Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Władz, ale ja ci ze trzy razy przytaczałem cyfry świadczące o tym ze nasza gospodarka się stacza. Włącznie z opiniami firm analitycznych mierzącymi ilość zawieranych umów w przemyśle. Wiec jeśli uważasz, że różnica 2 punktów procentowych PKB między Polską a Niemcami decyduje o naszej przewadze gospodarczej i jest sukcesem, to mogę Ci tylko zalecić powrót do nauki.

Chociaż po tych 23 latach nieprzerwanych sukcesów może być trudno znaleźć szkolę, która czegokolwiek jeszcze naucza.

Użytkownik Kubri dnia 09.05.2012 - 11:12 napisał

Wszystko jedno czy lewicowy, prawicowy, różowy czy tęczowy polityk z zagranicy. Rząd ma prowadzić korzystną dla obywateli politykę zagraniczną i utrzymywać dobre stosunki ze wszystkimi kolorami polityków. Jest od tego jak dupa od srania.

Rząd PO zamiast robić, to do czego go powołaliśmy, wlewa w politykę zagraniczną osobiste sentymenty swoich ministrów.<

Otóż to właśnie!

Mam wrażenie, że z lenistwa przejęli wszystkie wzorce poprzedniej ekipy.

Tak patrząc po nich, może być znacznie gorzej.

Oni tego nie zrobili z lenistwa, tylko z przyzwyczajenia.

Tak patrząc po nich, może być znacznie gorzej.

Wątpię. Moim zdaniem nie da się gorzej.

No chyba że... polityka zagraniczna w wykonaniu zdalnie zdalnie sterowanego prezydenta i Fotygi to sam cymes sztuki dyplomacji.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Prezydent Komorowski popełnił jeden z większych błędów swojej prezydentury. Nie rozumiem dlaczego uparcie brnie w to coraz dalej: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11691796,Jest_odpowiedz_Ukrainy_na_apel_Komorowskiego.html.

nic nie powinien robić zamiast rad udzielać .... jak wiemy prawdziwy polak zawsze doradzi , niestety nawet gdy nikt nie prosi

dostał odpowiedz

"

"Nie możemy zmienić prawa"

"Europa powinna zrozumieć, że Julia Tymoszenko nie została skazana za politykę, a depenalizacja dokonanych przez nią przestępstw doprowadziłaby do chaosu prawnego" - oświadczył Wołodymyr Olijnyk przedstawiciel rządzącej na Ukrainie prezydenckiej Partii Regionów.

"W artykule 19. Konstytucji Ukrainy zaznaczono, że (...) żadna osoba na stanowisku państwowym nie ma prawa wykraczać poza swe kompetencje. Podobne prawo istnieje we wszystkich państwach Europy. W przypadku Tymoszenko to prawo zostało złamane. Premier wykroczyła poza kompetencje i wzięła więcej władzy, niż pozwalało na to prawo. W wyniku tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) poniosła ogromne straty" - oświadczył deputowany.

"Nasi koledzy w Europie powinni zrozumieć, że Tymoszenko odpowiada za przekroczenie uprawnień służbowych, a nie za decyzje polityczne. Jeśli Ukraina zdekryminalizuje artykuł, z którego została skazana była premier, w kraju nastąpi chaos polityczny. Podobne zapisy istnieją także w kodeksie karnym i Polski, i Czech. Na Ukrainie za przestępstwa, za które skazano Tymoszenko, pociągnięto do odpowiedzialności około 900 osób, w tym również pracowników organów porządku" - napisał przedstawiciel partii prezydenta Janukowycza."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oczywiście, że nic nie powinien robić. Wyszedł przed unijny szereg - choć nie miał do tego żadnego prawa, ani nikt go o to nie prosił. Polskiemu prezydentowi odpowiedział deputowany Wołodymyr Olijnyk. To też świadczy o randze jakiej nadano tam odezwie polskiego prezydenta, który najwyraźniej zapomniał tu, że nie reprezentuje samego siebie lub PO, ale majestat RP. Na taki apel może pozwolić sobie Michnik lub były Kwaśniewski.

Kubri czy trudno zrozumieć , że nie jesteś dla mnie autorytetem

coś o Balcerowiczu wspomniałeś....Węgry nie skorzystały i obywateli razem z państwem banki zżarły.

Podobnie jak ty dla mnie. Robotnicy na rusztowaniu ocieplający mi blok maja więcej orientacji w ekonomii niż ty i twój idol stary komuch po SGPiSie który się nadawał do podpisywania pod pomysłami "zagranicznych doradców".

Prezydent Komorowski popełnił jeden z większych błędów swojej prezydentury. Nie rozumiem dlaczego uparcie brnie w to coraz dalej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

"Błąd" to jest drugie imię Komorowskiego.

Dobrze napisał Filut że ta cała histeryczna głupawka polityków z zachodu a zwłaszcza z Polski nawołująca uwolnienia Tymoszenko, do zmian prawa na Ukrainie, to jest ich własne trzęsienie dupami ze strachu.

Do tej pory uważali się za bezkarnych. na każdy zarzut o przestępstwo mieli odpowiedź ze to "szykany polityczne". A Ukraina pokazała im figę. Jak ukradłeś czy wziąłeś w łapę to jesteś przestępcą kryminalnym i pakujemy cie do ciupy jak każdego innego.

Nie powołujemy "sejmowych komisji śledczych" jak w Polsce, nie mówimy że ponosisz "odpowiedzialność polityczną", nie wnioskujemy o postawienie przed "trybunałem stanu".

Nie podejmujemy żadnych pozornych ruchów.

Zajmuje się tobą prokurator, sądzi cię sąd powszechny i skazuje wg prawa tak samo jak każdego obywatela. Idziesz do pierdla jak każdy obywatel, który popełnił przestępstwo i został skazany. Tak właśnie uczyniła Ukraina wobec tamtejszego polityka.

Teraz u nas rożni Komorowscy tacy z partii władzy trzęsą się ze strachu żeby i w Polsce wyborcy nie doszli do wniosku, że złodziei partyjnych należy sądzić i zamykać do pierdla jak każdego obywatela za popełnione i osądzone przestępstwa

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jaki szereg , głos zabrał gdy już wszyscy poza prezesem ucichli. Raczej się spóznił

Czy któryś z unijnych polityków wskazywał Ukraińcom konieczność zmiany ich prawa karnego? A może coś przeoczyłem?

jaki szereg , głos zabrał gdy już wszyscy poza prezesem ucichli. Raczej się spóznił

Ty masz jakieś papiery na dysleksję ??

Wyszedł przed szereg unijnych państw.

Jak do tej pory żaden przywódca z krajów UE nie pouczał Ukrainy o konieczności zmiany prawa. Nikt nie zapowiadał wprowadzania wyjątków w karaniu polityków o czym marzy sobie Komorowski. Tym bardziej nikt nie instruował o tym co ma ze swoim prawem karnym robić Ukraina.

Swoimi wystąpieniem Komorowski napaskudził Polsce w i tak już kiepskiej polityce zagranicznej. I właśnie dostał odpowiedź z Ukrainy w której utarli mu nosa zniżając Prezydenta RP do godnego odpowiedzi od jakiegoś rzecznika partii rządzącej. Nawet mu nikt z organów władzy wykonawczej Ukrainy nie raczył odpowiedzieć na taką chamską formę uprawiania polityki zagranicznej.

Komorowski zrobił w oczach Ukrainy durniów i chamów z nas wszystkich -co w ostatnich latach stało się zresztą już cechą wszystkich kolejnych Prezydentów RP. Wykazując jedynie zbędność tego tytularnego organu darmozjadów.

Oczywiście oficjalna propaganda powie, że to nic takiego, ze to nie on, to znowu ktoś inny zrobił na złość i jeszcze złośliwie nasrał panu hrabi w spodnie.

Może zwalą winę na Nałęcza ??

• Moderatorzy

Pani Julia Tymoszenko i jej uwięzienie zajmuje uwagę wielu polityków i skłania do zajmownia stanowiska i udzielania wielu wypowiedzi.

dziś słyszałem , że to wyłącznie sprawa polityczna(negocjacje gazowe i inne działania w.w.) i nie powinna być objęta sankcjami karnymi.

im więcej takich wypowiedzi tym bardziej skłaniam się ku stanowisku by politycy i szerokopojęci urzędnicy w pełni odpowiadali również karnie za swoje błędy , przestępstwa popełnione w ramach sprawowania urzędu i udział w licznych afarach. więzieniem powinno być karane przekupstwo i świadome , celowe działania na szkodę podmiotów.

wobec zgromadzenia dużego mają tku przez Panią Tymoszenko podejrzenia o mogą być uzasadnione, a ja objąłbym cyklicznymi kontrolami wszystkich polityków i urzędników wyższego szczebla i jeśli prawo tak stanowi wsadzałbym do pierdla do cel z "pospolitymi"przestępcami w celu resocjalizacji tychże

wołania i żądania pełnej nietykalności karnej przez polityków i urzędników (w ramach sprawowania funkcji)są bezczelne, to jakby kierowcy za kółkiem również oczekiwali bezkarności za przestępstwa popełnione za kierownicą, a jak wiadomow więzieniach siedzi sporo sprawców wypadków i pijaków

przenoszę przykład Tymoszenko na nasz grunt jako przykład bezczelności i roszczeniowości polityków

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kolejny idiotyczny pomysł w sprawie Julii Tymoszenko: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/apel-o-pokojowa-nagrode-nobla-dla-tymoszenko,1,5126493,wiadomosc.html - tym razem rodem z Włoch, gzie jak wszyscy wiedzą korupcji wśród polityków nie ma w ogóle!

My też mamy swoja polityczna męczennicę: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/mowa-obronna-sawickiej-odebrano-mi-godnosc-obdarto,1,5127029,wiadomosc.html.

Mamy wspólne EURO - może by tak wspólny nobel.

• Moderatorzy

politycy ewidentnie się okopują i zabezpieczają swoje dupska,

pierwszy lepszy przykład : w różnych okresach partie opozycyjne przebąkiwały o 1 mandatowych odręgach wyborczych, redukcjach stanowych sejmu i senatu, z chwilą dojścia do władzy wszystkie to odrzucały i zamiatały pomysły pod dywan jako niedorzeczność (a w ciągu ostatnich 15 lat przy żłobie przewinęły się wszystkie ugrupowania)

Podobnie jak ty dla mnie. Robotnicy na rusztowaniu ocieplający mi blok maja więcej orientacji w ekonomii niż ty i twój idol stary komuch po SGPiSie który się nadawał do podpisywania pod pomysłami "zagranicznych doradców".

nie wątpię , a przy twojej pomocy zostaną ekspertami i w ramach ocieplania każdemu wytłumaczą kto jest winny nieszczęść

P.S.

nie zauważyłem z mojej strony tonu wykładowcy przekonanego o jedynej słusznej racji.

Ty masz jakieś papiery na dysleksję ??

Wyszedł przed szereg unijnych państw.

Jak do tej pory żaden przywódca z krajów UE nie pouczał Ukrainy o konieczności zmiany prawa. Nikt nie zapowiadał wprowadzania wyjątków w karaniu polityków o czym marzy sobie Komorowski. Tym bardziej nikt nie instruował o tym co ma ze swoim prawem karnym robić Ukraina.

Swoimi wystąpieniem Komorowski napaskudził Polsce w i tak już kiepskiej polityce zagranicznej. I właśnie dostał odpowiedź z Ukrainy w której utarli mu nosa zniżając Prezydenta RP do godnego odpowiedzi od jakiegoś rzecznika partii rządzącej. Nawet mu nikt z organów władzy wykonawczej Ukrainy nie raczył odpowiedzieć na taką chamską formę uprawiania polityki zagranicznej.

Komorowski zrobił w oczach Ukrainy durniów i chamów z nas wszystkich -co w ostatnich latach stało się zresztą już cechą wszystkich kolejnych Prezydentów RP. Wykazując jedynie zbędność tego tytularnego organu darmozjadów.

Oczywiście oficjalna propaganda powie, że to nic takiego, ze to nie on, to znowu ktoś inny zrobił na złość i jeszcze złośliwie nasrał panu hrabi w spodnie.

Może zwalą winę na Nałęcza ??

ciekawe na jakiej podstawie tyle zdań napisałeś.Spójrz na daty poszczególnych wystąpień.Niemcy, prezes,Bruksela....pomijając drobny istotny fakt , że Komorowski nie bojkotuje i stara się konflikt zażegnać.W mojej ocenie z bardzo nieszczęśliwym pomysłem niemniej z uwagi na informacje które służby dostarczają wie dużo więcej o sytuacji na Ukrainie i może wybrał skuteczną formę.Liczy się efekt, zazwyczaj metoda jest drugorzędna w polityce

nie zauważyłem z mojej strony tonu wykładowcy przekonanego o jedynej słusznej racji.

No niby co mógłbyś wykładać ?? Może coś "zielonej wyspie" sukcesów gospodarczych albo o jedynie słusznej racji planu balcerowicza, o którym się dowiedziałeś z rządowej telewizji, że był bezprecedensowym sukcesem ?

Oczywiście, że nic nie powinien robić. Wyszedł przed unijny szereg - choć nie miał do tego żadnego prawa, ani nikt go o to nie prosił. Polskiemu prezydentowi odpowiedział deputowany Wołodymyr Olijnyk.

Ha! Widziałeś dzisiejszy Telexpress w Rządowej TV ? Nic tam nie było na temat oświadczenia Włodymyra Olijnika. Komorowski wg przekaźnika rządowego odniósł kolejny bezprecedensowy sukces!

Za to były teksty o tym jak to prezydent Ukrainy i ich MZS "podzielił zdanie" Prezydenta Komorowskiego i zaprosił go do wizyty oraz jeszcze podziękował za sprzeciwianie się bojkotowi EURO.

Zabrakło tylko oświadczenia o tym, że go w tyłek ucałowali i pokłony bili, za jego chamskie sposób pouczania ich o prawie karnym.

Od pewnego czasu wrażenie przeszło u mnie w przekonanie, że są dwie rzeczywistości - jak za najlepszych czasów komuny w PRLu. Jedna rzeczywistość w telewizorze państwowym, a druga ta za oknem i teraz jeszcze w innych mediach.

Nasi politycy postsolidarnościowi, to genetyczni łgaże przy których stare komuchy z PRL-u wyglądają niczym krynica prawdy i politycznej transparentności.

pomijając drobny istotny fakt , że Komorowski nie bojkotuje i stara się konflikt zażegnać.W mojej ocenie z bardzo nieszczęśliwym pomysłem niemniej z uwagi na informacje które służby dostarczają wie dużo więcej o sytuacji na Ukrainie i może wybrał skuteczną formę.

Jeszcze by tego brakowało żeby bojkotował imprezę którą razem z Ukrainą robimy !

Komorowski się ośmieszył. Deputowany zmieszał go z błotem. A teraz Władze oficjalnie go zaproszą do wizyty i podziękują za przeciwstawienie się bojkotowi.

Komorowski niczego nie osiągnie. Może pieprzyć głupoty uważając się za demiurga modelującego ukraińskie prawo karne. Ale tylko do czasu, do kiedy jest Ukraińcom potrzebny jako wspierający organizacje Euro UEFA 2012 na Ukrainie.

Dostał teraz od nich kuksańca nieoficjalnym wstąpieniem politycznym i pogłaskanie po głowie od Rządu Ukrainy. Jeśli będzie trwał przy swoim po Euro UEFA 2012, to beda już tylko kuksańce bez głaskania po głowie..

No niby co mógłbyś wykładać ?? Może coś "zielonej wyspie" sukcesów gospodarczych albo o jedynie słusznej racji planu balcerowicza, o którym się dowiedziałeś z rządowej telewizji, że był bezprecedensowym sukcesem ?

Ha! Widziałeś dzisiejszy Telexpress w Rządowej TV ? Nic tam nie było na temat oświadczenia Włodymyra Olijnika. Komorowski wg przekaźnika rządowego odniósł kolejny bezprecedensowy sukces!

Za to były teksty o tym jak to prezydent Ukrainy i ich MZS "podzielił zdanie" Prezydenta Komorowskiego i zaprosił go do wizyty oraz jeszcze podziękował za sprzeciwianie się bojkotowi EURO.

Zabrakło tylko oświadczenia o tym, że go w tyłek ucałowali i pokłony bili, za jego chamskie sposób pouczania ich o prawie karnym.

Od pewnego czasu wrażenie przeszło u mnie w przekonanie, że są dwie rzeczywistości - jak za najlepszych czasów komuny w PRLu. Jedna rzeczywistość w telewizorze państwowym, a druga ta za oknem i teraz jeszcze w innych mediach.

Nasi politycy postsolidarnościowi, to genetyczni łgaże przy których stare komuchy z PRL-u wyglądają niczym krynica prawdy i politycznej transparentności.

Jeszcze by tego brakowało żeby bojkotował imprezę którą razem z Ukrainą robimy !

Komorowski się ośmieszył. Deputowany zmieszał go z błotem. A teraz Władze oficjalnie go zaproszą do wizyty i podziękują za przeciwstawienie się bojkotowi.

Komorowski niczego nie osiągnie. Może pieprzyć głupoty uważając się za demiurga modelującego ukraińskie prawo karne. Ale tylko do czasu, do kiedy jest Ukraińcom potrzebny jako wspierający organizacje Euro UEFA 2012 na Ukrainie.

Dostał teraz od nich kuksańca nieoficjalnym wstąpieniem politycznym i pogłaskanie po głowie od Rządu Ukrainy. Jeśli będzie trwał przy swoim po Euro UEFA 2012, to beda już tylko kuksańce bez głaskania po głowie..

z jednym kluczowym spostrzeżeniem w zupełności się zgadzam

"Od pewnego czasu wrażenie przeszło u mnie w przekonanie, że są dwie rzeczywistości "

masz pecha , od nastu lat twoja rzeczywistość ma wsparcie na poziomie 20 % z czego 15 % stanowią osoby z niskim wykształceniem lub widocznymi problemami emocjonalnymi.Wygraj wybory w mediach wszystkie poprzednie rządy obrzucisz swoje racje uznając z obowiązkowy program szkolny.Obecnie poza kopaniem po kostkach niewiele znaczysz w realnym świecie

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jako przedstawiciel osób "z niskim wykształceniem" i jak twierdzą niektórzy z "widocznymi problemami emocjonalnymi" stawiam pytanie: Co będzie jak okaże iię, że Prezydent RP zaangażował się w obronę kryminalistki? Znowu sukces? - : http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Julia-Tymoszenko-zostanie-oskarzona-o-zlecenie-morderstwa,wid,14476297,wiadomosc.html

nie musisz czekać ,zgodnie z prawem obowiązującym na Ukrainie jest kryminalistką

wręcz jestem pewien ,że również zgodnie z prawem obowiązującym w krajach UE zostałaby skazana.

• Moderatorzy

nie musisz czekać ,zgodnie z prawem obowiązującym na Ukrainie jest kryminalistką

wręcz jestem pewien ,że również zgodnie z prawem obowiązującym w krajach UE zostałaby skazana.

jeśli masz rację to życzę Pani Tymoszenko miłego pobytu w więzieniu, pełnej resocjalizacji oraz tego co napisałem wszystkim politykom którzy popełnili przestępstwa

Na jakiej to podstawie.

Zgodnie z prawem w III rzeszy Życi byli kryminalistami.

Wladz w tenże sposób Pełowcy pewnie wprowadzą prawo, że 70% niegłosujących na nich Polaków to kryminaliści, psychicznie chorzy, nie wykształceni, kibole, komuniści itd i itp.

Faszyzowanie na tym forum staje sie normą pseudoliberałów i wybitnych jednostek karmionych politycznopiarowskomedialnym gównem w sreberkach.

Wladz smacznego ale szanuj swój organizm, siebie samego skoro nie szanujesz innych.

Posrańcy właśnie przegłosowali ustawę emerytalną, gdzie Meżczyzna 67 letni z 40 letnim stażem pracy i odprowadzania składek będzie pobierał 100% emerytury, a meżczyzna 65 letni z tym samym stażem pracy i odprowadzaniem składek po 2 latach w wieku 67 lat nie będzie mół pobierqć 100% emerytury mimo, że wprowadził do systemu tyle samo składek. To samo dotyczy kobiet odpowiednio 62/35 65/35.

"Obywatelska" polityczno-społaczna platforma i etyka złodzieja i k**wy ot cała polityka wybrańców posrańców.

Cześć ich niepamieci, można już odliczać powoli ale skutecznie i oby na zawsze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, weź jeszcze pod uwagę, że te 100% emerytury, to jest g. w porównaniu do pieniędzy odprowadzanych przez całe zawodowo czynne życie pracującego. Nie pozwalające godnie żyć. Tym jednak nikt się nie zajmuje. Ani PO ani PiS ani SLD, o lepkiej gnojówce nie wspominając.

I tak od 20 lat "Nareszcie jesteśmy we własnym domu", tyle, że bandyckim.

xniwax trafiłeś , spodziewaj się faszystowskich patroli w łóżku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie pozwalające godnie żyć. Tym jednak nikt się nie zajmuje. Ani PO ani PiS ani SLD

Zgoda ale piszę o tym co jeszcze spier......oooooooo zgodnie z doktryną antyobywatelską obecnie, aktualnie i z wyrachowaniem bo przecież w PO, PSL i RP nie ma idiotów, kretynów i przypadków.

wladz ale co Ci "wladzło" do głowy?

można tam dziwnych zaburzeń się dopatrzyć

W działaniu pewnych środowisk około pełowskich zapewne, masz rację.

Co do gęby to bodaj Tusek robi sobie ze swej cholewę.

Przyznam, że między wierszami trafnie opisujesz sytuację koalicji rządowej PORHPSL i jej ukryty wpływ na demontaż demokracji i docelowej zmiany definicji "Obywatel, Obywatelski, Obywatelska...."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.