Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

SLD jest głupią partią. Nie w sensie programowym, ale w sensie zarządzania swoim rozwojem i komunikacją ze społeczeństwem. Od kiedy Napieralski wygryzł Olejniczaka, zamiast poszerzania oferty lewicowej i rozbudowie obecności na scenie politycznej, Napieralski skupił się na umacnianiu swojej pozycji w partii. Mając takie diamenty polityczne jak Kalisz, ex-Arłukowicz, Borowski, poparcie Kwaśniewskiego, a nawet Oleksy - tylko głupia partia nie potrafi tego wykorzystać. Nic dziwnego że znacznie stracili na rzecz Platformy - która przechylając się w lewą stronę, zwyczajnie zaczęła robić lewicową robotę lepiej.

Jeden z komentatorów politycznych napisał tak: "(...)Krótka historia SLD pokazuje, że nawet niezły program może nic nie dać partii, która nie zadba o zwolenników.(...)SLD nie ma obiektywnych warunków, aby mieć dobrą komunikację ze społeczeństwem - głównie z powodu "niezależnych" mediów, które prześcigają się w urabianiu społeczeństwa przeciwko tej partii. Politycy, których wymieniłeś to sztuczne diamenty, które w dodatku mają wiele skaz. Tych naturalnych w tej formacji jakoś nie widać. Platforma nie przechyla się ani w lewo, ani w prawo. Jedyną ideologią tej partii jest utrzymanie władzy jak najdłużej. Jej działania ostatnio przypominają tworzenie FJN - tak samo ocenił to wymieniony przez Ciebie były Kwaśniewski.

i tak samo jak PiS,media winne...

""Tusk jest zmęczony, nie umie się odnaleźć, boi się przynosić ustawy do Sejmu. Z takim premierem trudno będzie wspólnie rządzić po wyborach - mówi w Przesłuchaniu w RMF FM Grzegorz Napieralski. Donald Tusk sobie nie radzi - dodaje."

może wystarczy mówić z sensem nie jak baby pod maglem

"Platforma nie przechyla się ani w lewo, ani w prawo. Jedyną ideologią tej partii jest utrzymanie władzy"

Gdy SLD wygra celem będzie oddanie władzy?

pisz z sensem

korzystając z pomysłów SLD kraj byłby bardziej zadłużony i kryzys mocniej odczuwalny przez społeczeństwo.

trudno obiektywnie punktować nie korzystając z partyjnej propagandy tylko z opinii ekspertów i tabel.

Napieralski dobrze trafił z terminem wyborów, jesienią jabłuszka obrodzą i będą smakowite że hej.

Wsiądzie w busa i pojedzie na zbiór, nie dość że jabłek dla robotników narwie, to jeszcze dorobi sobie trochę, na kampanię.

Reklamę której partii? Partia Zdrowego Rozsądku którą ewentualnie mógłbym reklamować jeszcze nie została zarejestrowana, zbyt małe prognozowane poparcie.

Zawsze cenię Twoje wpisy za rozsądek i wiedzę.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

pisz z sensem

korzystając z pomysłów SLD kraj byłby bardziej zadłużony i kryzys mocniej odczuwalny przez społeczeństwo.

trudno obiektywnie punktować nie korzystając z partyjnej propagandy tylko z opinii ekspertów i tabel.

Jakoś nie widzę u Ciebie tych "opinii ekspertów i tabel"!

i nie zobaczysz.Tak samo jak agitacji za jakąkolwiek partią.

Może porusz jakość wypowiedzi "niszczonego przez media" przewodniczącego SLD.Własnymi słowami wytłumacz zbieżność jego wypowiedzi z politykami PiS.

Zmieszałeś z błotem Arłukowicza ponieważ nie odpowiadała mu strategia Napieralskiego.Nie wspomniałeś o marginalizacji jego roli , o polityce wykańczania przez przewodniczącego konkurencji.Czytając prasę bardziej szczegółowo ode mnie zapewne nie przeoczyłeś wypowiedzi dostrzegających inne powody od przedstawionych przez Ciebie.Bardzo stronniczo oceniasz wydarzenia.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

i nie zobaczysz.Tak samo jak agitacji za jakąkolwiek partią.

Może porusz jakość wypowiedzi "niszczonego przez media" przewodniczącego SLD.Własnymi słowami wytłumacz zbieżność jego wypowiedzi z politykami PiS.

Zmieszałeś z błotem Arłukowicza ponieważ nie odpowiadała mu strategia Napieralskiego.Nie wspomniałeś o marginalizacji jego roli , o polityce wykańczania przez przewodniczącego konkurencji.Czytając prasę bardziej szczegółowo ode mnie zapewne nie przeoczyłeś wypowiedzi dostrzegających inne powody od przedstawionych przez Ciebie.Bardzo stronniczo oceniasz wydarzenia.

Jak nie zobaczę - to nie powołuj się na żadne opinie i tabele. Tak naprawdę to nie ma wiedzy pierwotnej o tym co dzieje się w kierownictwie tej czy innej partii. Jest wiedz wtórna pochodząca z wypowiedzi polityków, informacji medialnych, czy wypowiedzi politologów, itp. Tak samo jest w przypadku SLD. Już biorąc na tapetę tylko TVN i Tok FM widać w jaki sposób przedstawiają one SLD. O prasie codziennej już nie wspomnę. Tak zwane elity wymyśliły sobie obraz, jak wyglądać ma poprawna lewica w Polsce (przykład LiD-u)i kto może być jedynie słusznym politykiem lewicy (Arłukowicz, Borowski, Cimoszewicz, Kalisz, Kwaśniewski, Olejniczak czy Nałęcz). Wszystko co odbiega od tego wzorca jest wyśmiewane, przekręcane, przedstawiane jako głupie, szkodliwe, itd. Szkoda,że nie wstawiasz cytatów, zrzucając mi mieszanie Arłukowicza z błotem. Pisałem o ogólnie dostępnych faktach z jego kariery politycznej. Nie wiem czemu nie dostrzegasz, że pojawiają się również negatywne oceny jego ostatniej decyzji. I tak najlepszą weryfikacją dla niego samego będą najbliższe wybory. Chyba nie wątpi, że Napieralski jak mówca odstaje od "gładkiego" Tuska i "płomiennego" Kaczyńskiego. "Stara gwardia" SLD nie wypadała wcale dużo lepiej - mimo, że dawała popisy słowotoku. Mogłem nie widzieć rozmówcy, ale od razu rozpoznawałem polityka SLD: mówienie ogólnikami, bez konkretów, wycofywanie się z ostrzejszych stwierdzeń, bark odwagi w jasnym precyzowaniu myśli, ocenianiu postaw i stawianiu problemów czy też uleganie nastrojom tam, gdzie potrzebna była przemyślana i rzeczowa odpowiedź.

więc poczytaj sobie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dziwnym trafem przychylna lewicy Superstacja również robi jaj z przewodniczącego Napieralskiego...nie przejmuj się po wyborach wynikiem Napieralski ponownie wszystkim gębę zamknie.Naród kocha odpustowe koguciki

Powtarzam,jeżeli PSL nie da większości powstanie koalicja PO-SLD a obecne szturchańce są grą o pozycję w przyszłej koalicji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powtarzam,jeżeli PSL nie da większości powstanie koalicja PO-SLD a obecne szturchańce są grą o pozycję w przyszłej koalicji.

Ciekawa sytuacja może powstać gdy różnica pomiędzy PiS i PO będzie nieduża a SLD osiągnie w miarę dobry wynik. Wtedy może zastąpić PSL na pozycji obrotowego naszej sceny politycznej. Błaszczak z Hofmanem będą tłumaczyć, że czas zasypać podziały, że Polska jest najważniejsza, ze zły Tusk postawił ich pod ścianą i to w sumie jego wina a Prezesa jak zwykle źle zrozumiano.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

więc poczytaj sobie

http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/wzrost_pkb_w_ue_nieco_wyzszy-a_13305.htm

dziwnym trafem przychylna lewicy Superstacja również robi jaj z przewodniczącego Napieralskiego...nie przejmuj się po wyborach wynikiem Napieralski ponownie wszystkim gębę zamknie.Naród kocha odpustowe koguciki

Nie wiem, którą lewicę (wymarzoną czy SLD) popiera "Superstacja" - bo jej nie odbieram. Dlatego nic konkretnie o tym nie mogę napisać. A kogo reprezentuje "Gazeta Podatnika" w jej logo wytłuszczone jest "Ga i Po)? Na co mam szczególnie zwrócić uwagę czytając? Tu napiszę tak przeczytaj "Wielki przekręt. Klęska polskich reform" Kazimierza Z. Poznańskiego, poczytaj (chociażby) teksty prasowe Grzegorza Kołodki. Powiem Ci dlaczego. Mianowicie o książce pierwszego Dariusz Rosati napisał tak: "Kazimierz Poznański prowokuje i szokuje. Krytykuje z pasją kolejne polskie rządy za wyprzedaż majątku narodowego zagranicznym inwestorom, stawia polską transformację w całkowicie nowym, nieoczekiwanym świetle. Można się z tym zgadzać lub nie, ale na pewno nie można zignorować. (...)". Z tego drugiego większość w Polsce po prostu kpi i wyszydza jego tezy - chociażby dlatego. Zobacz jak wygląda gospodarka chociażby Czech. A poza tym wracając do Arłukowicza - polecam artykuł Jana Widackiego "Pełne ręce roboty pana pełnomocnika" w dzisiejszym przeglądzie. Przeczytaj - podyskutujemy. O PSL-u nie wypowiadałem się chyba, ale PSL da każdemu... przynajmniej większość.

Pan Panie dziadekwłodek żyje Pan w iluzji, nie widzi Pan niczego poza SLD, a to schodząca ze sceny partia polityczna, mająca tylko dżwięczną nazwę oraz zrzeszająca polityków, którzy nie mogą, nie chcą się z tym pogodzić.

Młody, dynamiczny, lubiący potańczyć w nocnym klubie Grzegorz Napieralski jest tylko ofiarą tej sytuacji, a szkoda, bo takich jak on polityków nie dbających o układy, potrafiących przeciwstawić się sytuacji kiedy chciano go zniszczyć wystawiając jako kandydata na prezydenta bez poparcia pełnego przez własne zaplecze, takich dzielnych ludzi nam trzeba więcej.

Kradzież posła Arłukowicza do PO jest kontynuacją ataku na Pana Grzegorza, jestem pewien, że i tym razem wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku, powinien oczywiście startować w Warszawie, tak jak inni szefowie.

Proszę się trzymać Panie Grzegorzu, życzę Panu powodzenia i wszystkiego najlepszego.

Ludzie cenią Pana za charakter.

Pozdrawiam.

dziadekwłodek ten dane nikogo poza wynikami gospodarczymi nie reprezentują.

Nie mam ochoty przekonywać Ciebie do kogokolwiek.Odpowiada Napieralski twoja sprawa.Ja dostrzegam podobieństwo jego taktyki z PiS.Podobnie jak prezes nie potrafi czy może obawia się współpracy z lepszymi od siebie i ich powoli wykańcza,zniechęca do działania rosnąc w siłę.Prywatnie życzyłbym sobie innego lidera największej partii lewicowej jak również innego prezesa największej partii opozycyjnej.Niestety, mój jeden głos wyborczy niczego nie zmieni.

Proszę nie brać tego do siebie, ale żal mi Pana.

Żal mi każdego człowieka, który w życiu się pomylił, który poszedł drogą, która na końcu okazała się błędną.

Rozumiem Pana oraz rozterki jakie są Pańskim udziałem a powodowane działaniami w sferze politycznej ugrupowania jakie Pan skłonny jest hołubić.

Niestety tak się składa, że życie nie znosi próżni i galopujący czas przynosi zmiany, na które nie możemy być obojętni.

Nie jestem wrogiem SLD, przeciwnie, doceniam profesjonalizm polityków tej partii szczególnie w zestawieniu z widokiem słomy wystającej z wielu butów członków Platformy Obywatelskiej szczególnie razi mnie słoma, oraz przylepione fekalia przy butach premiera Donalda Tuska oraz Bronisława bula Komorowskiego.Ci politycy winni są całej obecnej sytuacji w Polsce, dotyczy to również sytuacji w SLD.Grają na osłabienie tej partii, zawłaszczając polityków kojarzonych z szeroko pojętą tzw lewicą.Ta sytuacja spowodowana jest zniszczeniem wielu pojęć w obecnym czasie, takie wartości jak wierność idei, honor, służba społeczeństwu, nikogo nie obchodzą w tej części społeczeństwa, która stara się odnależć swoją tożsamość i reprezentację, popierając ruchy polityczne zarówno Platformę Obywatelską czy Sojusz Lewicy Demokratycznej.

Ci ludzie dawno już zatracili styl, pomylili kierunki, cele, drogi, nie wiedzą czego chcą, co jest tak na prawdę ważne, więc zwracają się tylko w kierunku ekonomicznym, widzą w tym kierunku realizacją swych pragnień, ambicji.

To bardzo płytkie.

Takie płytkie, że nie ma znaczenia szyld partyjny, nie ma znaczenia zaufanie, nie ma znaczenia z kim, znaczenie ma tylko za ile, znaczenie ma tylko, jak ja na tym wyjdę, co ja będę z tego miał, czy mnie się opłaca dany ruch czy nie?

Taką pogodę polityczną, taki porządek ktoś wprowadził, on nie wziął się z niczego.

Wprowadzili ten porządek ci, którzy mają teraz żal o zdradę, przyczynili się aktywnie do tego, aby takie obyczaje stały się codziennością.

Niech teraz mają pretensję sami do siebie.

Ci wszyscy, którzy zrobili, spreparowali, podsycali, rozpowszechniali tak zwaną aferę "taśm prawdy" Pani Renaty Beger, ci wszyscy są winni zdziczenia obyczajów we współczesnej polityce polskiej.

Są oni winni nadużyć, gdyż inną miarą mierzą działania partii prawicowej PiS, a inną działania własne.

Społeczeństwo to widzi, wyda swój werdykt już nie długo, wyda swój werdykt i osądzi winowajców tego, że są równi i równiejsi, tacy którym wolno i tacy którzy nie mogą robić tego, którzy są krytykowani, wobec których dokonuje się odbierania legitymacji do działań i do prawdy.

Nie ma afery "taśm prawdy D.Tuska w sprawie Pana Arłukowicza"!

Dlaczego media nie domagają się ujawnienia jak wyglądały negocjacje?

Jakie stanowiska, może jeszcze były jakieś inne propozycje, wchodziły w grę?

Jakie zobowiązania wziął na siebie Pan Arłukowicz, w zamian za obiecane jakie korzyści?

Kto jeszcze brał udział w tym transferze zysków?

Kto ustawiał tych Panów, kto przygotowywał grunt do rozmów?

Niestety odpowiedzi nie padają.

Natomiast NIK daje trochę odpowiedzi w związku z działaniami rządu D.Tuska w branży hazardowej.

bohatera PiS Tusk gnębi i milczysz?

"Na dwa miesiące został aresztowany 28-letni Łukasz H., ps. "Emil", jeden z liderów bojówki Resovii Rzeszów. Prawie miesiąc temu brutalnie pobił w pubie jednego z barowiczów. "

modrzew47 i 747

Ta liczba 47 to jakaś taka feralna jest,zaburza ogląd rzeczywistości czy co?

modrzew- twoje myślenie jest tak anchroniczne,że aż śmieszne!Tak jakby od lat 30 nic się w Polsce nie zmieniło.Ciągle ci sami są winni,że nam znowu coś nie wyszło.Jakieś kompleksy?niespłacone kredyty?Żona zdradza?Dzieci się nie udały?A może po prostu przyjżyj się sobie?Może z tobą coś nie tak?

Dla uściślenia chodziło mi o lata trzydzieste.

Zastanawiałem się czy ci odpisać...długo.Doszedłem do wniosku,że obrona swoich(POpaprywnych) przesłania ci,obiektywne spojrzenie na rzeczywistość...teraźniejszą a nie z lat trzydziestych.Powinieneś się zastanowić czy czasami to tobie nie udały się dzieci,czy żona nie zdradza itd.bo ewidentnie nie chcesz dostrzec tego co jest.Miało być trzy razy 19% podatku-nie ma,miała być walka z biurokracją-nie ma a jest raczej odwrotnie!Jest tego więcej(zarzutów)ale są twoim zdaniem anachroniczne....AAA anachroniczne to jest twoje...myślenie.Anachronicznym,jest brak krytyki i bałwochwalcze pianie z zachwytu...twoje i tobie podobnych...nad super jakością tego rządu/swądu.

Różnie się od numerka...jednak.PiSiorom nie wierze.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek ten dane nikogo poza wynikami gospodarczymi nie reprezentują.

Nie mam ochoty przekonywać Ciebie do kogokolwiek.Odpowiada Napieralski twoja sprawa.Ja dostrzegam podobieństwo jego taktyki z PiS.Podobnie jak prezes nie potrafi czy może obawia się współpracy z lepszymi od siebie i ich powoli wykańcza,zniechęca do działania rosnąc w siłę.Prywatnie życzyłbym sobie innego lidera największej partii lewicowej jak również innego prezesa największej partii opozycyjnej.Niestety, mój jeden głos wyborczy niczego nie zmieni.

W przeciwieństwie do Ciebie zawsze dociekam, kto stoi za danym źródłem. Też życzyłbym sobie innego lidera partii lewicowej, ale ci co dotychczas byli albo mogli by nim zostać niestety skompromitowali się w mniejszym lub większym stopniu. Ale dlaczego żadnego słowa o Kołodce, że już o Poznańskim nie wspomnę?

Ciekawa sytuacja może powstać gdy różnica pomiędzy PiS i PO będzie nieduża a SLD osiągnie w miarę dobry wynik. Wtedy może zastąpić PSL na pozycji obrotowego naszej sceny politycznej. Błaszczak z Hofmanem będą tłumaczyć, że czas zasypać podziały, że Polska jest najważniejsza, ze zły Tusk postawił ich pod ścianą i to w sumie jego wina a Prezesa jak zwykle źle zrozumiano.

I dla dobra kraju poświęci ideały.Może przydać się nobilitowanie Gierka z kampanii prezydenckiej.

Osobiście nie wierzę w koalicję SLD z PiS.To jednak jest woda i ogień.W otoczeniu Napieralskiego nie ma miernot pokroju Błaszczaka,Hoffmana.

W przeciwieństwie do Ciebie zawsze dociekam, kto stoi za danym źródłem. Też życzyłbym sobie innego lidera partii lewicowej, ale ci co dotychczas byli albo mogli by nim zostać niestety skompromitowali się w mniejszym lub większym stopniu. Ale dlaczego żadnego słowa o Kołodce, że już o Poznańskim nie wspomnę?

więc kto stoi za 2+2=4....przepraszam odpadam.

Kalisz mówił, że jest w SLD grupa która przebiera nogami żeby dorwać się do władzy i sojusz z PiS jest w tej grupie rozważany całkiem poważnie.

Jestem Europejczykiem.

Takie mamy znaczenie w Europie, tak nas szanują, że nawet naszemu bramkarzowi dziękuje Manchester.

Za wysokie progi.

Piłkarzyki zakłamane.

Pozycją w Polski w Europie jest zmywak.

60% młodzieży jest gotów natychmiast wyjechać z Polski do pracy na zachód.

D.Tusk nazywa to mobilnością Polaków, aresztować młodych bez perspektyw tylko potrafi, teraz aresztuje on, to jest dobrze, jak aresztował J.Kaczyński to było państwo opresyjne, policyjne.

Demagogia, tylko tyle potrafią, poprzeciągać na swoją stronę ludzi, mamiąc ich państwową kasą, pozamykać oponentów stadionowych, wprowadzić może jeszcze cenzurę dla krytyki rządu jaśnie wspaniale nam panującego.

Żenada.

Kalisz mówił, że jest w SLD grupa która przebiera nogami żeby dorwać się do władzy i sojusz z PiS jest w tej grupie rozważany całkiem poważnie.

Kalisz gra na osłabienie Napieralskiego.Dla mnie są to ich wewnętrzne gierki.

A Tobie podoba się to co jest?

Chcesz kontynuacji tego dalej?

Co tu zostanie za parę lat, jak wszyscy młodzi wyjadą, naukowcy, co bardziej inteligentni?

Kto normalny będzie robił interesy z ludżmi dawnego systemu, którzy tu opanowali wszystkie dziedziny życia, cała administracja, prawo, sądy, nauka, tzw biznes, media?

Jaka tu jest przyszłość?

Kalisz gra na osłabienie Napieralskiego.Dla mnie są to ich wewnętrzne gierki.

Może tak, może nie. Co nie znaczy, że Kalisz nie mówił prawdy. Mówili to też inni politycy SLD.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Fakt. Za rządów PiS to nawet księżyc jaśniej świecił.

Nieprawda! Sam widziałem w telewizorze w cyklu chyba "Akcja specjalna" w odcinku pt.: "O dwóch takich co ukradli Księżyc", że Kaczyńscy jako dzieci go zap...lili. No chyba, że cykl ten jest mało wiarygodny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.