Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Polski nie ma.

Niemcy walczą z Rosją o to co tu pozostało, jak wyszli stąd amerykanie po wyborach w USA.

Jesteście skończeni.

Wy ich wybraliście.

Wy, co tu piszecie na forum, dokonaliście nieformalnego rozbioru Polski.

Nie chcecie przyjąć tego do wiadomości.

Trudno.

Niczego to nie zmienia.

Drodzy niemco-sovieci.

747, do czasu przyjazdu lekarza, niech żona robi ci zimne okłady na głowę.

Poznanie prawdy o IIIRP jest arcybolesne.

Cóż, pech.

Filut

Jak sądzisz, będą dalsze zatrzymania, czy strony pokażą sobie na wzajem czym dysponują i rozejdą się w nowym wynegocjowanym układzie.

Jak myślisz, kiedy się tego dowiemy i po czym poznamy czyja opcja górą?

Podziel się spostrzeżeniami.

Wiesz co to jest spostrzeżenie?

Jesteś spostrzegawczy?

nie śmieć 747, żebyś jeszcze coś z sensem napisał,

(masz od wiersza czy jak)

mamel

Napisz kiedyś coś od siebie.

Drukujesz tylko mainestream.

A Czempińskiego załatwił Gowin z Opus Dei.

ps. Filut - nie widziałeś Opus Dei? - To obejrzyj The Da Vinci Code - tam niejaki Silas był z Opus Dei. W przerwach pomiędzy samobiczowaniem, biegał z pistoletem i nożem. Prawdziwy fucking Societas Iesu :)

Oglądałem :)

Ciekawe czy Gowin nosi "kłujące wdzianko" pod galotami.

Polityka bywa bezwzględna, mówi Bronisław Komorowski w TVN24.

Coś nowego, dotąd przecież mieliśmy do czynienia z polityką miłości.

Skąd ta zmiana?

A może nie ma żadnej zmiany i polityka zawsze była bezwzględna?

W wykonaniu dzisiejszych jej przedstawicieli chyba jest okrutnie arcyboleśnie bezwzględna do bulu.

Upieczony świeżo Grzegorz Schetyna o tym wie najlepiej, właśnie się o tym przekonuje generał Gromosław Cz.

Dlaczego Niemcy nie sprzedali swoich obligacji, przecież mają takie zaufanie rynków?

nie śmieć 747, żebyś jeszcze coś z sensem napisał,

(masz od wiersza czy jak)

Napisz jaką masz sensowną receptę na kryzys eurozony.

Napisz kiedyś coś od siebie. Drukujesz tylko mainestream.

bo wyżej pępka nie podskoczę a i tak będzie co zapisane w gwiazdach

miło żyć w ciekawych czasach tylko życi trzeba pilnować

(euro już nie mam a Marsz był podniosły :))

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Filut

Gdzie jest do przeczytania list protestacyjny, przeciwko zatrzymaniu generała Cz., podpisany przez Lisa, Środę, Kutza, Wajdę, Olejnik, stu innych Hołdysa i Korę z zespołu komunistycznej piosenki Maanam?

Uwolnić generała, brakuje go w TVN24, tak jakoś pusto bez niego.

Generał nie brał żadnych łapówek, jeśli otrzymywał wynagrodzenie za pracę, to cóż w tym złego?

Uprzejmie prosze sie odmieść do poniższego statusu majatkowego obecnych ministrów-

KOROLEC-1880000 DŁUGU

BUDZANOWSKI-1500000 DŁUGU

ROSTOWSKI-1100000 DŁUGU

SIEMONIAK-1060000 DŁUGU

MUCHA-ok.1000000 DŁUGU

BONI-740000 DŁUGU

TUSK-450000 DŁUGU

Czyżby rząd tworzyli nieudacznicy?

Czempinski za duzo wiedział i teraz go uciszą.....a może zachoruje,albo jeszcze coś innego?-bo to przeca agent.

"Uprzejmie prosze sie odmieść do poniższego statusu majatkowego obecnych ministrów-"

To tylko cyfry,brak danych dotyczących spłaty tych kredytów.

Zresztą zaciąganie pożyczek jest nie jest niczym nagannym,o ile kredytobiorca jest w stanie je spłacać.

w odpowiedzi na twoje "kogo reprezentuje pis i kim są publicyści wpierający prezesa"

napisałem mądry człowieku, że dziś macie nowego niusa (do bicia piany) w postaci generała Cze

a to pytanie warto poważnie przemyśleć

napierdzielasz te te klawisze z prędkością światła i własna myśl nie dogania sensu klepiących paluchów

wot - polemika z tobą (pies też nie jest mój)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mecze Donalda Tuska kosztują nas 16.000 PLN tygodniowo .

do tego 40 000 nowych urzędników administracji zatrudniono w ciagu ostatnich 6 miesiecy

- oto obraz władzy zaciskajacej pasa (na szyi narodu only)

powracam do...mamelek błąd z mojej strony.Takim jak ty pytań związanych z poruszonym przez nich problemem się nie zadaje.

zawsze zapominam,że wśród narodowych zdecydowana większość cały czas maszeruje i wykrzykuje.W głowie woda sodowa i nic więcej.

"Uprzejmie prosze sie odmieść do poniższego statusu majatkowego obecnych ministrów-"

To tylko cyfry,brak danych dotyczących spłaty tych kredytów.

Zresztą zaciąganie pożyczek jest nie jest niczym nagannym,o ile kredytobiorca jest w stanie je spłacać.

Zapomnij,oni wszędzie widzą machlojki.Klepią te swoje moja wina moja wina i od każdego wymagają winy

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Uprzejmie prosze sie odmieść do poniższego statusu majatkowego obecnych ministrów-

KOROLEC-1880000 DŁUGU

ROSTOWSKI-1100000 DŁUGU

SIEMONIAK-1060000 DŁUGU

MUCHA-ok.1000000 DŁUGU

BONI-740000 DŁUGU

TUSK-450000 DŁUGU

Czempinski za duzo wiedział i teraz go uciszą.....a może zachoruje,albo jeszcze coś innego?-bo to przeca agent.

Politycy o takich długach i to jeszcze piastujący ważne stanowiska państwowe są zagrożeniem dla państwa. Takie długi są okolicznością dyskwalifikującą ich do sprawowania takich funkcji. Tym bardziej, że na czele instytucji mających chronić państwo przed zagrożeniami, stoją ludzie podejrzani o korupcję. Jest to bardzo niebezpieczne w czasach kiedy pieniądz ma większą wartość od tak marnych przymiotów jak pochodzenie, wiedza, wykształcenie, uczciwość, etyka, moralność, ideologia i wiele podobnych mało istotnych obecnie wartości. Jakie czasy - takie elity. Niestety - nie tylko polityczne.

• Moderatorzy

skynyrd i dziadekwłodek nieco różnią się w ocenie poszczególnych RP

po mojemu:

II wskrzesiła Polskę, choć drewnianą i w rynsztokach pływały g...a,

III odbudowała Polskę jako murowaną i dokonała ogromnego skoku choć komuna zostawiłapo sobie kupę g...a,

dziś jesteśmy w UE a dalej babrzemy się w tymże....

mam motoryzacyjne skojarzenie : jedziemy w dobrym kierunku ale zamiast autostradą cały czas trawiastym poboczem

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

stench!

Wpisujesz się w ogólnie panujący, "zdrowy" trend, ze tzw. komunę należy opluwać za wszystko - bez najmniejszego wyjątku. Uważam, że spojrzenie i komentarze na wszystkie "Polski" - w tym "Ludową" powinny być ostro obiektywne.

Piszesz tak: "III odbudowała Polskę jako murowaną i dokonała ogromnego skoku choć komuna zostawiłapo sobie kupę g...a".

Mam małą wątpliwość tego dotyczącą - być może bez PRL-u - nie umiałbyś posługiwać się klawiaturą. O innych skromnie nie wspomnę.

KOROLEC-1880000 DŁUGU

ROSTOWSKI-1100000 DŁUGU

SIEMONIAK-1060000 DŁUGU

MUCHA-ok.1000000 DŁUGU

BONI-740000 DŁUGU

TUSK-450000 DŁUGU

Nie wiem skąd te dane i na ile są wiarygodne, ale jesli sa prawdziwe, to stanowi to duże zagrożenie dla Polski.

Coś w tym jest, bo znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem skąd te dane i na ile są wiarygodne, ale jesli sa prawdziwe, to stanowi to duże zagrożenie dla Polski.

bym się tak nie przejmował, politycy są po prostu trendy, dziś w modzie mieć długi, im większe tym lepiej bo tych się po prostu nie spłaca

bym się tak nie przejmował, politycy są po prostu trendy, dziś w modzie mieć długi, im większe tym lepiej bo tych się po prostu nie spłaca

Rządzenie przez ludzi z duzymi długami jest zawsze duży zagrożeniem. Poza tym, sa w takim razie na pasku banków - a tu wymagana jest bardzo szybka ingerencja i reforma.

IMO (za przeproszeniem) - pieprzenie o niczym. Wysokości kwot wskazują na zwykłe kredyty mieszkaniowe - przypuszczam, że na bieżąco spłacane (zważywszy na wysokość uposażeń panów polityków), nikt dotychczas nie twierdził, że kredyt mieszkaniowy stanowi zagrożenia dla państwa :)

• Moderatorzy

stench!

Wpisujesz się w ogólnie panujący, "zdrowy" trend, ze tzw. komunę należy opluwać za wszystko - bez najmniejszego wyjątku. Uważam, że spojrzenie i komentarze na wszystkie "Polski" - w tym "Ludową" powinny być ostro obiektywne.

Piszesz tak: "III odbudowała Polskę jako murowaną i dokonała ogromnego skoku choć komuna zostawiłapo sobie kupę g...a".

Mam małą wątpliwość tego dotyczącą - być może bez PRL-u - nie umiałbyś posługiwać się klawiaturą. O innych skromnie nie wspomnę.

gdzie tu opluwanie za wszystko ?

chyba w : "...odbudowała Polskę jako murowaną i dokonała ogromnego skoku..."

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

w odpowiedzi na twoje "kogo reprezentuje pis i kim są publicyści wpierający prezesa"

- a to pytanie warto poważnie przemyśleć

powracam do...mamelek błąd z mojej strony.Takim jak ty pytań związanych z poruszonym przez nich problemem się nie zadaje.

zawsze zapominam,że wśród narodowych zdecydowana większość cały czas maszeruje i wykrzykuje.W głowie woda sodowa i nic więcej.

ot, i cała merytoryczność zawodowego klepacza klawiszy

IMO (za przeproszeniem) - pieprzenie o niczym. Wysokości kwot wskazują na zwykłe kredyty mieszkaniowe - przypuszczam, że na bieżąco spłacane (zważywszy na wysokość uposażeń panów polityków), nikt dotychczas nie twierdził, że kredyt mieszkaniowy stanowi zagrożenia dla państwa :)

Chłopie, odkąd to najważniejsi ludzie w państwie mają problemy finansowe na tyle, by trzeba było brac kredyty na mieszkanie.

Za to istnieje duże prawdopodobieństwo, że zaciagając tu kredyty mogą transferowac kase na prywatne konta poza granicami RP.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

gdzie tu opluwanie za wszystko ?

chyba w : "...odbudowała Polskę jako murowaną i dokonała ogromnego skoku..."

No właśnie! A na tej kupie "g...a" żerują*) wszystkie rządy po 1989 roku!

*)▸ żerować

1. zdobywać pokarm; żreć; paść się;

2. wykorzystywać kogoś lub sytuację; być na czyimś utrzymaniu; pasożytować

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z najnowszych doniesień wynika, że super generał Gromosław, brał udział w zorganizowanej grupie przestępczej mającej na celu czerpanie korzyści ze złodziejski prywatyzacji. (http://wiadomosci.wp.pl/title,Co-zdradzilo-generala,wid,14015338,wiadomosc.html?ticaid=1d705)

Los szlachetnego generała gówno mnie obchodzi - poradzi sobie nie gorzej niż do tej pory. Tylko co będzie z tymi prywatyzacjami przeprowadzonymi w przestępczy sposób. Uważam,ze jeżeli zostanie to udowodnione - to powinny unieważnione, a podmioty w nie zmieszane obłożone olbrzymimi karami finansowymi na rzeczpaństwa.

Jasne - żeby nie komuna, to dalej byśmy siedzieli w ruinach Warszawy (tak jak do dziś siedzą Niemcy w ruinach np.Hamburga), albo w ziemiankach.

Doprawdy - komuna uczyniła olbrzymi krok naprzód, gdyby nie ona, to stench byłby analfabetą jak jakiś Francuz. Ja za komuny nie jeździłbym wypasionym 126p, tylko obciachowym audi czy reno. No i nie mógłbym jeździć na wakacje na odzyskane Mazury, tylko jak jakiś Anglik, skazany byłbym na wycieczki po Europie gdzie czaiłby się na mnie Czaja, Herbert Hupka i Franz Josef Strauss!

Ba, nawet drogi nam komuna wybudowała. Tacy Austriacy i Włosi wtedy poruszali się na wozach drabiniastych, polnymi ścieżkami, a ja popylałem jak jaki lord, maluchem, gierkówką.

Tiaa - komuna była panaceum, po zdegenerowanej, faszystowskiej IIRP. W ogóle to bardzo miłe, że najwartościowszy Polacy byli mordowani przez komunistów, a nie jakichś zezwierzęconych Torysów. Mieć jaja w zamykanej z kopa szufladzie przez Lunę Bristigerową czy innego Humera, to czysta radość. A pomyśleć, że mógłby to robić jakiś dziki analfabeta z kapitalistycznej Holandii.

Same plusy dodatnie. Tak, że Stench - musimy się umówić i za to wszystko dobro, złożyć kwiaty pod pomnikiem Słowackiego w W-wie na pl. Bankowym (wyobrazimy sobie, że to dalej Dzierżyński na pl.Dzierżyńskiego).

Masz całkowitą rację "Polska Ludowa" to był zło większe niż okupacja niemiecka.Podobną myśl na forum międzynarodowym wygłosił kiedyś wybitny polityk obecnego rządu K. Bielecki.

Przed 1938 roku w Polsce komuny - która wszystko w gówno potrafiła obrócić - nie było. A co było! Ano:

- na 10 tysięcy mieszkańców przypadało 3,7 lekarza (dla porównania w Bułgarii -4,5 ; w Niemczech - 7,3; na Łotwie - 7,9, na Węgrzech -11,2). W samej Polsce był to wskaźnik bardzo zróżnicowany - w Warszawie wynosił 22, ale już w woj. warszawskim 2. Gdzie indziej było jeszcze gorzej niż w tym województwie. Do wielu obywateli II RP lekarz docierał razem z księdzem! Do roku szkolnego 1938/39 obowiązek szkolny obejmował tylko 71,6 procent dzieci - w tym 62,3 siedmiolatków i 49,9 trzynastolatków. Szkoła powszechna (podstawowa) była obowiązkowa w wymiarze 7 klas - faktycznie w wielu przypadkach - szczególnie na wsi były to tylko 4 klasy. I dla większości na tym się ostatecznie kończyła. W tym samym czasie 97 procent wsi było bez prądu, a moc wszystkich elektrowni była niższa od zbudowanej w latach 70 jednej elektrowni Kozienice i wynosiła 1,7 tys. megawatów. Wydobycie węgla kamiennego w 1938 roku było mniejsze o ok. 3 mln ton od tego w 1913 roku (biorąc pod uwagę kopalnie będące na obecnym terenie II RP w 1913 i 1938 roku).

Tu można przeczytać więcej: http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/byla-inna-polska

.

Biorąc to pod uwagę uważam,ze bardzo mylisz się! Prześmiewanie czy wyszydzanie jest dobre propagandowo, ale czasai fakty maja mocniejsza wymowę!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.