Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

tylko wojnę , nienawiść już wywołali

"- Reporterzy, którzy pozostają w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , przyznają, że trwoży ich otaczająca ich powszechna wrogość - pisze Radziwinowicz. Korespondent cytuje słowa znajomego rosyjskiego dziennikarza: "Ile razy po prostu na ulicy, i to nie od ostrzyżonych na łyso kiboli, słyszałem okrzyk albo przyśpiewkę "ruska k....a!". To już stale dźwięczy mi uszach. A jakaś starsza pani podbiegła do mnie z krzykiem "oddaj nasz wrak!". Jak wy wszyscy nas nienawidzicie!".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masz kompleks polaka i nawet zmiana obywatelstwa nie pomoże

trudno inaczej ciągłe szkalowaniu kraju który dał obywatelstwo wytłumaczyć , jak czytam świetnie były tylko w PRL

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Słaby jesteś jako psycholog - wnioski jakie wyciągasz są błędne.

Wbij sobie do głowy (jeśli zrozumienie tego jest za ciężkie), że krytyczne pisanie o politykach opozycji i sprawujących władzę - nie jest w moim przypadku tożsame ze szkalowaniem własnego kraju.

PRL nie był w 100 procentach rajem, tak samo jak nie był w 100 procentach obozem koncentracyjnym - jak to widzą niektórzy. Oto fragment listu jaki przeczytałem w jednym z tygodników: "Nie wszystko i nie cała prawda jest w IPN. Życie Polaków w tamtych latach to nie tylko polityka, służby specjalne, strach, kartki, opozycja itp. To także okres, w którym ludzie czuli się szczęśliwi i bezpieczni! Byli bliżej siebie, nie zabijali się z głodu, braku pracy. Nie szerzyła się obecna w naszych czasach depresja. Nie było mojemu pokoleniu lekko, ale naszym dzieciom i wnukom nie jest lżej tylko dlatego, ze maja pełne sklepy bez możliwości zakupów oraz paszporty pod ręką i wolność, z czego korzystają, opuszczając Polskę na stałe."

Przestanę pisać krytycznie kiedy w Polsce będą pełne sklepy z możliwością zakupów. A mający w kieszeni paszport i wolność nie będą chcieli wyjeżdżać z Polski na stałe. A także wtedy, kiedy ludzie poczują się bezpieczni i szczęśliwi.

Nie mam depresji czy kompleksu Polaka, a mój patriotyzm przejawia się tym, że przestrzegam obowiązującego prawa, uczciwie płacę podatki i systematycznie korzystam z czynnego prawa wyborczego, a wobec państwa nie mam postawy wyłącznie roszczeniowej - nie krzyczę ciągle: daj - mówię natomiast: zapewnij lub stwórz możliwości. Natomiast nie widzę konieczności popierania rządzących w błędnych wojnach agresywnych wobec Jugosławii, Serbii, Iraku, Afganistanu czy Libii, polityce wobec Rosji i Ukrainy. A także w błędach w rządzeniu wewnętrznym: "plan balcerowicza, a raczej "Plan Karierowicza", OFE, rządy PO/PSL, etc.

Piszesz głupio i złośliwie. Personalnie złośliwie.

oczywiście , jak traktować wpis obarczający tylko Polskę za politykę nienawiści wobec Rosji. Sam pomysł marszu był prowokacją. Chyba nikt poza Waltz nie miał wątpliwości jaki będzie finał przemarszu ku czci wielkiej Rosji w Warszawie.Prymitywne " niezależne " bydło nakręcone przez Gazetę Polską zostało wykorzystane przez Rosjan w budowaniu opinii o irracjonalnej nienawiści Polaków do Rosjan.

Była duża bardziej bezpośrednia prowokacja już w trakcie meczu

"Przedstawiała rycerza w zbroi z mieczem w ręku i ogromny napis "This is Russia" [To jest Rosja]. Jak się okazuje, to Dymitr Pożarski, rosyjski bohater, który zasłynął tym, że na początku XVII wieku pod Moskwą zaciekle walczył z wojskami polsko-litewskimi."

Ukryta Zawartość

post-14383-0-58415700-1339749940_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

oczywiście , jak traktować wpis obarczający tylko Polskę za politykę nienawiści wobec Rosji. Sam pomysł marszu był prowokacją. Chyba nikt poza Waltz nie miał wątpliwości jaki będzie finał przemarszu ku czci wielkiej Rosji w Warszawie.Prymitywne " niezależne " bydło nakręcone przez Gazetę Polską zostało wykorzystane przez Rosjan w budowaniu opinii o irracjonalnej nienawiści Polaków do Rosjan.

Była duża bardziej bezpośrednia prowokacja już w trakcie meczu

"Przedstawiała rycerza w zbroi z mieczem w ręku i ogromny napis "This is Russia" [To jest Rosja]. Jak się okazuje, to Dymitr Pożarski, rosyjski bohater, który zasłynął tym, że na początku XVII wieku pod Moskwą zaciekle walczył z wojskami polsko-litewskimi."

http://euro.wp.pl/title,Rosjanie-prowokowali-flaga-Bedzie-kara,wid,14569182,wiadomosc.html?ticaid=1ea22

Pisałem dużo wcześniej, że przemarsz powinien być zakazany. Rosyjscy kibice przyjechali do Polski oglądać mecze, a nie demonstrować swoja miłość do flagi państwowej na terytorium innego państwa. W mediach było usłycszeć głosy władz Warszawy, że nie można im tego zakazać. Bodnar twierdził wręcz, że polska Konstytucja obejmuje swym zasięgiem cały świat! Tymczasem w Jej Inwokacji czytam: "(...)my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczpospolitej(...)", a w Rozdziale I. Art. 1: "Rzeczpospolita Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli." Czyli, w moim rozumieniu Konstytucji, dotyczy ona obywateli Polski, którzy są traktowani jako Naród. Każdy przyjeżdżający do Polski obywatel innego państwa powinien stosować się do do przepisów administracyjnych, a nie konstytucyjnych! I tu wychodzi kolejna niekompetencja władz państwowych i samorządowych.

Ale przecież wiadome wszystkim jest, ze nasz płemieł piłkę kopie, a pani płezydent jest natchniona przez Ducha świetego!

odpadam , co konstytucja ma wspólnego z wydaniem zgody na przemarsz.Można było znalezć tysiące racjonalnych powodów do zakazania celebrowania Wielkiej Rosji marszem przez Warszawę.Wyobrażasz sobie zgodę mera Moskwy na przemarsz Polaków w Moskwie w intencji Polski od morza do morza

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

odpadam , co konstytucja ma wspólnego z wydaniem zgody na przemarsz.Można było znalezć tysiące racjonalnych powodów do zakazania celebrowania Wielkiej Rosji marszem przez Warszawę.Wyobrażasz sobie zgodę mera Moskwy na przemarsz Polaków w Moskwie w intencji Polski od morza do morza

A o czym ja piszę! Zdejmij z oczu klapki wyższości. A może skończony, nienawistny głąb jesteś?

Tak miało być... Spory czas przed media i nasi politycy nakręcali atmosferę, by do takich zamieszek doszło. Coś takiego było wszystkim potrzebne, PO może dalej straszyć PiSem (tu też Palikot zachował się jak zwykła menda) , PiS może punktować PO za zdradę i brak honoru a Putin odwraca uwagę od masowych demonstracji w Rosji swoich przeciwników. I wszystko dalej się kręci...

Błędna polityka zagraniczna i obłędna historyczna zbierają żniwo.

oczywiscie rosyjska.

Przestanę pisać krytycznie kiedy w Polsce będą pełne sklepy z możliwością zakupów.>>>to jakies kurizum rodem z bialorusi.a tak naporawde to bawi mnie jak obywatele z grupy 70% radza co jest dobre.Ja tez uwazam ze .przemarsz POWINIEN byc zakazany zeby nie wyszlo w swiat jakie jezdesmy GLABY .Pelna zgoda .Glaby jezdesmy co lekko wypunktowala BBC a pozniej przybilismy pieczontke.Hej hej glomby.To wy...... nawet jak nie bralliscie udzialu.....

Jasnym jezd ze glombow mozna ruszyc nawet ..kichajAC.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.