Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dżambo i Wladzu, nie idźcie tą drogą (pozwoliłem sobie sparafrazować klasyka), bo narażacie się na śmieszność, niczym Kaczyński wypisujący 16-stronicowe listy.

i tu się nie zgodzę z przedmówcą

wykazują jedynie godna pochwały poprawność polityczną

przecież prawica (żaden pis) skupia obecnie samych faszystów i służy wyłącznie szerzeniu nacjonalizmu w jego najgorszej, imperialistycznej formie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Biedny Czempiński, założył Platformę a ci go zamknęli.

Biedny człowiek.

To smutne.

Jeśli to samodzielna decyzja Donalda Tuska to możemy spodziewać się drugiej afery hazardowej.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma ludzi bez skazy. Tam , gdzie brakuje ideologii zaczynają się pieniądze i to wielkie! nawet generał się im nie oprze! Szkoda bo miał zasługi, kurwił się (czyli "po naszemu" prostytuował) systematycznie - sprawa "Olina" Oleksego; jakiś tam milion dolarów USA prowizji! Dla takiego człowieka - to jest pryszcz! Tak samo jak poszanowanie innego! Z tym generałem raz miałem do czynienia. Był ostatni w kolejce, choć już na emeryturze i stać go było na leczenie za własne, a nie państwowe pieniądze! Jednak wolał obciążyć państwo! Wszedł pierwszy ode mnie,choć był na szarym końcu! A wszedł pierwszy - sam ordynator go wprowadził! Tak szmacą się sami - nie ma ludzi bez skazy! Tego wymaga się tylko od lewicy! I link: http://wiadomosci.wp.pl/title,Gen-Gromoslaw-Czempinski-zatrzymany-przez-CBA,wid,14012378,wiadomosc.html?ticaid=1d6ed.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma ludzi bez skazy. Tam , gdzie brakuje ideologii zaczynają się pieniądze i to wielkie! nawet generał się im nie oprze! Szkoda bo miał zasługi, kurwił się (czyli "po naszemu" prostytuował) systematycznie sprawa "Olina" Oleksego; jakiś am milion dolarów USA prowizji! Dla takiego człowieka - to jest pryszcz! Tak samo jak poszanowanie innego! Z tym generałem raz miałem do czynienia - w kolejce do lekarza. Był ostatni w kolejce, choć już na emeryturze i stać go było na leczenie za własne, a nie państwowe pieniądze! Jednak wolał obciążyć państwo! Wszedł pierwszy ode mnie,choć był na szarym końcu! A wszedł pierwszy - sam ordynator go wprowadził! Tak szmacą się sami - nie ma ludzi bez skazy! Tego wymaga się tylko od lewicy! I link: http://wiadomosci.wp.pl/title,Gen-Gromoslaw-Czempinski-zatrzymany-przez-CBA,wid,14012378,wiadomosc.html?ticaid=1d6ed.

i tu się nie zgodzę z przedmówcą

wykazują jedynie godna pochwały poprawność polityczną

przecież prawica (żaden pis) skupia obecnie samych faszystów i służy wyłącznie szerzeniu nacjonalizmu w jego najgorszej, imperialistycznej formie

więc PiS kogo reprezentuje i kim są publicyści wpierający prezesa?

Ciekawe jak TVN24 będzie komentował tą sprawę.

ciekawe jak skomentujesz

"Senator Stanisław Kogut został pełnomocnikiem PiS za Arkadiusza Mularczyka, który jest teraz w Solidarnej Polsce. - Pan prezes był teraz w Marcinkowicach. Jestem dumny, że kiedy pan prezes podszedł do dzieci to maluchy ściągnęły czapki. To jest autorytet. Tak się szanuje wielkiego przywódcę - powiedział Kogut, dziękując Kaczyńskiemu na nominację."

wladz

Jesteś tak skompromitowany poprzez treść swojej radosnej twórczości, że pomijając nawet dysfunkcje innego typu, na przykład moralne, nie czuję abyś miał coś interesującego do powiedzenia/napisania.

Współczuję Ci z powodu postawienia w swoim życiu na manipulację.

Prawda jest do tego celu, wyraźnie korzystniejsza.

Wali się świat "ego", wali się Europa i dotychczasowy sztuczny porządek, a Ty dalej trwasz w swoich "wartościach".

Co jeszcze musi się stać, abyś zrozumiał, jak jeden człowiek występuje przeciwko drugiemu, z powodu swojego "bo ja tak chcę"?

Wielu ludzi powinno być dziś w innym miejscu niż jest.

Wielu powinno siedzieć w więzieniu z długoletnimi wyrokami.

Zupełnie inni powinni zarządzać dobrem publicznym, niż Ci, którzy czynią to dziś.

Niemcy przejmują Europę, nie wróży to nic dobrego.

Jak następnie uścisną się z ZSRR, to nas już nie będzie.

Nie widzisz tego?

Otwórz oczy.

A zobaczysz.

Wyraźnie.

Chcesz tego?

Ustawisz się osobiście w tym układzie?

Twoja rodzina będzie szczęśliwa w takim układzie?

Komu będziesz służył?

Jakie będziesz miał wtedy samopoczucie?

Będziesz się cieszył, że kaczor przegrał?

To jest Twoje całe myślenie?

To Twoja głębia intelektu?

Jesteś oszukany, głęboko sfrustrowany, przykro mi.

Ludzie są w kłopocie, pogubili się.

Konsumpcja jako bóg się nie sprawdziła.

Bóg jest w niebie, przygląda się takim osobnikom i zastanawia się co z nimi zrobić.

Kryzys jest wynikiem błędnego działania, nie może być inaczej.

Już jest katastrofa, już jest po katastrofie.

Zbigniew Ziobro przebudził się już, chce pracować na rzecz Polski.

Kolejna zagubiona owieczka.

Żenada.

więc PiS kogo reprezentuje i kim są publicyści wpierający prezesa?

ciekawe jak skomentujesz

"Senator Stanisław Kogut został pełnomocnikiem PiS za Arkadiusza Mularczyka, który jest teraz w Solidarnej Polsce. - Pan prezes był teraz w Marcinkowicach. Jestem dumny, że kiedy pan prezes podszedł do dzieci to maluchy ściągnęły czapki. To jest autorytet. Tak się szanuje wielkiego przywódcę - powiedział Kogut, dziękując Kaczyńskiemu na nominację."

Wielu ludzi się zagubiło w otaczającej rzeczywistości.

Gromosław Czempiński, tak zasłużony człowiek służb, tak zasłużony dla IIIRP, jeden z filarów układu, dziś aresztowany za zwykłą codzienność, za łapówki, to niewyobrażalny dramat, to dzień klęski IIIRP.

wladz

Jesteś tak skompromitowany poprzez treść swojej radosnej twórczości, że pomijając nawet dysfunkcje innego typu, na przykład moralne, nie czuję abyś miał coś interesującego do powiedzenia/napisania.

Wali się świat "ego", wali się Europa i dotychczasowy sztuczny porządek, a Ty dalej trwasz w swoich "wartościach".

Co jeszcze musi się stać, abyś zrozumiał, jak jeden człowiek występuje przeciwko drugiemu, z powodu swojego "bo ja tak chcę"?

..itd podobnych idiotyzmów....

Żenada.

spoko, moja kompromitacja twoją siłą którą mam nadzieję objawisz w programie mam talent...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wladz

Wielu ludzi powinno być dziś w innym miejscu niż jest.

Wielu powinno siedzieć w więzieniu z długoletnimi wyrokami.

Zupełnie inni powinni zarządzać dobrem publicznym, niż Ci, którzy czynią to dziś.

Niemcy przejmują Europę, nie wróży to nic dobrego.

Jak następnie uścisną się z ZSRR, to nas już nie będzie.

Nie widzisz tego?

Otwórz oczy.

A zobaczysz.

Wyraźnie.

Chcesz tego?

Ustawisz się osobiście w tym układzie?

Twoja rodzina będzie szczęśliwa w takim układzie?

Komu będziesz służył?

Jakie będziesz miał wtedy samopoczucie?

Będziesz się cieszył, że kaczor przegrał?

To jest Twoje całe myślenie?

To Twoja głębia intelektu?

Jesteś oszukany, głęboko sfrustrowany, przykro mi.

Ludzie są w kłopocie, pogubili się.

Konsumpcja jako bóg się nie sprawdziła.

Bóg jest w niebie, przygląda się takim osobnikom i zastanawia się co z nimi zrobić.

Kryzys jest wynikiem błędnego działania, nie może być inaczej.

Żenada.

Wielu ludzi się zagubiło w otaczającej rzeczywistości.

Gromosław Czempiński, tak zasłużony człowiek służb, tak zasłużony dla IIIRP, jeden z filarów układu, dziś aresztowany za zwykłą codzienność, za łapówki, to niewyobrażalny dramat, to dzień klęski IIIRP.

747 to wkońcu jak jest, pożegnałeś się, czy nie?

A może lubisz robić z siebie idiotę?

Pożegnałem się z Wami już, dziś wtrąciłem tylko wpis, jako dowód na układ IIIRP, o którym tyle już lat mówi Jarosław Kaczyński, a moja skromna osoba tylko tu przypominała.

Wasze państwo się wali, widać to wyraźnie.

Likwidujecie demokracje w IIIRP.

Nie potrafię dyskutować na poziomie jaki został wprowadzony na forum.

Żegnam.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Unia Europejska to chory pomysł idealistów, który padnie w najbliższej przyszłości. Tu widać początek końca: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10694678,Francuskie_media__Paryz_z_Berlinem_coraz_blizej_zmiany.html!

"Tego samego dnia, o niemal tej samej godzinie, w Nowym Sączu, w podkarpackim mateczniku PiS, zjawili się Jarosław Kaczyński i Zbigniew Ziobro. Prezes PiS przyjechał, by mianować pełnomocnikiem PiS Stanisława Koguta na miejsce Arkadiusza Mularczyka, który przeszedł do Solidarnej Polski - ugrupowania Ziobry. Były wiceszef PiS spotkał się za to z mieszkańcami Nowego Sącza. Spotkanie przypominało wiec wyborczy.

- Dziś tu przyjechałem państwa zapytać: czy warto tworzyć nową formułę prawicy, nowoczesnej, zakorzenionej w wartościach? - pytał na rynku w Nowym Sączu Zbigniew Ziobro. - Czy warto? - huknął. Warto! - odkrzyknęli ludzie i zaczęli bić brawo. Wyraźnie zachęcony tym były wiceprezes PiS zapowiedział, że tworzone przez niego wraz z pozostałymi wyrzuconymi z PiS politykami (m.in. towarzyszącym mu w Nowym Sączu Jackiem Kurskim) nowe ugrupowanie "będzie formacją prawicową, otwartą, zakorzenioną w wartościach".

Spotkanie z mieszkańcami Nowego Sącza zakończył jednak nie Ziobro, a Jacek Kurski. Kiedy były wiceprezes PiS już chciał odwrócić się od dziennikarzy, dawny "bulterier" PiS zakrzyknął do tłumu: "Czy chcecie państwo nowej prawicy, która będzie zwyciężać z PO?" - Chcemy! - odpowiedzieli ludzie. "Czy chcecie, by liderem tej nowej prawicy był Zbigniew Ziobro?" - dopytał Kurski - Chcemy! - odpowiedzieli zebrani."

No to Prezes ma problem.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe jak mainestream obchodzi się z zatrzymaniem generała.

Informacja biegnie cały czas na pasku np TVP INFO, a w co pół godziny podawanych wiadomościach, nie ma ani jednego komentarza.

Nie wiedzą jak się zachować wobec generała.

Śmiesznie to wygląda.

Taki ciekawy kraj, wygląda na dziki.

Nie ma w nim niezależnego dziennikarstwa, wymarło.

Czekają na wytyczne, a wytycznych brak, bo walka w obozie pod dywanem.

Już w przypadku skasowania G.Schetyny mieliśmy podobne śmieszne sytuacje.

Ale generał Czempiński to inna liga, jego zamknięcie to sprawa najwyższej wagi państwowej, nie może chodzić tu o łapówkę, może chodzić o sprawy wywiadowcze albo kontrwywiadowcze.

Ciekawe na jaki układ pójdą z generałem.

"Tego samego dnia, o niemal tej samej godzinie, w Nowym Sączu, w podkarpackim mateczniku PiS, zjawili się Jarosław Kaczyński i Zbigniew Ziobro. Prezes PiS przyjechał, by mianować pełnomocnikiem PiS Stanisława Koguta na miejsce Arkadiusza Mularczyka, który przeszedł do Solidarnej Polski - ugrupowania Ziobry. Były wiceszef PiS spotkał się za to z mieszkańcami Nowego Sącza. Spotkanie przypominało wiec wyborczy.

- Dziś tu przyjechałem państwa zapytać: czy warto tworzyć nową formułę prawicy, nowoczesnej, zakorzenionej w wartościach? - pytał na rynku w Nowym Sączu Zbigniew Ziobro. - Czy warto? - huknął. Warto! - odkrzyknęli ludzie i zaczęli bić brawo. Wyraźnie zachęcony tym były wiceprezes PiS zapowiedział, że tworzone przez niego wraz z pozostałymi wyrzuconymi z PiS politykami (m.in. towarzyszącym mu w Nowym Sączu Jackiem Kurskim) nowe ugrupowanie "będzie formacją prawicową, otwartą, zakorzenioną w wartościach".

Spotkanie z mieszkańcami Nowego Sącza zakończył jednak nie Ziobro, a Jacek Kurski. Kiedy były wiceprezes PiS już chciał odwrócić się od dziennikarzy, dawny "bulterier" PiS zakrzyknął do tłumu: "Czy chcecie państwo nowej prawicy, która będzie zwyciężać z PO?" - Chcemy! - odpowiedzieli ludzie. "Czy chcecie, by liderem tej nowej prawicy był Zbigniew Ziobro?" - dopytał Kurski - Chcemy! - odpowiedzieli zebrani."

No to Prezes ma problem.

Tak.

w pierwszej kolejności prezes...747 przytulnego kolejnego satrapę poszukałeś?

Która to już nadzieja, nadzieja umiera ostatnia.

Najbardziej cieszy poparcie dla PO, rekordowe.

To oznacza że baranki kochają swoich oprawców, syndrom Sztokholmski.

wladz

Życzę Ci 100, nie, 200 lat życia.

mają jak Ty pieprzyć bez sensu o upadku III której symbolem uczyniłeś generała.

normalna osoba zrozumie wypowiedź prokuratury o zatrzymaniu w związku z możliwością przyjęcia łapówki....wybitny pieniaczu proces w toku i nikt szczegółów śledztwa nie udostępni a tym bardziej wyroków nikt nie feruje...poczekaj na wyborcze zwycięstwo dziadostwa do ciebie podobnego z Ziobrą na czele i wszystko powróci do twojej obrzydliwej normy.

Która to już nadzieja, nadzieja umiera ostatnia.

Najbardziej cieszy poparcie dla PO, rekordowe.

To oznacza że baranki kochają swoich oprawców, syndrom Sztokholmski.

wladz

Życzę Ci 100, nie, 200 lat życia.

mam powtórzyć 100 a może 200 razy ,że dla mnie prezes kompromitujący prawicę jest wymarzonym politykiem na jej czele.

trudno zrozumieć ,że im bardziej ohydny lider tym mniej sympatii u wyborców..A trafił się mocno szurnięty psychopata.

Gromosław CZ.

Jak dziwnie to brzmi w TVP.

Donald T.

Kiedy usłyszę to z TELEWIZJI POLSKIEJ.

W Polsce nastąpiło "przyspieszenie".

wladz

Po której stronie i jakiej granicy jesteś zlokalizowany? Tak z ciekawości.

mają jak Ty pieprzyć bez sensu o upadku III której symbolem uczyniłeś generała.

normalna osoba zrozumie wypowiedź prokuratury o zatrzymaniu w związku z możliwością przyjęcia łapówki....wybitny pieniaczu proces w toku i nikt szczegółów śledztwa nie udostępni a tym bardziej wyroków nikt nie feruje...poczekaj na wyborcze zwycięstwo dziadostwa do ciebie podobnego z Ziobrą na czele i wszystko powróci do twojej obrzydliwej normy.

mam powtórzyć 100 a może 200 razy ,że dla mnie prezes kompromitujący prawicę jest wymarzonym politykiem na jej czele.

trudno zrozumieć ,że im bardziej ohydny lider tym mniej sympatii u wyborców..A trafił się mocno szurnięty psychopata.

Psychuszki to sowiecki standard.

Wymyśl coś bardziej "trendy".

poza granicą twojej świadomości.Z której strony sam zlokalizuj.

Tyle to wiem bez Twojej odpowiedzi.

Był taki czas, że prezydentem był A.Kwaśniewski a premierem L.Miller.

Teraz prezydentem jest B.Komorowski, a premierem D.Tusk.

Jak prezydentem był L.Kaczyński, a premierem J.Kaczyński, nie działy się takie rzeczy, jak aresztowania filarów IIIRP, mimo że reorganizowano wywiad i kontrwywiad wojskowy.

Ciekawa walka buldogów pod dywanem, ciekawe czy znajdzie się odważny pracownik i zapyta premiera Tuska o tą sytuację, odpowiedzi już nie jestem ciekawy

Kolejni zatrzymani

Zatrzymany mec. Michał T. to były rzecznik dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej. W jego kancelarii usłyszeliśmy, że mecenas jest dzisiaj nieuchwytny i nie wiadomo kiedy będzie.

Według nieoficjalnych informacji tvn24.pl , zatrzymany został też Piotr D. oraz Andrzej P.

Andrzej P. był m.in. członkiem gabinetu politycznego ministra skarbu w rządzie Millera, Wiesława Kaczmarka. Był też szefem rad nadzorczych spółek giełdowych MNI, MIT oraz Hyperion.

Piotr D. był doradcą wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza, pod koniec lat 90. Był też członkiem Rady Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA oraz członkiem Rady Nadzorczej Totalizatora Sportowego.

W jakiej my jednak republice bananowej żyjemy...

Złodziej na złodzieju. To nieprawdopodobnie demoralizujące.

Cała ta prlowska gnojówka powinna być od 1989 odsunięta od jakichkolwiek stanowisk publicznych na 30 lat.

Gruba kreska, dla sk***ysynów rulez, niestety.

A taki niby niepotrzebny miał być CBA, lewicy przeszkadza, ciekawe dlaczego?

lidera i partia jak z sowietów.Gratuluję strzału z psychuszkami.Wiesz gdzie jesteś.

Doprawdy?

Kolejni zatrzymani

Zatrzymany mec. Michał T. to były rzecznik dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej. W jego kancelarii usłyszeliśmy, że mecenas jest dzisiaj nieuchwytny i nie wiadomo kiedy będzie.

Według nieoficjalnych informacji tvn24.pl , zatrzymany został też Piotr D. oraz Andrzej P.

Andrzej P. był m.in. członkiem gabinetu politycznego ministra skarbu w rządzie Millera, Wiesława Kaczmarka. Był też szefem rad nadzorczych spółek giełdowych MNI, MIT oraz Hyperion.

Piotr D. był doradcą wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza, pod koniec lat 90. Był też członkiem Rady Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA oraz członkiem Rady Nadzorczej Totalizatora Sportowego.

W jakiej my jednak republice bananowej żyjemy...

Złodziej na złodzieju. To nieprawdopodobnie demoralizujące.

Cała ta prlowska gnojówka powinna być od 1989 odsunięta od jakichkolwiek stanowisk publicznych na 30 lat.

Gruba kreska, dla sk***ysynów rulez, niestety.

skynek łap i bez procesów na stosie pal

Doprawdy?

chyba wiesz gdzie jesteś ?

A gdzie jest Filut?

Co myśli to myślące stworzenie, o aresztowaniu człowieka, który wie o kulisach transformacji Polski prawie wszystko?

wladz

Napisz coś merytorycznie o Gromosławie Cz.

To dobrze że siedzi?

To źle że siedzi?

Wybierz którąś z odpowiedzi, z łaski swojej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.