Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Podziwiam Panowie, że macie tyle wolnego czasu.

Jako przerywnik od medialnego bełkotu, który tak z lubością komentujecie, mam kawał:

Putin wyjeżdza na wakacje. Wychodzi z domu, zamyka drzwi.

Sprawdza kieszenie i mówi: portfel jest.... dokumenty są, karty kredytowe są..... gaz zakręcony...

He, he.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

POmyliłeś świadomie wątki!

Jako przerywnik od medialnego bełkotu, który tak z lubością komentujecie, mam kawał:

Sprawdza kieszenie i mówi: portfel jest.... dokumenty są, karty kredytowe są..... gaz zakręcony...

He, he.

Typowy przykład działania trolla! Zaciemnianie tematu dyskusji. Ciekaw jestem jak moderacja zareaguje - zgłosiłem przeniesienie do wątku"Brak humoru na forum".

He, he.

poczytaj swoje wpisy zamiast grzywę gładzić

a dowcip już przeorany

POmyliłeś świadomie wątki!

Typowy przykład działania trolla! Zaciemnianie tematu dyskusji. Ciekaw jestem jak moderacja zareaguje - zgłosiłem przeniesienie do wątku"Brak humoru na forum".

Słowo "dyskusja" jest w tym miejscu mocno przesadzone. A z tym "brak humoru" - to dobre. Bo tutaj to fakt: uchachać się można...

poczytaj swoje wpisy zamiast grzywę gładzić

a dowcip już przeorany

Jakieś wnioski? Z "dyskusji" oczywiście :)

z której , twoje utarczki z upartym dziadkiemwłodkiem trudno dyskusją nazwać. Podpuszczał , podpuszczał i miał ubaw. W pewnym wieku nazywamy to rutyną.

Aha. To bardzo pouczające. Bardzo poważne. I bardzo ważne.

A ja? No cóż przyznaję że na politykę to widocznie za głupi jestem. Doszedłem do takiego wniosku po uczestnictwie w tym wątku.

Gdzie tam ja do Was... asów. Orłów analityki, polityki itd...

Ale żadnych wniosków? Po tak głębokich, wielowątkowych i krzyżowych analizach? Niektóre mają przecież wymiar strategiczny i zahaczają wręcz o metody foresightowe. Naprawdę robi wrażenie. Zwłaszcza że jako materiałów wejściowych używacie w większości prasy codziennej, której często wiarygodność sami podważacie. Naprawdę robi to wrażenie...

może podpowiedz co mam z tym czymś zrobić ?

pisz co chcesz tylko nie dziw się reakcji gdy bez powodu zaczepiasz . Wyciągaj sobie wnioski jak ja gluty z nosa i żyj z Bogiem

Aha. To bardzo pouczające. Bardzo poważne. I bardzo ważne.

A ja? No cóż przyznaję że na politykę to widocznie za głupi jestem. Doszedłem do takiego wniosku po uczestnictwie w tym wątku.

Gdzie tam ja do Was... asów. Orłów analityki, polityki itd...

Ale żadnych wniosków? Po tak głębokich, wielowątkowych i krzyżowych analizach? Niektóre mają przecież wymiar strategiczny i zahaczają wręcz o metody foresightowe. Naprawdę robi wrażenie. Zwłaszcza że jako materiałów wejściowych używacie w większości prasy codziennej, której często wiarygodność sami podważacie. Naprawdę robi to wrażenie...

Mogę się załozyć, że nie wytrzymasz i znowu nabazgrzesz coś bez sensu. Wy tak macie.

Ech....

Tak się składa, że okoliczności sprawiły iż mam kontakty z dziennikarzami, m.in. poprzez wywiady lub różnego rodzaju spotkania (Newsweek, RP, GW, jakieś pisma lokalne), niestety musiałem się również udzielać w radiu, miałem wątpliwą przyjemność wystąpić również przed kamerą, piszę informacje dla Rzeczników Prasowych, a nawet pisałem gotowce dla polityków (niby jako rzekome wywiady). Znam również kulisy powstawania niektórych dokumentów rządowych do dziś obowiązujących.

Mając więc pewne doświadczenie w kwestii mediów i polityki uważam, że nie wiem więcej w tej materii, a raczej zadaję sobie więcej pytań. Nawet znając kulisy niektórych wydarzeń, a nie ochłapy z gazet czy TV, nie mam takiej pewności jak Wy.

Tak więc Wasza pewność siebie, wyraziste sądy, opinie wyrażane na podstawie tego co przeczytacie w gazecie czy obejrzycie w TV itd. - wszystko to jest dla mnie po prostu zabawne. Ot i tyle. Aha... no i jeszcze to przywiązanie do "własnych" poglądów politycznych... super.

EOT

Tak więc Wasza pewność siebie, wyraziste sądy, opinie wyrażane na podstawie tego co przeczytacie w gazecie czy obejrzycie w TV itd.

Skąd wiesz, że to jest akurat NASZA krynica wiedzy?

Rozumiem, że Ty do swoich poglądów przywiązany nie jesteś (mimo żeś Polak?).

Ech....

Tak się składa, że okoliczności sprawiły iż mam kontakty z dziennikarzami, m.in. poprzez wywiady lub różnego rodzaju spotkania (Newsweek, RP, GW, jakieś pisma lokalne), niestety musiałem się również udzielać w radiu, miałem wątpliwą przyjemność wystąpić również przed kamerą, piszę informacje dla Rzeczników Prasowych, a nawet pisałem gotowce dla polityków (niby jako rzekome wywiady). Znam również kulisy powstawania niektórych dokumentów rządowych do dziś obowiązujących.

Mając więc pewne doświadczenie w kwestii mediów i polityki uważam, że nie wiem więcej w tej materii, a raczej zadaję sobie więcej pytań. Nawet znając kulisy niektórych wydarzeń, a nie ochłapy z gazet czy TV, nie mam takiej pewności jak Wy.

Tak więc Wasza pewność siebie, wyraziste sądy, opinie wyrażane na podstawie tego co przeczytacie w gazecie czy obejrzycie w TV itd. - wszystko to jest dla mnie po prostu zabawne. Ot i tyle. Aha... no i jeszcze to przywiązanie do "własnych" poglądów politycznych... super.

EOT

masz większego i co dalej . Na twoje mimo wszystko pospolite wnioski nie potrzeba aż takiego obycia. Wystarczy inteligencja nic więcej .

masz większego i co dalej . Na twoje mimo wszystko pospolite wnioski nie potrzeba aż takiego obycia. Wystarczy inteligencja nic więcej .

No to hebluj dalej. Gratuluję większej inteligencji. Powodzenia.

EOT

i tym kończę pisanie o twojej grzywie .... nie zaczepiaj

przeczytałem kilka twoich kuksańców i owszem z wieloma wnioskami się zgodzę ale ukazanie swojego ego niweczy jakąkolwiek sympatię .... polityka na każdym szczeblu wygląda tak samo. Od sołtysa w górę .Więc powtarzam wystarczy byle jaki urząd gminny do wyciągnięcia wniosków jak państwo funkcjonuje.

P.S.

komu na złość robisz obrażając się na wątek polityka ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Figurski zrozumiał swój błąd: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,12044158,Figurski__Dopoki_ironizowalismy_na_temat_PiS_u__nic.html! I ma dużo racji!

Czytam i nie wierzę: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,12043363,SN__Niemieccy_spadkobiercy_maja_prawa_do_pozostawionych.html, że tak stanowi POlski sąd w interesie RP! Taka jest POlska właśnie! Dobro Ukrainek jest ważniejsze!

Co ma piernik do wiatraka?Jak ktoś wyjechał z Polski np. w latach 70 to czemu ma nie mieć on i jego spadkobiercy prawa do nieruchomości.Przeciez własność to rzecz święta!Dokładnie o to samo upominają się Polacy z Wilna.Podwójna moralność?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Co ma piernik do wiatraka?Jak ktoś wyjechał z Polski np. w latach 70 to czemu ma nie mieć on i jego spadkobiercy prawa do nieruchomości.Przeciez własność to rzecz święta!Dokładnie o to samo upominają się Polacy z Wilna.Podwójna moralność?

Moralność nie zawsze idzie w parze z rozumem. Polacy z Wilna mogą o zwrotach pomarzyć sobie tak, jak ja o locie w Kosmos. Są kraje, nawet w niedoskonałej Unii, gdzie interes państwa jest na pierwszym miejscu!

Idź Wojciech oddaj 1/3 dzisiejszej Polski tylko wybuduj w stolicy więcej mostów aby Ci którzy dzisiaj tam są mieli gdzie wegetować.

Aha zapomniałbym, załóż wolontariat z kilkuset lekarzy coby się tą masa zajęli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zrezygnował z obywatelstwa a nie z nieruchomości.Jeżeli zrezygnował z nieruchomości to nie ma sprawy.Obywatel Polski ma prawo wyjechać z kraju zachowując nieruchomość.Ziemie Zachodnie nic do tego nie mają bo tam chodzi o majątek obywateli niemieckich.Jeszcze raz powtarzam własność jest święta i nietykalna.

Przecież nie chodzi o Niemców,którzy opuścili Ziemie Zachodnie po wojnie a Polaków,którzy w latach 70 przyjmowali obywatelstwo niemieckie aby opuścić PRL.Ci pierwsi oczywiście nie maja prawa do nieruchomości natomiast ci drudzy jesli się nie zrzekli mają.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pisałem kiedyś w tym wątku o Trawny. Było tam parę smaczków, ale nie wywołało to dyskusji żadnej. Ci Polacy zdaje się również dostawali odszkodowania do rządu niemieckiego.

Ale i rząd PRL ( za Gierka) otrzymał odszkodowanie.Nie wiem na jakiej zasadzie oni wyjeżdżali co było z nieruchomościami.Bo jeśli nie sprzedali,nie podarowali czy nie zrzekli się no to maja teraz prawo.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak pisałem wcześniej (#246223):

"Poczytałem sobie znowu o losie Moskalików: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11559451,Moskalikowie_znow_przegrali__Stracili_dom_Agnes_Trawny_.html. Państwo ich oszukało, jakiś znany jeden polityk albo i drugi pomoc obiecywali, ale jak widać z artykułu nic to nie dało.

Przy okazji poczytałem sobie o Anges Trawny: http://wyborcza.pl/1,76842,6623785,Agnes_Trawny___corka_Mazura.html. Cwana Niemra, umie się w życiu ustawić.

W PRL-u była z nami od dziecka Armia Radziecka i nikt poważnie nie myślał, że Niemcy wrócą kiedykolwiek na czy po swoje, a w dodatku urzędnicy leniwi i nie kompetentni byli. Niestety z nastanie Polski "wolnej i demokratycznej" nic się nie zmieniło i jak przypuszczam nie zmieni się. Miała być odpowiednia ustawa i nie ma. Sądy też interes obcych nad własnych obywateli przedkładają. Trwanych do wyjazdu z Polski nikt nie zmuszał. Cięzko mieli w Polsce, oj ciężko. Niemcami się czuli i polskiego się uczyć nie chcieli i kury in kardli, ale nie wiadomo kto - sąsiedzi albo hipisi, a może lisy i kuny nawet. Do Reichu pojechali też dlatego bo wiedzieli, że tam będą mieli lepiej. Jak im się pogorszyło to sobie przypomnieli o tym co porzucili w Polsce. Dzięki polskim władzom i sądom odebrali co chcieli i jeszcze odszkodowanie dostali. Teraz Trawny mówi, że letnisko tu sobie zrobi - dla dzieci, bo okolicy ładniejszej i w Reichu nie ma - ale mieszkać będzie tam. Myślę jednak, że sprzeda, bo to cwana baba jest i o pieniądze jej idzie."

Niestety ten drugi, ciekawszy adres jest obecnie pusty. Można wprawdzie skorzystać z archiwum, ale już za PLN.

Widzę,że macie podejście do prawa jak bolszewicy czy Ziobro.Na skróty.Sąd kieruje się obowiązującym prawem.Najpierw trzeba zmienić prawo.

A przede wszystkim uporządkować sprawy własnościowe w odpowiednich urzędach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.