Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

artPaw, 5 Cze 2007, 12:12

>dudivan nie pier**l

>masz zaszczyt mieć ignora ode mnie

zasłoń artPawiu oczki rączkami jak ten tubiś z torebeczką :-)

(ignory są niezłe, ale obznajmianie że się je raczy dawać- okrutnie pretensjonalne i antytaktyczne)

Papamek, 4 Cze 2007, 10:03

>Dzisiaj wieczorem o 22.40 w TVP1 "Nocna zmiana" J.Kurskiego o wydarzeniach sprzed 15 lat.

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

22.40

trochę za późno, to była taka zasadnicza "chwila"

film nie jest dobrze zrobiony, nie "wylizany", ale właśnie poraża samą fotografią sekwencji faktów i osób

bez komentarzy, tak jak te zdjęcia powyżej jak michnik wałęsa balują z jaruzelem i kiszczakiem

norymberga norymbergą, ale już w niemczech po 80tym tamtejsi partyjni bonzowie mieli też w oczach tylko strach i detronizację- tak, takie porównanie zdjęć jest niesamowite

Ukryta Zawartość

Egon Krenz

Ukryta Zawartość

post-11853-100000659 1181040621_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

artPaw, 5 Cze 2007, 12:12

>dudivan nie pier**l

>masz zaszczyt mieć ignora ode mnie

A Bóg zapłać!

I meliska w ramach strzemiennego.

Ludzie to mają bardzo chore nerwy, no nie jar? :D

wtorek. w jednym z dwóch rządowych organów, "Rzeczpospolitej"- nowy serwis: Lustracja.

cytat z leadu: "Jak się zlustrować? Jak wystąpić o udostępnienie dokumentów z archiwów IPN? - nasze publikacje, opinie na temat lustracji i odpowiedzi na pytania czytelników."

a kiedy w "Rzepie" będzie serwis Inkwizycja? a w serwisie: jak zbudować stabilny stos? jakiego drewna używać? jak skrępować skazańca? jakim go poddawać torturom przed spaleniem? co zrobić z popiołem? ;-)

ale dalej jest lepiej, IV RP w rozkwicie, tym razem PiSuarom podpadły... pudelki ;-D

cyt. "SKANDAL Joachim Brudziński wydał wojnę podgolonym psim kuprom i ogonom stylizowanym na pompony"

Ukryta Zawartość

(na fot. dwa dupelki... o, przepraszam - pudelek i ich śmiertelny wróg - poseł Brudziński Joachim; pewnie te "podgolone kupry" mu nie pasują ;-)

miłej lektury.

x.

post-15374-100000654 1181043858_thumb.jpg

post-15374-100000655 1181043857_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dudivan, 5 Cze 2007, 12:56

>I meliska w ramach strzemiennego.

ew inne środki (jw, niżej)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ta tabletka po prawej ma kształt sugerujący, dla niegramotnych?

Ale chyba nie stosuje się ją poprzez insert w przeciwpołożny koniec układu pokarmowego?

Xanax, wyjaśnij co się z tobą robi?

zyguś,

a ciebie co pogięło? pastylki już cię prześladują?! nerwica natręctw dopadła?! musisz niechybnie do psychiatry się wybrać, podobnie jak większość zwolenników Najświętszej Czwartej Kaczyńskiej, Gosiewskiej i Włoszczowskiej RP.

bo wiesz, w IV RP, nie tylko tabletki będą za Tobą chodzić, ale i chłopaki w kurtkach z rozmaitymi literami abecadła na plecach... proponuję od razy poczytaj sobie 1984 Orwella ;-)

x.

• Redaktorzy

dudi rzekł:

"Monika Olejnik, przyuczona żurnalistka (zawód wyuczony: zootechnik) podczas audycji radiowej w "Zetce" atakuje podniesionym głosem min. Orzechowskiego za to że na listę lektur mają jakoby być wpisane dzieła Jana Dobraczyńskiego, w Stanie Wojennym przewodnicącego Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego czyli listka figowego Jaruzela. Jak to może być, PRON-u członek, w szkołach - oburza się Olejnik.

A oburza się żurnalistka, która po ogłoszeniu tegoż Stanu Wojennego została umieszczona w Polskim Radio przez Komisarza Wojskowego w ramach obsadzania stanowisk pewnymi, wiernymi aparatczykami, stanowisk po internowanych i wyrzuconych z pracy dziennikarzach związanych z opozycją. Oburza się córka pułkownika MSW. którą to ojciec-pułkownik protegował."

Czy z powyższego wywodu wynika niezbicie, logiku, że książki Dobraczyńskiego (paxowca z czasów Bolesława Piaseckiego i człowieka, który przez cały PRL swoją twórczością i działalnością polityczną doklejał katolicyzm do komunizmu) mają prawo bytu na liście lektur zalecanych przez ministerstwo patriotyzmu szkolnego? Nawiasem mówiąc książki okropne, gnioty, że czytać sie nie da.

jozwa maryn, 5 Cze 2007, 14:49

>Czy z powyższego wywodu wynika niezbicie, logiku, że książki Dobraczyńskiego (paxowca z czasów

>Bolesława Piaseckiego i człowieka, który przez cały PRL swoją twórczością i działalnością polityczną

>doklejał katolicyzm do komunizmu) mają prawo bytu na liście lektur zalecanych przez ministerstwo

>patriotyzmu szkolnego?

Wybitny logiku Józwo!

Nie, wynika z tego że Monika Olejnik wielką hipokrytką jest!

A doklejanie katolicyzmu do komunizmu nie jest złe. Robi to cały czas np. Adam Michnik, przy pomocy swojej "Arki Noego" ("taki mały, taki duży, może katol być") oraz "Obłudnika Powszechnego". Cały czas usiłuje przyfastrygować katolicyzm do trockizmu czy jaką on tam utopię na obecnym etapie wyznaje i nikt się nie czepia. Ksiądz Czajkowski mu się trochę obsunął ale nic to, znajdzie się jakiś inny dobry patriota. Może z Zakonu Ojców Konfidencjonałów?

"Fakty" TVN pokazały dzisiaj, jak oficerowie BOR, ochraniający najważniejsze osobistości w kraju, wyprowadzają na spacer suczkę marszałka Sejmu.

Rzecznik marszałka Witold Lisicki zapewniał, że BOR zajmuje się Sabą tylko wtedy, gdy marszałek Dorn ma ważne zajęcia i nie może się sam zajmować swoją ulubienicą."

Ale ten Vlad narozrabiał z tymi zboczeńcami..... Chyba chronią suczkę, by jej nie zgwałcił ktoś z niewiadomym rodowodem.:-)

"Ale ten Vlad narozrabiał z tymi zboczeńcami..... Chyba chronią suczkę, by jej nie zgwałcił ktoś z niewiadomym rodowodem.:-)"

jar, myśle, ze teraz to Vlada pomówiłeś.

Od kiedy to on ma - niewiadomy rodowód ?:)

Pozdrawiam

piekny ten film nocna zmiana, dobrze ze sa takie rzeczy...denerwujacy podklad dzwiekowy, ale cala reszta, te emocje na twarzy , ten strach agentury, ze sie 3 lata rzadzilo , a tu wszystko sie moze z dnia na dzien skonczyc, nerwowe, rozbiegane oczka, spocone czola, gorsi niz zwierzeta, bez krzty honoru...za dlugo mielismy sowietow i za ciezko nam bylo zeby lustracja przeszla tak jak w czechoslowacji czy enerdowku...komuna byla silna w 92 i jest silna teraz, nic dodac nic ujac, historia najlepsza nauczycielka zycia...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

To jeszcze lepsze :-)

:Przygotowanie ołtarza zlecił ksiądz dr Marek Zawadzki z parafii św. Jana Chrzciciela. - Jestem proboszczem, więc zażyczyłem sobie, by jeden ołtarz przygotowali nauczyciele. I nie pozwolę, by mniejszość, która żyje bez Boga, mówiła mi, co mam robić. Ustalę, która z nauczycielek doniosła na mnie. Na pewno ją ukarzę. To ja mam tu władzę duchową nad wsią. To będzie coś w rodzaju ekskomuniki - powiedział "Gazecie".

electro>>>>>już widzę jak z wypiekami na twarzy ,ze sztywnym karkiem ,nie mogłeś oderwać oczu od ekranu.I oto chodziło w tym filmie.Zebyś się zaślinił i wyciągnął takie wnioski jakie wyciagnałeś.Tak więc stanąłeś na wYSOKOSCI.

nie rozumiem zreszta czemu tak pózno, a nie po dzienniku.Albo i przed.Nie są do konca pewni wysokich wartości tego filmu?I czemu tak rzadko. A z trzeciej strony, to żal patrzeć na tych biednych, wydmuchanych.... olszewskich i innych wysokich lotów.Na tak- właściwie to pora jest dobra.BO czym tu się chwalić.Głupotą? Bo przeca głupota odegrała w tym filmie swoja oscarową rolę.NIe do powtórzenia.Chociaż z czwartej strony- to teraz .....kto wie?

Taaaa, Mędrzec nad Mędrcami wtedy zatryumfował - Bolek, Krynica Mądrości, z Siekierką zamiast berła.

I nastał najlepszy premier III RP - Walduś Pawlak, pseudonim "Szybka Strzała". Nie, ona jest jeszcze szybsza - formalnie "Ziuuuuuuuu!!!" się nazywa.

Szybko przeleciała Strzała po firmamemcie Władzy.

A po niej nastał kolejny orzeł co wysoko lata - Hania Suchocka. "Żelazna dama", hehe. Hania jest tak wybitnym orłem rze do dzisiaj rozdaje karty w polskiej polityce. Ale wkrótce potem jeden poseł zasiedział się trochę w sraczu i Hania odleciaaaaała daleko, daleko - w niebyt.

I wtedy nastapił wielki Powrót Ziuuuuuuuuu! A za jej plecami - same tuzy: Berman, Cimoszka, Olechowski (TW "Must", muls i must w jednym stali domu - czerwonym), Miller, Blida (tak, ta Blida, ach co za towarzystwo, po prostu ARYSTOKRACJA), wybitny budowniczy autostrad - Pol i inni.

Po prostu sami geniusze.

No i wierni, PRZEDE WSZYSTKIM WIERNI CENTRALI!

pawlak- duduś -jaki był smieszny, taki juz nie jest.Bije na rozum i na wzrost, tych twoich przykurczów, że aż nie wiem skąd to ma.Ale zdaje sie, wynika to z tego,że z tymi przykurczami to nawet janko muzykant da sobie radę .

środa. z serii cuda i dziwy IV RP. - Ja prawdę mówię i mam za to przepraszać?! - Ojciec Dyrektor (na fot.) jest szczerze zdziwiony nakłanianiem go do przeproszenia Marii Kaczyńskiej za nazwanie jej spotkania z dziennikarkami ''szambem w Pałacu Prezydenckim''. Ciekawe co na to wicepremier Gosiewski? ;-D

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

muls, 6 Cze 2007, 18:13

>pawlak- duduś -jaki był smieszny, taki juz nie jest.Bije na rozum i na wzrost, tych twoich

>przykurczów, że aż nie wiem skąd to ma.

Fakty, muls, fakty! Pierwszego rządu nie potrafił sklecić - taki z niego bijacz rozumowy. Dopiero za drugiem razem się udało.

A nam się udało i za pierwszym i za drugim się uda. :)

Muls, jak to jest że Kaczorom z dnia na dzień poparcie rośnie?

Dzisiaj u Kuby (Strzyczkowskiego, w Trójce) kolejna fala telefonów w płaczliwym, modnym ostatnio stylu: "jak to jest panie redkatorze, przecież to niemożliwe ze ciągle im rośnie! Pytałem i nikt z moich znajomych na nich nie głosował, to jakim cudem wygrali? I jeszcze im rośnie? Jak to jest?".

I pani, która już nie może wytrzymać tej strasznej inwigilacji w szpitalach (pewnie są tam w rejestrze wszystkie jej skrobanki) i dlatego "wyjeżdża z tego kraju".

Staropolskim zwyczajem - kopa w żopę na drogę i szczęśliwego życia na Madagaskarze!

Muls, wybierasz się?

Tam chyba nie mają internetu, nie będziesz już mulił.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.