Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie poglądy ma Miller?Czy takie gdy kandydował z Samoobrony czy z SLD?

Tu nie chodzi o poglądy tylko o silną rękę i próbę jednoczenia czegoś co jest w rozsypce.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tak Miller to prawdziwy ideowiec!Pamiętam jak pod koniec lat 80 bronił w dyskusji przed studentami socjalizmu do ostatniej kropli krwi( w stołówce KC).Był bardzo przekonujący!

ja myślę,że lepsze by było nowe rozdanie.Upada SLD,powstaje nowa partia lewicowa( ale z nowymi ludźmi),z części PIS i PO powstaje partia prawicowa,Z pozostałej PO i Palikota centrowa partia liberalna.I wtedy byłaby możliwa gra parlamentarna,bądź centroprawicowa bądź centrolewicowa.

jak moze powstac SLD z nowymi ludzmi.Kto na to pozwoli.a gadanie o ideowosci w partii to jak o sloncu w kopalni.Po co komu ideowosc .ma byc plan i wykonac.

juz pare razy mlodziez probowala.Nie po to starzy maja funkcje zeby ja oddawac w imie jakis ideii.

tak samo tusk moze byc lewicowy jak miller srodkiem.A jak mu zostanie do emerytury dwa to i prawicowy bedzie.Jak z samoobrona bywalo.Nawet kurdupel jak mu smierc polityczna zajrzy do dupyi bedzie musial pojsc na odzwiernego to przystapi do leszka.

Nowi ludzie

Jacy? W tej chwili nowi zafascynowani są Palikotem i tylko moment jak zaczną uciekać z SLD.

Póki co SLD idzie na udry z RP co raczej przyczyni sie do zagłady stetryczałego SLD.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czyli kto?

No nie wiesz? Nowa słuszna partia lewicowa, z takimi tuzami lewicy jak: Arłukowicz, Borowski, Cimoszewicz, Kwaśniewski, Nałęcz, Sierakowski - może, jak wreszcie dojrzeje,. Oczywiście też Oleksy i Olejniczak - bo z pewnością wniosą dużo lewicowego intelektu i świeżości. Bojowości na pewno doda Ikonowicz, jak zdecyduje się wyrosnąć z krótkich majtek i zacznie używać rozumu. No i oczywiście muszą być przedstawiciele prześladowanych mniejszości seksualnych na pewno: Biedroń i Grodzka oraz narodowych i etnicznych też. No i o Piekarskiej jeszcze zapomniałem - co moze wnieść nie wiem - ale podobno to zdrowa Lewica.

A Miller? Millerowi mówiąc językiem Urbana to nawet ch*ja w dupę szkoda!

Arłukowicz, Borowski, Cimoszewicz, Kwaśniewski, Nałęcz, Sierakowski - może, jak wreszcie dojrzeje,. Oczywiście też Oleksy i Olejniczak - bo z pewnością wniosą dużo lewicowego intelektu i świeżości. Bojowości na pewno doda Ikonowicz, j

Arłukowicz - karierowicz, kłamczuch,

Borowski - ekonomista z domów towarowych

Cimoszewicz - złamana kariera został duchem puszczy

Kwaśniewski - kiedyś lewicowy spiritus movens wydawałoby się ale był z tego tylko spirytus.

Nałęcz - historycznie porąbany o czym świadczy bruzda na czole

Sierakowski - nadaje się tylko do polemik z Ziemkiewiczem i do piaskownicy.

Oleksy - zbyt szczery jak na lewice

Olejniczak - dobry na zarządcę unijnej obory w Pcimiu co najwyżej

Ikonowicz - dawno już nie ekstrema ani bojowość.

Z lewicy zostały już tylko lewe ręce.

.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Leszka Millera opluwa się totalnie. Robi to "Gazeta Wyborcza" i "Rzeczpospolita", a nawet częściowo "Przegląd". A dlaczego? Bo Miller jest niebezpieczny dla demokracji i może odbudować SLD wg własnych pomysłów, a nie tak jak chcieliby tego: Kwaśniewski, Urban, Michnik czy Palikot.

W związku z tym atakuje się go za to m.in.:

- Jest za stary, aby swoja funkcje sprawować przez całą kadencję. Przecież pod jej koniec będzie miał aż 70 lat. Przecież Bartoszewski i Mazowiecki przy Millerze - to prawdziwi młodzicy!

- Popełnił błąd, bo wśród wiceprzewodniczących nie ma Napieralskiego i Olejniczaka. Oczywiście! Przecież obaj byli powszechnie uznawani za najgorszych przewodniczących w historii tej partii!

- Nie docenia roli kobiet. Wprawdzie we władzach partii są trzy kobiety: Senyszyn, Piechna-Więckiewicz i Agatowska, ale przecież nie ma powszechnie uwielbianej przez przeciwników Millera i SLD, Piekarskiej!

Millera może tłamsić każdy i za wszystko! Taki jest nakaz chwili!

Zmarł Wiesław Chrzanowski.

Ciekawą historię przytoczył Józef Zych wspominając zmarłego.

"Józef Zych z PSL wspominając na antenie Polsat News Wiesława Chrzanowskiego powiedział, że po raz pierwszy widział łzy w oczach marszałka, kiedy ten - nieobecny wtedy z powodu wyjazdu - znalazł się na liście Macierewicza. - Ja muszę to powiedzieć, muszę przypomnieć, bo była to ogromna krzywda wyrządzona Chrzanowskiemu. Mówię o tym, ponieważ w imieniu prezydium sejmu badałem akta i składałem publiczne sprawozdanie; to nie były dane o człowieku, lecz na człowieka. On to strasznie przeżył - powiedział Zych."

"- To był człowiek niezwykle rzetelny, uczciwy, głęboko wierzący i to były cechy, które później pozwalały mu znakomicie kierować sejmem w sposób spokojny, rozważny, koncyliacyjny. Ja nigdy nie widziałem, żeby marszałek się zdenerwował - wspominał Zych."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piaskownica.

Wyścig do grzybowej zupy nabiera rumieńców.

"Prezes Solidarnej Polski Zbigniew Ziobro uważa, że odmowa przyznania TV Trwam miejsca na multipleksie, to decyzja bezprawna, bezzasadna i dyskryminująca. W tej sprawie w czerwcu w Brukseli ma odbyć się wysłuchanie publiczne i manifestacja. Wysłuchanie publiczne w Parlamencie Europejskim i manifestacja na ulicach belgijskiej stolicy mają odbyć się 5 czerwca; będą dotyczyć łamania wolności słowa w Polsce. - Zachowanie polityków PiS pachnie zabawą dzieci w piaskownicy - powiedział Ziobro, komentując słowa posła PiS, który chwalił się, że jego partia organizuje te przedsięwzięcia."

"- Z pewnym zdziwieniem zauważam, że koledzy z Prawa i Sprawiedliwości ogłosili w niedzielę, iż to oni realizują 5 czerwca tego rodzaju przedsięwzięcia, przynajmniej w jakiejś części. Jesteśmy gotowi na współpracę z każdym w sprawie wolności mediów, tym bardziej z naszymi kolegami z PiS, serdecznie ich zapraszamy - powiedział lider Solidarnej Polski.

Stwierdził jednocześnie, że zachowanie polityków PiS "pachnie zabawą dzieci w piaskownicy". - Jeżeli cokolwiek robi Solidarna Polska, zaraz zgłasza się - z taką samą, czy bardzo zbliżoną propozycją - Prawo i Sprawiedliwość - powiedział Ziobro."

"O kwestię tego, kto jest inicjatorem wysłuchania publicznego i manifestacji w Brukseli, pytani byli politycy PiS. Europoseł PiS Ryszard Czarnecki stwierdził, że wniosek o organizację marszu złożył PiS, ale z taką inicjatywą wystąpili także przedstawiciele Solidarnej Polski.

- Byliśmy pierwsi, ale nie chodzi tutaj o wyścig. Cieszymy się, że inni też na takie fajne pomysły wpadają. Na wysłuchaniu publicznym obecni będą i europosłowie PiS i europosłowie, którzy zostali wybrani z list PiS, a teraz są w innej partii - powiedział Czarnecki."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miał 89 lat i był prześladowany przez PRL! To powinno dawać do myślenia wszystkim przeciwnikom tego okresu oraz tym. którzy dopiero wyrabiają sobie własne zdanie!

mysle ale chiba za cienki jezdem.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.