Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Vlad, 5 Sie 2007, 15:24

>Przedstawiciel PISU okreslil to dzielo Sztuki, jako : "żenujące"

Oczywiście ze to coś (Niewiadomoco) żenujące. W slangu młodziezowym jest na to dobre okreslenie - ZGRYWA.

Ale jakie tam dzieło sztuki...

>(na Sztuce sie tez nie znają, ciekawe co by powiedzieli na PISUAR Duchampa ?!)

Uważam że pisuar Duchampa nie jest dziełem sztuki dopóki widzowie nie wykonują z jego użyciem oczywistego przecież performance'u, do którego wstępem jest rozpięcie rozporka.

Skoro tego nie robią to jest to takie dzieło jak zwykły blok marmuru, wybrany przez Michelangelo, z którego nie powstała rzeźba (jest taki, zadaje się we Florencji).

ale dudus mamy nastepny problem.Jak podaja gazety nie zainteresowane 70% stystyczna narodowa iloscia idiotow Wielki wodz niejaki kaczyncki na pytanie o sukces rzadu odpowiedzial (jedyne co przyszlo mu do glowy) -ze spadek wypadkow drogowych za jego kadencyji.Pytanie brzmi .Czy wielki WODZ mial racyje?. Wiem ze mozesz miec problem bo nie ma nic akurat w telewizyji a wszyscy mondrzy wyjechali na wakacje.Ale sprobyj -tak lub nie.Jesli i z tym bedziesz mial klopot to dopusczam -nie wiem.

Wiesz co ja myslę Muls? Że taka wypowiedź nigdy nie miała miejsca.

Ja już widziałem w telewizji rydzyka "bijącego" pięsciami dziennikarzy i policjantów, z tym że ta ręka bijąca raz miała na przegubie zegarek a raz nie...

Generalnie, media.... eee.... słuchaj, co tam słychać u Paskudy w Zalewie Zegrzyńskim?

Albo u Nessie w Loch Ness?

Ponadto latoś jakoś kręgi w zbożu nie obrodziły, nie uważasz?

>dudivan, 5 Sie 2007, 16:47

>>Uważam że pisuar Duchampa nie jest dziełem sztuki dopóki widzowie nie wykonują z jego użyciem

>oczywistego przecież performance'u, do którego wstępem jest rozpięcie rozporka.

No to już jest dziełem sztuki, i to już od dość dawna:

On January 4, 2006, while on display in the Dada show in the Pompidou Centre in Paris, Fountain was attacked by Pierre Pinoncelli, a 69 year old French performance artist, with a hammer causing a slight chip. Pinoncelli, who was arrested, said the attack was a work of performance art that Marcel Duchamp himself would have appreciated. Previously in 1993 Pinoncelli urinated into the piece while it was on display in Nimes, in southern France.

I jeszcze jedno:

In December 2004, Duchamp's Fountain was voted the most influential artwork of the 20th century by 500 selected British artworld professionals.

W prostej pale się nie mieści, nieprawdaż?

Jestem Europejczykiem.

dudus to nie byl test na wielkiego wodza karpat,tylko na ciebie.Wielki wodz juz wieksze idiotyzmy sadzil, zeby mnie zadziwic.Natomiast ty przeszedles test pozytywnie.Bo to faktycznie w glowie sie nie miesci zeby dorosly facet tak pieprzyl.I to do tego TAKI facet. Tak wiec zaliczyles na piatke.W twojej tez sie nie miesci.A byla .Gazeta- dziennik dla szerokiej 70 % stystycznej narodowej bandy idiotow zamiescil wywiad z wodzem karpat pt chory system pewnych elit z dn 1 sierpnia.Tak wiec dudus widzisz ze trzeba wzionc stetoskop zblizyc do ucha wodza wielkich karpat i posluchac czy nie syczy.Ale z ciebie jestem dumny.

w los nes wszyscy zadowoleni.Czekaja na sensacje w twoim wydaniu.Znowu ci pis wylaczyl telewizorek z rewelacjami?.Czy PO zdelegalizowali moze?Walcowa utopila sie ,czy placze nieboze po surowej karze 1tys zl?.Dudus nie ma juz sensacyji w polsce i na swiecie? Czy sa tylko takie ktore ci nie pasuja do obrazu swiata?

Ojciec Święty Benedykt XVI przyjął pilegrzymkę o. Redemptorystów z o. Rydzykiem na czele. Papiez udzielił swojego błogosławieństwa Radiu Maryja i wszystkim pozostałym dziełom o. Rydzyka.

Noster: po stronie katolików czy Rydzyka?

ROTFL.

Jaro_747, 6 Sie 2007, 17:26

>In December 2004, Duchamp's Fountain was voted the most influential artwork of the 20th century by

>500 selected British artworld professionals.

Professionals? Znaczy biorą za to pieniądze?

Odpowiem jak piosenkarz Cwynar z "Misia" - Ja wam zawsze wszystko wyśpiewam!

Jaro, jak myslisz ilu z nich zna rachunek różniczkowy? :)

;-)

"telefon do RM:

-Ja sobie taka modlitwe wymyslilam sama, Moge powiedziec?

-prosimy....

-Jak to dobrze, ze jestes ojcze Rydzyku, jak to dobrze ze Ciebie ta mama urodzila, niepokalana..... "

dudivan, 7 Sie 2007, 08:56

>Ojciec Święty Benedykt XVI przyjął pilegrzymkę o. Redemptorystów z o. Rydzykiem na czele. Papiez

>udzielił swojego błogosławieństwa Radiu Maryja i wszystkim pozostałym dziełom o. Rydzyka.

>

>Noster: po stronie katolików czy Rydzyka?

>ROTFL.

przykro mi, b16ty nie jest miarodajny- nie został wybrany przez kolleegiuum wybiorcze

gazety wyborczej itp. kół zbliżonych do wielejbnego Żydzińskieko

Żydziński ratuje się jak może. Jak wyjdzie na jaw kto to był TW filozof potrzebni będą nowi przyjaciele!

Jar, po prostu podaj adres tej wesołej stronki, z której czerpiesz w/w rewelacje, to sobie poczytam, nie będziesz musiał wklejać!

>dudi, kiedy one sa takie fajne, że warto wklejac :-)

"sluchaczka RM:

Pierwsze slowa, ktore uslyszalam na antenie Maria Radyja, to znaczy Radia Maryja, to to, jak ojciec Tadeusz powiedzial, ze katolik to ciapa.

Bardzo mnie to uderzylo i wtedy po raz pierwszy zaczelam myslec."

dudus>>>a zal na ciebie patrzec.Oczywiscie te rewelacje uslyszales na antence jedynej slusznej.A jak myslisz co ten biedny niepokalany tam ma mowic, na temat wizyty u papieza.A co ten biedny papierz mial mu powiedziec na takiej zwyczajowej wizycie gdzie wszyscy sie kochaja.Biedny dudus- jestes jak ta muszka.I modl sie.

Jak to co Biedny XVI miał powiedzieć? To co prasa polska nakazuje: Rydzyk do Afryki a nawet do cywila!

Przecież to było już przesądzone!

To ekskomunika już nie w modzie?

Muls, biedny pantofelku! Nie wzlecisz ty ponad poziomy, jak nawet muszka owocówka!

>dudi, czy to Twój ulubiony portal:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdaje sie, że będą mu sie dobierac do d.... .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar1, 7 Sie 2007, 13:55

>>dudi, czy to Twój ulubiony portal:

Ukryta Zawartość

Nie, to ulubiony potral Jazza :-), polecił mi go w wątku o Danonku Elbaumie!

Przybyłem, zobaczyłem, parsknąłem smiechem i już nie wróciłem!

>Zdaje sie, że będą mu sie dobierac do d.... .

Ukryta Zawartość

Ano właśnie - kolejny atak na wolność słowa. Pod jakim zarzutem? Zawsze tym samym!

Jesli jakiś wariat podaje się za Napoleona to też "dobiorą mu się do dupy" za fałszowanie historii?

A może tylko za posługiwanie się fałszywą tożsamością?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wolnośc słowa nie znosi odpowiedzialności za ich wygłaszanie. Mylisz pojęcia.

A dla smaczku przykład z tej strony :http://www.polonica.net/Lista_zydow_w_zniewalanej_Polsce.htm#K

"Jarosław Kaczyński - Kalkstein - dywersant, W latach 70. współpracował z żydo-trocksistowskim KOR-em; W grudniu 2005 roku Jarosław Kaczyński został uznany Człowiekiem Roku 2005 żydokomunistycznego tygodnika "Wprost"; obecnie premier PRL-bis; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - "okrągły stół""

"#

Lech Kaczyński - Kalkstein - dywersant, mason, w latach 80-tych bliski współpracownik Lecha "Bolka" Wałesy; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - tajne rozmowy w Magdalence, "okrągły stół", pomiędzy żydowskim przywództwem drugiej [po stanie wojennym] 'Solidarności' a elitami SB i PZPR; Od grudnia 1988 r. w Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie; w 1990 roku został I zastępcą przewodniczącego, powstałego po stanie wojennym, z inicjatywy żydokomuny drugiego związku NSZZ "Solidarność"-bis, nie mającego nic wspólnego, oprócz nazwy z pierwszym związkiem i ruchem społecznym;

były szef NIK; jako minister sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka, nie dopuścił do ekshumacji zwłok w Jedwabnem, co uniemożliwiło ustalenie prawdy o ilości ofiar i sprawców zbrodni na żydach; bł. prezydent Warszawy [2002 r.], obecnie prezydent PRL-bis;

członek żydomasońskiej organizacji "Grupa Windsor" - finansowana przez zagraniczne organizacje żydomasońskie. Grupa Windsor utrzymuje kontakty z tzw. Miedzynarodowym Funduszem Republikanskim i Heritage Foundation; prezydent PRL-bis III Kaczyński-Kalkstein w Polsce odznaczyl wszystkich żydokomunistycznych trockistów z KOR-u krzyżami i orderami"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze zdjecia z tej strony:

Ukryta Zawartość

post-644-100007219 1186489249_thumb.jpg

post-644-100007220 1186489249_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ho, ho :-)):

pochodzi z

Ukryta Zawartość

"Jacek Kurski - dywersant, brat Jarosława; Członek Prawa i Sprawiedliwości [12.2004). Był członkiem Ligi Polskich Rodzin (12.2004]. Był członkiem Prawa i Sprawiedliwości (2002]. Był wiceprezesem Zjednoczenia Chrześcijańsko-Narodowego (01.1999-04.10.2001] - wykluczony z partii za dopisanie na liście wyborczej bez zgody władz krajowych koalicji AWSP swojego kandydata - Jacka Janiszewskiego.

ZChN - Zjednoczenie Chrześcijańsko-Narodowe oficjalnie: "partia polityczna o profilu narodowo-chrześcijańskim, powstała na fali przemian roku 1989."

Celem partii nie jest działanie dla dobra narodu, wręcz przeciwnie, zgodnie z martynistycznym programem ZChN ma kanalizować wszelkie inicjatywy narodowe, i co gorsza kompromitować ten kierunek polskiej myśli politycznej.

Zakon Martynistów, szczególnie wyspecjalizowany w antykatolickiej dywersji kierunku Masonerii Okultystycznej Regularnej."

Ukryta Zawartość

I ten też ;-)

"Antoni Marianowicz - poeta, prozaik, dramaturg, tłumacz, prezes Stowarzyszenia Autorów ZAiKS; satyryk z czasów stalinowskich; odznaczony Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski przez żyda, agenta KGB "Kat" i SB ps. "Alek" - prezydenta żydokomuny Aleksandra Kwaśniewskiego - Izaaka Stoltzmana"

Ależ to bardzo proste. Elementary, my muls! Mamy tu do czynienia z metodą "łapaj złodzieja" (dla niewtajemniczonych: gdy złodziej przyuważony na procederze zaczyna uciekać a pościg idzie nieubłaganie za nim, krzycząc "łapaj złodzieja!", złodziej sam zaczyna krzyczeć żeby łapać, w ten sposób myląc ew. łapaczy że nie, to nie on ucieka, on też - goni!).

Otóż polonica.net to prawdopodobnie portal założony przez samych Żydów, Żydów zamaskowanych, wystepującyhc pod pseudonimami, którzy chcąc uniknąć zdemaskowania, biegną na czele nagonki (demaskującej Żydów) sami wołając "ten - Żyd, tamten - tez Żyd, wszędzie Żydzi"!

Gdzie najlepiej ukryć drzewo? W lesie?

Gdzie najlepiej ukryć Żyda? W wielgachnej gromadzie Żydów (pozornych)!

Pojmujesz, Pantofelku?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.