Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko przypomnę, że prezes Kaczyński to samo dobro.Wystarczy obejrzeć spot reklamowy i tam bez trudu dostrzec można, cechy dobrego człowieka pełnego wrażliwości polityka, człowieka rozumnego, rozsądnego, kontaktowego oraz takiego, którego idee są jedne, trwałe i niezmienne.Jest to jedyny wysokiego szczebla polityk w Polsce, który posiada cechy światowego formatu poważnego polityka.To jest ten element o którym mówiła pani Jadwiga i którego nie ma nie tylko Komorowski, ale nikt inny na scenie politycznej w Polsce.

Tusk się już nie liczy, niech tylko pojawią się wnioski prokuratury wobec zaniedbań i nadużyć podczas przygotowania prywatnej wizyty prezydenta w smoleńsku, i niech spróbuje nie wyciągnąć konsekwencji wobec winnych - z tego się nie wytłumaczy nigdy.Natomiast jak zacznie wyciągać konsekwencje to ucierpi wizerunek siłą rzeczy.Oczywiście tykający zegar długu też swoje wrażenie robi.Tusk już wie że to koniec - premierowaniem świata nie zawojował.

Elektorat PiS jest przy Jarosławie Kaczyńskim.Zawsze będzie bo prezes nie myli się nigdy, lecz wściekłość i szerokość obozu przeciwnego jest tak wielka, że czasami "siła złego na jednego" i nie można uniknąć wszystkich pułapek.Mistrz Świata w boksie też dostaje często po buzi/piszę łagodnie bo już mam dzisiaj ostrzeżenie/

Pani Jadwiga Staniszkis - prof.socjolog - bardzo rzadko trafia z prognozami politycznymi i to dobrze bo posiada wiele poglądów o odmiennej treści w stosunku do Pana Prezesa Kaczyńskiego.

wszyscy sie uczepili tzw. 'amnezji' smolenskiej jako jedynej szansy zeby partia PIS utrzymala chociaz czesc dzisiejszego poparcia, mowia , ze 'z trumnami jeszcze nikt nie wygral', ale mimo, ze jest tego ciemnego ludu duzo w polsce to jednak coraz rozsadniej w sumie patrzy spoleczenstwo na okolicznosci tego wypadku....wogole mechanizm glosowania na kogos 'bo mu brat zginal' nie dziala w duzej grupie spoleczenstwa wogole i trudno liczyc przez kolejne lata tylko na takie ludzkie odruchy tlumu, wypadaloby miec jeszcze jakis program pozytywny....

Każda kobieta powinna być z mężczyzną któremu postawiła.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Pełna kultura, i jak zwykle u electro pełne zPISienie, fixe idee- pełna koncentracja wokółpreześna. Skoro nawet popaprywny myśli tylko o PIS więc może medialna strategia tej partii nie jest taka nieskuteczna jak by niektórzy chcieli.

electro

Mam duży szacunek do Ciebie, natomiast odwdzięczasz się antagonizmami.

Rozumiem, że to dzieje się w obozie opozycji nie musi być znane szerzej, ale odrobina chęci - jest wywiad z prezesem w Naszym Dzienniku i wszystko jasne.Nie trzeba wówczas produkować nie istniejacych tez, ani kierunków czy sposobów działań.Prezes tam wszystko wyjaśnia.

Podkreślam raz jeszcze - nie chodzi o zwycięstwo wyborcze w takich warunkach jakie są obecnie, bo to mało prawdopodobne./bez mediów/

Chodzi o utrzymanie zdrowego ducha w narodzie, rozwijanie go, rozszerzanie, przecieranie oczu niedowiarkom, że biorą udział w mistyfikacji medialnej na ogromną skalę./Czy Pospieszalski musi mieć swój program?/

Dopiero mając zdrowy, mocny grunt dający pewne i stabilne oparcie można coś trwałego i solidnego zbudować.To takie proste, a tak trudno to naszym rodakom przetłumaczyć.Podobno mamy wykształcone społeczeństwo.Czy oby na pewno ten stan można tak opisać?

747

przekaz prezesa i jego metody sa dla mnie za proste, rozumiem i juz wczesniej to podkreslalem , ze dla duzej czesci wyborcow to co proponuje prezes jest dobra alternatywa uporzadkowujaca ich wizje swiata, nie wiem czy pamietasz , ale jeszcze 2 miesiace temu PIS mial TV i nie slyszalem zeby dochodzilo do prezentacji jakichs wspanialych, przelomowych programow...ja jestem w stanie nawet kupic sobie telewizor jesli jakakolwiek partia po 'odzyskaniu' telewizji przedstawi cos ciekawego, nie mniej pis juz odzyskiwal, sld i psl, teraz odzyskalo PO i jakos mnie to nie zmusza do kupienia odbiornika...pospieszalski jest dla mnie postacia poza ocena poprzez wynajmowanie statystow do programow 'dokumentalnych' i kto, jak kto , ale on to mogl byc pewien , ze wyleci...nie dlatego , ze ma inne poglady tylko dlatego, ze jest szują....

nie czytam naszego dziennika, nie, rzeczpospolitej i innych gazet na uslugach partii....

z tygodnikow przegladam tylko wprost , newsweek (wydania w pdf) i wydania lokalnych gazet internetowych....

747

musisz zrozumiec tez , ze ludzie lepiej wyksztalceni od Ciebie i zamozniejsi nie sa twoim wrogiem, oni nic Ci nie zabrali....to, ze ta grupa wyborcow nie glosuje raczej na PIS takze nie oznacza , ze nie jest godna szacunku i trzeba ja przekreslic, gdybys nie myslal tylko i wylacznie jak partyjniak moglbym z Toba dyskutowac....natomiast jedna rzecz , ktora Cie okresla to myslenie partyjniackie, ja pisze o swoich odczuciach, odwoluje sie do rzeczywistych wydarzen, Ty cytujesz belkot, jest to obojetne czy to jest belkot pani jadwigi, rydzyka czy pospieszalskiego, mnie to tak samo nudzi jakbys belkotal rymanowskim, durczokiem czy lisem....wiekszosc wypowiadajacych sie tutaj kolegow potrafi w dowcipny sposob opisac rzeczywistosc, dodac cos od siebie swiadczacego o inteligencji i zainteresowaniu publicystyka jednak nigdy nie dotyczy to Ciebie i innych osob kojarzonych z jak to piszesz panem prezesem kaczynskim, nie wiem czy srodowisko pisowskie gromadzi takie osoby, w jakis sposob przyciaga , ale moim zdaniem to jest bardzo widoczne...

Byłbym skłonny przyjąć wiele argumentów, ale mając nawet najlepsze chęci się nie da.Po prostu trzeba albo odejść od własnych zmysłów, elementarnej wrodzonej zdolności poznawczej i kojarzenia faktów, albo użyć intencji.Kiedy są one skierowane przeciw, to proszę wybaczyć, ale mózg się ze wszystkiego wytłumaczy, jeszcze użyje do tego fantastycznie prawdopodobnej argumentacji, do złudzenia wiarygodnej, nie podważalnej i jedynie słusznej.

Vide tłumaczenia się wszelkiej maści elementu przestępczego i uzasadnianie bądż zaprzeczanie oczywistym faktom.

Właśnie domena publiczna używa na masową skalę, takiej manipulacji, oczywiście miesza to z prawdziwymi faktami, buduje odpowiednią narrację.

Szczególnie śmieszne to staje się, kiedy po jakimś znaczącym wydarzeniu, następuje cykl programów publicystycznych, i wszyscy zaproszeni goście opcji Platforma Obywatelska, używają tych samych wyrazów,zwrotów, powtarzają jak mantrę - naprawdę wygląda to komicznie.Jakby dzieci, umówili się na używanie określonych wyrażeń.Żałosne.To ma być co polityka 38mln kraju w środku Europy i to w dziejowym trudnym przełomowym momencie.To katastrofa poziomu ich prawdziwej wrodzonej inteligencji.Wiedza i umiejętności nabyte są czasami dobre na........o

[to ty numerek ogladasz tylko PO?Bo ja tylko PIC.I u nich wrecz przeciwnie.Blaszczak przypmina bilbord z nagranym jednym zdaniem...Tusk jest rudy.

rozumiem ze skupiasz sie na PO bo jak zaczyna PIC to wiesz co powie.Nawet cie rozumiem..bo ja tez wiem.

tak generalnie to mam wrazenie ze wielki wszechwiedzacy, wielkie oko pozbawił cie polowy głowy.

electro

Zjawisko, które opisujesz rzeczywiście ma miejsce, natomiast jego geneza jest tej natury że i tak tworzy dystans nie do przebycia między nami.

Trwać to będzie tak długo, jak te same fakty opisywać będziemy tak, jakby takimi samymi nie były.Jeżeli uważasz, że z moją skromną osobą nie można swobodnie i bez zbędnego dystansu rozmawiać to jesteś w błędzie.

Wszystko piszę z głowy nic nie wklejam gotowego.Sztywność stosuję jako formę prześmiewczą.

muls

Kiece - tak zapamiętam Ciebie, to niezwykle silna asocjacja.

Ale nie żebym ironizował, naprawdę 100% trafiony zwrot.

To widzisz electro są te elementy, tak proste dla chcącego je dostrzec, które stwarzają bariery, wmawianie że ich nie ma albo że nie mają znaczenia to rozmowa z głuchym przez ścianę.Chcesz mi przekazać że wpisu Szanownego Wielce Kolegi Mulsa nie ma, czy jak? A innych określeń tu nie ma.Próżno szukać.

"Wszystko piszę z głowy nic nie wklejam gotowego"

747 współczuję...po zapamiętaniu zjadasz karteczki czy do niszczarki

wracając do tzw twoich poglądów zwalczanych na forum to jestem zdezorientowany.Podążają za prezesem jak on za duchem brata....miota się widząc wszędzie brata a ty z nim w swoich poglądach.

Po czymś takim nie da się wiele napisać.

A czego się spodziewałeś? Próbując grać rolę Stańczyka włożyłbym w to więcej zaangażowania :)

czasami coś napiszę sensownego a czasami bzdurę dla zamaskowania - tylko głupiec nie potrafi ukryć swojej wiedzy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

747, napisałeś gdzieś na forum, że Twój system wartości pozwala Ci nie reagować agresją.Czy myślisz, że gdyby pan Kaczyński miał podobny, możliwe byłoby zakończenie wojny polsko-polskiej i byłby wstanie podać rękę prezydentowi Komorowskiemu?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ty fox zakładasz, że przyczyną wszelkiego zła jest przywódca opozycji. Ale całą władzę ma PO i tylko od niej zależy jak tu w Polsce jest, po prostu mają całą władzę- są więc najbardziej odpowiedzialni za polityczną rzeczywistość.

Twoje myślenie to infantylna ucieczka od odpowiedzialności- powielenie mechanizmu psychologicznego obowiązującego u popaprywnych. Władzę mają obecnie ludzie nieodpowiedzialni.

Zresztą Ryszard C. w Łodzi pewnie też myślał podobnie jak ty: "ach ten wstrętny prezes, przez niego to wszystko" (jest was tu co najmniej paru na forum z tą fixeidee).

Przypominam że zaczęło się od tego że PO nie było w stanie przyjąć, że wbrew sondażom wygrał nie ten co powinien roku2005. To w momencie 2005 zaczęła się wojna od straszliwego jazgotu "polowania na kaczory" (nie na PO). Niesiołowski na marszałka i tak POoooszłoo!

Zobacz ten wątek. Ta wojna do tej pory to wielki jazgot: bij w prezesa, bij w PIS, tak też jest w mediach. No co prezes sam się bije? Nie bądź naiwny fox...

Przypominam że zaczęło się od tego że PO nie było w stanie przyjąć, że wbrew sondażom wygrał nie ten co powinien roku2005. Niesiołowski na marszałka i tak POoooszłoo!

Zgadzam się, po porażce postkomunistów kredyt zaufania ponownie dostali spadkobiercy solidarności, tylko to,że nie potrafili się dogadać wynikało z niskich pobudek czyli przerośniętych ambicji najwyższych władz obu partii.

Uważam, że przyczyną jak to piszesz wszelkiego zła jest nie p.Kaczyński ale megalomania, która odbiera rozum naszym elitom politycznym.

POlowanie na kaczory obowiązuje nadal. To wy, popaprywni (lewica inclusive) robicie tą wojnę.

+ jeszcze judzące podrzeganie pejsatą HUCPĄ- wmawianiem że to kaczory są winne że się do nich wali bez składu ładu i upamiętania.

Tak myślę że w odpowiednim momencie to nastąpi.Kiedy nie wiem, ale to nie Jarosław Kaczyński robi cyrk ze śledztwa.Rosjanie są trudnym partnerem, ale katastrofa była bez precedensu.Zostawić ją Rosjanom - z takiego błędu nie ma dobrego wyjścia, nie można się z tego wytłumaczyć słowami.Sposób pośpieszny przejęcia kancelarii to kolejny temat, może myślał że na biurku prezydenta znajdzie jakieś materiały, które byłyby nie wygodne - nie wiem.

Zachowanie podczas pogrzebów - to następny kamyczek, nawet przyjaciele z PO zwracali uwagę na nietakt.

Czystki w mediach - atak na Rzeczpospolitą - to wszystko nie pozwala na żaden ruch i tak ma być bo to jest projekt.Uderzyć bez hamulców - nawet Kwaśniewski nie dał Michnikowi orderu, nie żeby się nie należał, ale może w innym momencie, Nominacje generalskie - następny temat - to już PRL.

PO ma wszystko i chce stworzyć sobie jeszcze opozycję - najpierw eliminując SLD poprzez Palikota, teraz wykorzystują Joannę KR.Jakby te plany się powiodły J.Kaczyński zostałby natychmiast ostro zaatakowany i grano by na delegalizację PiS.

'teraz wykorzystują Joannę KR'

a ha, czyli odejscia z PIS-u sa juz winą PO...czekalem kiedy to nastapi w twoim umysle...jestes bardzo elastyczny, mysle ze pan prezes kaczynski wyjawi to dopiero w przyszlym tygodniu....

Znowu pewnie PO powinna błagać na kolanach prezesunia o przebaczenie bo:

Europosłowie Adam Bielan i Michał Kamiński oraz poseł Paweł Poncyliusz zrezygnowali dziś z członkostwa w Prawie i Sprawiedliwości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-033777000 1290287281_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

electro .Odtwórz sobie z łaski swojej program antysalon Ziemkiewicza.O ile pamiętam przedostatni - tam są informacje wyjaśniające temat, oczywiście w formie przypuszczeń - jakby inaczej.

Raczej dość rzadko używam odwagi do opisu działań, które mają skomplikowane podłoże i w zakresie którym nie mam wystarczająco pełnej wiedzy.

Przecież spotkania Kluzik-Palikot były, już nikt nie zaprzecza, dalej z górki, komu na tym mogło zależeć, gra może być wielostronna i pewnie jest.

wygrywa 'ta druga' frakcja w pis-ie, dziwi to troche bo partia jest duza i koryto szerokie, a jakos konflikt na linii ziobro-kaminski/bielan caly czas sie tlil, bo , ze jakubiakowa czy kluzik wyslizgaja z interesu to bylo dla mnie jasne kiedy ten pomysl 'pan prezes + 3 spoleczniczki' w jakimstam momencie sie pojawil i byl lansowany , to byl ten szeroko zakrojony przeciez plan odchamiania pana prezesa....marketingowo zreszta bardzo dobry i skuteczny....

ziemkiewicz jest od dawna juz dla mnie nie do przelkniecia, kiedys , kiedy byl publicysta , a nie partyjniakiem nawet go lubilem....

Czyż ojciec nie cieszy się z powrotu syna marnotrawnego? Czyż nie większa jest radość z jednego nawróconego błądzącego niż z 10 sprawiedliwych?

Przecież spotkania Kluzik-Palikot były, już nikt nie zaprzecza, dalej z górki, komu na tym mogło zależeć, gra może być wielostronna i pewnie jest.

Taką miarkę przykładasz do spotkania Kluzik-Palikot?

Renata Beger złożyła rano w siedzibie prokuratury okręgowej w Warszawie zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez ministrów w Kancelarii Premiera (wówczas Jarosława Kaczyńskiego - przyp. mój) Adama Lipińskiego i Wojciecha Mojzesowicza.

Posłanka Samoobronyzarzuca obu ministrom próbę jej skorumpowania.

Zawiadomienie ma związek z wyemitowanymi we wtorek w programie TVN "Teraz my" nagraniami z ukrytej kamery, w których Lipiński i Mojzesowicz rozmawiali z Beger m.in. o stanowisku dla niej w Ministerstwie Rolnictwa w zamian za przejście do PiS.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.