Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Są. Tuner z zakresem LW lub UKF. :)

Audycja ciągnęła się smętnym ględzeniem wykształciuchów przez godzinę jak flaki z olejem. Pięć minut przed końcem Eichelberger się urwał, zapewne do jakiejś trzyletniej lolitki. W skrócie: skrzywdzona część narodu wyemanowała z siebie skrzywdzoną reprezentację, która rządzi nią ale co fatalne - także zupełnie nieskrzywdzoną częścią społeczeństwa. Reprezentacją ową powoduje głównie kompleks, zaburzenie psychiczne dwubiegunowe i brak zdolności do autorefleksji. Wielka szkoda iż w Polsce kluczowej roli nie odgrywa partia środka, która nie byłaby ani lewicowa ani prawicowa. Czyli lament nad marną pozycją Unii Demokratycznej, czy jak tam ona się obecnie nazywa - chodzi o partię reprezentująco interesy lokalnej mniejszości żydowskiej i tworów ponadnarodowych takich jak UE. Panowie dziwili się dlaczego społeczeństwo wybrało owych "skrzywdzonych" zamiast nadal pozwalać się rządzić krzywdzicielom. Zadzwoniło trzech słuchaczy na krzyż - widocznie dał o sobie znać syndrom Geremka, tzn. słuchacze przestroili radia na inną stację w pierwszej minucie ględzenia. Tylko ja biedny musiałem znosić lamenty Jastruna i jego podejrzanej konduity znajomych - dla was!

mzawek, 27 Cze 2007, 14:59

>Czy zauwazył ktos że niejaki GEREMEK przy swojej oślokoziej twarzy ma oczy nienawistne i ohydnie

>podłe .Lucyfer z niego jak ta lala.

Ale laski strasznie na to lecą! Na wykładach profesora dywanowe naloty majtek od strony audytorium to codzienność!

Dla mnie sekta Rydzyka, UB, SB, PIS, PZPR, LPR to ta sama bajka. Wszyscy oni mieli lub mają zamiar służyc na ślepo wyznawanej idei bez cienia refleksji nad tym jaki będzie bilans tych działań. I mniejsza z tym czy chodzi o idee komunistyczne czy neofaszystowskie. Uważa się że cel uświęca środki i że nieistotny jest interes jednostki. W gruncie rzeczy mamy do czynienia z tymi samymi metodami działania które są wynikiem zaślepienia ideą. To dokładnie ten sam mechanizm. Próba tworzęnia czegoś na kształt matrixa. Ale nie ma na to zgody.

Coraz więcej ludzi przegląda na oczy...

Łoj będzie więcej niechętnych artykułów w prasie niemieckiej o nacjonalistycznym rządzie w Warszawie

z Łonetu -

>Nowa nazwa obozu Auschwitz-Birkenau<

Komitet Światowego Dziedzictwa UNESCO obradujący w Nowej Zelandii podjął decyzję o zmianie nazwy byłego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau.

Zgodnie z propozycją przedstawioną przez rząd polski, oficjalna nazwa obozu to "Auschwitz-Birkenau. Niemiecki nazistowski obóz koncentracyjny i zagłady (1940-1945)" - poinformował rzecznik resortu kultury Jan Kasprzyk.

Abyście się nie nudzili, dalej coś z kurki:

..."polski katolicyzm

Polski "rustykalny katolicyzm" to nie religia, to choroba społeczna !

Mit niezależnego polskiego kościoła, ostatniego bastionu walki z komunizmem runął jak lepianka podmyta ciekiem wodnym, choć precyzyjniej byłoby rzecz nazwać ściekiem i niekoniecznie wodnym. Dla mnie żadne to zaskoczenie, oczywistym od początku całej zadymy zwanej sądem ostatecznym w archiwach esbeckich było, że kościół był jednym z najbardziej, jeśli nie najbardziej inwigilowaną instytucją i tylko ludzie odsyłający 100 PLN na poczet kosztów przesyłki 29 telewizora, który `wygrali' biorąc udział w losowaniu, w którym nigdy udziału nie brali, mogli wierzyć w tę bajeczkę o dziewiczej instytucji. Nigdzie, w żadnym kraju obozu demoludów kościół nie cieszył się taka swobodą jak w Polsce. Komuniści doskonale zdawali sobie sprawę, że w kraju, gdzie na co drugim rozstaju polnych dróg można spotkać wydłubanego w lipie świętego umieszczonego w kamiennej wnęce nie da się przeprowadzić ateizacji żadną drogą, a już na pewno drogą uświadamiania jak co ambitniejsi komisarze sobie planowali. Jeśli nie możesz pokonać wroga, pozostaje ci uczynić go swoim sprzymierzeńcem i tak też władza ludowa uczyniła. Od początku istnienia PRL kościół był skazany na pertraktacje z esbecją i to nie tylko w tym kontekście, który znamy obecnie, ale w kontekście zupełnie innym. Kardynał 1000-lecia również prowadził grę i zawierał kompromisy z komunistami, tego nie neguje żaden badacz, problem jednak polega na tym, w którym miejscu kończy się gra, kompromis, a zaczyna kolaboracja. Ci księża, którzy ustawili granicę kompromisu bardzo blisko katolickiej doktryny, trafiali na nogę od stołka, albo na łono Abrahama, ci co byli elastyczni pięli się w górę hierarchii kościoła, bo oczywistym jest, że esbecji zależało aby we władzach kościoła zasiadali `ekumeniści', nie ultrakatoliccy radykałowie. Jeszcze bardziej zależało im na tym, by wprowadzić w strukturę kościoła jak największa liczbę TW, którzy mogli kształtować odpowiedni klimat w kościele wygodny dla komunistów i jeśli nie wspierający ideologię komunizmu, to przynajmniej nie przeszkadzający, nie rywalizujący z nią. Strach przed lustracją w kościele jest oczywisty i to już wyraźnie widać, że nie tylko dla tak zwanych `liberalnych' duchownych, ale i dla radykałów. Jeśli kilka miesięcy temu ktoś powiedziałby, że toruńskie hufce w beretach będą okładać parasolkami niemieckich i polskich dziennikarzy w obronie esbeckiego kolaboranta, uznano by go za mającego kłopoty z normą intelektualną. A tu proszę babcie pałowały żurnalistów jak szanujący się zomowiec przez potylicę po kolana..."

noster, 27 Cze 2007, 15:47

>Dla mnie sekta Rydzyka, UB, SB, PIS, PZPR, LPR to ta sama bajka. Wszyscy oni mieli lub mają zamiar

>służyc na ślepo wyznawanej idei bez cienia refleksji nad tym jaki będzie bilans tych działań. I

>mniejsza z tym czy chodzi o idee komunistyczne czy neofaszystowskie.

Masz rację chłopie. Chciałem dzisiaj kupić kupon brunatnego materiału na koszulę i psińco. Na moje pytanie kiedy będzie dostawa, ekspedientka odpowiedziała, że bele takiego materiału bezpośrednio od producenta kupuje na pniu Wólczanka. Ponoć wszystko schodzi i pomimo, że regularnie składa zamówienie to nic nie dostaje. Ostatni raz taki materiał miała w sklepie dwa lata temu. Takich jak ja ponoć ostatnio jakby więcej pojawia się w sklepie.

informacja dla wykształciuchów ;-)

jar1, 27 Cze 2007, 16:10

Niezłe bajkopisarstwo uprawiasz,ani nie wiesz jak cię nakręciło to całe intelektualne towarzystwo medialne,polskojęzyczne,myślę żę wkrótce sie możesz sroga zawieśc na swoim intelekcie?

Nowy2, 27 Cze 2007, 15:55

>Komitet Światowego Dziedzictwa UNESCO obradujący w Nowej Zelandii podjął decyzję o zmianie nazwy

>byłego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau.

>Zgodnie z propozycją przedstawioną przez rząd polski, oficjalna nazwa obozu to "Auschwitz-Birkenau.

>Niemiecki nazistowski obóz koncentracyjny i zagłady (1940-1945)"

Jak oni mogli? NIEMIECKI???

Miał być jeno nazistowski, taki nazistowski, niewiadomoskąd, nijaki taki, ni stąd ni z owąd, jak Atopos - z kosmosu! Po co rozdrapywać niezabliźnione rany? - obruszy się z pewnością profesor Geremek. No i kiedyś tam, jak ludzie trochę zapomną nie będzie można zacząć twierdzić że te "nacysty" to byli Polacy!

Powiem otwarcie - to jest świństwo!

• Redaktorzy

Pisarz i publicysta Arturo Perez-Reverte działalność rzadu Aznara określił parę lat temu jako szczanie wodą święconą. Ciekawe jak by określił działalność naszego? Ciekawi mnie to jako fana jego twórczości literackiej. Skądinąd o działalnościo rządu Zapatero wypisuje lepsze jeszcze kawałki, jest to bowiem publicysta o temperamencie mocno prawicowym i takie coś jak political correctness powoduje u niego stany przedzawałowe ze śmiechu. Zazdroszczę trochę, bo jak raz u siebie w felietonie umieściłem słowo gówno, to zostałem poproszony o niewyrażanie sie w kulturalnym piśmie. Ech...

aaalfred, 26 Cze 2007, 23:43

>QUBRIC widziałeś co niejaki Jazz:-) ma napisane w "o mnie" m. inn. o tobie:

ŁaaaŁfredziu - widzę jak ci gula wyszła :)))

Jazz to patologiczny idiota, ale przynajmniej trafiłem na pierwsze miejsce jego listy. A ty NIE! (hahaha).

PS. ŁaaaŁfred - widzę jak usiłujesz zniszczyć innych ludzi. Na razie nieudolnie. Więc LEWAK jesteś - nieudolny :)))

aaalfred, 27 Cze 2007, 00:27

>jesteście dziećmi UBekow - przecież qubric sam sie przyznał

Ogranicz się do marszczenia freda łaaałfredzie. Pisanie zostaw innym, bo jeśli nawet nie jesteś zupełnym idiotą, to na pewno analfabetą :)))

>qubric

>Jazz to patologiczny idiota, ale przynajmniej trafiłem na pierwsze miejsce jego listy. A ty NIE!

>(hahaha).

bo tak mu dowalałes w dyskusji, ze go szlag trafiał,

więc ten głupek myśli, że jak cię umieści na liście to się na tobie zemsci,

hahaha

Nowy2, 27 Cze 2007, 16:16

>Masz rację chłopie. Chciałem dzisiaj kupić kupon brunatnego materiału na koszulę i psińco. Na moje

>pytanie kiedy będzie dostawa, ekspedientka odpowiedziała, że bele takiego materiału bezpośrednio od

>producenta kupuje na pniu Wólczanka.

>Takich jak ja ponoć ostatnio jakby więcej pojawia się w sklepie.

Tawariszcz Nowyj2 gdzie tobie do klasy średniej! Ciebie stać najwyżej na zgrzebną koszulinę sierocą z niewykończonej surówki. Wólczanka to dla ciebie niedostępna ekskluzywność :)))

PS. Ta czapka komisarza ludowego nieco zsunęła ci się na oczy - popraw :)))

jozwa maryn, 27 Cze 2007, 19:55

>Zazdroszczę trochę, bo jak raz u siebie w

>felietonie umieściłem słowo gówno, to zostałem poproszony o niewyrażanie sie w kulturalnym piśmie.

>Ech...

Słusznie, bo słowo "gówno" nie powinno się pojawiać w nic nie znaczącym felietonie.

Ono powinno występować w podsumowaniach testów urządzeń!

Niestety, "kultura"...

ŁaaaŁfred - czyli przed tobą jeszcze długa droga. Pamiętaj - ja na to u Jazza ciężko zapracowałem. A faci jest z tych zasadniczych jełopów, którzy tylko pracę doceniają :))) Wiec nie umieści cię na swojej liście tylko za takie słabowite udawanie wysiłku. Musisz się bardziej starać i wyrabiać po 300 normy jak prawdziwy stachanowiec!

dudivan, 27 Cze 2007, 18:11

Tak źle, a tak jeszcze gorzej.

Za jakiś czas zmienia nazwę na >polski obózpolskie obozy< stosowanych przez gudłajów chętnych do wyciśnięcia z nas kasy w ramach odszkodowań za niedopełnione zbrodnie.

Ilekroć jakiś idiota podsunie pomysł - zawsze znajdzie się polityk gotowy go zrealizować.

Qubric, 27 Cze 2007, 22:27

>Ponieważ obecna zmiana nazwy była spowodowana stosowaniem daleko idących skrótów myślowych typu

>>polskie obozy< stosowanych przez gudłajów (...)

KOGO???

No proszę! Znalazłem inwektywę której Dudivan nie znał! Wręcz niemożliwe - Dudi jaki z ciebie wszechpolak!? No staraj się bardziej! Widzę, że po tej kampanii antypedalskiej całkiem już zniewieścieliście :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.