (np. dudivan)

stanie sie czescia nieskonczonej sieci (naszego Wszechswiatowego Perkolacyjnego Kosciola).

A wiec chyba warto sobie te teorie przyswoic ?!

Zaraza wszędzie się znajdzie.

A ten Daniel Ą-Ę nie ma co bronić Geremka - nie zlustrował się - jego autonomiczna decyzja dorosłego człowieka. Konsekwencje są mu znane.

W ten sposób pan Ą-Ę podważa ważność polskiego prawa. Jakie by ono nie było obowiązuje też europsosła Gieremka.

jar1, 25 Kwi 2007, 21:08

>Panowie, spoko, może niedługo sie okaże, że Gieremek też ma nabity i przeładowany pistolet w swojej

>pederastce. A nuż wypali mu prosto w plecy?

Jestem ciekaw czy to jest nauczka dla coponiektórych. Że nie da się wszystkiego obliczyć przewidzieć i przekalkulować, nawet jeśli podsiada się wzrost napoleona;-). Okazuje się że pewne rzeczy wychodzą poza pisany scenariusz obracają się przeciwko planującym. Miało być tak fajnie, znów sukces, oprócz trzech lekarzy miał się pojawić b.minister, a ty taki pech, bezczelna, wzięła i się zastrzeliła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to pech, przecież można by pokazać że ABW zachowała się cacy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jar1 25 Kwi 2007, 21:08

"Panowie, spoko, może niedługo sie okaże, że Gieremek też ma nabity i przeładowany pistolet w swojej pederastce. A nuż wypali mu prosto w plecy?"

proponuję przerzucić do NIENAWIŚCI

ar1, 25 Kwi 2007, 16:21

>Vlad, 25 Kwi 2007, 16:07

>

>>Faszysta, Komunista czy Katolik to tylko synonimy Zwyczajnego Idioty,

>>niezdolnego do SAMODZIELNEGO i TWORCZEGO myslenia.

>

>To nie są idioci - to ludzie ale o zniewolonych umysłach. Chorzy.

uwielbiam takie teksty, jak to szanowni zwolennicy poprawności politycznej i tolerancji okazują się zwykłymi oszołomami- skłonnymi tylko do stosowania skrajnych epitetów zamiast argumentu

komuniści są, tak jeszcze gorsi niż dawni, bo dziś nie chodzi o idee o społeczne zaangażowanie, tylko o obronę finansowo mafijnych koterii (kwach orlen kulczyk pęczak sobotka blida lesiak) i wpływu na kolorową medialną papkę

PZPR było zagnieżdżone w Polsce 2x dłużej niż NSDAP w Niemczech. W Polsce partii faszystowskiej o wpływie porównywalnym z PZPR nie było.

dlatego zagrożenie faszyzmem to taki mit jak zagrożenie TVTrwam (mniejsza oglądalność niż PlaneteTV), natomiast komuna w Polsce była i jest, tym gorsza że w postaci na różowo przypudrowanej, miała dekady czasu aby tu się rozplenić

dlatego powinno się mieć odruch obrzydzenia co do sld/itp dużo większy niż co do antysemityzmu czy faszyzmu

>horscik>>>piejesz z rana z płota, czy oczekujesz odpowiedzi?A jeśli odpowiedzi.... to od nowego czy dudusia?

wypraszam sobie o mnie zapomniales

a co do piania na plocie - wiesz o czym piszesz - piales obok taki czerwony, zadziorny kogucik !

nie, lubię się przekonać jakie to młoty z tych różowych oszołomów:

pooglądać sobie ich papkę sałaty słownej, ekskrementalne epitety, durne obrazkowklejki dowalania ad personam wymyślanie kto pedał a kto faszysta

wtedy wiem że komuna ma się nie tak dobrze, skoro taka młotownia ją POpiera :-)

>muls

>deepku>>>nic nowego.To już było.Dudusie już to walcowali.

Każdy argument jest dobry, byle by dupsko zachować w stanie nienaruszonym.

>deepku>>>teraz nienawidzisz ,wtedy nienawidziłeś.Ale dupą nie ruszyłeś.Teraz natomiast bedziesz rozliczał wałęsę i innych.

Nie ruszyłem dupą ? Trafiłeś kulą w płot. Kiedy 1985 roku trafiłem do wojska dostałem przekątną. Powiedziałem sobie na unitarce normalka, potem dostanę przydział blisko domu. Minęły 4 miesiące SPR-u no dostałem drugą przekątną. Będąc w domu pojechałem do najbliższej jednostki w Gryficach gdzie zwróciłem się bezpośrednio do dowódcy z prośbą o przeniesienie mnie do Gryfic. Z racji mojego zawodu facet był zainteresowany moim przeniesieniem. W mojej obecności wykonał telefon do dowódcy mojej jednostki. Po rozmowie powiedział mi wprost: "Przykro mi ale nic nie jestem w stanie zrobić. " Zapytałem w czym tkwi problem. Opowiedział: To się wiąże z tym co pan robił w czasie strajków w 1981 roku na uczelni. Ma pan to w papierach."

Ta sprawa odbijała się czkawką przez parę dobrych lat w czasie późniejszej pracy zawodowej. Tak więc MAM PRAWO rozliczać Twojego ulubieńca, który w Magdalence chał wódę i obściskiwał się z komuchami, a potem przez wiele lat umacniał lewą nogę, twierdząc jednocześnie że tępi komunistów. Masz 55 lat więc powinnieneś doskonale pamiętać te wydarzenia. Jeśli nie to chyba że masz początki sklerozy.

>muls

jaro>>>> tak jakoś w tym kraju jest ,że ludzie którzy najwiecej wycierpieli,przeszli przez więzienia, maja stosunek do przeszłości rozumny,a nawet wydaje mi się pozbawiony takiej jednostronnej nienawiści.

Hah ;) Oczywiście. :) Każda opcja jest dobra i wskazana byleby nie grzebano w przeszłości. Zapomnieć, przebaczyć i nadstawić tyłek na kolejne razy.

>Natomiat cała swołocz, która spedzała ten czas na wakacjach w bułgarii, czuje się predysponowana do szczególnej nienawiści i bezkompromisowości.

Nie wątpię że Ty byłeś przodującym bojownikiem o "wolność i demokrację". hihi ;) Masz rację swłocz, która domaga się sprawiedliwości trzeba tępić jak tylko się da.

>dudivan

>Wręcz przeciwnie - Wałęsa, Kuroń, Michnik i komuna to jedno! Tzw. komuna z ludzką twarzą. O to walczyli. O take Polskie.

Bez dwóch zdań. Banda zbirów z ludzką twarzą.

>jar1

>A to jesteśmy w domu..... To ta NIENAWIŚĆ trzyma Cię dalej w komunie - jesteś przykładem człowieka, któremu udało się zaszczepić podstawową cechę każdego totalitarnego systemu - NIENAWIŚĆ. To ona powoduje, że dalej tkwisz mentalnie i psychicznie w tamtych czasach. To ONA żąda od Ciebie nowych ofiar i pożywki.

Ale zauważ, że NIENAWIŚĆ nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością !

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sprawiedliwością ? hihi No chyba żaaartujesz. :))) Powiedz to kobiecie która ma marną emeryturę i która oglądając TV słyszy że UB-ek który katował polskich oficerów siedzi teraz w Izraelu i co miesiąc z naszych pieniędzy (Twoich również) dostaje 5.000 pln enerytury. Mimo jednoznaczych dowodów rząd Izraela odmiawia deportacji, a nasz ze spokojem wypłaca mu pieniądze dalej.

To jest właśnie "sprawiedliwość " w Twoim wydaniu. Nie rozliczać, zapomnieć, przekreślić, nagradzać, odznaczać i stawiać pomniki.

Masz racje oszołomku, to jest ze wszech miar "sprawiedliwe".

deep

>>deepku>>>teraz nienawidzisz ,wtedy nienawidziłeś.Ale dupą nie ruszyłeś.Teraz natomiast bedziesz

>rozliczał wałęsę i innych.

>

>Nie ruszyłem dupą ? Trafiłeś kulą w płot. Kiedy 1985 roku trafiłem do wojska dostałem przekątną.

>Powiedziałem sobie na unitarce normalka, potem dostanę przydział blisko domu. Minęły 4 miesiące

>SPR-u no dostałem drugą przekątną. Będąc w domu pojechałem do najbliższej jednostki w Gryficach

>gdzie zwróciłem się bezpośrednio do dowódcy z prośbą o przeniesienie mnie do Gryfic. Z racji mojego

>zawodu facet był zainteresowany moim przeniesieniem. W mojej obecności wykonał telefon do dowódcy

>mojej jednostki. Po rozmowie powiedział mi wprost: "Przykro mi ale nic nie jestem w stanie zrobić. "

>Zapytałem w czym tkwi problem. Opowiedział: To się wiąże z tym co pan robił w czasie strajków w 1981

>roku na uczelni. Ma pan to w papierach."

deep, a toś sie, k**wa, facet, nawalczył :-) Ale wystarczy, na dobry humorek, nie?

>To jest właśnie "sprawiedliwość " w Twoim wydaniu. Nie rozliczać, zapomnieć, przekreślić, nagradzać,

>odznaczać i stawiać pomniki.

Widzisz misiu, nienawiść Cię dalej zaślepia, bo nic takiego nigdzie nie napisałem ani tak nie uważam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.