Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Wiesz ile stadionów jest w Londynie?Kilkanaście.

Centra konferencyjno-kongresowe nie są dla polityków ale dla profesjonalistów.W Warszawie takiego nie ma i np. doroczny kongres Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego ( 5-6 tys. uczestników) odbywa sie albo we Wrocławiu albo w Poznaniu.A czemu to do Warszawy nie mogłoby przyjechać 10 tys. lekarzy z całej Europy na konges i zostawić w tym mieście kilka milonów Euro?Mogłoby to dotyczyć również inżynierów,ekologów czy cybernetyków.Z tego powodu Warszawa ewidentnie traci!

Wiem, ile stadionów jest w Londynie szczególnie w roku 2012. Nie o to mi jednak chodziło. Poza tym Warszawa to nie Londyn.

Sprawa takiego Kongresu PTK czy innego - to wyłącznie kwestia organizacyjna. Warszawa pod rządami najlepszego w swojej historii PO -prezydenta Pani Hani - tego nie potrafi? Skandal to jest ogromny! Nie wyobrażam sobie jednak, aby taki kongres odbywał się na Stadionie Narodowym. Jest PKiN ze swoja Sala Kongresową na ok. 3000 miejsc i kuluarami, są inne obiekty obiekty, są telebimy, są cuda współczesnej techniki! Czy wszyscy na raz muszą być w jednym miejscu? Powtarzam to jest kwestia organizacji!

Jakby ci to powiedziec krzyzy ci u nas dostatek. A do euro i futbolu w Polsce mam cos w rodzaju politowania- nawet gdyby bylo to orgnizowane przez Rydzyka + Papieza.

To ja mam też coś w rodzaju politowania dla katolicyzmu.

Moze siedzisz w jakims Pcimiu ja dorastalem w cieniu wielkich kosciołow Wroclawia- zapewniam cie czuje sie szacunek do wielkiej spuscizny wiekow. Do katedry na Wawelu gdzie lezą krolowie, najwięksi poeci, najwięksi Polacy, prezydent Kaczynski.

Wole wielkich ludzi kosciola, JPII- od Urbana czy Palikota- no ale o gustach sie nie dyskutuje.

dziadekwłodek

No właśnie nie!Wszędzie na swiecie w takich miastach jak Warszawa buduje się centra konferencyjno-kongresowe na 10-20 tys. miejsc w których można zorganizować np. kongres lekarzy,zjazd partii politycznej,mecz koszykówki czy siatkówki,koncert rokowy,zawody motocrosowe a nawet serfingowe( paryska Bercy).Podobne centra ( może troche mniejsze) powinny byc w takich miastach jak Kraków,Gdańsk czy Łódź.To na siebie zapracuje.Przez brak takiego centrum Warszawa dużo traci tego typu imprez na rzecz np. Pragi czy Budapesztu.

Katedry nie przesłaniają widzenia. Nikt nie zaprzeczy szerokości horyzontów tych ludzi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wklejałem tez piekne cytaty z Newtona.

"Biblia, a nie nauka, była największą pasją Newtona. Poświęcał więcej czasu Pismu Świętemu niż nauce. Napisał: "Jestem przekonany, że Biblia jest Słowem Bożym, napisanym przez tych, których On inspirował. Studiuję ją codziennie" oraz: "Żadna inna nauka nie jest tak potwierdzona, jak nauka Biblii". "

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

No właśnie nie!Wszędzie na swiecie w takich miastach jak Warszawa buduje się centra konferencyjno-kongresowe na 10-20 tys. miejsc w których można zorganizować np. kongres lekarzy,zjazd partii politycznej,mecz koszykówki czy siatkówki,koncert rokowy,zawody motocrosowe a nawet serfingowe( paryska Bercy).Podobne centra ( może troche mniejsze) powinny byc w takich miastach jak Kraków,Gdańsk czy Łódź.To na siebie zapracuje.Przez brak takiego centrum Warszawa dużo traci tego typu imprez na rzecz np. Pragi czy Budapesztu.

Stadion Narodowy do takich celów się nie nada. Może zamiast niego trzeba było wybudować takie centrum. Uważam jednak , że na 10-20 tys, to przesada. A jak nie to trzeba jak pisałem #50514 i tyle.

Moze siedzisz w jakims Pcimiu ja dorastalem w cieniu wielkich kosciołow Wroclawia- zapewniam cie czuje sie szacunek do wielkiej spuscizny wiekow. Do katedry na Wawelu gdzie lezą krolowie, najwięksi poeci, najwięksi Polacy, prezydent Kaczynski.

Wole wielkich ludzi kosciola, JPII- od Urbana czy Palikota- no ale o gustach sie nie dyskutuje.

rysiu wszystko w pisdrackim łbie pomieścisz ?

swój gust już określiłeś jakimś kiczowatym świętym obrazkiem

Nie widzę powodu aby w miastach typu Gdańsk,Poznań,Wrocław czy Kraków nie przychodziło na mecze po 30-40 tys. widzów.Nie mówiąc o imprezach typu koncerty,widowiska,imprezy masowe.A wyremontowane dworce lotnicze czy kolejowe też raczej po Euro nie odjadą

Tu pełna zgoda i nadzieja, ze stadiony będąwykorzystane po Euro nie generując nadmiernych kosztów dla kosztów.

PiS w ten sposób chce po prostu podkreślić swoją odmienność od PO. Dla mnie jest to i śmieszno-głupie, gdyż kojarzy się z kadrami z "Samych Swoich" -

Nie do końca jest tak z tą odmiennością vide komisarz Lewandowski

Pomijając jednak to wszystko, cała ta akcja UE jest o dupę potłuc i ośmiesza do końca i tak mocną śmieszną i głupią politykę biurokratów z UE.

Jest to jeszcze jeden dowód na to, że "unia" nie jest żadną rzeczywistą unią lecz sztucznie podtrzymywanym tworem w fazie śmierci klinicznej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dziadekwłodek

Przecież teraz dyskutowaliśmy nie o stadionie a o centrum konf.-kong.Potrzebne jest i to i to.

Podróżując po Europie Płd.,Azji Zach. i Afryce Płn. i oglądając pozostałości po cywilizacji greko-rzymskiej zawsze zastanawiał mnie fenomen bogatej infrastruktury tych dawnych miast.Miasta często wielkości 20-30 tys. mieszkańców posiadały nie tylko brukowane place,drogi,termy ale i teatry i stadiony często w liczbie kilku.Fenomen polega nie tylko na tym,że były na to środki ale ,że ówcześni ludzie odczuwali taką POTRZEBĘ aby takie budowle w ich mieście powstały.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Przecież teraz dyskutowaliśmy nie o stadionie a o centrum konf.-kong.Potrzebne jest i to i to.

Podróżując po Europie Płd.,Azji Zach. i Afryce Płn. i oglądając pozostałości po cywilizacji greko-rzymskiej zawsze zastanawiał mnie fenomen bogatej infrastruktury tych dawnych miast.Miasta często wielkości 20-30 tys. mieszkańców posiadały nie tylko brukowane place,drogi,termy ale i teatry i stadiony często w liczbie kilku.Fenomen polega nie tylko na tym,że były na to środki ale ,że ówcześni ludzie odczuwali taką POTRZEBĘ aby takie budowle w ich mieście powstały.

Teraz takie miasta też mają drogi, place, wodociągi, kanalizację, jakieś boisko czy inny obiekt sportowy, internet czy kablówkę - bo są dochodowe. Teatry, kina znikają - bo państwu i samorządom sie nie opłaca. Ludzie mają swoje ekrany LCD i LED oraz BR w swoim M, domku czy rezydencji - i to widocznie zaspokaja ich potrzeby.

(...)

Nie do końca jest tak z tą odmiennością vide komisarz Lewandowski

(...)

Lewandowski ma teraz pana lepszego od Tuska i jemu teraz gorliwiej służy.

To znalazłem przypadkowo: http://wiadomosci.wp.pl/gid,14452684,kat,1342,title,Kozubnik-polskie-miasteczko-wczasowe-duchow,galeria.html - doskonale nadaje się jako posumowanie dyskusji o centrach konferencyjnych. Widać, że dla tego też ich nie mamy. Wszystko PRL-owskie, co można było, doprowadzono do ruiny. Za kilka lat beęzie to pokazywane jako rzeczywisty obraz tamtego okresu. ( W sieci o Kozubniku można znaleźć więcej. )

Systemy totalitarne potrzebowały wielkich sal z definicji.Jak ryba wody.To bylo wpisane w ich mechanizm.Nie przypadkowo w architekturze nawiązywały do antyku.

Ale chyba za bardzo oddaliliśmy sie od tematu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Michnik mówi:" My, Polacy (...)!". A ja mam od pewnego czasu głęboko w dupie co mówi ten cwaniaczek, mający czelność udawać autorytet moralny: http://wyborcza.pl/1,86117,11664662,Uwolnijcie_Julie_Tymoszenko.html! Dla mnie jest on już dawno skończony w tej roli, a od czasu tzw. afery Rywina - też jako dziennikarzyna!

Lepiej by było gdyby Adam M. mówił to w imieniu własnym lub swojego środowiska! Bo nie ma upoważnienia, aby wypowiadał się w moim imieniu teraz i przyszłości! Potrrafię czytać, pisać i myśleć samodzielnie! Panu M. z góry dziękuje!

Ta analiza:

Ukryta Zawartość

ma zdaje się i bardziej aktualne konotacje :)

Ukryta Zawartość

Ta analiza:

Ukryta Zawartość

ma zdaje się i bardziej aktualne konotacje :)

Taaa oczywiscie, ma aktualne konotacje: Wyborcza jest swieta madra zdrowa i poprawna. W przeciwieństwie do opozycji ktora jest zakompleksiona mała i do d...

Niech zyje rząd, Michnik i inni wazeliniarze POprawnosci!

(to powinno byc na 1majowych transparentach)

Ukryta Zawartość

- TV Trwam jest oryginalnym głosem, unikalną stacją telewizyjną, która pełni ważną misje społeczną. Głos oczekiwany przez miliony Polaków jest w Polsce tłumiony. To jest decyzja polityczna, utrwalająca obecny nieład medialny i która gwałci wolność słowa - powiedział w pierwszej części wywiadu z Onetem Jan Pospieszalski.

- Widocznie target prawicowo- konserwatywny, nie jest aż tak duży, żeby utrzymać dziennik.

- Nie, problem leży gdzie indziej. Np. „Gazeta Polska Codziennie”, została pozbawiona możliwości promocyjnych przez „przemoc administracyjną”.

- A czym jest ta „przemoc administracyjna”?

- Z „przemocą administracyjną”, mamy do czynienia w wielu miejscach w naszym kraju. Dotyczy to choćby starań o koncesję dla Telewizji Trwam, czy zakaz reklam „Gazety Polskiej Codziennie” w telewizjach. Okazało się, że w Polsce cenzuruje się reklamy. Reklama dziennika nie została wyemitowana jesienią ubiegłego roku.

- Zna pan dokumenty fundacji Lux Veritatis przesłane do KRRiT, które były podstawą do odmowy TV Trwam miejsca na multipleksie?

- W programie „Bliżej”, pytałem przewodniczącego KRRiT Jana Dworaka, o kryteria, którymi kierowała się Krajowa Rada w ocenie zdolności finansowej podmiotów ubiegających sie o miejsca na multipleksie. Tych kryteriów Jan Dworak nie przedstawił, nie tylko na moje zapytanie, ale również na zapytanie Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. O to samo pytali też posłowie podczas komisji w sejmie a przede wszystkim prawnicy z Fundacji Lux Veritatis. Nigdy KRRiTV nie przedstawiła wg jakich wskaźników oceniano zdolność finansową wnioskodawców. Dysproporcja potencjałów niektórych spółek, które nie mając praktycznie nic prócz długów, nie zatrudniając żadnych osób, dostały koncesje, wobec sporego majątku i nowoczesnej bazy sprzętowej TV Trwam jest tak znacząca, że chciałbym wiedzieć wg jakich zasad krajowa rada oceniała zdolność ekonomiczną podmiotów. Jan Dworak stwierdził, że kryteria są tak skomplikowane, że nie da się ich łatwo przedstawić. Jeśli są aż tak skomplikowane, to należy je uprościć. Choćby wobec milionów Polaków, którzy wychodzą na ulicę w obronie TV Trwam…

- Gdzie pan widział te miliony w obronie TV Trwam?

- Jeśli policzyć biorących udział we wszystkich marszach, a było ich sporo w całej Polsce, i podpisujących się pod protestem, to wyjdzie z tego spora liczba. Wobec tak gigantycznego protestu społecznego, należałby pokazać czytelność i przejrzystość procedur. Do tej pory Krajowa Rada nie przedstawiła tych kryteriów i unika ich ujawnienia. KRRiT, 30 marca 2011, poprosiła Fundację o uzupełnienie danych i dostała pięć dni później odpowiedź z informacjami, które żądała. I koniec. Jan Dworak najprawdopodobniej kłamie, mówiąc o tym, że wysyłał kolejne listy z zapytaniami dot. finansów do Fundacji Lux Veritatis. Fundacja nie dostała żadnych następnych zapytań z KRRiT. Przewodniczący Dworak twierdzi, że wysłał jeszcze 2 listy. Od tygodnia próbuję wydobyć od KRRiT kopie tych dokumentów, albo ślady, że ta korespondencja została wysłana. Okazuje się, że Krajowa Rada nie ma tych dokumentów, albo nie potrafi ich znaleźć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bp Pieronek o TV Trwam: to nie jest katolicka telewizja

- Jeżeli Chrystus płacił podatki, to jest chyba najlepszy wzór, że trzeba je płacić. To jest dobro nas wszystkich. To jest dla nas uszczerbek, ale przeznaczony na dobro wspólne. Jest absurdem i wielką przesadą namawianie do tego, żeby nie płacić podatków – tak na antenie Radia Zet bp Tadeusz Pieronek skomentował apel o. Tadeusza Rydzyka o to, aby - po tym jak KRRiT nie przyznała koncesji na nadawanie TV Trwam w ramach cyfrowego multipleksu - polscy katolicy przestali płacić podatki.

- Wzywanie do niepłacenia podatków jest brakiem wyczucia i brakiem cnót obywatelskich - oburzał się bp Pieronek. Duchowny stwierdził też, że Kościół nie powinien angażować się w sprawę koncesji dla TV Trwam. - Katolicka telewizja to musiałaby być telewizja, która jest oficjalną telewizją Kościoła, nie ma takiej telewizji w Polsce. Proszę mi powiedzieć, gdzie i kiedy ona była zatwierdzona jako katolicka telewizja? - pytał retorycznie.

Bp Pieronek przypomniał, że "Telewizja >Trwam< jest oparta o fundację Lux Veritatis, która jestprywatną fundacją, zakładało ją dwóch panów". - Jeżeli telewizja "Trwam" pożycza pieniądze od ojców redemptorystów, to znaczy, że redemptoryści nie mają z tym nic wspólnego. I nie wiem, ja się nie wypowiadam do końca, bo nie znam tematu w szczegółach, ale to są dość symptomatyczne wskazówki, z których można wnioskować, że Telewizja Trwam nie spełnia warunków finansowych, które są wymagane - podkreślił nawiązując do faktu, że KRRiT odmówił TV Trwam przyznania koncesji ze względu na brak dokumentów gwarantujących finansową stabilność stacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę mi powiedzieć, gdzie i kiedy ona była zatwierdzona jako katolicka telewizja?

Abstrahując od tematu " TVTrwam" i jej "sektującego" Dyrektora ojca, b.Pieronek mimo wszystko gada głupoty albo się pomylił:) od kiedy katolicyzm trzeba zatwierdzać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A co robią te reklamy kościoła katolickiego w publicznym radiu i telewiszji??? Czy oni płaca za czas antenowy w ramach popularyzowania swojej sekty?

Niczego nie ujmując ale to nie jest polityka tylko politykierstwo.

Polityka to są CUDA ... na przykład cudaka Tuska, ale wcześniej też CUDA robione przez innych. Leszek Miller zdefiniował kiedyś pojęcie polityki. Polityka robi się w taki sposób że jak partia powie że wyrosna gruszki na wierzbie, to wyrosną.

Poniżej przedstawiam tuskowy sposób uprawy gruszek na wierzbie:

Ukryta Zawartość

"Coraz gorsza sytuacja przemysłu

Wskaźnik PMI dla Polski spadł poniżej poziomu 50 pkt; w kwietniu wyniósł dokładnie 49,2 pkt wobec 50,1 pkt w marcu – poinformował bank HSBC. W opinii ekspertów, o spadku zadecydowały przede wszystkim spadek ilości nowych zamówień oraz stagnacja w polskiej produkcji.

– Sytuacja w przemyśle pogarsza się. Ale w ubiegłym roku wskaźnik nowych zamówień, w tym eksportowych także wykazywał tendencję spadkową, a mimo to gospodarka wzrosła w tempie 4,3% – komentuje główna ekonomistka PKPP Lewiatan, dr Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek.

Podobna tendencja była widoczna również w I połowie 2011 r., kiedy to wskaźnik PMI spadł z 54,5 pkt w marcu do 51,2 pkt w czerwcu. Mimo wyraźnego spadku, indeks utrzymał się jednak wtedy powyżej poziomu 50 pkt."

Z powyższego tekstu wynika, że jest coraz gorzej ale coraz lepiej. Jak zwykle lodziarze z lewiatana nie zawiedli Rządu spiesząc z pomocą w pielęgnowaniu politycznej uprawy gruszek na wierzbie.

ps. a jak tam "system skandynawski" czy już się zawalił doszczętnie zgodnie z czterdziestoletnimi wieszczeniami, żebyśmy mogli zostać potęga gospodarczą "zielonej wyspy" propagandy PO ???

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

POlski premier i prezydent nie znaleźli dla niego czasu, a on: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Francois-Hollande-wygral-wybory-prezydenckie-we-Francji,wid,14463017,wiadomosc.html?ticaid=1e66d.

Podobała mi się postawa przegranego:

"Prezydent Nicolas Sarkozy przyznał, że przegrał walkę o swoją reelekcję z socjalistą Francois Hollande'em. Życzył też rywalowi powodzenia w pełnieniu tej funkcji.

- Francois Hollande jest prezydentem Republiki, musi być szanowany - oświadczył Sarkozy po godz. 20.00 w paryskiej sali Mutualite wypełnionej setkami jego sympatyków.

Odchodzący szef państwa powiedział, że zatelefonował już do Hollande'a, życząc mu "powodzenia w czekających go wyzwaniach". Sarkozy dodał, że "ponosi pełną

odpowiedzialność za swoją porażkę"."

Mają teraz obaj POlscy przywódcy myśleć, jeśli jeszcze myśleć potrafią. I poduczyć się trochę tez mogą. Zachowania w polityce.

dziadekwłodek, ochłoń i jeszcze raz sprawdź swoje "sensacje".

Ukryta Zawartość

post-17911-0-06562500-1336335921_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie mam po czym ochłonąć, ale przyznaje Ci racje w 50 procentach! Rzeczywiście zapomniałem, że spotkał się z nim Komorowski. Tusk jednak nie znalazł na to spotkanie czasu, ponieważ - jak wówczas to komentowano, trzymał z Merkozym!

Obecnie problem ma Francja.Sarkozy pozostawił spuściznę , której nie wypada socjaliście kontynuować. Będzie szukał nowych sojuszników a Polska wbrew pisdrakom staje się mocnym graczem w UE.

Tak więc dzidekuwłodku nie nasz problem z szukaniem sojuszników.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.